Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako da ne odustanete od dijete posle nekoliko dana?  (Pročitano 17844 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Bleska - poslacu ti ja evo svoju sliku da ti bude dobra motivacija  Smile Smile
daj ti meni neko zgodno musko pa cu ja za cas da smrsam jos vise  Smile Smile Smile
Evo ako nekom treba pomoc tu sam da pomognem  Smile
Znam sve i kako...
e pomozi meni molim te kad sve znas...

Ne znam na kojoj si trenutno tezini i koja su tvoja ocekivanja ali to sve ide ovako :
Prvo i osnovno pravilo je regulisanje ishrane,bez toga nema dalje..
Ides postepeno,prvo smanji kolicinu slatkisa na minimum...Pocni da pijes sto vise vode..ja pijem oko pet litara nekad i vise..Sto ne znaci da moras i ti..ali gledaj da dnevno popijes po 2 litara vode..
Ne jedi masna,zaprzena i jela iz konzervi,tetrapaka i ostalih gluposti..Gledaj da koristis sto vise kuvanog jela..
Od mesa koristi ribu..i piletinu.Sto vise voca i povrca..Zdravih sokova,tipa ja koristim sokove koji se rastvaraju..
Drugo pravilo su vezbe..
Ne treba ti teretana,najbolje vezbe su vezbe sa svojom tezinom..i trcanje..
Bilo bi pozeljno da se bavis i nekim sportom..plivanje je po meni najbolje mada sport kao sport bilo koji dobro dodje.
Trece pravilo je volja i najbitnije ti je da sve ovo ne shvatas kao neku muku..Jer u sustini nije muka.
Ovo sto sam ti prvo napisao znaci..nije dijeta !
To je regulisanje ishrane za dijetu se obrati nutricionisti..i on ce da ti objasni sta je najbolje za tvoj organizam.
Pokusao sam da ti objasnim prostim jezikom i gledao da ne palamudim..Ali sustinu bi trebala da ukapiras.

Citat
Nista nije problem ako se jede umereno i ako se potrosi barem neki postotak toga sto se unese, tako da nema potrebe da nesto skroz izbacis(osim Junk fooda, gazirane hemije itd) ili svedes na neki nerazumni minimum ako mozes kolicinski da iskontrolises.
Uostalom, nisu ugljeni hidrati najveci problem...Masti imaju najvise kalorija.

E i da, kad uzmes u obzir da je to isto individualna stvar...Ne postoji odredjena formula za bas svakog   Neko ne moze da se oslobodi kilograma ako ne presece bas kod tih ugljenih hidrata, nekome ne predstavljaju problem UH vec masti( moj slucaj ).

Problem ugljenih hidrata je sledeci da se one brze od proteina pretvaraju u rezervu.Tako da to nema prevelike veze sa kalorijama.
Masti su zajebane jer se najvise kod muskaraca taloze na stomaku.A kad krenes da ih skidas one se skidaju prvo sa dela gde ih najmanje ima pa tek onda prelaze na stomak.
Samo volovi misle da ishrana nije bitna kod trbusanjaka..pa se napinju sa vezbama za trbusnjake po sav dan.
Trbusanjaci se prave u kuhinji !
Obicno kad rade trbusnjake..oni ih lepo izdefinisu i ojacaju ali se ne vide zbog masnih naslaga .
Da bi se videli lepo izdefinisani trbusanjci procenat masti u organizmu mora da bude ispod 15 procenata.
Zato kao sto rekoh regulisanje ishrane je najbitniji faktor.Nema tu umereno neumereno i tako dalje.

Citat
samim tim, teretana je bolja od samostalnog vežbanja iz dva razloga -

1. psihološki momenat
2. rad sa precizno određenim grupama mišića.

što se tiče "trajnosti" rezultata stečenih u teretani, rezultati su trajniji dobijenih od onih van teretane, jer je svaka mišićna grupa obrađena nezavisno od drugih.
Bratac..upravu si samo gledaj..
Ovo pod dva bas i nije sigurno  Smile
Nemam nista protiv teretane i tako to..samo vezbanje sa svojom tezinom je najbolje ili bar ja tako mislim.

