Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Jun 2025, 23:41:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Južnoslavenski jezici  (Pročitano 18083 puta)
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
Hrvoje je pucas od muke kad cujes da si pokatolicen Srbin? Smile

Sta da ti kazem, dokazi su uvek bili na Srpskoj strani, a tu vasu izmisljenu rvatsku istoriju mozes da zaboravis...

Ne zovem se Hrvoje, tako će mi se zvati prvi sin.

U notornu glupost da su Hrvati pokatoličeni Srbi može povjerovati samo osoba s IQ manjim od 90 ili s nezavršena bar prva četiri razreda osnovne škole (oboje). Nijedan se povjesničar na svijetu ne zalaže za tu tlapnju. Nju je osobno izmislio Šešelj kako bi ublažio kompleks što mu je djed bio katolik zamišljajući da je obrnuto. Nikad prije nikome takva glupost na pamet nije pala. Uvjeren sam ni da Šešelj u nju ne vjeruje, nego samo zamišlja kako bi sebi pomogao. Do prije par godina nikad od nijednoga Srbina nigdje nisam čuo tu glupost, a sad je glavna tvrdnja svima. Šešelj provalio i eto neoborive istine. Toliki je utjecaj četništva među Srbima.

izgleda neću dobiti odgovor...
pa će ljudi reći da sam neobrazovan  Smile
Dubrovnik je hrvatski vrh vrhova svetske civilizacije i time je sve receno  Smile
E sad to sto se danas u Dubrovniku prica lepskim srpskim jezikom nego u Beogradu i sto Hrvata nikad nije bilo juzno od Sibenika to je potpuno nebitna stvar.

U Dubrovniku se priča književnim hrvatskim jezikom. Dubrovački je govor i podloga književnome jeziku svih Hrvata. A Hrvata je bilo mnogo južnije od Šibenika, i Boka kotorska (Zaljev hrvatskih svetaca) je hrvatska samo su nedavno doselili Srbi. Vojvodina nikad nije bila dio Srbije do 1918. Hrvatska bi trebala biti do Zemuna. Hrvatska je najveća u svojoj povijesti bila 1073. za vrijeme Petra Krešimira IV. Sezala je do Drine i otud patnja za tom rijekom kao granicom. Tu je razlika između Hrvata i Srba. Hrvati su samo htjeli vratiti ono što su već imali, a granica Srbije nikad nije bila ni približno niti je sada niti će ikada biti po Šešeljevoj crti. U Dubrovačkoj Republici živjeli su Hrvati i šaka Židova.

Pozdrav iz slobodnoga hrvatskoga vrha vrhova svjetske civilizacije Dubrovnika.

nemoj još lock!!!!

imam pitanja za augusta...

ja sam ovde jedini neutralac, pa bi te pitao (ne mrzim ni hrvate ni srbe, pa očekujem i takav odgovor).
kažeš da je dubrovnik "vrha vrhova svjetske civilizacije"...možda je tako.
Ali reci mi:
1. šta je bilo zvanično ime dubrovnika 1416? ko su vodili taj grad, ko su odlučili o okidanju ropstva...može i nekoliko imena...ti si tamo, trebao da znaš...onako informativno za neupućenog 'tatarina'.
2. Isto pitanje i za 1296, kanalizacija.
3. sedma knjiga statuta grada 1272, na kojem jeziku pisano i da li se zna ko su sastavili statut?
4. 1395, zakon o osiguranje, pitanje isto kao za 3.

to me ne interesuje da li dubrovnik oduvek hrvatski, srpski, talijanski ili austrougarski...samo hoću nešto više saznati o gradu, i mrzi me da tražim po google...isto me mrzi da pritiskam shift kad pišem...i da li imate neki naziv za shift, pošto umesto engleske tastature vi imate tipkovnicu...onda je shift trebalo da bude smjenotipka?

pozdrav sa severa.

Dubrovačka Republika postojala je od 1358. do 1808. Službeni jezik bio je latinski, a narodni i govorni hrvatski. Na latinskom se država zvala "Respublica Ragusina. " Grad je vodilo plemstvo (vlastela). Ogromna većina plemićkih obitelji izumrla je u potresu 1667. Knez se mijenjao svakih mjesec dana.

* najpoznatije dubrovačke plemićke obitelji: Bobaljević, Bundić, Bunić, Crijević, Džamanjić, Đurđević, Getaldić, Gučetić, Gundulić, Kabužić, Menčetić, Palmotić, Ranjina, Saraka, Sorkočević, Zlatarić
« Poslednja izmena: 24. Mar 2011, 10:31:36 od August Dominus »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7240
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Sad razumem što se kaže glupi avgust.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Предраже, враже  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151

Nisam Avgust nego August.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7240
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18

Nisam Avgust nego August.
Znaš kakav komentar sledi na ovaj post...ahahaha. Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 24. Mar 2011, 11:20:02 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Nokia 
Hrvoje Srbine pa ti nista nisi pogledao o ljudima cija sam ti imena dao. Nista nisi ucio o dolasku Slovena na Balkan. I dalje tvrdis da govoris drugacijim jezikom svih nas ovde. Ti samo znas da je Dubrovnik vrh vrhova hrvatske i svetske civilizacije  Smile
Zar ti ne kapiras da pre 19 veka ni jedan Dubrovcanin nije govorio za sebe da Srbin ili Hrvat nego da su govorili da su Dubrovcani. Jedino su neki njihovi knjizevnici tvrdili da se sluze i pisu srpskim jezikom. Tek pocetkom 19 veka kada dolazi do nacionalnih preporoda u celoj Evropi Dubrovcani pocinju da se dela na Srbe i Hrvate (svi katolici odjednom postaju hrvati uglavnom pod pritiskom austrougarske).
Ocigledno nemas muda da priznas sebi i drugima da si mozda Srbin, verovatno je nedostatk muda i glavni krivac sto je tvoja porodica pre 100 ili 200 godina postala hrvatska porodica. Znas sta, takvi sugavi Srbi nam nisu ni potrebni.

