Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 09:28:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako čitati Bibliju ?  (Pročitano 20162 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Meni su najjači likovi koji kažu : " Ja sam pročitao Bibliju i zaključio sam to i to ". Mogu vam reći da Bibliju čitam skoro svaki dan već 10 godina i da nadam se da ću je čitati dok sam živ. To jednostavno nije tip knjige koju pročitaš i - gotovo .

Vjerujem da je to nadahnuta knjiga . Pisana je na jedan interesantan način . Polako , studiozno , opušteno , jasno , bez unaprijed određene poante . Do poante se dolazi isključivo razmišljanjem i povezivanjem . Nije ti napisana .

Ako čitaš Bibliju kao pisani roman ( zato da bi pročitao ) - kuku si ga tebi ! Prokuvaće ti pamet i izludićeš se .

Mislim da se o tome ( kakav je to tip knjige ) općenito zna vrlo malo . Zato i pokrećem ovu temu , pa ko ima volje , molio bi ga za komentar .

Ja sam jedan od tih "likova" koji kazu: " Ja sam pročitao Bibliju i zaključio sam to i to " i stvarno mi nije jasno sta je tu problem.Valjda kad nesto procitam (pa prema tome i Bibliju),logicno je da donesem i neki zakljucak o tome sto sam procitao.Da li je taj zakljucak ispravan,to je druga stvar.Ali nadam se da ce Bog da mi ukaze na ono u cemu gresim da bih to ispravio.
Sa ostalim sto si napisao se slazem.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mogu....

Поновићу питање - како? Не тражим да ми понављаш једно те исто, али ти то просто обожаваш...

Zato sto stoji i u starom zavetu uvod u novi zavet.

Појаснич+.

A sto se tice mojih obJasnjenja ja sam jos na pocetku reko da nisam bas kopetetntan i da nisi nasao najboljeg ko ti moze dati odgovore na ta pitanja,a ti i dalje ne prestajes da me pitas...

Па зато што ти долазиш на овај форум као неки месија и тврдиш да сви треба да верујемо у твог Бога, да живимо по Библијским начелима итд. Па изволи реци ми зашто, односно одговори ми на питања ако већ то желиш.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Поновићу питање - како? Не тражим да ми понављаш једно те исто, али ти то просто обожаваш...

Lepo... Smile

Citat
Па зато што ти долазиш на овај форум као неки месија и тврдиш да сви треба да верујемо у твог Бога, да живимо по Библијским начелима итд. Па изволи реци ми зашто, односно одговори ми на питања ако већ то желиш.
Vise puta sam rekao i opet cu,veruj tvori i voli...

Citat
Појаснич+.
Hocu samo da se pripremim za to Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
Ko veruje shvatiće i tako živeti do sudnjega dana, ko ne veruje nestaće nerazumom svojim i pridružiti nečastivom u večnom carstvu beznadja ada njegovog...nama vernicima sem molitve sa imenima nevernih ništa drugo ne preostaje u ovom suživotu koga privremeno imamo
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Lepo... Smile

То није одговор, то је бежање од одговора.

Vise puta sam rekao i opet cu,veruj tvori i voli...

Све урадио и ништа... и опет се понављаш Smile

Hocu samo da se pripremim za to Smile

Или буди јаснији, или немој уопште да ми одговараш.

Ko veruje shvatiće i tako živeti do sudnjega dana

Коме набијем мотку у дупе постаће педер.

ko ne veruje nestaće nerazumom svojim i pridružiti nečastivom u večnom carstvu beznadja ada njegovog...

Ма иди... жив сам се усро  Smile Док је било ломаче па и да имам зашта  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Све урадио и ништа... и опет се понављаш Smile
Да си све уради био би светац,тако да немој молим те.

Citat
То није одговор, то је бежање од одговора.
Не то је одговор,а ти ако си очекивао неки други одговор....

Citat
Коме набијем мотку у дупе постаће педер.
Е видиш ти се бојиш да ћеш нечим што урадиш како ти се каже себи наудити и аутомацки бежиш и не верујеш.Да ако урадиш све што ти се каже бићеш свет и имаћеш живот вечни,у царсву небескоме.Али ти нећеш ок.То је као кад би ти ја давао лек и рекао пи,а ти нећеш јер мислиш да ћу да те отрујем.Код тебе је бато мој страх,и то велико страх.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Да си све уради био би светац,тако да немој молим те.

Какве то везе има са светошћу?

Не то је одговор,а ти ако си очекивао неки други одговор....

Да, ја сам очекивао јасан и конкретан одговор и молио бих те да у конверзацији самном користиш јасне, формулисане и недвосмислене реченице. "Како - па лепо" није ни одговор а камоли смислен.