« Poslednja izmena: 09. Maj 2010, 02:35:27 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Da mi je znati zasto si ti spomenuo onu pricu sa trbusnjacima posle tog mog citata  Smile
Ako neko hoce keramiku, ok...Za to se slazem sto si napisao...
Za umerenost...Ok, aj' i tu da se slazem, mada ja mislim da je umerenost kljuc svega, pogotovo u ishrani(pa opet, i to ti je regulisanje ishrane, ne?), zato sam ja to rekla  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 2970
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
Bleska - poslacu ti ja evo svoju sliku da ti bude dobra motivacija  Smile Smile
daj ti meni neko zgodno musko pa cu ja za cas da smrsam jos vise  Smile Smile Smile
Evo ako nekom treba pomoc tu sam da pomognem  Smile
Znam sve i kako...
e pomozi meni molim te kad sve znas...

Ne znam na kojoj si trenutno tezini i koja su tvoja ocekivanja ali to sve ide ovako :
Prvo i osnovno pravilo je regulisanje ishrane,bez toga nema dalje..
Ides postepeno,prvo smanji kolicinu slatkisa na minimum...Pocni da pijes sto vise vode..ja pijem oko pet litara nekad i vise..Sto ne znaci da moras i ti..ali gledaj da dnevno popijes po 2 litara vode..
Ne jedi masna,zaprzena i jela iz konzervi,tetrapaka i ostalih gluposti..Gledaj da koristis sto vise kuvanog jela..
Od mesa koristi ribu..i piletinu.Sto vise voca i povrca..Zdravih sokova,tipa ja koristim sokove koji se rastvaraju..
Drugo pravilo su vezbe..
Ne treba ti teretana,najbolje vezbe su vezbe sa svojom tezinom..i trcanje..
Bilo bi pozeljno da se bavis i nekim sportom..plivanje je po meni najbolje mada sport kao sport bilo koji dobro dodje.
Trece pravilo je volja i najbitnije ti je da sve ovo ne shvatas kao neku muku..Jer u sustini nije muka.
Ovo sto sam ti prvo napisao znaci..nije dijeta !
To je regulisanje ishrane za dijetu se obrati nutricionisti..i on ce da ti objasni sta je najbolje za tvoj organizam.
Pokusao sam da ti objasnim prostim jezikom i gledao da ne palamudim..Ali sustinu bi trebala da ukapiras.

Smile
ja sam to rekla bezveze...nisam mislila ozbiljno jer sam na dijeti 2 i po meseca i za to vreme sam smrsala oko 17, 18 kg....slatkise nisam smanjila nego izbacila, nijedan sok nije zdrav sem cedjenog pa druge ne pijem, jedem povrce, voce, piletinu, junetinu, ribu, niskokaloricne mlecne proizvode, jako malo crnog hleba, zitarice u vidu muslija i sl, pijem 2l vode, trcim svaki drugi dan, radim trbusnjake i vezbice sa bucicama...to bi svakome preporucila...
imam i nutricionistu, to pomaze ako ne znate puno o hrani...meni ona npr sluzi samo da dodjem kod nje na dve nedelje i da mi kaze dal nesto treba da promenim i da me izmeri...videla je da meni ne treba odredjena dijeta kakvu bi ona meni mogla da da...sama znam sta treba da radim ali nije na odmet imati nekog strucnog uz sebe...to je po meni pravo resenje za odgovor na temu...neko ko ce da vas gura ka vrhu...npr meni bi bilo jako neprijatno da dodjem kod nje i da ona shvati da nisam smrsala uopste i to me dosta vuce...
ovakvim pridrzavanjem covek u pocetku mrsavi 2kg nedeljno, malo kasnije kada se opusti i izbalansira sebi sve mrsavi 1kg i to je sasvim dovoljno...ja sam dva meseca bila opterecena da bi smrsala dosta, sad zivim opusteno jer su mi se promenile navike i mrsavim kg nedeljno bez muke...prosto uzivam  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 1127
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
HTC CHA CHA
Tebi stvarno svaka čast.  Smile
Ja se tešim kao nije strašno jer imam svega 3-4kg viška koja vučem evo već godinu dana
pa se sve nadam da ću onda kad se ozbiljno rešim to skinuti čas posla.  Smile
IP sačuvana
social share
Westie mužijak, star četri godine sa osvojenim titulama 5xPRM, 1xR.CAC, 25xCAC, 1xR.CACIB, 11xCACIB, 22xBOB, J.BOG, 3xBOG III, 2XBOG II, 2xBOG, BIS IV, JCH SRB, CH SRB, CH MNE, CH BG, CH GE, CH MOL, INT CH  Slobodan za parenje
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 2970
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
to mozes da skines za dve nedelje dijeticom i vezbicama ako ti se zuri, a s obzirom da godinu dana vuces znaci da ti se i ne zuri nesto pa samo na mesec dana izbaci sto vise stetnih stvari sto unosis i bices super za leto Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Da mi je znati zasto si ti spomenuo onu pricu sa trbusnjacima posle tog mog citata  Smile
Ako neko hoce keramiku, ok...Za to se slazem sto si napisao...
Za umerenost...Ok, aj' i tu da se slazem, mada ja mislim da je umerenost kljuc svega, pogotovo u ishrani(pa opet, i to ti je regulisanje ishrane, ne?), zato sam ja to rekla  Smile
Sto se tice trbusnjaka,primetio sam da ih zelis  Smile..Najcesce na temi "O cemu upravo razmisljas"  Smile
Umerenost..i ja sam se vukao tom logikom dugo dugo..Mozda i jeste tano..ne znam.Sve zavisi sta zelis da postignes.
Vidi..telo ti je kao auto..Koliko sipas toliko trosis..
Sve sto ne potrosis ide u rezerve.Zato je bolje da se hranis 6 puta dnevno nego 3 puta.

