Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: kajin i avelj-dva tipa vernika danas u hrišćanstvu  (Pročitano 14474 puta)
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
nemam nameru da te povredim,ali tvoje znanje pisma je jako skromno,dolazi od telesnog gledanja.farizeji pitaju isusa za njega,on im daje odgovor,sličan ćutanju,ali sam rekao,kako to Bog ćuti,budući da je znao njihova srca.dakle Bog  kao što rekoh ne ćuti.on je farizejima dao odgovor:kad mi vi kažete da li je jovan krstitelj bio prorok ili ne,onda ću vam i ja odgovoriti što me pitate?
no sva ova potpitanja sliče susretu pavla  na prvom putu ka evropi,kada je sreo vračaru,koja je htela smutiti apostola,da ne kaže suštinu Božjeg učenja.tako i ja ovde rekoh ,da se svaki od vas (ko hoće naravno)preispita da li pripada kao vernik kainovskom tipu,ili formalnom religijskom čoveku,ili pak aveljevskom tipu,Božijeg izabranika.tajna tog ispita je da li imate otkrivenje savršene žrtve,da bi Bog znakom primio tu žrtvu,a vi imali sigurnost puta ka Carstvu nebeskom.da li imate otkrivenje  savršene žrtve za spašenje i oprost greha,krštenje u ime Isusa Hrista,ili prinosite ličnu žrtvu.ovo je bitna tema,a posebna tema o kajinovim ženama je na drugom mestu.onaj koji pita bez ljutnje već je oglašen kao kainovac.to je netraženje istine,a iskanje Božijeg gneva na dan Suda.

Prijatelju ti si položio. Ni na jedno moje pitanje nisi mogao ogovoriti.Zato što si sve izmislio, jer ništa što si rekao nema u Jevanđelje. Nisi ti mene povredio,jer sam ja samo zastupao Jevanđelje.Stoga ti za Isusa govoriš da je njegovo znanje skromno,pa njega pitaj jesi ga povredio. Ti misliš ako izmišljaš stvari koji nema u Jevanđelje onda je tvoje znanje bogato.Velika greška!!!!!!!
A to što pominješ događaj sa Jovanom krstiteljem nema nikakve veze sa tajnama Božjim.Već o izbegavanju osude od strane crkvenih sveštenika na bilo koji odgovor koji bi Isus dao. Prouči malo to Jevanđelje.

Problem tvoj što misliš da je Jevanđelje pun grešaka,pa ga ispravljaš i dodaješ stvari koji Isus nikada nebi dodavao.A drugo netrebam ja da poznajem pismo,jer znam Jevanđelje koji je dovoljno za spas duše. Pošto ti znaš Pismo, a pokazuješ da neznaš Jevanđelje,ja bih ipak ostao sa mojim skromnim znanjem,nego da lupam i izmišljam stvari i gluposti.
« Poslednja izmena: 13. Jan 2008, 23:27:48 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
ako neko doista hoće verovati onome što pišem,taj za sigurno će razumeti da je to citat iz jevanđelja.najveći problem kod nekih je što su sve pobrkali.osnovica znanja Božijeg jeste,da svaka reč u jevanđelju je Bog.kao što je isti pisac Otkrivenja u jevaneđelju i rekao:ispočetka beše Reč,Reč beše u Boga i Bog beše Reč.dakle jevanđelje-Reč je sami Bog.bogohulno je reći,to je pisao jovan a ovo Isus.to je totalni gnostički mrak.to odaje čoveka kainovca,koji čak nema ni osnovicu vere,da je jevaneđelje Isusova Reč.jako žalosno.ne čudi me,u našem narodu sam često slušao takvu glupost koja se opisati ne može.recimo citiraju mesta iz lažnog  katoličkog proroka nostradamusa i kažu da su čitali Sveto Pismo.kakav mrak!ili recimo čujete pismene ljude,studente,koji vam kažu,ja imam Bibliju,ali gde bih mogao nabaviti Sveto Pismo?!ljudi čak ne znaju ni osnovicu,da je to jedno te isto.ne čudi onda što neko odvaja jevanđelje od Isusa!kao kad bi neko odvajao sunčevu loptu od njenog bljeska!moj narod umireo od neznanja!upravo tako.kako onda da vam se govori o savršenoj žrtvi,o nebeskom,kako Isus kaže nikodemu jevrejskom rabinu,kad ne razumete zemaljsko?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Sony xperia
Za to uvijanje postoje odgovori i razlozi, a za jednostavno pitanje odgovora nema pa nema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
ljudi čak ne znaju ni osnovicu,da je to jedno te isto.ne čudi onda što neko odvaja jevanđelje od Isusa!kao kad bi neko odvajao sunčevu loptu od njenog bljeska!moj narod umireo od neznanja!upravo tako.
Ti si pokazao svojim primerom da si upravo ti koji odvaja Jevanđelje od Isusa,tako što dodaje,ispravlja i stvara neko sasvim novo Jevanđelje,a pri tom optužuješ ljude da su glupavi,đavoli koji će goreti u paklu jer niko nevidi ono što ti vidiš.
Prijatelju znaš onu uzrečicu.
Ono što govoriš za bližnjega u stvari si ti. Pa ti vidi šta si sve govorio bližnjemu. Jer trun koji vidiš u oku bližnjega dokazuje da u tvom oku ima mnogo veće brvno (Matej 7,4). Pa razmisli šta to znači,pogotovo kada optužuješ nekog.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
već je sve rečeno.ne verovati da je pisac jevanđelja isus,a zapisivači apostoli,je ravnoptotalnoj bezbožnosti,kakva se ni među indijancima u rezervatima amerike ne može zateći,bez da su ikad čuli za Hrista.nisam verovao da postoje ljudi koji ni toliko ne znaju o jevanđelju.dosad ih bar nisam sreo.neka Bog bude milostiv svakome čoveku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
već je sve rečeno.ne verovati da je pisac jevanđelja isus,a zapisivači apostoli,
To si ti rekao,ne ja. Nađi mi post gde sam pominjao da Jevanđelje nije Isusovo. Ili je i ovo jedan od tvojih velikih laži?????
Iznova i iznova dokazuješ šta si.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nekako mislim da nisu u pitanju dva tipa vernika u Hrišćanstvu.

