Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Како бих ја решио ситуацију 1991.  (Pročitano 38012 puta)
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 
jos se lomi.. Smile
Raspad je bio toliko dobro oragnizovan da cak ni vojna akcija, hiruski precizna, ne bi mogla da spase Jugu.
ma raspad je bio izuzetno lose organizovan i nabrzinu izveden..ono sto ga je izvuklo je odlucnost hrvata ,slovenaca i muslimana da rastave jugu..da je on bio dobro organizovan nebi 90 hiljada muslimana poginulo ,sto se tice hrvata ,njihovi gubici su bili na pocetku rata dosta veliki..kasnije su ih vadile zapadne sile! da nisu ,gore bi prosli od muslimana. oni takvo kretanje stvari nisu mogli predvidjeti precizno prije rata ,tako da ta prica o dobroj organizaciji otpada!
« Poslednja izmena: 01. Jun 2008, 22:18:03 od bannnnjac33 »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
jos se lomi.. Smile
Raspad je bio toliko dobro oragnizovan da cak ni vojna akcija, hiruski precizna, ne bi mogla da spase Jugu.
ma raspad je bio izuzetno lose organizovan i nabrzinu izveden..ono sto ga je izvuklo je odlucnost hrvata ,slovenaca i muslimana da rastave jugu..da je on bio dobro organizovan nebi 90 hiljada muslimana poginulo ,sto se tice hrvata ,njihovi gubici su bili na pocetku rata dosta veliki..kasnije su ih vadile zapadne sile! da nisu ,gore bi prosli od muslimana. oni takvo kretanje stvari nisu mogli predvidjeti precizno prije rata ,tako da ta prica o dobroj organizaciji otpada!
Zapadne sile su mislile da ce bande na terenu rijesiti posao, ali kada su vidjeli da nema sale, nabrzaka su ih obucili, opremili i ispunili su cilj.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Linux
Browser
Mozilla
Mene muci jedan problem, u vezi ove teme  Smile :

Kod Srba je najizrazeniji taj cuveni "patriJotizam" (vidi kvazipatriotizam Smile ), medjutim iz nekog cudnog razloga, samo u Srbiji postoji veeelika zal za SFRJ, sto je apsurd.

Zakljucak je, da Srbi ne znaju sta hoce ...

Umesto, da smo prvi, pocetkom 90ih trazili samostalnu drzavu i danas bili neki faktor u Evropi, mi svima kazemo NE, sto nravno ima cenu. Platili smo je i jos uvek je placamo Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Pa, šta da ti kažem. Ti govoriš o nasilnom rešavanju problema, ja o mirnom razlazu. Valjda ti je jasno da sila nije doveka i to što bi ti zauzeo celu Hrvatsku i Bosnu ne znači da bi se to održalo na duži rok. Čak ni na kraći.

Ko garantuje da medijskom harangom protiv "zlih" Srba i JNA ne bi došlo do NATO intervencije još tada. Ne zaboravi da je tada (početkom 90-ih) SAD imala 240 hiljada vojnika samo po bazama u zap. Nemačkoj. Danas je taj broj smanjen na oko 70 hiljada.

Drugo je pitanje što ti misliš da su Srbi na svojoj strani imali nadmoćnu silu, misleći pritom na JNA. Vidiš, ja sam baš u to vreme (septembar 89. - septembar 90) služio vojsku u Sloveniji i znam da stvari stoje malo drugačije. Em je JNA bila trula iznutra, u fazi raspada, nesposobna da se od komunističko-staljinističke organizacije transformiše u profesionalnu vojsku oslobođenu ideoloških stega.

Drugo, da li slučajno ili namerno, ali baš u to vreme, krajem 80-ih i početkom 90-ih, oficirski i pogotovo stariji komandni kadar u 5. vojnoj oblasti (Zagrebačkoj, pod koju je spadala i Slovenija) je bio u odnosu 30-35% Srbi : 70% nesrbi.

