Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kog kablovskog operatera koristite?
SBB
Ikom
Radijus Vektor
PTT
Drugi, lokalni provider
Idi dole
Stranice:
1 ... 97 98 100 101 ... 143
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kablovski internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti  (Pročitano 430679 puta)
Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
korisrim SBB internet nemam pojma kako se zove to je onaj od 1500 i nesto dinara.  .  .   medjutim poslednjih par dana kao i nekoliko puta proslog puta kada sam uplatio ima sam problema sa pucanjem konekcije i nestajanjem interneta ali kako je to trajalo 2-3 minuta nisam se mnogo potresao sada imam ogromnih problema sa brzinom interneta i to traje vec dva dana.  .  .   a kakve sam srece krenulo je da me zeza u petak vece.  .  .   zna li neko sta bi moglo biti??

nisam znao da je ovo moguce.  .  .  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Juce su mi konacno prikljucili internet ovi iz Ikoma... e sada, hocu da spojim net na dva desktop racunara u različitim sobama... kupio sam ruter - TP link  tl-wr740n... imam dva problema...
prvo ne mogu da instaliram i podesim taj ruter... sve lepo ide po uputstvu, upaljene su lampice koje trebaju, ali na kraju kada treba da potvrdi  - confirm setings tu stane i ne zavrsi se proces kako treba... evo i slike -
http://www.dodaj.rs/f/3K/lH/22QHHsYN/untitled.gif
a pise da je internet prikljucen, no ne mogu nijednu stranicu da otvorim... internet radi samo kada kablovi ne idu u taj ruter koji sam kupio da bi spojio dva kompjutera...
takodje kada spojim sa tim ruterom menja se ip adresa... ovaj sto mi je prikljucivao net kaže da treba da bude neka po difoltu koja stoji kada kablovi nisu povezani na kupljeni ruter...
drugi problem mi je to sto mrežni kabal ima veliku uticnicu za taj drugi komp koji je mator, ima mali ulaz... sta tu da radim...? da kupim neki "lopov" koji prima vece utičnice, a na drugoj strani prima manje i uzmem kablic sa manjom odgovarajućom utičnicom... ili mi preporučujete da to bude bežično, bez kabla... šta za to sve treba...?

moze li neko da mi pomogne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 205
Zastava Philippines
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Siemens 
@GarionSRB

verovatno zbog povecanja brzina ,posto je sbb povecao brzine pa dok se to stabilizuje bice par dana to ,ako i dalje se desava to zovi korisnicki servis sbb-a.

@Notingem

probaj da ugasis ruter i modem i struje pa povezi sve ponovo pa onda tek stavi u struju jer moguce da je upamtio mac adresu (jedno minut dva sacekaj pa ukljuci) ako nepomogne to pisi pa cu pitati komsiju on ima ikom ali mislim da je slican ko ti problem imao.
« Poslednja izmena: 20. Nov 2011, 20:20:50 od milojica_shljukic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
nece brate, opet na kraju rikne... ne mogu da instaliram modem nikako...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
opa, provalio sam... ima neko dugmence nayad za resetovanje da ga vrati na factorie default settings... to sam držao par sekundi i ubou rupicu pored spajalicu i sada radi!!!!

jos da mi pomognete sta da radim sa onim sto mi je utičnica od mrežnog kabla šira od ulaza u drugi komp... kako funkcionise da bude bežični, da ne ide preko kabla... da li da se na to baziram, ili da tražim po nekim elektro radnjama da se to nekako premosti..?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 5
opa, provalio sam... ima neko dugmence nayad za resetovanje da ga vrati na factorie default settings... to sam držao par sekundi i ubou rupicu pored spajalicu i sada radi!!!!

jos da mi pomognete sta da radim sa onim sto mi je utičnica od mrežnog kabla šira od ulaza u drugi komp... kako funkcionise da bude bežični, da ne ide preko kabla... da li da se na to baziram, ili da tražim po nekim elektro radnjama da se to nekako premosti..?

http://forum.burek.com/mreze-saveti-problemi-resenja-wireless-lan-ip-kamere-t315338.html

Procitaj temu polako. Ima sve objasnjeno, korak po korak.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
uh, ala ima ovde... ja reko neko prosto objasnjenje ima... treba ti ovo i ovo, kupi tu i tu... ok, hvala u svakom slucaju...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 5
Citat
jos da mi pomognete sta da radim sa onim sto mi je utičnica od mrežnog kabla šira od ulaza u drugi komp.

Nisam siguran da ovakvo nesto postoji, u stvari nemam pojma sta je ovo.

Citat
takodje kada spojim sa tim ruterom menja se ip adresa... ovaj sto mi je prikljucivao net kaže da treba da bude neka po difoltu koja stoji kada kablovi nisu povezani na kupljeni ruter...
drugi problem mi je to sto mrežni kabal ima veliku uticnicu za taj drugi komp koji je mator, ima mali ulaz... sta tu da radim...? da kupim neki "lopov" koji prima vece utičnice, a na drugoj strani prima manje i uzmem kablic sa manjom odgovarajućom utičnicom... ili mi preporučujete da to bude bežično, bez kabla... šta za to sve treba...?

Vidi, nemoguce je objasniti prosto ako ne znas osnovne stvari, a iskreno, ja te jedva razumem, narocito ovo sto sam citirao.

Citat
kako funkcionise da bude bežični, da ne ide preko kabla... da li da se na to baziram, ili da tražim po nekim elektro radnjama da se to nekako premosti..?

Vec imas bezicni ruter, potrebno je da kupis wireless karticu za racunar koji zelis da bude na bezicnoj vezi. Ubaci je u racunar, instaliraj drajvere, na ruteru u opcijama za wireless omoguci wireless, zatim na racunaru skeniras mrezu, logujes se i to je to, ako se prica najprostije.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
e hvala, onda cu ipak da vidim da nekako sredim da mogu da ubacim taj kabal u taj stari komp koji ima mali ulaz...

evo najplasticnije objasnjenje... ovaj tanji kabal sa manjom uticnicom može da uđe u tak komp, a ovaj sa vecom ne može...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 5
Taj mali kabl je kabl za telefonski prikljucak i za dial up modem. Taj veci je UTP kabl i samo njega mozes da koristis sa kablovskim modemom koji si dobio od IKOM-a i za zicnu vezu sa ruterom koji imas. Taj mali kabal ti je apsolutno beskoristan za celu pricu i za internet. Sada mi nije jasno kako tebi uopste funkcionise internet?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 97 98 100 101 ... 143
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.