Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako da izvedem ovo? [X] u <strong> ??? u PHP-u i JS-u  (Pročitano 2522 puta)
26. Sep 2007, 22:31:44
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 407
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia 6131
Sigurno ste to vec vidjali po forumima ili tako nekim stvarima...

Mene zanima kako da to izvedem... Kako da, kada neko napise neki tekst (kao kad unosi recimo novi post na forumu) i u tekstu stavi recimo [X] (ne pisem slovo B medju zagradama jer i ovaj forum to radi), da to skripta pretvori u <strong> i da ga tako i zapamti?

Ili da ga recimo snimi kao [X] a da ga potom, na citanju podataka pretvori u <strong>?

Nadam se da sam bio dovoljno jasan...

Ili me bar uputite na to sta da trazim na Google-u, jer sam pokusao, a ne znam ni kako bih to definisao (za pretragu...)...
« Poslednja izmena: 26. Sep 2007, 22:35:11 od dejanb »
IP sačuvana
social share
PHP scripts written by me never has bugs. It just develops random unexpected features.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 6s
Postoje 2 varijante...

1. Code koji se kasnije renderuje prilikom prikazivanja ..
2. Realtime WYSIWYG

Prvo je relativno jednostavno.. php funkcija preg_replace primenjena...
Drugo je prilicno komplikovano, posebno ako se ocekuje da radi pravilno uvek.. tako da to ne bih objasnjavao, ako te bas zanima, zaviri u TinyMCE.

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 407
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia 6131
Pokusao sam pomocu preg_replace f-je... Ali imam problem...

Kod:
<?php
if ($_GET['action'] == 'submit') {
echo 
'We had: ' .$_POST['textarea']. '<br \>';
$txt$_POST['textarea'];
$rep[0] = "[d]";
$rep[1] = "[/d]";
$repr[0] = '<strong>';
$repr[1] = '</strong>';
$result preg_replace($rep$repr$txt);
echo 
'We got: ' .$result'';
?>

Kada to pokrenem i ukucam [d] Nesto [/d] dobijem glupost kao rezultat... Dobijem [] Nesto [/]

Kontam zasto to dobijam... Jer se [] zagradama odredjuje, recimo, kada bi upisao [a-z] pa bi sva mala slova dosla u obzir i sl... Pa zagrade ne konta kao tekst... Ali jednostavno ne znam kako da to uradim... probao sam i da umesto zagrada kucam &#93; i &#91; a i onda sam dobijao neke gluposti!

A znam da mora da moze, jer i na ovom forumu (mislim na SMF forum) kod postova je primenjeno to sto meni treba, samo nije mi jasno kako!

Nesto kasnije sam resio problem... U sustini je vrlo jednostavno... Pa evo, da se ne mucite da objasnite ako znate, rezultat je sledeci:

Kod:
<?php
echo 
'We had: ' .$_POST['textarea']. '<br \>'//Ovo mi je olaksavalo posao...
$string $_POST['textarea'];
$pattern[0] = "/[[]b[]]/";
$pattern[1] = "{[[][/]b[]]}";  //A posle vise probnih kombinacija, ovako je jedino radilo... ono prvo je bilo jednostavno, a ovo me nateralo da mislim...
$replacement[0] = '<strong>';
$replacement[1] = '</strong>';
$result preg_replace($pattern$replacement$string);
echo 
'We got: ' .$result'';  //Ovo mi je takodje olaksavalo posao (ispisujuci rezultat...
} else { echo "Enter text and press submit!"//Ovo sam bezveze napisao...
}
?>

Naravno, ukoliko neko ima jednostavnije resenje, bio bi mu zahvalan da ga pokaze... Ovo ne lici ni na sta ali radi!!!

Ako se neko pita sto to radim u PHP-u, evo i odgovora, ni sa PHP-om ne blistam, ali zato o JS-u nemam blage (skoro)...
« Poslednja izmena: 27. Sep 2007, 04:20:20 od dejanb »
IP sačuvana
social share
PHP scripts written by me never has bugs. It just develops random unexpected features.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 6s
Evo primer: http://www.phpit.net/article/create-bbcode-php/
Sto se js tice, on tu sluzi samo da odredjene vrednosti ubaci u polje za tekst...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 407
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia 6131
Evo primer: http://www.phpit.net/article/create-bbcode-php/
Sto se js tice, on tu sluzi samo da odredjene vrednosti ubaci u polje za tekst...

U principu, cilj je isti i u mojoj i u njihovoj skripti, samo sto nam se nacini dobijanja krajnjeg teksta razlikuju...

Vec nazitem bagove u mojoj skripti:

Ako neko upise taj [ x ] kod, a ne zatvori ga [ /x ] kodom, sve ce mu biti boldovano od mesta gde je upotrebio taj [ x ] kod... To nije dobro... (nisam pisao slovo x umesto b izmedju [ i ], da ne bi dobio samo boldovan text nego da opisem o cemu se radi).

