Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 06:04:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Kad će Srbija ući u EU?

Glasanje završeno: 16. Dec 2005, 00:01:26

2008.
0%  (0)
do 2013. ali posle 2008.
0%  (0)
do 2020. ali posle 2013.
25%  (4)
posle 2020.
6.3%  (1)
Nikad, EU ne želi Srbiju
6.3%  (1)
Nikad, ući će u EFTA
0%  (0)
Nikad, ujediniće se sa Rusijom i Belorusijom
6.3%  (1)
Nikad, EU će se raspasti do 2020.
12.5%  (2)
E baš me i to zabole.
18.8%  (3)
Šta je to EU?
6.3%  (1)
Šta je to Srbija?
18.8%  (3)
Ukupno glasova: 16
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kad ce Srbija uci u EU?  (Pročitano 16963 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Pa to sto imas na selu imaces uvek... Ja sam sa drugarima isao pre 2 godine po francuskim selima kolima da pazarimo rakiju od jabuke. Ljudi kao kod nas toce po supama iz nekih kaca, bas domaca atmosfera! Smiley Da su imali neke kontrole ne bi mogli tako dugo.

Izbor namirnica je i bolji i veci, i u Francuskoj i u USA, u dve zemlje o kojima sam kompetentan da govorim. Kod njih kad je prskano onda pise da je prskano (bar u supermarketima, van velikih gradova ili ako kupujes kod Mexikanaca/Arapa, situacija je slicnija onoj u nasim prodavnicama). A prosecan Amerikanac provede, ako ima srece, 3 sata dnevno u kolima ili prevozu do posla, to im mnogo vremena oduzima. A ako nema srece onda 4... Guzve su uporedive sa nasim GSPom u BGu ali kad moras toliko vremena da provedes u prevozu posle ti nije ni do cega. Jedino to je bitna razlika. A i kultura im je drugacija, navikli su od malena da klopaju microwave hranu pa kuvano jedu najcesce po restoranima.

Nesto ne mislim da je nas nacionalni identitet samo u hrani. Mi smo mnogo specificni, tesko da cemo nesto da promenimo cak i ako nekim cudom upadnemo u EU. Imas pravo, mi nismo narod koji bi trpeo tudju kontrolu, iz prostog razloga sto su nam najizrazenije nacionalne osobine prkos i inat.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Niko tebi nece nista da uzima. To sto ti pricas o kajmaku i kiselom mleku sa sela, to sigurno niko nece da ti uzima. Ko ce i kako da zabrani seljaku da na selu pravi kajmak i kiselo mleko? Znaci toga ce uvek biti, tako za to ne moras da brines. Cak i ako bi recimo PKB ili Imlek kupila neka strana kompanija, mislim cak Imlek da je vec kupila, veliko je pitanje da li ce se kvalitet, ako se to moze tako nazvati o cemu cu kasnije, uopste menjati, jer ako zanemarimos ve ostalo, ma koliko Imlek bio kvalitetan ili ne on ima trziste ovde u Srbiji i zato mora da se uvuce ukusu domacih potrosaca, a to u tri reci znaci, masno, nehigijenski i nezdravo ili kako Srbi to vole da kazu kvalitetno. Znaci cak i toga ne moras da se plasis. Isto vazi i za rakiju, ajvar i ostale stvari koje ce ljudi individualno kao i do sada uvek moci i uvek ce praviti ma gde Srbija bila i da li se to zvalo ovako ili onako. To sto ce isti proizvodi morati da zadovoljene neke kriterijume i standarde da bi mogli industrijski da se proizvode i salju na trzista eu, to je druga stvar i ako ja ni u tome ne vidim nista lose. Zamisli kada bi recimo Johnny Walker bio pravljen kao domaca rakija? I sada ti odes u London i kupis od nekog tamo Jo-a nesto sto on zove Johnny Walker, onda odes u Mancester i tamo od nekog Paul-a kupis nest sto nema veze sa ovim prvim i sto on isto tako zove Johnny Walker? Zamisli na sta bi to liclio? E to je prica sa rakijom. Znaci postavi se standard, kaze se kako ona treba da izgelda i da se pravi i to je to i onda da li si je ti kupio u Beogradu ili u Tokiju, onda je ista potpuno. I kada smo vec kod rakije i ajvara trebali bi da znate da smo zahvaljujuci nasoj pameti mi vec dozvolili da nase nacionalne brendove preuzmu Slovenci - ajvar i Nemci - sljivovicu, tako da je to sada zvanicno njihovo i mi sada da bi mogli to da izvozimo moramo da trazimo dozvolu od njih. Zar to nije jadno? Zar to ne govori koliko smo mi kao narod jadni?

