Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 202
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jesu li Srbi(Serbi), ipak najstariji narod na planeti?  (Pročitano 570937 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
hvala...uspeo si me ubediti da ja nisam srbin Smiley

Sinko, mnogo grešiš. Reci mi, šta si ti kao po nacionalnosti? Da ti odmah objanim da si Srbin.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Dakle, dokazano je. Nema nesrpskih naroda.

А марсовци? Smile

Koji marsovci? Pogledaj samo solarni sistem. O galaksiji i ostatku svemira neću govoriti. U ovom našem solarnom sistemu imamo 8 planeta i Plutona koji je izbačen iz ekipe jer je najmanji. Šilju i Mikija još nisu izbacili. E sad, na tih 8 nebeskih tela nema apsolutno nikakvog života, niti uslova za život kakav je na Zemlji. Pa šta sine moj, misliš, da su te planete bile tako sjebane od nastanka? Svako ko tako misli, grdno se vara!!! Sve su one uništene ljudskom rukom. A ko je najtalentovaniji da tako gadno zajebe stvar? Šta smo uradili sa državom i zašto nas stvarno ne puštaju u EU? Pa brate, zna se, Srbi su sjebali 8 planeta (tačnije 7 planeta + Pluton). Dakle, marsovci jesu Srbi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Bez cinizma, tema...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
[quote author=panini link=topic=87257.msg9550821#msg9550821 date=1303115256

------------
Сербоне,
заборављаш и да се она старозаветна курва звала Рава  Smile

Александар је био Македонац и главни је носилац хеленизма. А Македонци су имали грчку културу и говорили су грчки језик. Слично данашњим Ирцима који имају енглеску културу, говоре енглески и Британци су.

Мислим да је најраније помињање Срба датирано у 1. век. Претпоставка је, је ли, да су и раније постојали. Притом, да ли су народ најстарији или не, заправо је небитно (а вероватноћа да јесу - или нису? - нити је већа нити је мања него за мноштво других народа).
Nisam citao stari zavet,to cu svakako procitati... Ali Kelti (Velsani) su imali tu bajku pre starog zaveta i pre Hrista, a zanimljivo je to da samo Srbi i Velsani imaju tu bajku. To je istrazivala pokojna  dr Ranka Kujic, prvi keltista na Balkanu i strucnjak uvrsten u 2000 najistaknutijih stvaralaca na zemaljskoj kugli, svojim delom "Srpsko-keltske paralele" dokazuje gotovo genetsku srodnost danasnjih Velsana sa Srbima. Vels (eng Wales) je dobio ime po staroslovenskom bogu Velesu, za koga ste svi culi... Vlasi su se takodje zvali direktno po bogu Velesu, Rumunija
se do XIV veka zvala Vlaska, onda je krenula propaganda o romanskom poreklu...
 Sto se tice Aleksandra Makedonskog, ja sam samo rekao da on nije bio Grk, sto ni ti nisi porekao. On jeste bio Makedonac, ali to ime je bilo vise zemljopisno nego nacionalno. Herodot je rekao da svi varvari pricaju jednim jezikom, sto nam mnogo govori. Makedonci, Tribali, Iliri, Pelazgi, itd. svi su oni pricali istim jezikom! Cak je rekao
da je to najveci narod na svetu, zamislite, spojio ih je sve u jedan narod. Herodot (grcki istoricar!) takodje navodi da Spartanci nisu Grci, da su Atinjani mesavina Grka i Pelazga, da su Pelazgi ziveli tu pre nego sto su se Grci doselili... Aleksandar jeste bio nosilac helenizma i govorio grcki, ali to nije grcka kultura, helenizam je kultura, to smo ucili u osnovnoj skoli. Grci su bili pomorski narod, koji se oslanjao na trgovinu, tako da je grcki jezik bio jezik za sporazumevanje...
 Najranije spominjanje Srba necu ni da komentarisem, dovoljan je I vek, sto otvara istorijsku rupu od najmanje 500 god., a ja mislim da je mnogo veca. Da li je najstariji narod najmanje je bitno, bitna je istina...
 Zato ucite istoriju, majku svih nauka, da bi lakse razumeli sadasnjost, a sadasnjost je strasna, bratski narodi (za mene to nisu narodi, nego narod) se ubijaju, vrse genocide jedni nad drugima. Kako su razbucali Slovene, tako su i Jugoslaviju, jednog dana ce se i Srbi podeliti na Vojvodjane, Sumadince, Sandzaklije, Kosovare, dok ne ostane Beogradski pasaluk i tek tada ce se lepo ziveti...
« Poslednja izmena: 18. Apr 2011, 18:21:15 od Cep6oH »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
[quote author=panini link=topic=87257.msg9550821#msg9550821 date=1303115256