A kod onog koda na PHPit-u mi se ne svidja to sto:

Ako neko upise taj [ x ] kod, a ne zatvori ga [ /x ] kodom, taj [ x ] ce se naci u tekstu i prikazace se bas tako [ x ]... Sa [ /x ] je ista stvar, ako se ne otvori sa [ x ] a zatvori se sa [ /x ] to [ /x ] ce se naci u tekstu... To nije dobro... (nisam pisao slovo x umesto b izmedju [ i ], da ne bi dobio samo boldovan text nego da opisem o cemu se radi). To smeta kao greska u tekstu i nije je lepo videti...

Ali to je opet jednostavno nadograditi tako da se jednostavno obrise svaki taj BBcode koji ostane tj. koji je otvoren a nije zatvoren... I evo ga...

Kod:
<?php
echo 
'We had: ' .$_POST['textarea']. '<br \>';
$str $_POST['textarea'];
$str htmlentities($str);
$str preg_replace ('/\[b\](.*?)\[\/b\]/is''<strong>$1</strong>'$str);
$str preg_replace ('/\[i\](.*?)\[\/i\]/is''<em>$1</em>'$str);
$str preg_replace ('/\[u\](.*?)\[\/u\]/is''<u>$1</u>'$str);
$str preg_replace ('/\[(.*?)\]/is'''$str); //Ovde brisemo sve sto je ostalo a izgleda kao [(neko slovo)]
$str preg_replace ('/\[\/(.*?)\]/is'''$str); //Ovde brisemo sve sto je ostalo a izgleda kao [/(neko slovo)]
echo 'We got: ' .$str'';
} else { echo 
"Enter text and press submit!"; }
?>

Pokusao sam i radi ovako... Samo sada ako neko namerno zeli da ima na stranici kod [ x ] ili [ /x ], on ce biti odstranjen prilikom "filtriranja" radi izbacivanja ostataka nezatvorenih BB kodova...

Valjda sam bio dovoljno jasan!
« Poslednja izmena: 27. Sep 2007, 16:01:19 od dejanb »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 6s
Pitao si jednostavan nacin...
To je jednostavno...
Hoces da pokrijes sve eventualne probleme?
Uzmi gotov sistem i pogledaj kako je uradjeno...
bbcode parser dolazi uz svaki ozbiljniji forum...
Postoje nacini i da se resi zatvaranje tagova i da se reci nested tags i sl..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 407
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia 6131
Ma sve je ok, ovako kako sada radi (kako sam ga naveo u svom proslom postu), sasvim mi odgovara... Veliki problem je izbegnut i necu se dalje uplitati jer mi to ovog momenta ni nije od kljucne vaznosti i ima jos dosta da se radi...

A ti kao da si znao sta sledi... Kako sam i sam rekao u js se razumem kao i u istoriju okeanskog dna (nimalo)...

Kako da pomocu js ubacujem vrednosti teksta u textfield-ove?

Trazio sam, kopao i sve sto sam nasao nije proradilo... Tj. Jeste proradilo ali samo u IE-u!!! U Firefox-u ne radi... U operi nisam pokusao... Zato i ne volim JS... Vecina stvari koje sam probao, ne rade u firefox-u...A znam da to mora da moze... Ili u JS ili u PHP-u... Samo sto ovo jos nisam pokusavao i nemam pojma kako bi to reshio...
« Poslednja izmena: 28. Sep 2007, 12:26:20 od dejanb »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Kako da pomocu js ubacujem vrednosti teksta u textfield-ove?
Nikad mi nece biti jasno kako vam uspeva da googlate i ne nadjete...
Kod:
<a href="javascript:void(0);" onclick="replaceText('ovde ide tekst', document.imepolja); return false;">
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 407
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia 6131
A ja sam za taj jedan red googlao 2 sata i nisam pronasao nista, tacnije nasao sam ja, gomilu stvari koje nisu ni blizu toga!!!

E, probao sam ovaj kod i ne funkcionise...

Kod:
<a href="javascript:void(0);" onclick="replaceText('TEKST', document.textarea); return false;">bold</a>
« Poslednja izmena: 28. Sep 2007, 14:13:00 od dejanb »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 6s
U tom slucaju probaj:
Kod:
<a href="javascript:void(0);" onclick="replaceText('ovde ide tekst', document.imeforme.imepolja); return false;">

I one tiny bit...
Ovo dodas u neki script.js i pozoves ga iz tog fajla:
Kod:
function replaceText(text, textarea)
{
// Attempt to create a text range (IE).
if (typeof(textarea.caretPos) != "undefined" && textarea.createTextRange)
{
  var caretPos = textarea.caretPos;

caretPos.text = caretPos.text.charAt(caretPos.text.length - 1) == ' ' ? text + ' ' : text;
  caretPos.select();
}
// Mozilla text range replace.
else if (typeof(textarea.selectionStart) != "undefined")
{
  var begin = textarea.value.substr(0, textarea.selectionStart);
  var end = textarea.value.substr(textarea.selectionEnd);
  var scrollPos = textarea.scrollTop;

textarea.value = begin + text + end;

if (textarea.setSelectionRange)
  {
   textarea.focus();
   textarea.setSelectionRange(begin.length + text.length, begin.length + text.length);
  }
  textarea.scrollTop = scrollPos;
}
// Just put it on the end.
else
{
  textarea.value += text;
  textarea.focus(textarea.value.length - 1);
}
}
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.