@blesawa92
Pazi da te udari jo-jo efekat.Bitno je da se naviknes na novi nacin ishrane.
Nutricionisti obicno furaju fazon za brzo skidanje kilaze..nisam siguran ali to oni rade tipa ovako :
Dorucak : Parce hleba,jedno jaje i nzm neki nemasni sir.
Rucak: Komad mesa piletine i ne znam parce hleba i neka salata.
Vecera : Negde i ukinu veceru a negde kazu nikako posle 6 ili 7 i kazu tipa neko voce.
Sto je po meni apsurd..Pogotovo za mlade ljude Smile
Za starije i za one sa srcanim problemima to razumem.
I sa ovom dijetom verovali ili ne ljudi za mesec dana odnosno 4 nedelje skinu 15/20 kg  Smile
E onda ljudi napuste nutricionistu..Jer su srecni,smrsali su..a ustvari proces nije zavrsen.Sad nastupa Jo-jo efekat i za mesec dana oni se vracaju na staro i l i od straha da ne povrate kilazu oni upadnu u anoreksiju.
Dakle kao sto rekoh bitno je regulisati ishranu.Vratiti se na zdrav nacin zivota.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 2970
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
@blesawa92
Pazi da te udari jo-jo efekat.Bitno je da se naviknes na novi nacin ishrane.
Nutricionisti obicno furaju fazon za brzo skidanje kilaze..nisam siguran ali to oni rade tipa ovako :
Dorucak : Parce hleba,jedno jaje i nzm neki nemasni sir.
Rucak: Komad mesa piletine i ne znam parce hleba i neka salata.
Vecera : Negde i ukinu veceru a negde kazu nikako posle 6 ili 7 i kazu tipa neko voce.
Sto je po meni apsurd..Pogotovo za mlade ljude Smile
Za starije i za one sa srcanim problemima to razumem.
I sa ovom dijetom verovali ili ne ljudi za mesec dana odnosno 4 nedelje skinu 15/20 kg  Smile
E onda ljudi napuste nutricionistu..Jer su srecni,smrsali su..a ustvari proces nije zavrsen.Sad nastupa Jo-jo efekat i za mesec dana oni se vracaju na staro i l i od straha da ne povrate kilazu oni upadnu u anoreksiju.
Dakle kao sto rekoh bitno je regulisati ishranu.Vratiti se na zdrav nacin zivota.

ja ti kazem sad zivim super i jedem zdravo na sta sam navikla u potpunosti...
no isto sam rekla da ja nemam dijetu pravu...ja jedem sta hocu kad hocu i zapisem i ona to pregleda...to je zato sto znam kad se sta jede i sta se sa cim ne mesa i sta se ne sme jesti i samo to pratim...
inace to izgleda otprilike ovako:
dorucak - 50gr muslija + 50ml mleka
uzina - jabuka
rucak - 100ml supe, 100gr mesa, 100 - 200gr salate
uzina - grejp
vecera - 50gr hleba, 200ml jogurta
sit si ceo dan, nema gladovanja uopste...
vecina zahteva 5 obroka, od toga dve uzine i tri glavna, da su vremenski slicno udaljeni i svaki dan u slicno vreme, da pocinju sto ranije i isto tako se zavrsavaju rano (od 7 ujutru do 7 uvece npr)  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

