Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Okt 2025, 01:34:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako čitati Bibliju ?  (Pročitano 20229 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50248
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
tako je, drago mi je da si to vidio,  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
e sad ja tebe a pitam kako si tako siguran....

Нема записа. Нема сећања.

Bog u kog ja verujem je spreman da oprosti i najtezem gresniku ako se ovaj pokaje.

Дакле то је по оној фори - цео живот убијаш, крадеш, пљачкаш, на самрти се покајеш и све ти је опроштено? Јебем ти веру....

Jer ja mislim da smo svi mi gresni - neki manje,a neki vise,i kada nam ne bi oprostio,svi bi bili kaznjeni.

Ако ти желиш да живиш са осећајем безразложне грешности и кривице, живи, али немој да будеш толико убеђен да и остали живе у том истом свету.

Ali kada se Stari zavet posmatra kao celina, nije poruka : "Vrsite incest,budite pederi,..." nego pre Bozije zapovesti koje su u suprotnosti sa ovim prethodnim.

ОК, слажем се, ја сам ово навео само као пример Јоци који тврди да треба да се живи по старозаветним начелима  Smile ; али с друге стране Божје заповести из старог завета су дијаметрално супротне од оних из новог... ја не бих био сигуран да је у питању исти Бог  Smile

Za mene su bogovi (vatre,sunca,ljubavi,...) samo delovi jedog istog Boga koji je i jos mnogo toga sto ja ne mogu da shvatim,ali osecam da postoji.

Видиш, за мене такође...  Smile

Idealno čitanje Biblije je uveče , na ognjištu . Familija se skupi oko vatre i onda najstariji muškarac u kući čita ostalim ukućanima 2-3 stranice . Ne treba više. Polako , bez ikakve žurbe. Onda mlađarija daje komentare a glava kuće ih ispravlja i usmjerava .

Таман за пар година да силују ћалета к'о Хам Ноја... ма милина  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
@Rele

Krist je jedamput rekao : "Ono što je sakriveno po podrumima , to će se vikati sa krovova". Jesi shvatio . Znači , ako je tvoja ličnost kuća , i nešto si stavio u podrum da niko ne vidi , to ćeš jednog dana iznijeti na krov i vikati i pokazivati , tako da svi vide .

To što si ti pročitao da je Ham silovao oca , ili ti je to neka nacistička Biblija il puno gledaš Mexičke serije il imaš nešto sakriveno u podrumu . ( Mislim svak ima , samo šta? )

A što se tiče pokajanja . Ti misliš da je to tako . Evo , sad ću da se pokajem i pokaješ se . Ma , bravo . To ti možeš da prodaš nekom puno glupljem ali Bogu ne .

Stvarno ... Ti čitavi život možeš da radiš najgora zlodjela i da se pokaješ na samrti i biće ti oprošteno . Ali pazi , kakvo bi to pokajanje moralo da bude ? Veće od svih zlodjela koja si u životu napravio ! Ako bi stvarno imao snage da se tako pokaješ , sve bi ti bilo oprošteno . Samo , nema takvih ljudi . To su extremi . Kao prvo i osnovno , ko ima takvu duhovnu snagu , valjda ima dovoljno pameti da ne ide u kriminal .... Ali opet , nije nemoguće .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citanje "svetih" knjiga je zajebana rabota - kolko god ljudi da citaju uvek ce svako od njih procitati i shvatiti ono sto on zeli da shvati i procita ali niko nece shvatiti ono sto zaista tamo pishe. Tako je i sa Biblijom .... moze da bude poucno stivo ako se pored nje procita jos jedno 10tak 15 knjiga iz kojih, uporedjivanjem, covek moze da shvati simboliku pisanja Biblije - cak i tada sve ostaje samo na individualnom shvatanju.

Po starom ezoterickom principu - Biblija slika spoljnu bastu (dvoriste) po kojoj svi mogu da setaju - ali slika i takozvani unutrasnji vrt koji ce procvetati samo u malom broju onih koji je citaju. Unutrasnji vrt je nase licno osecanje istine koja, iako zamagljena i iskrivljena, je ipak prenesena u Bibliji. To je ono zbog cega je Biblija pisana.

