Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 19:57:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako čitati Bibliju ?  (Pročitano 20208 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
koje ochi ? Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Pa kako da zaznam nekoga ako ga ne volim.

А како да волиш некога ако га не знаш?

Ljubav je kada ti tudje patnje postanu sopstvene.To jest kada saosecas sa drugim u njegovom zivotu.

ОК, лепа дефиниција.

Reloaderu,  BIBLIJU desifruju oni koji to zele , kod tebe to nije slucaj ,ti ocigledno analiziras DARVILA i njegovu teoriju EVOLUCIJE koja ti vise lezi a sto vidim iz prilozenog citata Adolfa koji ide ispod svakog tvog posta  !!!!

А јес', зајебан тај Дарвил, сјеба цркву начисто...  Smile

Него... где је та дешифрована Библија за нас Дарвинисте да се и ми мало упутимо у то...  Smile

Npr. ja sam puno puta pročitao ono o Hamu i Noi a nigdi nisam vidio da je Ham silovao Nou .

"9:24 Када се Ноје пробуди од свог вина, дозна шта му млађи син учини
   25 и рече:
Проклет да је Ханан и слугама браће своје слуга да је!"

Немој ми рећи да је отац проклео рођеног сина само зато што га је овај покрио мантијом док је овај био наг...  Smile

A ovo za pokajanje . Kao što rekoh . Pokajanje mora da bude veće od počinjenog zlodjela . To je duhovna žrtva .

То нико не спори. Покајање на самрти је највеће покајање које човек може да учини.

U svim religijama svijeta Bog može žrtvu da primi a može i da je ne primi . Ako je žrtva čista , Bog će je primiti . Zato se u Starom zavjetu uvjek žrtvovalo jagnje "bez mane".

Е да, што сте престали са жртвовањима животиња?  Smile

Ako učiniš puno zlodjela , da bi tvoja žrtva bila "bez mane" , moraš da budeš duhovni gigant. A ako si duhovni gigant , mala je šansa da ćeš da budeš diler droge ili šibicar na autobusnom kolodvoru ili pljačkaš banaka ili makro ili  ........

Говориш о "духовним гигантима"??? Зар не рече Исус: "Блажени су сиромашни духом, јер њихово је царство небеско"?

Мислим да сте ви хришћани исувише неповезани... час тврдите једно, час друго, па час опет прво са извесним "тумачењима"... како вам не досади?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Siromašan duhom ne znači : glup . Nego to znači da si duhovno neispunjen i svjesan si toga . Želiš se duhovno ispuniti i to ti je bitno . Za razliku od nekih koje samo materijalno duhovno ispunjava i sami sebe smatraju duhovno bogatima .

Žrtvovanje životinja je prestalo s Kristom jer je on uveo duhovnu žrtvu .

A pokajanje nekoga na samrti nije upućeno tebi pa da ti daješ komentare . To je privatni odnos čovjeka i Boga . Bog prima žrtvu koja mu je mila .

A ovo za Hama ... Ti si pročitao nešto što ne piše . To ne govori o njima nego o tebi . Rekoh ti :"What you you looking for is what is looking"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Siromašan duhom ne znači : glup . Nego to znači da si duhovno neispunjen i svjesan si toga . Želiš se duhovno ispuniti i to ti je bitno . Za razliku od nekih koje samo materijalno duhovno ispunjava i sami sebe smatraju duhovno bogatima .

A pokajanje nekoga na samrti nije upućeno tebi pa da ti daješ komentare . To je privatni odnos čovjeka i Boga . Bog prima žrtvu koja mu je mila .

A ovo za Hama ... Ti si pročitao nešto što ne piše . To ne govori o njima nego o tebi . Rekoh ti :"What you you looking for is what is looking"

Siromasan u duhu je izraz koji se cesto pogresno tumaci i  daje osnov za iskrivljavanje Hriscanskih ideja. Ovo sigurno neznaci slabi duhom a sigurno ne . siromasni oskudni u materijalnom smislu.U osnovi ove ideje je budisticki princip o nevezanosti za stvari.Covek koji ucini sebe nevezanim za stvari kao da je siromasan t.j. stvari za njega nemaju znacaj,ovaj je siromasan duhom.Ovo je i neophodan uslov za priblizavanje ezoterizmu.

