Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Beko: Bio bih premijer, ali vam se to ne bi dopalo  (Pročitano 618 puta)
14. Mar 2013, 12:13:01
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 536.26.17
mob
Apple 15
Beko: Bio bih premijer, ali vam se to ne bi dopalo

Beta, Tanjug    | 13. 03. 2013. - 22:18h   07:25h | Foto: Beta-Arhiva   

Srbija može izaći iz ekonomske krize ili snagom jakog lidera ili čvrstom ideologijom a trenutno nemamo ni jedno ni drugo, izjavio je večeras biznismen Milan Beko.

On je na Kopaonik biznis forumu rekao da bi pristao da bude premijer ali da rešenja koja bi predložio za izlazak iz krize ne bi bila popularna.
- Iz krize se ne izlazi programom niti merama koje nude novoformirana tela kao što je Nacionalni savet za privredni oporavak - ocenio je Beko.

Pitanje da li bi preuzeo funkciju premijera Beku je bilo postavljeno iz publike a on je u šaljivom tonu odgovorio da se u Srbiji danas "hapsi i za mnogo manje od tog pitanja".

- Bio bih premijer, ali vam se to ne bi dopao - rekao je on.

Beko je, zapravo, odgovorio na pitanje koje mu je kao jednom od panelista upućeno SMS porukom, a koje je glasilo: "Kada biste bili premijer koje četiri mere biste preduzeli".
- A, "birate" me za premijera... Važi. Pristajem. Ali, neće vam se dopasti, odmah da vam kažem - odgovorio je Beko i dodao da su Srbiji potrebni "čvrst lider i ideologija".
- Lider treba da bude uspešan, a ne popularan - dodao je on.

On je kritikovao intervencije države u privredi i naveo da se sve privatizacije apriori ocenjuju kao negativne, što nije tačno. Prema njegovim rečima, država trenutno kompanijama duguje milijardu evra i najveći je dužnik u Srbiji.

Beko je kao dobar primer naveo događaj iz vremena Ante Markovića kada je čvrstom odlukom, a ne na osnovu ekonomske logike, uveden kurs dinara koji je nacionalnu valutu izjednačio s nemačkom markom. On je ocenio da bi i sada bilo korisno da se na takav način stvori povoljna klima za privatni sektor i preduzetnike.

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić je rekao da privatni sektor bez pomoći države neće moći da napravi pozitivne pomake u industrijskoj proizvodnji. Kostić je naveo da je privatni sektor trenutno najbolji platiša svih državnih dažbina i da, praktično, plaća i doprinose zaposlenima u javnim preduzećima, koja ne izmiruju obaveze prema državi.

Prema njegovoj oceni, u administraciji ima 50 odsto više zaposlenih nego što je potrebno i zapitao kako ubediti političare da kažu tu istinu, kada su upravo zaposleni u administraciji njihovi glasači.
- Poslednji premijer Srbije koji je bio spreman da kaže istinu bio je Zoran Đinđić. On nije imao ideološki problem u odnosu prema preduzetnicima - rekao je Kostić.

Potpredsednik hrvatske kompanije Agrokor Ante Todorić je rekao da ta kompanija nikada nije bila u sprezi s politikom već da se uvek prilagođavala okolnostima na tržištu, poštujući sve propise.

Za izlazak iz krize, prema njegovoj oceni, važno je da zajednički rade država i privrednici i da ceo region ima šansu da napreduje i da izvozi robu i na istok i na zapad.

Predsednik PSP Farman grupe Branislav Grujić ocenio je da je poslednja Vlada Srbije koja je bila spremna da rešava probleme bila Vlada Zorana Đinđića a da je Srbiji sada potreban socijalni konsenzus o tome u kom pravcu zemlja treba da ide.

- Politička elita nema ni snagu ni znanje da izvede zemlju iz krize - rekao je on i dodao da je osnovno što privrednici traže predvidiv privredni sistem i politička stabilnost. - Ako do kraja godine ne napravimo efikasan sistem, imaćemo ekonomiju koja će se raspasti. -

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
I ja bih tebe u mardelj,ali se tvojim ortacima iz vlasti to ne bi dopalo.

Citat
Predsednik MK grupe Miodrag Kostić

A OVO bih šutnuo u ALJbaniju.
« Poslednja izmena: 14. Mar 2013, 13:41:32 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
ja bi volio za pocetak da mi neko objasni sta je to ekonomska kriza.... Smile
i jel  moze krizirati neko ekonomski ...ko nema skoro nikakvu privredu vec skoro 13 godina...
s cim ekonomisu  Smile

tj jel moze da utice svjetska ekonomska kriza...na nekoga 
ciji je doprinos od izvoza..recimo .0.5 % od godisnjeg prihoda... Smile
i kakve veze takva drzava ima sa ekonomskom svjetskom krizom... Smile

tih 0.5 % ne moze nikako da utice na to....ne moze ni 30 % koliko recimo..tj ja mislim ali nisam siguran...
ima hrvatska...
pa da zemlja krizira trinaest godina... Smile

razumijem svicarsku da je pogodila ekonomska kriza... jer drzavni dohodak u 90 %  cini izvoz...
ovdje se radi o unutarnjoj privrednoj krizi...jer takodje nema privrede...
koja bi nesto proizvela s cim bi ekonomski moglo da se raspolaze... Smile

i tu treba traziti spas...u ljudima...strucnim iz pomenute oblasti...
koji su sposobni da privredu dignu na noge...
i iskoroste ovolika prirodna bogatstva..a ne nekog...ko ce da palamudi nesto tu..
i da sere o svjetskoj ekonomiji...svi mi znamo da je kriza...i da smo svi najebali..
ne treba nama neko to da kaze..jer mi to znamo..nama treba neko da nas izvadi iz govana...
a ne da nam govori da smo u govnima... Smile

to ti je ko i kod nas(nas vas isti ku*** ...drugo pakovanje)
sad ova farsa sa smjenom vlade...i zamisli ...nisu cak..nikoga... iz hercegovine...
gdje je svo energetsko bogatstvo..nase republike sirom sveta poznate... Smile
i gdje ima ili odakle dolazi masa strucnih ljudi iz te oblasti..
nisu se udostojili da nadju za takvog nekog... jednog jedinog  covjeka..
jedno mjesto u tom ministarstvu...
nekoga tko zna sta se dolje zbiva...nekoga ko se razumije u to  Smile
da to spasi...dok i to nije otislo dovraga  Smile
pa mi smo jedina zemlja na svijetu...u kojoj je propala zeljjeznica... Smile
i napravila toliki dug....da za sto godina ne moze da ga ona sama vrati.,... Smile
drzava u kojoj je "elekto distribucija"  na samom krahu... Smile
srpske sume su pred propascu... Smile to nije zabiljezeno nigdje u svijetu..
od kada svijet postoji ... Smile
ne postoji javno preduzece koje posluje sa dobitkom...

tako je i u svim drugim oblastima..ministre ko da su birali
po boji ociju..a ne po struci...eto samo sto je fala bogu konacno
ministra un.poslova...skolovani policajac...covjek koji je radio...i prosao sve faze tog posla...
covjek koji se razumije ...u tu osjetljivu tematiku... Smile
a ono ostalo je boze me sacuvaj.. Smile
.i vecina njih...gdje god da su radili ...nesto u svojoj struci ...to je otislo pod stecajj..i ne postoiji vec deceniju...
takvi treba da budu na robiji... Smile a ne u ministarstvima... Smile Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.