Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 15:04:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kad si srećan...  (Pročitano 2552 puta)
19. Dec 2010, 00:01:31
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Istraživanja je pokazalo da je stepen nečijeg osećanja sreće i zadovoljstva u vezi sa stepenom tih osećanja kod emocionalnog partnera.

Kada govorimo o nečijoj sreći, tada govorimo o tome koliko je neko uspeo da ostvari svoje želje, koliko je uspeo da ostvari način života koji je u skladu sa vlastitim životnim vrednostima. Ali, na ličnu sreću utiče i osećanje sreće našeg partnera.

Ali srećna ili nesrećna osoba nije izolovani pojedinac koji živi u nekom apstraktnom životnom kontekstu. U svačijem osećanju stepena zadovoljstva sopstvenim životom u velikoj meri učestvuju i drugi ljudi, posebno oni koje osoba doživljava kao bliske. Manje je poznata činjenica da u nečijem zadovoljstvu životom učestvuju i emocije voljenih osoba.

Nedavno su objavljeni rezultati jednog obimnog istraživanja koji su pokazali da je stepen nečijeg osećanja sreće i zadovoljstva životom u velikoj meri povezan sa stepenom tih osećanja kod emocionalnog partnera ispitivane osobe.

Ako je jedan partner iz nekog razloga bio srećan, to je bio razlog za veću sreću drugog partnera. Princip je važio i kada su u pitanju neprijatna osećanja: ako je jedan partner iz nekog razloga bio manje srećan, i drugi je imao smanjen stepen sreće.

Istraživanje je potvrdilo ono što smo i ranije znali: da kada se dvoje ljudi vole, emocije jedne osobe su razlog za emocije druge osobe i obrnuto. Kada se ljudi vole, a jedan od njih iz nekog razloga snažno pati, drugom će biti veoma teško da oseća sreću i zadovoljstvo. Ovakav emocionalni odnos dvoje koje se vole se zove - emocionalna rezonanca.

Naravno, nije reč o direktnom prenošenju emocija, kao nekakve energije koja prelazi sa osobe na osobu. Teorija o 'infektivnosti' određenih emocija je odbačena, piše "Politika".

Da li će neka, na primer, prijatna emocija jedne osobe biti razlog da druga osoba takođe oseti prijatnost, ili pak neprijatnost ili ravnodušnost, zavisi od odnosa koji postoji između tih osoba.

Emocionalna rezonanca je u stvari samo veoma izražena saosećajnost. Ljubav uspostavlja odnos veoma snažnog saosećanja. Kako je voljena osoba veoma važna onome ko voli, važna su i njena osećanja. Kada je voljenoj osobi teško, to je razlog da se onaj ko voli oseća takođe neprijatno, a kada je voljena osoba srećna i zadovoljna, to je razlog za zadovoljstvo onoga ko voli.

Ali nije reč samo o reagovanju na osećanja voljene osobe, već o aktivnom principu, o biranju takvih ponašanja koja će kod voljene osobe izazvati prijatna osećanja, a izbegavanju onih koja će je iritirati. Ali kada je neko ponašanje veoma važno onome ko voli, saosećanje više nije razlog za odustajanje od tog ponašanja.

Oko osećanja voljene osobe se treba potruditi jer nam se to, kako je pokazalo istraživanje, kroz emocionalnu rezonancu vraća kao naša vlastita sreća.

(MONDO)
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 

Zene su po ovom pitanju mnogo bolje od muskaraca jer vecina muskaraca se oseca nadmocno kad vidi da zena pati. Verovatno tek tada savladaju svoju nesigurnost i kao da potvrde sebi da su jaci. A zene ne, one svaku muskarcevu patnju osecaju kao svoju. Zbog ovoga vecina zena  ne voli muskarce u problemima. Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63

Zene su po ovom pitanju mnogo bolje od muskaraca jer vecina muskaraca se oseca nadmocno kad vidi da zena pati. Verovatno tek tada savladaju svoju nesigurnost i kao da potvrde sebi da su jaci. A zene ne, one svaku muskarcevu patnju osecaju kao svoju. Zbog ovoga vecina zena  ne voli muskarce u problemima. Smile

Smile

http://en.wikipedia.org/wiki/Feminism

E sad na temu

Zavisi. Ako osoba ima veci stepen empatije onda je i moguce da imamo visoko osecanje srece kada je voljena osoba srecna. Ako nemamo veliki stepen empatije vec gledamo samo svoje potrebe nece nam previse znaciti sreca nekoga oko nas. Odnosno, ako nam je izrazena sebicnost i gledamo da zadovoljimo samo svoje potrebe tesko da cemo imati neko preveliko osecanje srece zbog nekoga drugog
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Iz svog iskustva mogu reći da se slažem sa tekstom...posebno sa ovim delom.