Е видиш ти се бојиш да ћеш нечим што урадиш како ти се каже себи наудити и аутомацки бежиш и не верујеш.Да ако урадиш све што ти се каже бићеш свет и имаћеш живот вечни,у царсву небескоме.Али ти нећеш ок.То је као кад би ти ја давао лек и рекао пи,а ти нећеш јер мислиш да ћу да те отрујем.Код тебе је бато мој страх,и то велико страх.

Па видиш, ја сам био у твом "свету", а ти ниси био у мом тако да већина твојих тврдњи не стоји. Дакле, спуштавах се ја на ваше уже - умало се уже не претеже...

Све у свему - поновићу - на свако питање које ти се овде постави, твој default одговор је: "верујте у Бога и све ће вам се казати, верујте у Бога и све ћете схватити, приближите се Богу и пустите Бога да вам се приближи па ћете видети итд."

Е по том систему би ја врло доказао да си ти педер - тако што би ти пустио мене да ти гурнем мотку у дупе.

Не плашим се ја нити имам чега да се плашим, а плашиш ли се ти мотке?  Smile
« Poslednja izmena: 13. Feb 2007, 14:27:46 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Не плашим се ја нити имам чега да се плашим, а плашиш ли се ти мотке
Ti mislis da je motka Bog i da ce te povrediti.Vidis kako ti to poredis.A ja to lepo kazem veru Bogu a ne u Boga.
Citat
Па видиш, ја сам био у твом "свету", а ти ниси био у мом тако да већина твојих тврдњи не стоји. Дакле, спуштавах се ја на ваше уже - умало се уже не претеже...
Kako ti znas u kom sam ja svetu bio,a sta ako sam ja i bio u onom drugom svetu.Mislim na smrt.Zasto bi ja ovo ovoliko pricao da u to ne verujem.Ko da ja imam nesto od toga,imas samo ti a ne ja,Ako nisi imao znaci da nisi ni pravilno verovao.
A ti se pomiri sa tim.I nisi ti oteran nego si sam izasao.Zasto to ti meni odgovori.Sta si sve to radio,jesi se odrekao svega sto imas,jesi li bo monah.Svaki dan se secao Hrista i njegovih muka radi tebe,svako si se vece molio i citao Bibljuju volelo neprijatelje.Isao u Crkvu,imao duhovnika...???????
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50161
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ko čita bibliju sa željom da nešto shvati, shvatiće.

Ko čita, a da pri tom misli da zna šta u bibliji piše i očemu se govori, zbog svoje vlastite ograničenosti neće shvatiti ništa. Bolje i da ne čita bibliju. Za nju nije spreman.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ti mislis da je motka Bog i da ce te povrediti.Vidis kako ti to poredis.A ja to lepo kazem veru Bogu a ne u Boga.

Не, ја само мислим да не морам да се опечем да бих сазнао шта је ватра. Нема то везе са повређивањем, пример може да важи и за било шта друго. Поента је да је бесмислено. Могу и ја теби рећи - немој да верујеш у Бога и видећеш да не постоји, али тако се ништа не доказује...

Kako ti znas u kom sam ja svetu bio,a sta ako sam ja i bio u onom drugom svetu.Mislim na smrt.

Ја не мислим.

Zasto bi ja ovo ovoliko pricao da u to ne verujem.Ko da ja imam nesto od toga,imas samo ti a ne ja

Ех, могу и ја да причам да сам видео летеће слонове и да чврто верујем у то али то нема везе са реалношћу.

Ми овде настојимо пре свега да склопимо слику о објективној слици стварности, а не чисто личним виђењима и веровањима.

Ako nisi imao znaci da nisi ni pravilno verovao.

Ето га. Опет ти. Значи да ти мотка није довољно ушла  Smile

I nisi ti oteran nego si sam izasao.

Где сам ја то рекао да сам отеран?  Smile

Zasto to ti meni odgovori.

Због овог твог цитата: "Е видиш ти се бојиш да ћеш нечим што урадиш како ти се каже себи наудити и аутомацки бежиш и не верујеш.Да ако урадиш све што ти се каже бићеш свет и имаћеш живот вечни,у царсву небескоме.Али ти нећеш ок.То је као кад би ти ја давао лек и рекао пи,а ти нећеш јер мислиш да ћу да те отрујем.Код тебе је бато мој страх,и то велико страх."

Sta si sve to radio,jesi se odrekao svega sto imas,jesi li bo monah.Svaki dan se secao Hrista i njegovih muka radi tebe,svako si se vece molio i citao Bibljuju volelo neprijatelje.Isao u Crkvu,imao duhovnika...???????

Јел' су само монаси хришћани и само они улазе у царство небеско?  Smile Дај да кажемо осталим људима, да се не труде џабе...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 09:28:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.