Sto se tice trbusnjaka,primetio sam da ih zelis Smile..Najcesce na temi "O cemu upravo razmisljas" Smile
Umerenost..i ja sam se vukao tom logikom dugo dugo..Mozda i jeste tano..ne znam.Sve zavisi sta zelis da postignes.
Vidi..telo ti je kao auto..Koliko sipas toliko trosis..
Sve sto ne potrosis ide u rezerve.Zato je bolje da se hranis 6 puta dnevno nego 3 puta.

Ma zelim samo one dve linije sa strane, i to bas blago da se ocrtavaju, necu neki reljef Smile U svakom slucaju ih ne zelim toliko jer nisam spremna toliko da se iscimam za njih(pfff, znas sta je ispod 15% masnoce pogotovo za zensko...)
Poznata mi je ta cinjenica da se trbusnjaci prave u kuhinji, veruj mi, zato i nemam tolike ambicije za njih..
Ono sto mi je mnooogo bitnije jeste da su jaki, i da ih ima, da'l su vidljivi...Nah..

Za umerenost...Pa pazi, za ljude koji ne mogu da se odricu potpuno necega, kontam da su umerenost + neke bitne i osnovne navike recept, barem za odrzavanje kilaze, za mrsavljenje mora biti nekih ustupaka i odricanja. Na primer : ne mogu da se odreknem slatkog, ali umesto dve stangle ili cele kutije cokolade uzecu kocku, ili cu kupiti neku malu cokoladicu, umesto da je jedem uvece jescu je ranije itd...Hleb na primer ne mogu potpuno da ga ne jedem jer su neke stvari bez hleba grozne, ali tamo gde ne moram da ga jedem necu, i kad ga jedem necu da pojedem 5 parcica. Ne prezderavas se, jedes dokle si sit, mada se ja uvek vodim onim da od stola uvek treba ustati malo gladan  Smile  Punomasno mleko i ono sto ima 0,5 % mlecne masti - ako im je za verovati - imaju apsolutno isti ukus, meni barem, pa cu da pijem njega umesto tog mastnog  Smile
Naravno, ukoliko se sve to negde trosi...Ogroman +.  
Ima tu jos brdo stvari kojima se barem ja vodim, jer...mnogo mi je lakse da vagam i da balansiram nego potpuno neceg da se odricem i izbacujem, nikada nisam bila taj tip.

Sto se tice nutricionista, bas ima svakakvih, i to je nazalost lutrija...Koliko ima onih dobrih toliko ima i onih koji nemaju pojma pa naprave ljudima sranje jer ih lose edukuju, cula sam dosta losih iskustva ljudi po tom pitanju...Medjutim, ima i stvarno dobrih  kod kojih bukvalno naucis mnogo stvari..
« Poslednja izmena: 09. Maj 2010, 14:21:42 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
@ Osma
Ukapirao sam i prvi put kad si mi napisala..
I rekoh ti ne znam Smile i rekoh ti i to da je bitno sta zelis da postignes...Ako zelis trbusnjake nema cokolade Smile..Tek nakon nekog vremena imas pravo na gresku..
Po meni su bitne dve stvari :
Da ne histerises i ne dozvolis da ti sve to udje u psihu.
Da trokiras i udaras glavu kad pojedes nekoliko kocki milke...Misilm znam i takve budale.
I rekoh ti .. Ne odrices se ti nicega..Ti samo prelazis na drugi nacin ishrane.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Ja ne prelazim ni na sta, presla sam ja odavno  Smile
Pa jeste odricanje...Svaka dijeta i svaka promena nacina zivota nosi sa sobom neka odricanja, jedino je pitanje kako ces posle...Samo mi to zovemo drugacijim imenima, ti prelazenjem na drugaciji nacin ishrane a ja odricanjem(pogotovo ako je fazon ''Nema cokolade, nema UH-a, nema mleka nema ovog-nema onog...Nazovi kako hoces, to jeste odricanje).

Ako zelis trbusnjake nema cokolade Smile..Tek nakon nekog vremena imas pravo na gresku..
Kao sto rekoh...Odricanje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.