Blagosloveni  siromasni u duhu jer njihovo je carstvo nebesko

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Dobro si rekao.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
1.
Да би се боље осећао.Бар се ја, кад тако радим, боље осећам и зато о томе и пишем.

Аха, у томе је ствар, волиш покорни хришћаниски живот роба. Е у то већ не залазим, то је већ ствар психолога.

2.
А једино тај на самртничкој постељи зна шта је истина,а ја са таквима нисам имао контакт

Онда молим те не расправљај о нечему у шта ниси упућен.

3.
А да се моја и хришћанска начела у неким стварима поклапају - то да.

А јеси ли ти хришћанин?

4.
А ми не морамо да се сложимо око тога.

Нема ту никаквог слагања/неслагања, износиш апсурдне ствари. Ако их већ износиш, онда ме удостоји доказа који их потврђују.

5.
неспоразум је да ја тврдим сам грешан

Стани мало, ово си ти рекао пре 3 дана: "Jer ja mislim da smo svi mi gresni"

Сад или имаш неку фрку у мозгу или себе не сврставаш у "све". Одлучи се па да идемо даље.

6.
Прелазиш на вређање. Smile

Истина боли.

7.
Само ћу да кажем да ако ти под објашњавањем оног што ја мислим видиш ''демагошко кењање'',онда се нисмо разумели.Али ми не морамо ни да се разумемо ни да се сложимо.

Не ово твоје ни под којим случајем не спада у објашњавање, пре ми личи на класичну "слатку проповед", написао си 5 редова а да у суштини ниси рекао ништа осим мало нешто о твом осећају Бога.

8.
Што се изреке тиче,нека се свако припрема за шта хоће,а ја ћу за мир па нека буде шта буде.

Ако ћеш за мир, спремај се за рат.

9.
Да.

Онда свесно лажеш себе.

10.
Значи,циљ је "окрени други образ" ако сам у питању само ја,али ако неко хоће испред мене да изврши злодело онда у обрачуну са њим треба да имам на уму да је граница "око за око и зуб за зуб",а не чињење злодела над онима који хоће да се покају.

Појасни.

11.
А Исус је рекао: ''Нисам дошао да донесем мир,него мач''.

Исус је на неколико места сам себи контрирао у новом завету, али то је већ за неке друге приче...

12.
Па сад,све то може да се изокрене и да се донесу ко зна какви закључци.