------------
Сербоне,
заборављаш и да се она старозаветна курва звала Рава  Smile

Александар је био Македонац и главни је носилац хеленизма. А Македонци су имали грчку културу и говорили су грчки језик. Слично данашњим Ирцима који имају енглеску културу, говоре енглески и Британци су.

Мислим да је најраније помињање Срба датирано у 1. век. Претпоставка је, је ли, да су и раније постојали. Притом, да ли су народ најстарији или не, заправо је небитно (а вероватноћа да јесу - или нису? - нити је већа нити је мања него за мноштво других народа).
Nisam citao stari zavet,to cu svakako procitati... Ali Kelti (Velsani) su imali tu bajku pre starog zaveta i pre Hrista, a zanimljivo je to da samo Srbi i Velsani imaju tu bajku. To je istrazivala pokojna  dr Ranka Kujic, prvi keltista na Balkanu i strucnjak uvrsten u 2000 najistaknutijih stvaralaca na zemaljskoj kugli, svojim delom "Srpsko-keltske paralele" dokazuje gotovo genetsku srodnost danasnjih Velsana sa Srbima. Vels (eng Wales) je dobio ime po staroslovenskom bogu Velesu, za koga ste svi culi... Vlasi su se takodje zvali direktno po bogu Velesu, Rumunija
se do XIV veka zvala Vlaska, onda je krenula propaganda o romanskom poreklu...
 Sto se tice Aleksandra Makedonskog, ja sam samo rekao da on nije bio Grk, sto ni ti nisi porekao. On jeste bio Makedonac, ali to ime je bilo vise zemljopisno nego nacionalno. Herodot je rekao da svi varvari pricaju jednim jezikom, sto nam mnogo govori. Makedonci, Tribali, Iliri, Pelazgi, itd. svi su oni pricali istim jezikom! Cak je rekao
da je to najveci narod na svetu, zamislite, spojio ih je sve u jedan narod. Herodot (grcki istoricar!) takodje navodi da Spartanci nisu Grci, da su Atinjani mesavina Grka i Pelazga, da su Pelazgi ziveli tu pre nego sto su se Grci doselili... Aleksandar jeste bio nosilac helenizma i govorio grcki, ali to nije grcka kultura, helenizam je kultura, to smo ucili u osnovnoj skoli. Grci su bili pomorski narod, koji se oslanjao na trgovinu, tako da je grcki jezik bio jezik za sporazumevanje...
 Najranije spominjanje Srba necu ni da komentarisem, dovoljan je I vek, sto otvara istorijsku rupu od najmanje 500 god., a ja mislim da je mnogo veca. Da li je najstariji narod najmanje je bitno, bitna je istina...
 Zato ucite istoriju, majku svih nauka, da bi lakse razumeli sadasnjost, a sadasnjost je strasna, bratski narodi (za mene to nisu narodi, nego narod) se ubijaju, vrse genocide jedni nad drugima. Kako su razbucali Slovene, tako su i Jugoslaviju, jednog dana ce se i Srbi podeliti na Vojvodjane, Sumadince, Sandzaklije, Kosovare, dok ne ostane Beogradski pasaluk i tek tada ce se lepo ziveti...
За Македонце се заправо не зна поуздано који су. Већина им придаје грчко порекло, али су их Грци савременици називали варварима (а за Грке је варварин онај који не говори грчки, слично нашем Немац). Не треба сметнути с ума да су и Грци и Римљани бележили разне ствари, поготово о народима са којима су долазили у сусрет. Нигде се изриком, па ни прећутно, не може доказати да су ти древни Македонци словенског (српског) порекла.