Naime, Hristos Isus kaže da se svi ljudi mogu svrstati u četiri .... 'tipa',
četiri karaktera - to je ona parabola o 4 tipa zemljišta na koji jedna te ista
vrsta semena pada: kamenito tlo, plitko tlo (pored puta), dobro tlo obraslo
žbunjem
i plodno, nepošumljeno tlo (nepožbunjeno  Smile tlo).

U prvoj grupi smo svi bili a neki su i ostali u njoj (oni koji su čuli
za Evandjelje, ovako ili onako ali ... nisu reagovali sledstveno informaciji).
U drugoj, behu (a neki i ostahu u njoj) oni koji su čuli i reagovali sa entuzijazmom,
i optimizmom ali ... na kratko.
U trećoj ... svi mi koji premda smo čuli i poverovali, dozvolili smo da našim mislima
dominiraju ili brige, ili bogatstvo ili prosto - kratkoročna uživanja.
E a u četvrtoj .... to su oni koji na ovaj ili onaj način, bolno ali iskreno
daju sebe i svoje - zarad boljitka drugog ljudskog bića, ne očekujući
ništa za uzvrat. Niti čak ni ne pamteći šta uradiše!

Tako nekako, mada .... nikada nisam voleo ovo 'trpanje u fioke'!
« Poslednja izmena: 16. Jan 2008, 09:45:42 od nemam pojma »
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
jasno je rečeno samo ili je lukavljenje ili neukost.skretanje pažnje drugog gosta na temi,koji je ozbiljan i dobro govori.slava Bogu za njega.to svakako nisu "fioke",jer Bog ima takav stav najpre,o 4.vrste vernika.
u prvoj stvari ovako stoji.svaka reč u jevanđelju,dakle svaka,ne odvajajuć poslanice pavlove,petrove,jovanovo Otkrivenje(jer znamo da je to otkrivenje Isusa hrista,ne jovanovo),dakle sve to,je Isusovo jevanđelje,to ja kažem ili bolje reći,tvrdim što Bog kaže o jevanđelju.a to što neki ovde kažu,bogohulno je,da samo reči koje je navodno direktno Isus izgovorio su jevanđelje,a ostalo "falš" je ravno smrti ognjenog jezera.osim ako ne bi došlo pokajanje.
da,4.tipa vernika se spominje.no,sve je još uvek u skladu sa temom od dva tipa verujućihm,ako se samo malo obrati pažnja.tri tipa semena su u suštini otpala pred Bogom,zašto?jer nisu imali otkrivenje ispravne žrtve.stimulans.tu u tri tipa semena,samo se ukazuje,kako oni u tom otpalom tipu kainovaca reguju i razlog otpada u tri pogleda božija.dok drugi tip je aveljevski-Otkrivenje savršene žrtve,krv Isusa hrista i krštenje u njegovo ime.ali kažem dobro i ozbiljno postavljena tema  o 4.vrste semena.iskreno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
ponekad ne možemo shvatiti suštinu Boga koji nam govori,i odlazimo levo ili desno od Reči.proizvod toga je loš,i čeka nas sud.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Чему уопште свет, осим за божју разоноду у тренуцима доколице који трају већ дуго?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.