Bukvalno shvatanje pisanog stiva (bilo kog ne samo religijskih spisa) je uvreda za pisca - to je kao kada zakljucujete o karakteru ljudi samo na osnovu velicine njihovog nosa. Ono sto pise su reci koje same za sebe nemaju nikakvo znacenje ako ne probude unutrasnje osecaje i razmisljanje o njima. Bez tog unutrasnjeg osecaja one su prazna rec na papiru. Bukvalno pratiti reci na papiru znaci biti robot ili zombi koji se ponasa po ustaljenom programu, bice bez svesti, bez ljubavi i bez i trunke Boga u sebi.

Mislim da je ovo najbolji odgovor na zadatu temu.
Bibliski tekstovi su pisani za nekolicinu odabranih t.j. za one koji imaju kljuc.Nemoguce je citati ovu knjigu jednostavno.Svaka rec ,svaka recenica ima svoj sakriveni sadrzaj , a njena moc traje evo dvehiljade godina i nista nije izgubila na znacaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Bog u kog ja verujem je spreman da oprosti i najtezem gresniku ako se ovaj pokaje.

Дакле то је по оној фори - цео живот убијаш, крадеш, пљачкаш, на самрти се покајеш и све ти је опроштено?

Баш тако.Али ја не мислим да човек који је све то радио може тако лако да се покаје.И није покајање кад неко само каже: ''Кајем се'' и настави да ради оно што је погрешно радио.Покајање је толико дубок духовни процес да ја не знам речима да га опишем.А ко се некад кајао за нешто,зна о чему причам.А ''лакше је камили да се провуче кроз иглене уши'',него да се овај о коме ти причаш покаје.А кад сам ја имао проблеме да се суочим са покајањем за неке релативно ситне грехове (бар мени то тако изгледа),могу само да замислим какве би проблеме имао овај о коме причаш.Али ја верујем да ништа није немогуће.

Дакле то је по оној фори - цео живот убијаш, крадеш, пљачкаш, на самрти се покајеш и све ти је опроштено? Јебем ти веру....

А ти ако нећеш у то да верујеш,а тебе нико и не тера.Ја сам само изнео своје мишљење,а ти не мораш да се слажеш.

Jer ja mislim da smo svi mi gresni - neki manje,a neki vise,i kada nam ne bi oprostio,svi bi bili kaznjeni.

Ако ти желиш да живиш са осећајем безразложне грешности и кривице, живи, али немој да будеш толико убеђен да и остали живе у том истом свету.

А откуд то да ја живим ''са осећањем безразложне грешности и кривице''.Пробаћу то ближе да објасним.Мени се дешавало да мислим да сам урадио нешто екстра добро,а после сам видео да и није ту баш све било добро и да сам правио грешке.И зато мислим да сам грешан,али не безразложно.Али права истина је за мене бесконачна и ја, као човек, сам ограничен и не могу да схватим бесконачност.Али могу да осећам.И зато ја пратим онај свој осећај који ме тера да се добро осећам.А од како то радим,чини ми се и да се људи са којим контактирам боље осећају у мом присуству него раније док нисам тако радио.Али и даље ја не тврдим да знам праву истину,него дозвољавам могућност да у нечему грешим.А ја се надам да ћу на свом путу препознати све своје грешке и да ћу се исправити и пронаћи срећу (тј. оно што ја зовем Бог).

А ко каже да сам ја ''убеђен да и остали живе у том истом свету''.Ја сам баш убеђен у супротно.Али ја нисам себе пронашао у праћењу оног што већина мисли,него радије размишљам својом главом.А са сваким човеком се ја у нечему слажем и у нечему не слажем.Мени то није ни битно.Битно је да живимо у међусобном миру.

Ali kada se Stari zavet posmatra kao celina, nije poruka : "Vrsite incest,budite pederi,..." nego pre Bozije zapovesti koje su u suprotnosti sa ovim prethodnim.