Добро јутро, Колумбо  Smile

1.цитат
Бесмислен закључак.Могу само да закључим да ти мене уопште не разумеш,а ти иди код психолога ако ти се иде.Али није битно.Ко може да схвати,нека схвати.
2.цитат
А ти си упућен?И ко си ти да мени одређујеш о чему ћу ја да расправљам?Ја кажем да си ти неупућен,али није то ни битно у целој овој причи.
3.цитат
Нисам.Моја вера нема назив.Ја сам одбацио све религије овог света,јер се ни са једном не слажем у свему.А да моја вера има додирних тачака са хришћанством - то да,као што је случај и са осталим религијама.Али и то је потпуно небитно.
4.цитат
Апсурдно је то што ти причаш.Ни ти ниси изнео ниједан доказ за оно што причаш,већ оно што ти по свом субјективном мишљењу мислиш да је доказ.А ја још кажем да доказа и нема.Све је верујеш или не верујеш,а праву истину зна једино Бог.Али и то је небитно.
5.цитат
То није била тврдња.Ја зато и понављам да је све то само моје мишљење да такви као ти не би донели закључак који си ти донео.Тиме си показао колико си размишљао о оном о чему сам причао.А ти ако нећеш да размишљаш о томе,па јел те неко тера?А то што се ти хваташ за речи,ја могу само да ти поручим да су речи ништа ако не схваташ шта је њима неко хтео да каже.Али није битно и ако не схваташ.Има времена.Не мораш ти све одмах да схватиш.Бесмислено је само стављати у уста неком нешто што није рекао.А што се тиче фрке у мозгу,изгледа да је ти имаш па би ти требало да се одлучиш.
6.цитат
Какве то везе има са истином?Ја могу само да кажем да оно "демагошко кењање" може да се односи пре на тебе него на мене.Јер демагогија је када ти тврдиш да је нешто истина (између осталог),а то си ти радио.А ја сам управо из тог разлога наглашавао да је све што ја пишем само моје субјективно мишљење и да га као такво треба схватити као скуп идеја о којима ће неко хтети,а неко - не,да размишља.А непада ми напамет да ја неком солим памет.Али све је то најмање битно у целој причи.Хваташ се за небитне ствари.
7.цитат
Баш тако некако би могло да се каже.Али ако ти у томе видиш нешто лоше,мислим да ништа ниси схватио.А ко је добронамеран,схватиће да сам и ја био добронамеран и да се иза тих "5 редова" крије много више.Али они који бесконачност покушавају да објасне помоћу коначног скупа речи,то вероватно и не могу да схвате.Али на крају крајева,то није ни битно.
8.цитат
А зашто за рат?У сваком случају,ја сам спреман на све па нека буде шта буде.А ко хоће рат,добиће га.Ко хоће мир,добиће мир.
9.цитат
Ова твоја реченица се односи баш на тебе.
10.цитат
Пошто сам ово схватио као наређење,немам намеру да ти појасним.А ти ако хоћеш,појасни шта ти конкретно није јасно па ћу да појасним ако не наређујеш.
11.цитат
То је контрирање за оне који не разумеју,а праве се да све знају.Али зато и стоји: "Ко може да схвати,нека схвати".
12.цитат
Добро јутро, Колумбо.И зашто онда све изокрећеш како не треба?
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
SonyEricsson k310i
Citat
А зашто за рат?У сваком случају,ја сам спреман на све па нека буде шта буде.А ко хоће рат,добиће га.Ко хоће мир,добиће мир.
E zato i imamo ratove,zato sto ih sami i zazivamo,a onda kazemo to je prirodno.E nije prirodno.Prirodno je ono sto si ti rekao,ako hoces rat imace ge a ko hoce mir imace mir.Ja sam za mir.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
I ja. Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Siromašan duhom ne znači : glup .

Ко је то рекао? Него ти овде потенцираш "духовне гиганте" који ће да уђу у царство небеско а Исус тврди управо супротно.

Nego to znači da si duhovno neispunjen i svjesan si toga . Želiš se duhovno ispuniti i to ti je bitno .

Јел си ти читао шта је Исус рекао? Зашто би желео да се духовно испуниш? Smile

Za razliku od nekih koje samo materijalno duhovno ispunjava i sami sebe smatraju duhovno bogatima .

"материјално духовно"?  Smile Јели, човек, а шта је то?  Smile

А ову прву увео је - ко?

Па? Какве то везе има са било чиме? Ја ти кажем - по тој логици серијске убице и силоватељи су добродошли у "царство небеско". Твој Бог је једно љубоморно чудовиште. Можеш да убијаш, палиш кољеш током живота, само је важно да се покајеш кад умиреш... блах, шта све жидов неће смислити...

Могу само да закључим да ти мене уопште не разумеш

Онда буди јаснији.

А ти си упућен?

Да, зато и причам.

И ко си ти да мени одређујеш о чему ћу ја да расправљам?

Ма можеш ти да расправљаш о чему хоћеш али твоје речи немају никакву тежину, и мало си смешан самим тим што сам причаш о нечему а затим кажеш да говориш о стварима с којима немаш везе(контакте)..

Нисам.Моја вера нема назив.

Ух, значи ти си неки нови месија. Вероватно ти је вера врло снажна, чим ни име нема...

А на чему то темељиш своју веру осим на ништавном субјективном осећају?

Апсурдно је то што ти причаш.Ни ти ниси изнео ниједан доказ за оно што причаш,већ оно што ти по свом субјективном мишљењу мислиш да је доказ.А ја још кажем да доказа и нема.Све је верујеш или не верујеш,а праву истину зна једино Бог.Али и то је небитно.

Апсурд?  Smile Па какав доказ ти треба да бих ти доказао да нисмо сви грешни???? Ево ја нисам грешан самим тим јер се не осећам грешним и самим тим твоја теорија да смо "сви" грешни пада у воду. Крај приче.

