Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 23:03:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Južnoslavenski jezici  (Pročitano 18393 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 
@ August Dominus

Ajde što što voliš Dubrovnik, to je u redu. Jeste lijep grad, volim otići tamo.  Ali baš da je vrh vrhova svjetske civilizacije... ovaj, znaš... i nije.  Smile

Sve sto je svetsko u njemu, kao i u Puli, Splitu, Zadru i ostatku hrvatskog primorja, nema nikakve veze sa Hrvatima. Ne tvrdim ni da je srpsko, sto spomenuh vec, ali zato mi je i smesno obzirom koliko se dice tim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia 3510
Па диче се они и Теслом, а да је јадник остао у завичају јела би га нека кречана или би га касапили Лубурићеви и францетићеви ''црнци и месари''. Smile
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
LG Nexus 5
ma kakav srpski dubrovnik , imali smo jednu jedinstvenu priliku da sravnimo sa zemljom to smrdljivo ruglo od grada i nishta  Smile Smile

Jbg, crnogorci omanuli. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
ma kakav srpski dubrovnik , imali smo jednu jedinstvenu priliku da sravnimo sa zemljom to smrdljivo ruglo od grada i nishta  Smile Smile

Jbg, crnogorci omanuli. Smile

Never send boys to do a man’s job  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
"На врх Срђа вила кличе, здраво српски Дубровниче!"

ma kakav srpski dubrovnik , imali smo jednu jedinstvenu priliku da sravnimo sa zemljom to smrdljivo ruglo od grada i nishta  Smile Smile

Napad četnika na Dubrovnik (iz zavisti) najbarbarskiji je potez u povijesti života na Zemlji. Veći od napada Vandala na Rim.

* 27. siječnja 1416. DR prva u Europi ukida ropstvo; Engleska to čini 1569.
* 1296. u Dubrovniku - jedan od prvih sustava kanalizacije, London grcao u izmetu
* po početku djelovanja ljekarna Male braće definitivno prva u Europi
* sedma knjiga Statuta Grada Dubrovnika iz 1272. g. sadrži isključivo članke koji reguliraju pomorsko pravo; to je najstariji takav dokument na svijetu
* 1395. donesen je u DR zakon o osiguranju koji je najstariji u Europi; riječ je o pomorskom osiguranju - ovaj zakon je tri stoljeća stariji od Lloydova osiguranja koji nadnjeva s kraja 17 st.
* u Dubrovniku je najstariji arboretum u Europi – Arboretum Trsteno; osnovan je 1498.
* Ston drugi planirani grad u Europi, druge najveće zidine na svijetu (poslije Kineskog zida), najstarija solana (15. st.)
* impresivna gradnja
* karantena je dubrovački izum
* vješta diplomacija
* na Kolumbovu brodu bilo je dubrovačkih pomoraca
* jedna od rijetkih republika u doba monarhija, Engleska je monarhija danas - doživotno i nasljedno nasuprot jednomjesečnom mandatu (tko će se uzoholiti na vlasti?)
* DR prva država koja je priznala neovisnost SAD
...

Da nije bilo potresa, Dubrovnik bi danas bio najmanje kao Singapur, New York i Monako zajedno, a Dubrovačka Republika u G7 najrazvijenijih država.

No, na kraju možemo biti ponosni. Nije zaludu Napoleon rekao da mu daju 100 000 Hrvata i da će osvojiti svijet. 163 junaka branila su Dubrovnik u najtežim danima. Čudo je da sam preživio vlastito rođenje (zbog četnika). Naime, neposredno prije moga rođenja (24. kolovoza 1995.) u ratnim uvjetima, vrpca se u majci dva puta okrenula zbog dviju četničkih granata. Moralo mi se majku porađati carskim rezom. Oživljavan sam i pravo je čudo što sam preživio. Danas su sve materijalne štete sanirane, nitko mi nije poginuo niti mi je ozlijeđen, ponosan sam na oca branitelja i živim u slobodnom hrvatskom Dubrovniku. Iz očitih razloga sam mrzitelj Srba. Goloruki hrvatski junaci svladali su četvrtu europsku vojnu silu (JNA) potpomognutu domaćim izdajnicima i raznim manjim jedinicama (arkanovci, šešeljevci i ne znam koja govna još). Trebalo im je četiri godine da obrane Hrvatsku i istjeraju ološ iz nje. Da danas četnici napadnu (Hrvatska ima vojsku i NATO je) Hrvati bi pobijedili za 15 sec do 15 dana.

Pogledajte pjesmu Oj Srbijo iz tri dijela na YouTubeu. Pozdrav iz slobodnoga hrvatskoga vrha vrhova svjetske civilizacije Dubrovnika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Nokia 
Citat
Pozdrav iz slobodnoga hrvatskoga vrha vrhova svjetske civilizacije Dubrovnika.
Smile Smile
Ja sam stvarno pokusao da vodim normalnu diskusiju, ali sa nekim ko izjavi ovako nesto to stvarno nije moguce.
Trebao je jos car Dusan da sravni Dubrovnik, bar nebi morao da citam sad ovakve gluposti.

Mislim da je vreme za lock teme  Smile
« Poslednja izmena: 23. Mar 2011, 23:32:47 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
SonyEricsson 
nemoj još lock!!!!

imam pitanja za augusta...

ja sam ovde jedini neutralac, pa bi te pitao (ne mrzim ni hrvate ni srbe, pa očekujem i takav odgovor).
kažeš da je dubrovnik "vrha vrhova svjetske civilizacije"...možda je tako.
Ali reci mi:
1. šta je bilo zvanično ime dubrovnika 1416? ko su vodili taj grad, ko su odlučili o okidanju ropstva...može i nekoliko imena...ti si tamo, trebao da znaš...onako informativno za neupućenog 'tatarina'.
2. Isto pitanje i za 1296, kanalizacija.
3. sedma knjiga statuta grada 1272, na kojem jeziku pisano i da li se zna ko su sastavili statut?
4. 1395, zakon o osiguranje, pitanje isto kao za 3.

to me ne interesuje da li dubrovnik oduvek hrvatski, srpski, talijanski ili austrougarski...samo hoću nešto više saznati o gradu, i mrzi me da tražim po google...isto me mrzi da pritiskam shift kad pišem...i da li imate neki naziv za shift, pošto umesto engleske tastature vi imate tipkovnicu...onda je shift trebalo da bude smjenotipka?

pozdrav sa severa.
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Oživljavan sam i pravo je čudo što sam preživio.

e stvarno chovek ne moze da se pouzda u te crnogorce  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Nokia 
Dobro ne mora lock ali bar prebacite u Blablaonicu, cisto da pokazemo koliko postujemo Dubrovnik kao vrh vrhova hrvatske i svetske civilizacije  Smile
Inace cu i ja da otvorim temu na istorji o Rimskim carevima srpskog porekla
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
Oživljavan sam i pravo je čudo što sam preživio.

e stvarno chovek ne moze da se pouzda u te crnogorce  Smile Smile Smile Smile

Kakvi Crnogorci, granate su došle s Ivanice od Trebinjaca. Srbi su napadali Dubrovnik. Uključujući Srbe iz Crne Gore, ne Crnogorce.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 23:03:22
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.