I na kraju bih jos rekao da nerazumem argumente ljudi koji zastupaju stavove odbrane nacionalnog identiteta preko ajvara i kajmaka. Mislim ako je to ili bolje receno samo to nas nacionalni identitet, onda ja mislim da mi ne treba da se plasimo uopste da cemo isti i izgubiti. I na kraju krajeva ja bih ako vec moram da biram da li cu da zivim u zemlji u kojoj funkcionise pravni sistem, koja je sekularna, ekonomski razvijena i koja ima ugled u svetu kao ozbiljna drzava ili cu da zivim u zemlji u kojoj svega toga nema i koja se pritom najvise brine da li ce da joj uzmu kajmak i kiselo mleko, ja onda biram ovo prvo, pa makar nikada vise ne jeo kajmak i makar ne dobio artero-sklerozu u 30.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Za svoju dusu ce svako moci to da pravi, niko ne moze da ti zabrani da radis sam sebi sta god hoces, ali neces to moci da prodajes tj neces to moci da kupis kao sto sad mozes.
Primer sa JW je besmislen, JW je zasticena marka sa zasticenim "receptom".. JW, JD, JB ce uvek ostati samo to sto jesu.. ali ako hoces da odes i kupis whisky i ako on bude razlicit to nije nista cudno.

Citat
I na kraju bih jos rekao da nerazumem argumente ljudi koji zastupaju stavove odbrane nacionalnog identiteta preko ajvara i kajmaka. Mislim ako je to ili bolje receno samo to nas nacionalni identitet, onda ja mislim da mi ne treba da se plasimo uopste da cemo isti i izgubiti. I na kraju krajeva ja bih ako vec moram da biram da li cu da zivim u zemlji u kojoj funkcionise pravni sistem, koja je sekularna, ekonomski razvijena i koja ima ugled u svetu kao ozbiljna drzava ili cu da zivim u zemlji u kojoj svega toga nema i koja se pritom najvise brine da li ce da joj uzmu kajmak i kiselo mleko, ja onda biram ovo prvo, pa makar nikada vise ne jeo kajmak i makar ne dobio artero-sklerozu u 30.
To da li je nesto zdravo ili nije, masno ili nije.. tebi ako se ne svidja ti nemoj da jedes, mi to volimo i mi znamo da je to daleko zdravije od kancerogenih zvaka, paradajza, hamburgera pa nek je i masno...
I ne vidim problem u zastupanju nacionalnih interesa preko nekih sitnih stvari koje mnogima ovde znace.. britanci se kunu u caj iako nije njihov, francuzi u vino i sir, svajcarci u cokoladu i njihov sir, nemci i cesi u pivo i kobasice etc..
Ne pita te niko sta ces da biras ko sto ni mene ne pita... Ako i imas neki izbor to je da zivis ko skot sa tim domacim proizvodima ili da zivis ko skot bez njih, a u takvom izboru ipak biram pljeskavicu na kajmaku umesto big meka.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Pljeskavica na kajmaku iz najgore barake >> Big Mac , ako se ja pitam.