ОК, слажем се, ја сам ово навео само као пример Јоци који тврди да треба да се живи по старозаветним начелима  Smile ; али с друге стране Божје заповести из старог завета су дијаметрално супротне од оних из новог... ја не бих био сигуран да је у питању исти Бог  Smile

Значи, ја се са Јоцом слажем,јер ми из сличног угла гледамо на Стари Завет.Али кад гледам из твог угла,могу ја са доста ствари да се сложим (као на пример да су поменути Јевреји били грешни).И то уопште није у супротности,већ је питање угла гледања.Али није ми јасно зашто мислиш да су ''Божје заповести из старог завета дијаметрално супротне од оних из новог''.Слажем се да су објашњене другачијим речником и из другачијег угла,али ја видим да је суштина иста.А према томе, за мене је то исти Бог.

Za mene su bogovi (vatre,sunca,ljubavi,...) samo delovi jedog istog Boga koji je i jos mnogo toga sto ja ne mogu da shvatim,ali osecam da postoji.

Видиш, за мене такође...  Smile

Поздрављам. Smile

@Rele

Krist je jedamput rekao : "Ono što je sakriveno po podrumima , to će se vikati sa krovova". Jesi shvatio . Znači , ako je tvoja ličnost kuća , i nešto si stavio u podrum da niko ne vidi , to ćeš jednog dana iznijeti na krov i vikati i pokazivati , tako da svi vide .

To što si ti pročitao da je Ham silovao oca , ili ti je to neka nacistička Biblija  il imaš nešto sakriveno u podrumu . ( Mislim svak ima , samo šta? )

A što se tiče pokajanja . Ti misliš da je to tako . Evo , sad ću da se pokajem i pokaješ se . Ma , bravo . To ti možeš da prodaš nekom puno glupljem ali Bogu ne .

Stvarno ... Ti čitavi život možeš da radiš najgora zlodjela i da se pokaješ na samrti i biće ti oprošteno . Ali pazi , kakvo bi to pokajanje moralo da bude ? Veće od svih zlodjela koja si u životu napravio ! Ako bi stvarno imao snage da se tako pokaješ , sve bi ti bilo oprošteno . Samo , nema takvih ljudi . To su extremi . Kao prvo i osnovno , ko ima takvu duhovnu snagu , valjda ima dovoljno pameti da ne ide u kriminal .... Ali opet , nije nemoguće .

Tako nekako sam i ja hteo da kažem. Smile

Citanje "svetih" knjiga je zajebana rabota - kolko god ljudi da citaju uvek ce svako od njih procitati i shvatiti ono sto on zeli da shvati i procita ali niko nece shvatiti ono sto zaista tamo pishe. Tako je i sa Biblijom .... moze da bude poucno stivo ako se pored nje procita jos jedno 10tak 15 knjiga iz kojih, uporedjivanjem, covek moze da shvati simboliku pisanja Biblije - cak i tada sve ostaje samo na individualnom shvatanju.

Po starom ezoterickom principu - Biblija slika spoljnu bastu (dvoriste) po kojoj svi mogu da setaju - ali slika i takozvani unutrasnji vrt koji ce procvetati samo u malom broju onih koji je citaju. Unutrasnji vrt je nase licno osecanje istine koja, iako zamagljena i iskrivljena, je ipak prenesena u Bibliji. To je ono zbog cega je Biblija pisana.

Bukvalno shvatanje pisanog stiva (bilo kog ne samo religijskih spisa) je uvreda za pisca - to je kao kada zakljucujete o karakteru ljudi samo na osnovu velicine njihovog nosa. Ono sto pise su reci koje same za sebe nemaju nikakvo znacenje ako ne probude unutrasnje osecaje i razmisljanje o njima. Bez tog unutrasnjeg osecaja one su prazna rec na papiru. Bukvalno pratiti reci na papiru znaci biti robot ili zombi koji se ponasa po ustaljenom programu, bice bez svesti, bez ljubavi i bez i trunke Boga u sebi.

Mislim da je ovo najbolji odgovor na zadatu temu.
Nemoguce je citati ovu knjigu jednostavno.Svaka rec ,svaka recenica ima svoj sakriveni sadrzaj , a njena moc traje evo dvehiljade godina i nista nije izgubila na znacaju.

