Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jovanka Broz umrla u 89. godini ~ Kraj jedne sramote!?  (Pročitano 32035 puta)
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung S8 Plus
Nadam se da nece ovako praviti jadnicu za 20-30 god.od Mire Markovic  Smile I kakvu to imovinu treba da dele? Pa zar to nije sve bilo narodno(vic)? Ili je mozda pripadalo ljudima koji su na silu izbaceni iz svojih stanova i kojima je oduzimana zemlja samo zbog toga sto su bili nepodobni vlasti. Ma kad bolje razmislim, nije mi uopste zao  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Nemojte slati vise komentara za redom. Postoji dugme izmeni ako ste nesto zaboravili reci. Postovanjem vise odgovora zaredom tema se samo razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponasanja pogledajte pravilnik Burek Foruma.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung S8 Plus
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Nikola sa brojevima je postavio dve uzastopne poruke koje sam obrisala...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung S8 Plus
Nikola sa brojevima je postavio dve uzastopne poruke koje sam obrisala...

Na trenutak sam se zabrinuo da cu morati da pisem u Strazbur  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Šta reći osim ... sramota
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Osoblje vile: Jovanku Broz nismo videli pet meseci

| 25. 08. 2013. - 17:08h

U oronuloj i zapuštenoj “vili” na Dedinju u kojoj živi Jovanka Broz juče nije bilo nikog sem obezbeđenja. Jedan od radnika ispričao je za “Blic” da za skoro pet meseci, koliko tu radi, nijednom nije video Titovu udovicu.

- Nikada je nisam video, čak ni nakratko. Sve vreme provodila je na spartu kuće i za pet meseci, koliko radim ovde, nisam je video da je sišla u prizemlje, a kamoli da je izašla napolje. Sem njene sestre, u kuću niko nije ni svraćao - ispričao nam je radnik obezbeđenja.

Slično je i s ostalim osobljem koje gotovo nije imalo nikakvih dodirnih tačaka sa Jovankom, već se bavilo održavanjem kuće koja je u katsatrofalnom stanju.

Jovanka Broz (89) primljena je u petak u Urgentni centar posle infarkta
Zdravstveno stanje udovice bivšeg predsednika SFRJ Jovanke Broz je nepromenjeno i ona je i dalje hemodinamski nestabilna, saopštio je Klinički centar Srbije.

Dežurne ekipe Urgentnog centra kontinuirano prate njeno zdravstveno stanje i primenjuju sve neophodne mere kako bi se njeno stanje stabilizovalo, navodi se u saopštenju. Jovanka Broz (89) primljena je u petak u Urgentni centar posle lakšeg infarkta i nalazi se u šok-sobi pod budnom pažnjom lekara.

Međutim, veći problem predstavljaju ozbiljne otvorene rane na grudima koje su tek juče otkrivene, što ukazuje da je Jovanka krila svoje probleme od javnosti i lekara.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Citat
već se bavilo održavanjem kuće koja je u katsatrofalnom stanju.

nesto nije logicno u ovoj recenici  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Jovanka Broz: Osećam veliko zadovoljstvo što me toliko ljudi podržava

Miljana Leskovac    | 26. 08. 2013. - 07:14h   09:30h | Foto: RAS   

Osećam veliko zadovoljstvo što me toliko ljudi podržava i interesuje se kako sam, ispričala je Jovanka Broz doktoru Zlatiboru Lončaru, direktoru Urgentnog centra, kada je oko jedan sat juče došao da je poseti. Ona je svesna i psihički stabilna, ali je njeno stanje i dalje teško jer ima uznapredovali rak kože.

- Pretpostavljamo da ima tumor kože koji je potekao sa jednog mladeža na leđima, a onda se, zbog nelečenja, proširio. Dodatne analize pokazaće kakvo je pravo stanje. U svakom slučaju, njeno zdravlje je veoma zapušteno, verovatno je da je već duži period teško bolesna - ispričao je za “Blic” Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra.

Inače, ona je u bolnicu primljena zbog infarkta koji je izdražala na nogama. Sve vreme je bila svesna, a tek nakon detaljnih pregleda je konstatovana puna ozbiljnost njenog zdravstvenog stanja.

O ljudima: Po reakcijama ljudi koji mi pišu, koji se javljaju preko mojih rođaka, prijatelja, poznanika, a baš ih ima jako puno, ja vidim da mene naši ljudi nisu zaboravili. I sada vidim da mene naši ljudi još uvek poštuju i cene. To mi greje dušu.

