Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 01:23:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kada je Isus ZAISTA rodjen?  (Pročitano 33526 puta)
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
posmatrajući sa današnjeg aspekta godina rođen je 4.aprila...
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
posmatrajući sa današnjeg aspekta godina rođen je 4.aprila...
Gledano iz racionalnog aspekta tvoje izjave zvuce kao da si rodjen 1.aprila...
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Iskreno, ne mogu da verujem da neko još uvek veruje u priču o Isusovom rođenju u decembru.Mislim, to je bio jedan zgodan datum i stoga je izabran.
Logično je da je rođen ili u septembru ili u martu.Što se godine tiče, to bi bilo, koliko se ja razumem u vreme, negde oko 4 godine nove ere.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Iskreno, ne mogu da verujem da neko još uvek veruje u priču o Isusovom rođenju u decembru.Mislim, to je bio jedan zgodan datum i stoga je izabran.
Logično je da je rođen ili u septembru ili u martu.Što se godine tiče, to bi bilo, koliko se ja razumem u vreme, negde oko 4 godine nove ere.
4 godine pre nove ere.
( ne znam kakva si sa engleskim, ali nemam ovo na srpskom )

Josephus records an eclipse of the moon just before Herod passed on. This occurred on March 12th or 13th in 4 B.C. Josephus also tells us that Herod expired just before Passover. This feast took place on April 11th, in the same year, 4 B.C. From other details supplied by Josephus, we can pinpoint Herod the Great's demise as occurring between March 29th and April 4th in 4 B.C.

It might sound strange to suggest that Jesus Christ was born no later than 4 B.C. since B.C. means 'before Christ.' But our modern calendar which splits time between B.C. and A.D. was not invented until A.D. 525. At that time, Pope John the First asked a monk named Dionysius to prepare a standardized calendar for the western Church. Unfortunately, poor Dionysius missed the real B.C./A.D. division by at least four years!

Now Matthew tells us that Herod killed Bethlehem's babies two years old and under. The earliest Jesus could have been born, therefore, is 6 B.C. Through a variety of other time indicators, we can be relatively confident that the one called Messiah was born in either late 5 or early 4 B.C.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
svaka čast,potpuno si u pravu,jer kod judejaca su računali vreme pola od jednog pola od drugog meseca,zato sam i stavio gledajući sa današnjeg aspekta posmatranja da je rođen 4.aprila...to mogu da shvate samo posebni,ostali lutaju...jer su škorpije Smiley
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: slobadidi
svaka čast,potpuno si u pravu,jer kod judejaca su računali vreme pola od jednog pola od drugog meseca,zato sam i stavio gledajući sa današnjeg aspekta posmatranja da je rođen 4.aprila...to mogu da shvate samo posebni,ostali lutaju...jer su škorpije Smiley
Rodjen sam bez mogucnosti verovanja, i govorim samo o onome sto su drugi koji su se tom temom studiozno, profesionalno bavili rekli. 4. april se spominje kao moguc dan i mesec rodjenja ali godina ne moze da bude 4. nove ere, nego 4.pre nove ere, posto je tada umro Irod ( Herod the Great ) car koji je naredio ubistvo svih muskih beba do dve godine starosti.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
 Ne zanima me u šta vi verujete i kakav život živite (da l' stvarno mislite da postoji reinkarnacija, život posle smrti(sama sintagma je nelogična), ili šta već), ali mislim da se stvarno zavaravate ako se primate na te pričice da je Isus uopšte postojao.
IP sačuvana
social share
I have a very limited vocabulary: yes & no. To all your questions I say no, to money - yes. - U.G.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Ne zanima me u šta vi verujete i kakav život živite (da l' stvarno mislite da postoji reinkarnacija, život posle smrti(sama sintagma je nelogična), ili šta već), ali mislim da se stvarno zavaravate ako se primate na te pričice da je Isus uopšte postojao.
Cinjenica je i dalje da tebi ne ide iz dzepa ili u dzep stvarnost u kojoj neko drugi veruje da je Isus postojao. Sve sto ljudi znaju je da postoji tekst koji kaze da je nekakav Isus sin Josifov, stolar iz Nazareta - postojao, ja ne znam da on nije postojao niti mogu da znam da jeste.
Takodje znam da niko nema koristi od verovanja da je Isus postojao.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
eto ja sam povjerovao u te pričice i još milijarde ljudi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
Je l' mogu da pogadjam zašto si poverovao? Da nije zbog toga što je neki Jevrejin(ili više njih) ili možda neko drugi smislio pričicu u kojoj ljudi koji se ponašaju po tamo nekim zakonima dobijaju sve što su ikad želeli posle smrti? Još od kad je čovek postao svestan sebe, njegov najveći strah je smrt, ljudi su iskoristili to i smislili da ako se neko ponaša po njihovim pravilima dobija život i posle života, dok će oni uživati u ovom(jedinom). Čak, da se osiguraju, napravili su zapovesti da ne smemo slušati druge slične priče(Ja sam Gospod Bog Tvoj, nemoj imati drugih bogova osim mene), da ne smemo krasti(naročito od bogatih-tj. od njih)...,i praznik Uskrs(slavljenje pogrebnog života(ne znam jesi li gledao vesti 4. aprila, neki pop je kenjao o tome da ne smemo verovati u nauku i produženje života i sl. već samo u Isusa)). Pozdrav teistima
IP sačuvana
social share
I have a very limited vocabulary: yes & no. To all your questions I say no, to money - yes. - U.G.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 01:23:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.