Pogledaj sta je o Dubrovniku govorio Ivan Stojanovic Dum inace katolicki svestenik u Dubrovniku.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2011, 11:46:16 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
Hrvoje Srbine pa ti nista nisi pogledao o ljudima cija sam ti imena dao. Nista nisi ucio o dolasku Slovena na Balkan. I dalje tvrdis da govoris drugacijim jezikom svih nas ovde. Ti samo znas da je Dubrovnik vrh vrhova hrvatske i svetske civilizacije  Smile
Zar ti ne kapiras da pre 19 veka ni jedan Dubrovcanin nije govorio za sebe da Srbin ili Hrvat nego da su govorili da su Dubrovcani. Jedino su neki njihovi knjizevnici tvrdili da se sluze i pisu srpskim jezikom. Tek pocetkom 19 veka kada dolazi do nacionalnih preporoda u celoj Evropi Dubrovcani pocinju da se dela na Srbe i Hrvate (svi katolici odjednom postaju hrvati uglavnom pod pritiskom austrougarske).
Ocigledno nemas muda da priznas sebi i drugima da si mozda Srbin, verovatno je nedostatk muda i glavni krivac sto je tvoja porodica pre 100 ili 200 godina postala hrvatska porodica. Znas sta, takvi sugavi Srbi nam nisu ni potrebni.

Pogledaj sta je o Dubrovniku govorio Ivan Stojadinovic Dum inace katolicki svestenik u Dubrovniku.

Nema teoretskih izgleda da imam išta srpsko. Na popisu svih srpskih prezimena nema ni moga ni djevojačkoga prezimena mi majke i obiju baka. Odahnuo sam kad sam se uvjerio da nemam ništa s jednim od najbarbarskijih naroda ikad. Nikad Dubrovčani u Republici nisu govorili da govore ili pišu ili oboje srpskim, to je 100% sigurno. Poslije pada Republike doseljava šačica Srba koji su i danas ovdje. Dubrovčani se nisu dijelili, znali su da su Hrvati. Pokoji je srpski doseljenik ili posrbica prihvatio srpstvo. Čist sam. Ja pripadam porodici čovjekolikih majmuna (Hominidae), kao i ti. Nigdje u literaturi nisam našao da se ta porodica naziva hrvatskom.

ČOVJEK (Homo sapiens)
* carstvo: životinje (Animalia)
* koljeno: svitkovci (Chordata)
* razred: sisavci (Mammalia)
* red: primati (Primates)
* natporodica: čovjekoliki majmuni (Hominoidea)
* porodica: čovjekoliki majmuni (Hominidae)
* potporodica: Homininae
* tribus: Hominini
* rod: Homo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7240
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Stigli su ti telegrami podrške od Ujedinjenog sindikata samoobmanjivača i Društva za krivotvorenje istorije i kukičanje krsta iz Čigoća. Vuk Bojović te, takodje, poziva da budeš gost Vrta dobre nade. 
« Poslednja izmena: 24. Mar 2011, 12:04:43 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Августе, поштујем твоје народно самоопредељење, али, каква су то презимена твоје породице. Другим речима, имају ли немачку или италијанску примесу? Такође, то што их нема на списку десетак презимена и даље не значи да нису српска.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Nokia 
Nema teoretskih izgleda da imam išta srpsko.
Dobro ako ti tako kazes. Samo nemoj da se sokiras ako slucajno otkrijes da si Srbin. Za pocetak saznaj nesto vise o ljudima koje sam ti spomenuo i o njihovom delu.

Mene licno zabole za sam Dubrovnik. Jedan mali grad koji nikad nije bio deo Srpske drzave. Ali samo nemoj da pricas kako je Rudjer Boskovic hrvat, covek kome je otac srbin, a majka italijanka. Nemoj da pavis budalu od sebe. A ja kao neko ko voli istoriju ti tvrdim da juzno od Sibenika Hrvata nikada nije bilo izuzev nekih ostrva i mozda u samom Dubrovniku i jos nekim primorskim gradovima neki manji procenat.

Августе, поштујем твоје народно самоопредељење, али, каква су то презимена твоје породице. Другим речима, имају ли немачку или италијанску примесу? Такође, то што их нема на списку десетак презимена и даље не значи да нису српска.
Ma pusti ga vidis da je zbunjen. Jbg nije lako kada ti svi govore da si jedno, a ti vidis da to nije istina.
Ni Luko Zore ne zvuci srpski pa je covek napisao knjigu "Dubrovcani su Srbi" i bio clak srpske kraljevske akademije, ni Antun Fabris ne zvuci srpski pa je bio direktor dubrovacke matice srpske.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2011, 12:42:23 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Jun 2025, 23:41:36
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.