То није била тврдња.Ја зато и понављам да је све то само моје мишљење да такви као ти не би донели закључак који си ти донео.

Него шта је било, геније?  Smile Ти изгледа имаш проблема са дефинисањем основних појмова и основим изражавањем. Па ваљда кад нешто кажеш то је твоја тврдња, оно "ја мислим" испред можеш да бациш у воду јер ионако све што кажеш ваљда ти мислиш???  Smile Или неко мисли уместо тебе?

то што се ти хваташ за речи,ја могу само да ти поручим да су речи ништа ако не схваташ шта је њима неко хтео да каже.

Код нас се каже - човек се веже за реч, а во за рогове - према томе ако нећеш да се "хватам" за твоје речи, ти онда немој ништа ни да пишеш.

Бесмислено је само стављати у уста неком нешто што није рекао

А шта сам ти ја то ставио у уста?  Smile

демагогија је када ти тврдиш да је нешто истина

Ја не тврдим да је нешто истина, ја сам само јасан у свом изражавању за разлику од тебе. Па ти онда криво што те, како кажеш "не разумем".

А ја сам управо из тог разлога наглашавао да је све што ја пишем само моје субјективно мишљење и да га као такво треба схватити као скуп идеја о којима ће неко хтети,а неко - не,да размишља

Па наравно да је све што напишеш (а не наведеш спољни извор) само твоје субјективно мишљење. Или ти имаш неке гласове у глави или тако нешто па мораш да наглашаваш шта је твоје мишљење а шта није?  Smile Ако ниси приметио, сви ми овде такође износимо субјективно мишљење.

Хваташ се за небитне ствари.

Можда су теби небитне. Чим сам се ухватио за њих, значи да су битне.

А ко је добронамеран,схватиће да сам и ја био добронамеран и да се иза тих "5 редова" крије много више.

Па ти убудуће немој да сакриваш оно што хоћеш да кажеш, него реци јасно и сажето а не гомилом флоскула и излизаних фраза.

Али они који бесконачност покушавају да објасне помоћу коначног скупа речи,то вероватно и не могу да схвате.

Ма иди... што је то лепо, налупетати пар редова у којима не кажеш ништа и онда оправдати то како хоћеш "бесконачност да објасниш коначним скупом речи"... јел кад кажеш тако нешто изгледаш сам себи већи?

Ја не тражим од тебе да ми објашњаваш бесконачност већ неке једноставне ствари о којима овде расправљамо.

А зашто за рат?

Зато што се ратом и само ратом може одржати мир. Зато што не живиш сам у овом универзуму па да нема никог ко би те узнемиравао.

Ова твоја реченица се односи баш на тебе.

Аргументуј.

Пошто сам ово схватио као наређење,немам намеру да ти појасним.А ти ако хоћеш,појасни шта ти конкретно није јасно па ћу да појасним ако не наређујеш.

Да је конкретно, питао бих конректно, овако ми није јасна читава реченица. Можеш ти то да схватиш како хоћеш, али пошто не умеш да објасниш своју сопствену мисао, идемо даље.

То је контрирање за оне који не разумеју,а праве се да све знају.Али зато и стоји: "Ко може да схвати,нека схвати".

Да, да, сви смо ми глупи, само је Исус паметан. Чудо једно како хришћани све разумеју а ови остали не. Како се то погодило да сви глупи оду на једну страну а паметни на другу. А то кад коцку хоћеш да представиш као лопту, па ако неко види да то нема везе с везом ти му кажеш да "он то не може да схвати" се зове цинизам. Само ја не падам на те форе.

И зашто онда све изокрећеш како не треба?

Шта сам ја то и где изокренуо?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nekoga duhovno ispunjava da vozi novog bemvejca . Znači materijalno te duhovno ispunjava . Jesi shvatio ?

A duhovno siromašan je prijevod originala . Možda bi sretniji prijevod bio "duhovno gladnima".

Žrtvovanje životinja je po Mojsijevom zakonu .

I rekoh ti : ne možeš ti tek tako da se pokaješ . Nije to ringe - ringe raja .

Ajoj , muke s tobom ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 19:57:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.097 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.