Te sitnice su bitne ali one su tu i nisu zaista kljucne u problemu pristupanju EU, problem je apatija i generalno lenjost naroda. Makar i ne pristupali EU, nama "Mrtvo more" mentalitet ne dozvoljava da napredujemo. Narod ne zeli da se skoluje a oni koji vide vrednost skolovanja beze u inostranstvo u velikom procentu. Zaista nam fali malo optimizma koji je imao Djindjic (mozemo ga voleti ili ne, ali onakva energija se retko gde nadje). Drugo, mnogo smo kratkorocni i kratkovidi u svakom planiranju. To nam je mozda i najgora mana.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Meni se nasi nacionalni proizvodi, ako se to vise tako moze nazvati, svidjaju generalno, osim rakije koju ne mogu da smislim, ali to je i zato sto sabo konzumiram alkohol, ali su vecim delom ptpuno nezdravi. SLazem se da svako moze da se truje cime hoce i koliko hoce, ali to je sada vec tema zdravlja, pa da ne ulazim u to. Tacno je da su sve ove zemlje poznate po svojim prehrambenim proizvodima. Medjutim razlika izmedju nas i njih je sto oni te proizvode ne dozivljavaju kao jedino vredno i nesto sto su oni, vec kao nesto od simbola koji su njihovi. Kazem nemam nista protiv nasih nacionalnih proizvoda, ali bazirati identitet jedne nacije samo na kajmaku je malo neozbiljno. Sta mislis kakav bi uticaj Englezi imali u svetu ili bolje receno kako bi ziveli i koliko bi im zemlja bila razvijena da su svoj nacionalni identitet bazirali na caju?
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Meni se nasi nacionalni proizvodi, ako se to vise tako moze nazvati, svidjaju generalno, osim rakije koju ne mogu da smislim, ali to je i zato sto sabo konzumiram alkohol, ali su vecim delom ptpuno nezdravi. SLazem se da svako moze da se truje cime hoce i koliko hoce, ali to je sada vec tema zdravlja, pa da ne ulazim u to.
Opet: BigMac i McChicken koji je od ko zna koliko kakvih pilica i krava napravljen je daleko nezdraviji od bilo kog domaceg proizvoda. I gomila sintetickih gluposti sa gomilom emulgatora i slicnih stvari su daleko nezdravije od svega toga sto se ovde pravi, ma kako jako bilo.
Citat
Tacno je da su sve ove zemlje poznate po svojim prehrambenim proizvodima. Medjutim razlika izmedju nas i njih je sto oni te proizvode ne dozivljavaju kao jedino vredno i nesto sto su oni, vec kao nesto od simbola koji su njihovi.
Ne dozivljavam ni ja to kao jedino vazno, ali dozivljavam to kao nesto licno i nesto sto je medju vaznijim stvarima. Trazi ti od njih da se odreknu takvih stvari , trazi od skota i engleza da se odreknu whiskeya i caja pa ces videti kako ce oni odreagovati, bar oni koji drze do svog naroda. Pa funtu nece da puste kolko vec vekova da se promeni?
Citat
Kazem nemam nista protiv nasih nacionalnih proizvoda, ali bazirati identitet jedne nacije samo na kajmaku je malo neozbiljno.
Ko je rekao da se nas nacionalni identitet bazira samo na tome. To je jedna od mnogo stvari koje ce nam biti uskracene. Imamo mi jos mnogo stvari za kojima sumnjam da ce mnogo njih zaliti ako ih zabrane, ali ovo su primerni nekih sitnica koje zivot cine lepim.. i ovde.
Citat
Sta mislis kakav bi uticaj Englezi imali u svetu ili bolje receno kako bi ziveli i koliko bi im zemlja bila razvijena da su svoj nacionalni identitet bazirali na caju?
Ne nesto znacajno drugaciji nego sada, i sada ih manje vise niko ni ne jebe sta misle.. bler samo gleda sta ce GBjr reci. Imaju ludu srecu da je njihov jezik najpopularniji na svetu (o da.. ludu srecu.. zamisli da su ameri imali onaj jedan glas razlike ukorist nemackog umesto u korist engleskog kako bi sve danas bilo.. nista im ne bi znacilo to sto su bili kolonijalna sila i bili cenjena kraljevina).
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Ako bi bio zestoko gladan onda bi mi bilo svejedno da li bih jeo Big Mac ili Pljeskavicu sa kajmakom iz neke smrdljive supe, sta pre dodje to bolje.

Ako bi bio umereno gladan, onda bih pre otisao u MC Donlads, narucio veliku porciju pomfrita, Big Mac i coca-colu, nego sedeo u nekoj zapusenoj smrdljivoj baraki i jeo ko zna kakvu pljeskavicu i ko zna kakav kajmak i pio sok iz musave case. MC Donalds nije otrovan, a ko ume da se kontrolise u ishrani nece skoditi da ga jednom mesecno poseti ili redje i tokom celog zivota.

No ovo nisu stvari za koje se ja brinem. Niko nece uzeti nase nacionalno jelo niti obicaje, mozemo ga samo mi sami izgubiti, ono sto mene brine je to da mi nismo spremni za EU mentalno, i da ce se to cak i pogorsati ulaskom u EU. Lenjost i nemarnost su nase glavne osobine. Nedefinisanost, nedovoljna angazovnost kod organizacije ili pristupanja nekom problemu. Zasto ovo kazem??

Evo pre sat vremena, na Gradjevinskom fakultetu u Subotici odrzano je savetovanje pod nazivom "Savremeni problemi u gradjevinarstvu". Savet je okupio nekolicinu zvucnih imena iz ove oblasti kao i Nikolu Hajdina predsednika SANU koji je drzao govor povodom izgradnje mostova sa kablovima. Sta je to coveku moglo da zapadne za oko??