Нисам рекао да бих држао целу Босну и Хрватску под окупацијом. Једноставно бих добио рат и преговарао са позиција силе. Ко ти каже да Загрепчани, Сплићани и остали тамо не би пристали да се одвоје, али да Крајина остане. Суочени са поразом изговорили би оно што никад нису - "да дамо Србима Книн..."
Оно што би могло да сруши позиције није нека слабост ЈНА, него то што је међу њима мало издајника, барем међу Хрватима. Они су и овако издржали тешку ситуацију 1991. и ја им одајем признање. А овде су разни слинавци одмах хтели да дају шаком и капом, да би у продавницама било џема од наранџи уместо џема од шипурака Smile

ЈНА је била слаба организационо, али то је небитно. Битно да је оружје било јако. И овако је било доста официра и војника вештих у убијању. А што се тиче евентаулне НАТО харанге - па ми бисмо тражили пријем у НАТО, али на време. Признајем, дискутабилно је то. Међутим, чуди ме да неко ко види "Србију на Западу" третира НАТО као априори противника. Можда да смо дали Америма на време базу, ови би само рекли "ма те се племена кољу". С обзиром да су Срби били најјачи, то би било сасвим довољно. Наравно, нисам ни у том случају за "промену свести"... Smile

А командни кадар је могао бити промењен на време. Како? Лако уз Синалко. Постоји командни врх који о томе одлучује. А он је у Београду. Требало их је у ценити, ако треба и сигурношћу њихових фамилија. Требало им је отворено рећи - "до сада сте били комунисти, од сада сте Срби"... Но, то је више посао за ДБ.

А Босна? Они би се утроњали да је згажена Хрватска. А и сеча кнезова не би била лоше решење.
Наравно, ти то не схваташ ти би присатао на авнојевске границе...

п.с. Не признајем логику "па овако смо и то изгубили". Ко каже да бољом тактиком не би боље прошли? Најзад, и Леонида је могао да одустане од битке, али није Smile

...

Има ли Крвата на теми? Мрзи ме сад редом да идем... Мис'иммм ипак би они били геноцидисани...
Али зато телетабиса има Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 896
Zastava Kanada
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Motorola 
Mene muci jedan problem, u vezi ove teme  Smile :

Kod Srba je najizrazeniji taj cuveni "patriJotizam" (vidi kvazipatriotizam Smile ), medjutim iz nekog cudnog razloga, samo u Srbiji postoji veeelika zal za SFRJ, sto je apsurd.

Umesto, da smo prvi, pocetkom 90ih trazili samostalnu drzavu i danas bili neki faktor u Evropi, mi svima kazemo NE, sto nravno ima cenu. Platili smo je i jos uvek je placamo Smile  Smile

Da li ti smatras i Solunce pod tim ustaskim nazivom patriJotizam
IP sačuvana
social share
Srbi oprastate svojim neprijateljima, zaboravljate svoje zrtve, Srbi istorija se ponavlja

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Linux
Browser
Mozilla
Maki

Smisli odgovor, pa javi. Samo, mojne puno msesno.  Smile Kardiovaskularni sistem je u pitanju Smile ... jako slab. Smile

Alexandar
Sta ti imas sa Soluncima? Nemoj da ih brukas.
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat

Umesto, da smo prvi, pocetkom 90ih trazili samostalnu drzavu i danas bili neki faktor u Evropi, mi svima kazemo NE, sto nravno ima cenu. Platili smo je i jos uvek je placamo

Naravno ovo se ne moze izostaviti iz price jednostavno ako zelimo da pricamo o situaciji 90 ovo ne mozemo  da izostavimo neodlucnost Srba u odlucujucim momontima i  igra gluvih telefona nas je uvijek skupo ali uvijek skupo kostala

I kao sto rece @littlegirl1 jebeni apsurd doveden do groteskonosti
Stvarno jeste primejr za to je jebena Himna za koju znate da niko nije pojevao i da se istoj na utakmicama zvizdalo ( sam sam bio svjedok nekih ) pa valjda vam to govori dovoljno u prilog da se nije znalo sta se ustvari htjelo
« Poslednja izmena: 02. Jun 2008, 18:50:06 od sasaborg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Linux
Browser
Mozilla
Tako je do Vraga Smile
IP sačuvana
social share
nidzo, svaka cast Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Naravno da je to samo jedna od stvari koje je trebalo pormjeniti ali bi bilo pozeljno da das primjer kako se takvog sto i tada ali i sada rijesiti ?
Iskreno ja nisam sigurna kako ti i danas razgraniciti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 896
Zastava Kanada
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Motorola 
Maki

Smisli odgovor, pa javi. Samo, mojne puno msesno.  Smile Kardiovaskularni sistem je u pitanju Smile ... jako slab. Smile

Alexandar
Sta ti imas sa Soluncima? Nemoj da ih brukas.

U mojim veneama tece krv 5 Solunaca od kojih su cetvorica na Zejitinliku, i ja cu ceniti njihovu zrtvu datu za ovu Srpsku zemlju i necu dati da ti i tebi slicnima se lako odricu KIM bez borbe.
IP sačuvana
social share
Srbi oprastate svojim neprijateljima, zaboravljate svoje zrtve, Srbi istorija se ponavlja

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.