I sa ovim se slažem.
« Poslednja izmena: 18. Feb 2007, 11:12:18 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Novi Zavet je knjiga koja nas uvodi u skrivena znanja .U osnovi dva su pravca misli koji se mogu videti u njemu jedan pravac je ezoteriski dok drugi pravac pokazuje sta ljudi moraju da urade da bi se priblizili skrivenom znanjui.Prvi pravac zahteva izuzetne napore i njemu se vrlo tesko prilazi i njemu  po pravilu prilazi vrlo mali broj gde je cesto pominjana recenica da samo oni koji imaju usi mogu da cuju. Ideja da treba da se zna kako da se cuje i vidi i da svako moze da cuje i da vidi izneta je u sledecem

Zato im ja govorim  u pricama ,jer oni gledajuci ,ne vide i slusajuci ne cuju , niti razumeju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10

Па? Шта мене брига шта је крист рекао. Обично не слушам шизофреничаре, па нећу ни њега. То што он мисли је само његова ствар.

To što si ti pročitao da je Ham silovao oca , ili ti je to neka nacistička Biblija il puno gledaš Mexičke serije il imaš nešto sakriveno u podrumu . ( Mislim svak ima , samo šta? )

Па ако је то случај са сваким ко је прочитао Библију и има је, онда да.

Ко каже да ја "мислим да је то тако"?  Smile

Очигледно да ти никада ниси видео човека на самрти а камоли да си провео неко време са њим, односно крај њега. Што каже иницио, још ти сланине има да поједеш...  Smile

Bibliski tekstovi su pisani za nekolicinu odabranih t.j. za one koji imaju kljuc.Nemoguce je citati ovu knjigu jednostavno.Svaka rec ,svaka recenica ima svoj sakriveni sadrzaj , a njena moc traje evo dvehiljade godina i nista nije izgubila na znacaju.

Зашто је онда та шифрирана књига штампана у вишемилионским тиражима? Ви је оставите за такве паметне, једно 500 комада, а нама дајте да прочитамо дешифровану. Где је та дешифрована Библија? Покажите нам је. Издајте њу у милионским тиражима.

Баш тако.

Чему онда живети цео живот у "доброти и покорности" а успут бити убеђен у грешност?

Али ја не мислим да човек који је све то радио може тако лако да се покаје.И није покајање кад неко само каже: ''Кајем се'' и настави да ради оно што је погрешно радио.Покајање је толико дубок духовни процес да ја не знам речима да га опишем.А ко се некад кајао за нешто,зна о чему причам.А ''лакше је камили да се провуче кроз иглене уши'',него да се овај о коме ти причаш покаје.А кад сам ја имао проблеме да се суочим са покајањем за неке релативно ситне грехове (бар мени то тако изгледа),могу само да замислим какве би проблеме имао овај о коме причаш.Али ја верујем да ништа није немогуће.

Веруј ми, у самртничкој постељи се сваки човек искрено покаје и за оно што није урадио а камоли за оно што јесте, и то је опште познато. Дакле, чему онда живот по хришћански начелима кад све то може да се исправи у неких цирка пар дана/сати?

А ти ако нећеш у то да верујеш,а тебе нико и не тера.Ја сам само изнео своје мишљење,а ти не мораш да се слажеш.

Наравно да нећу, али ћу наставити да износим апсурде те вере.

А откуд то да ја живим ''са осећањем безразложне грешности и кривице''.

Па тврдиш да смо "сви грешни". То ем је немогуће ем је апсурдно.

Пробаћу то ближе да објасним.Мени се дешавало да мислим да сам урадио нешто екстра добро,а после сам видео да и није ту баш све било добро и да сам правио грешке.И зато мислим да сам грешан,али не безразложно.

ОК, видео си да си погрешио, човек се на грешкама и учи, нећеш то више поновити и крај. Чему тврдити да си грешан? Ако си и био, био си само док си радио то што није ваљало и не више и не константно.