-Savet je trebao da pocne u 10.30, a poceo je tek u 11.15 dok se matori dinosaurus Nikola Hajdin dovukao

-Usred predavanja jednom Pr. Dr. je zazvonio telefon, sa moje desne strane na drugom sedistu u drugom redu neki drugi Pr.Dr je izvadio mobilni da tipka nesto i jos je ukljucen zvuk tipki, tako de je neposredno posle jos i zazvonio telefon, nize od mene za dva reda neki drugi Mr. je pritiskao olovku, i proizvodio neartikulisane zvukove, sto je poptuno neozbiljno za jednog magistra, da bi na kraju svega i samom matorom dinosaurusu Nikoli Hajdinu koji je i drzao govor zazvonio telefon dva puta.

-I na kraju kada je pocelo predavanje po sekcijama, na sekciji za hidrotehniku jedan profesor iz Mostara je umesto da pocne da izlaze problematiku koja je bila na redu, poceo je da prica kako je bio u Iraku i neke druge nebuloze koje uopste nisu bile vezane za tematiku koju je trebao izloziti.

Eto to je nas najveci problem, a ne nekakvi kajmaci i sunke koje niko ncece dirati nego nas mentalitet, nase ophodjenje prema necmu, nasa lenjost, manjak postovanja manjak obizra prema drugima mogu nam samo doci glave ako udjemo u tu EU, a ne dati dobra.

Kako na mikro tako i na makro planu. Kada resimo ove male stvari, one velike ce doci na svoje mesto.
« Poslednja izmena: 21. Jun 2005, 15:39:58 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Jedan od razloga da Norveska nije usla u EU -- sudeci po reakcijama tokom diskusija pred referendum -- bio je i to sto EU zabranjuje lovljenje kitova, a Norvezani su decenijama jeli kitovo meso 1-2 puta nedeljno, a i danas se prodaje, ali sad samo zamrznuto, u SVAKOM supermarketu i mnogi ga jedu -- i pored agresivne PETA i druge propagande protiv.

Interesantno je da dve jako dugo najbogatije zemlje sveta (Norveska i Japan) redovno jedu kitovo meso i bore se protiv pritisaka u UN da se lov kitova zabani.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Ako bi bio zestoko gladan onda bi mi bilo svejedno da li bih jeo Big Mac ili Pljeskavicu sa kajmakom iz neke smrdljive supe, sta pre dodje to bolje.
Kad budem toliko ocajan da mi takvo nesto bude svejedno, definitivno cu razmisljati o samoubistvu. Ne kazem. ne mora svako da voli, ali tako nesto da na sebi primenim nikad necu moci.
Citat
Ako bi bio umereno gladan, onda bih pre otisao u MC Donlads, narucio veliku porciju pomfrita, Big Mac i coca-colu, nego sedeo u nekoj zapusenoj smrdljivoj baraki i jeo ko zna kakvu pljeskavicu i ko zna kakav kajmak i pio sok iz musave case. MC Donalds nije otrovan, a ko ume da se kontrolise u ishrani nece skoditi da ga jednom mesecno poseti ili redje i tokom celog zivota.
Jednom mesecno mozes i da se otrujes od alkohola pa ti nece biti nista.. jel ti jedes jednom mesecno ili nekoliko puta dnevno?!
A to sto ti ne umes da uzivas u hrani je druga stvar.. sta je kome bolje dovoljno govori kad nekog neutralnog , recimno stranca odvedes da proba kakav je nas rostilj.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
O umem ja da uzivam u hrani. Ako je neko gurman onda sam to ja. Moji su ukusi samo ukrenuti u drugom pravcu, ja sam veliki ljubitelj azijske kuhinje i jako zacinjenje hrane. Samo ja pod hranom ne podrazumevam cevape i slicne mesavine fasiranog mesa sa ostacima osusenih krajeva i raznih iznutrica koje mesari zdusno trpjau samo da ustede na mesu. Inace nepodnosim luk, i zadnji put kada sam jeo cevape u Banja Luci, bolovao sam dva dana od mucnine i zgaravice. Ako cemo o rostilju onda sam veci ljubitelj piletine, ili teletine sa rostilja. Ja ne pamtim kada odem u MC Donalds, niti sam ja pobornik da se covek hrani u MC Donaldsu, ali ne odbacujem ni MC Donalds kao nesto ogavno. Sam samo pravio izbor ako bih se morao odluciti izmedju MC Donaldsa ili neke rostiljnice kod piketa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 06:04:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.338 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.