Citat
Ako je jedan partner iz nekog razloga bio srećan, to je bio razlog za veću sreću drugog partnera. Princip je važio i kada su u pitanju neprijatna osećanja: ako je jedan partner iz nekog razloga bio manje srećan, i drugi je imao smanjen stepen sreće.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63

Rekoh da ne trosim reci objasnjavajuci ti da je to sto si napisala ekvivalentno tome kada bih ja rekao da su sve zene emocionalne do bola i da im je mesto u kuhinji pa mi je bilo lakse ovako. A i priznaj da je smesno  Smile
« Poslednja izmena: 20. Dec 2010, 00:30:28 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 
Citat
Rekoh da ne trosim reci objasnjavajuci ti da je to sto si napisala ekvivalentno tome kada bih ja rekao da su sve zene emocionalne do bola i da im je mesto u kuhinji pa mi je bilo lakse ovako.

Zene nisu emotivnije ali vise pokazuju osecanja. Tako su nas ucili od malih nogu i tako je i ostalo.
Ne razumem kako si povezao to sa tim da sam rekla da je zenama mesto u kuhinji, ne vidim nijednu sponu, al ajde...I to da je ono sto sam ja rekla feminizam....

Jeste smesno je, priznajem, smejala sam se malopre  Smile

« Poslednja izmena: 20. Dec 2010, 00:30:55 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Ajde kad sam dokon

Citat
Zene nisu emotivnije ali vise pokazuju osecanja. Tako su nas ucili od malih nogu i tako je i ostalo.
Ne razumem kako si povezao to sa tim da sam rekla da je zenama mesto u kuhinji, ne vidim nijednu sponu, al ajde...I to da je ono sto sam ja rekla feminizam....
Kada ja kazem ovo za zenu i kuhinju ja ispadam sovinista a kada ti kazes ovo za muskarce da se osecaju nadmocno kada zena pati ti si feminista tj smatras da je zena na neki nacin potlacena od strane muskarca

Jednostavno to sto si rekla je generalizacija, niti su zene nesto vece empate od muskaraca niti su svi muskarci svinje koje uzivaju u tome da vide zenu kako pati. Postoje naravno i takvi primeri ali daleko od toga da je vecina takva
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 

I ja danas nemam preca posla pa cu ti odgovoriti;

Citat
Kada ja kazem ovo za zenu i kuhinju ja ispadam sovinista a kada ti kazes ovo za muskarce da se osecaju nadmocno kada zena pati ti si feminista tj smatras da je zena na neki nacin potlacena od strane muskarca

Zar feministinje ne smatraju da su ravnopravne sa muskarcima?

Citat
niti su svi muskarci svinje koje uzivaju u tome da vide zenu kako pati.

Niko nije rekao da su muskarci svinje koje uzvaju u tudjem bolu.
Svakoj normalnoj zeni imponuje da je pored nje jak muskarac, isto kao sto svakom normalnom muskarcu imponuje da je pored njega zenstvena zena, da ne kazem slabija, pogresno ces razumeti.
Ima nesto u tome kad zena muskarcu pokaze svoju ranjivost i svoju bol. Normalan i zreo muskarac nece da skace i urlice od zadovoljstva ali ce mu svakako biti potajno drago jer je jaci od nje.
Barem u tom trenutku.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63

Citat

Zar feministinje ne smatraju da su ravnopravne sa muskarcima?

Bore se za svoju ravnopravnost iz razloga sto smatraju da su potlacene od strane muskaraca tj cisto sam se nasalio na osnovu onoga sto si ti rekla jer bi upravo to rekla neka istaknuta clanica feministickog pokreta Smile

Niko nije rekao da su muskarci svinje koje uzvaju u tudjem bolu.

Ti si rekla to

Zene su po ovom pitanju mnogo bolje od muskaraca jer vecina muskaraca se oseca nadmocno kad vidi da zena pati

Osim ako ne mislis da muskarci nisu svinje kada se osecaju nadmocno jer zena pati  Smile

Opet kazem, nije do pola vec do empatije koja se razlikuje od osobe do osobe
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 
Citat
Bore se za svoju ravnopravnost iz razloga sto smatraju da su potlacene od strane muskaraca tj cisto sam se nasalio na osnovu onoga sto si ti rekla jer bi upravo to rekla neka istaknuta clanica feministickog pokreta

A sala, ok. Smile

Citat
Ti si rekla to

Ne, ti si to tako shvatio.

Citat
Osim ako ne mislis da muskarci nisu svinje kada se osecaju nadmocno jer zena pati 

Pa vidi, ako ja kazem da sam bolja od tebe, a ti to cujes - Ja sam super, ti si svinja, onda ti imas problem.
Rekla sam da su zene generalno bolje od muskaraca po pitanju ispoljavanja emocija tj nisu ni bolje koliko su iskrenije.

Citat
Opet kazem, nije do pola vec do empatije koja se razlikuje od osobe do osobe
Ima i toga, a ima i toga da su se u poslednje vreme uloge zamenile i da je sve vise empaticnih muskaraca i hladnih zena.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 15:04:35
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: pati sre zena zene

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.