Ispred šok sobe B, u kojoj je smeštena Jovanka, juče je tokom celog dana dežurala policija. Kako saznajemo, Jovankina sestra Nada Aleksić dolazila je da je poseti van vremena utvrđenog za posete, a ušla je na jedan od sporednih ulaza. Kako je za “Blic” ispričao Žarko Jokanović, autor feljtona o Jovanki koji ste mogli da čitate u „Blicu“, Nada je očajna zbog bolesti svoje sestre i nije u stanju ni da govori o tome.

O Indiri Gandi: Indira Gandi je bila moj prijatelj i ja njen. Ona je uslovila dolazak na Titovu sahranu: „Ako ćete mi dozvoliti da vidim Jovanku, doći ću. Ako nećete da mi dozvolite da je vidim - neću doći.” Da nje nije bilo, ne bi mi ni dozvolili da dođem na Titovu sahranu.

- Kada sam se čuo sa Nadom, jecajući je pričala o Jovanki. Nije mogla ni da pretpostavi da je njena sestra tako teško bolesna, jer je, kako je rekla, poslednji put žalila da je bolesna 1952. godine, kad je imala grip. To što je Jovanka krila bolest je loše u skladu sa njenom ličnošću, budući da je bivša Titova udovica stoik i da nikada nikoga nije htela da opterećuje svojim problemima i nedaćama - kaže Jokanović za naš list.

O Ljubičiću, Rankoviću i Krcunu: Ranković i Krcun su prema meni bili korektni. Krcuna sam cenila jer je bio jako duhovit, bio je jedan od najpametnijih u tom vremenu. Nikola Ljubičić, samo da je mogao, živu bi me sahranio. On kao da se takmičio sa Dolancom ko će me od njih više maltretirati.
On tvrdi da ona nikoga nije htela da opterećuje svojim stanjem.
- Kada god bih je pitao da li joj nešto treba ili da li joj nešto zdravstveno smeta, ona bi uvek odrično odgovarala - kaže Jokanović.

O „Oluji” i raspadu SFRJ: Sva ta nagomilana nepravda je riknula poput nekog vulkana. Jer toliko jada se nataložilo u duši jednog naroda koji zarad mira u državi i bratstva i jedinstva o tome ništa nije smeo da kaže. I ova „Oluja” ako se ne bude raščistila, onda će to buduće generacije morati da raščišćavaju.

Nada Aleksić je jedina redovno obilazila Jovanku i vodila računa o njoj u prethodnim mesecima, kada bivša Titova udovica uopšte nije izlazila iz kuće. Kada je Jovanki pre dva dana pozlilo, Nada je bila ta koja je uspaničeno pozvala hitnu pomoć i ostala uz svoju sestru.

O špijunaži: Slušajte me, molim vas - koliko ja znam, Rusi su uvek vodili računa o svojim špijunima. Da sam ja ruska špijunka, oni me sigurno ne bi pustili da živim ovako kako živim. Oni bi mi pomogli. Ozbiljno vam govorim.
Od zvaničnika, Jovanki je prvi u posetu došao ministar Rasim Ljajić, a potom i premijer Ivica Dačić.

O pretnjama: Otkako je Tito umro, prete mi da, ako budem išta napisala od svojih sećanja - ubiće me. Mnogima ne ide u prilog da se konačno sazna istina o njihovim zlodelima. Da ta istina ne izađe na videlo. Pogotovo sve ono što se dešavalo u godinama pred Titovu smrt.
Ispovest "Blicu"

Jedan od retkih intervjua Jovanka Broz je dala „Blicu”. Ona je u opširnoj ispovesti Žarku Jokanoviću, koju smo objavili kao feljton tokom jula i avgusta, govorila o svom životu sa Titom i o onome što joj se događalo nakon njegove smrti. Ova ispovest će uskoro biti pretočena u knjigu.

Najpoznatija udovica na Balkanu koja više od tri decenije nakon smrti Josipa Broza Tita živi u nametnutoj izolaciji i u ćutnji koju je tek nekoliko puta prekinula poslednjih godina, metafora je velikog uzleta i ništa manjeg pada. Tragični i surovi životopis ove žene išao je od ljubavnice i supruge moćnog komunističkog vođe, preko zaverenice koja mu radi o glavi, kako ju je predstavljala Titova kamarila, do zatvorenice u trošnoj dedinjskoj vili bez građanskih prava i bez dokumenata, koja su joj vraćene tek pre četiri godine.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

MAJA

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3310
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.57
tako je i tadic osecao pred izbore  Smile
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.