Али права истина је за мене бесконачна и ја, као човек, сам ограничен и не могу да схватим бесконачност.Али могу да осећам.И зато ја пратим онај свој осећај који ме тера да се добро осећам.А од како то радим,чини ми се и да се људи са којим контактирам боље осећају у мом присуству него раније док нисам тако радио.Али и даље ја не тврдим да знам праву истину,него дозвољавам могућност да у нечему грешим.А ја се надам да ћу на свом путу препознати све своје грешке и да ћу се исправити и пронаћи срећу (тј. оно што ја зовем Бог).
А ко каже да сам ја ''убеђен да и остали живе у том истом свету''.Ја сам баш убеђен у супротно.Али ја нисам себе пронашао у праћењу оног што већина мисли,него радије размишљам својом главом.А са сваким човеком се ја у нечему слажем и у нечему не слажем.Мени то није ни битно.Битно је да живимо у међусобном миру.

ОК, ово је сад параграф демагошког кењања који нема везе ни са чим. Могао си све ово да кажеш и у две реченице. Наравно да сви гледају да исправе своје грешке, односно теже савршенству, без обзира да ли су атеисти/верници, лоши или добри, то нема везе ни са чим.

А што се тиче мира, изрека каже: "Ко жели мир нека се припрема за рат".

није ми јасно зашто мислиш да су ''Божје заповести из старог завета дијаметрално супротне од оних из новог''.Слажем се да су објашњене другачијим речником и из другачијег угла,али ја видим да је суштина иста.А према томе, за мене је то исти Бог.

Ти хоћеш да кажеш да је "око за око и зуб за зуб" исти закон као и "окрени други образ"?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
SonyEricsson k310i
Citat
ОК, видео си да си погрешио, човек се на грешкама и учи, нећеш то више поновити и крај. Чему тврдити да си грешан? Ако си и био, био си само док си радио то што није ваљало и не више и не константно.
To je tvoj glavni problem...

Citat
kao i ovaj

Citat
Веруј ми, у самртничкој постељи се сваки човек искрено покаје и за оно што није урадио а камоли за оно што јесте, и то је опште познато. Дакле, чему онда живот по хришћански начелима кад све то може да се исправи у неких цирка пар дана/сати?
da li je bas tako.Hoces li se ti pokajati.A sta ako ne stignes?

Citat
Чему онда живети цео живот у "доброти и покорности" а успут бити убеђен у грешност?
zato sto onaj koji je gresna treba da se oslanja na onoga ko nije ili je u manjoj meri

Citat
Па ако је то случај са сваким ко је прочитао Библију и има је, онда да.
pricas svasta.

Citat
Очигледно да ти никада ниси видео човека на самрти а камоли да си провео неко време са њим, односно крај њега. Што каже иницио, још ти сланине има да поједеш...
a sta ako je neko imao prilike da vidi nekog ko je umro i vratio se kao sto sam imao ja.Sta ti mislis da bi ja ovo pricao da se u neke stvari nisam licno uverti.Kakvu ja imam korist,ali imam zadatak....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
To je tvoj glavni problem...kao i ovaj

Који?

da li je bas tako.Hoces li se ti pokajati.

Врло вероватно, к'о и остатак света.

A sta ako ne stignes?

Аха, дакле у царство небеско улазе само оне убице и робијаши који умру у кревету  Smile

zato sto onaj koji je gresna treba da se oslanja na onoga ko nije ili je u manjoj meri

Зашто кад сви можемо да се покајемо на крају живота?

pricas svasta.

Да. А и понешто.

a sta ako je neko imao prilike da vidi nekog ko je umro i vratio se kao sto sam imao ja.Sta ti mislis da bi ja ovo pricao da se u neke stvari nisam licno uverti.Kakvu ja imam korist,ali imam zadatak....

Ја не причам са и о "неком" већ са овим пинотом.

Откуд ја знам што ти ово причаш, можда си умно поремећен, можда ти је само досадно а можда је нешто пето у питању... уопште не залазим у то.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Баш тако.

Али ја не мислим да човек који је све то радио може тако лако да се покаје.И није покајање кад неко само каже: ''Кајем се'' и настави да ради оно што је погрешно радио.Покајање је толико дубок духовни процес да ја не знам речима да га опишем.А ко се некад кајао за нешто,зна о чему причам.А ''лакше је камили да се провуче кроз иглене уши'',него да се овај о коме ти причаш покаје.А кад сам ја имао проблеме да се суочим са покајањем за неке релативно ситне грехове (бар мени то тако изгледа),могу само да замислим какве би проблеме имао овај о коме причаш.Али ја верујем да ништа није немогуће.

Наравно да нећу, али ћу наставити да износим апсурде те вере.

А откуд то да ја живим ''са осећањем безразложне грешности и кривице''.

Пробаћу то ближе да објасним.Мени се дешавало да мислим да сам урадио нешто екстра добро,а после сам видео да и није ту баш све било добро и да сам правио грешке.И зато мислим да сам грешан,али не безразложно.

Али права истина је за мене бесконачна и ја, као човек, сам ограничен и не могу да схватим бесконачност.Али могу да осећам.И зато ја пратим онај свој осећај који ме тера да се добро осећам.А од како то радим,чини ми се и да се људи са којим контактирам боље осећају у мом присуству него раније док нисам тако радио.Али и даље ја не тврдим да знам праву истину,него дозвољавам могућност да у нечему грешим.А ја се надам да ћу на свом путу препознати све своје грешке и да ћу се исправити и пронаћи срећу (тј. оно што ја зовем Бог).

ОК, ово је сад параграф демагошког кењања који нема везе ни са чим. Могао си све ово да кажеш и у две реченице. Наравно да сви гледају да исправе своје грешке, односно теже савршенству, без обзира да ли су атеисти/верници, лоши или добри, то нема везе ни са чим.

А што се тиче мира, изрека каже: "Ко жели мир нека се припрема за рат".

није ми јасно зашто мислиш да су ''Божје заповести из старог завета дијаметрално супротне од оних из новог''.Слажем се да су објашњене другачијим речником и из другачијег угла,али ја видим да је суштина иста.А према томе, за мене је то исти Бог.

Ти хоћеш да кажеш да је "око за око и зуб за зуб" исти закон као и "окрени други образ"? Smile

1.цитат
Да би се боље осећао.Бар се ја, кад тако радим, боље осећам и зато о томе и пишем.
2.цитат
Ту је проблем.Не могу ја тек тако да ти верујем да је то што ти тврдиш истина.А да је то опште познато,ја сам се управо уверио у супротно.Е сад,могуће је да грешим,па зато и понављам да је то само моје мишљење.Него,ти си ми дао идеју,а ја сад прво кренем да размишљам о томе па на примерима из живота испитујем колико је то истина.А једино тај на самртничкој постељи зна шта је истина,а ја са таквима нисам имао контакт.А и да сам имао,питање је да ли бих схватио праву истину,јер нисам ја - он.Али за мене то није ни битно.Ја мислим да на основу осећаја који ме тера да се добро осећам могу да на крају дођем до праве истине - па видећемо.Спреман сам на последице ( Smile).А ја и нисам за хришћанска начела како то неки проповедају,него за ово што пишем.А да се моја и хришћанска начела у неким стварима поклапају - то да.
3.цитат
ОК.
4.цитат
А ми не морамо да се сложимо око тога.
5.цитат
Па ја на то и мислим.А неспоразум је да ја тврдим сам грешан.Ја само дозвољавам могућност да сам грешан.Али чини ми се да ми под појмом ''грешан'' подразумевамо различите ствари.
6.цитат
Прелазиш на вређање. Smile Само ћу да кажем да ако ти под објашњавањем оног што ја мислим видиш ''демагошко кењање'',онда се нисмо разумели.Али ми не морамо ни да се разумемо ни да се сложимо.Што се изреке тиче,нека се свако припрема за шта хоће,а ја ћу за мир па нека буде шта буде.
7.цитат
Да.Значи,циљ је "окрени други образ" ако сам у питању само ја,али ако неко хоће испред мене да изврши злодело онда у обрачуну са њим треба да имам на уму да је граница "око за око и зуб за зуб",а не чињење злодела над онима који хоће да се покају.А Исус је рекао: ''Нисам дошао да донесем мир,него мач''.Па сад,све то може да се изокрене и да се донесу ко зна какви закључци.Али ја прихватам да се ти самном не слажеш и немам са тим проблем.Ја сам рекао шта сам имао и спреман сам да појасним шта сам тиме хтео да кажем.А није ми циљ да било кога убеђујем да сам ја сигурно у праву.Ми не морамо да се сложимо ни око чега.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Okt 2025, 01:34:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.