Радове госпође Кујић нисам читао, прочитаћу. Али верујем да је она пошла од једне здраворазумске поставке - Келти су боравили у земљама које су касније населили Словени. Могуће је (па и врло вероватно) да је том приликом дошло до мешања култура. Уосталом, и Натко Нодило озбиљно доказује да Одина поштују само Германи који су били у додиру са Словенима и да је Один "уљез" међу германским боговима - нико други до Световид (којег сви Словени поштују). Али, то и даље није довољно да погранична германска племена прогласимо Србима. Не треба заборавити ни да Словени и Келти народа заједничко прадавно порекло, индоевропско. А ако ћемо поштено, Равијојла ни не звучи словенски, те је могуће и да је име нама дошло од Келта.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Off obrisan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
Ljud batalite vise sa ovim, ako Herodot, Cezarije, Mavrikije, Menandar, Plinije Stariji, Tacit, pominju njih to ne znaci da su oni najstariji narod, niko to od njih ne navodi, niti bi bilo ko normalan dosao do zakljucka na osnovu toga, jednostavno su pomenuti kao i svi ostali i nista novo, tako da ova rasprava ce voditi u nedogled a nece se naci pravi odgovor posto da on postoji do sada bi se znao i mi ne bi raspravljali sad o tome ovde.
« Poslednja izmena: 19. Apr 2011, 22:53:42 od grobar kv »
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
  Panini, pre nego sto prokomentarisem tvoj odgovor, moram da to preporucim (i svima ostalima) knjigu jednog hrvatskog istoricara koje se zvao Ante Starcevic. u njegovoj knjizi "Ime Serb" (Zagreb 1868.) on istrazuje poreklo imena Serb. Uglavnom pljuje po Srbima, ali ni on sam nije bio svestan koliku je uslugu ucinio Srbima. Mnoge stare narode povezuje sa Srbima, citirajuci i anticke istoricare... Ja sam se smejao Dereticevim predavanjima dok nisam procitao tu knjigu... Zacas se procita, ima 50-tak stranica, ima je na netu...
 Sto se tice Makedonaca, za njih smo vec utvrdili da nisu Grci, sto pored Herodota, implicitno govori i Demosten...Grci ih svojataju da bi sacuvali svoju ogromnu drzavu, koja je 10x veca od one na kojoj su zaista ziveli.Moram da napomenem da su oni pomorski narod,  ziveli su na obodima Balkana, područja naseljena Grcima u antičkim vremenima: Kipar, egejska obala Turska (tada poznata kao Jonija), Sicilija i južna Italija (poznata kao Velika Grčka), te razbacana naselja na obalama današnje Albanije, Bugarske, Egipta, Francuske, Hrvatske, Libije, Španije i Ukrajine. Peloponez, Epir,Tesalija, Makedonija, Trakija, su imale varvarsko stanovnistvo. Mesanjem Grka i varvara u Heladi (oblast koja je ugrubo juzno od Epira i Tesalije, a severno od Peloponeza) koja se i dan danas zove tako nastali su Heleni. U Helenizmu su preuzeli sve stare bogove "varvara" i dali im svoja imena, cak i neke istorijske licnosti... Naravno, sve su zapisivali, imali su ucene ljude koji su krojili svoju istoriju i kulturu, branili svoje interese. Pritom su umanjivali doprinos "varvara", rusili njihove spomenike, zajedno sa rimljanima sa kojima su takodje razmenjivali kulturu...Rimljani su takodje koristili termin "varvari", imali su dosta zajednickog sa Grcima. A Makedoncima se ne moze dokazati srodnost, samo zbog teorije o doseljavanju, koja matematicki nije moguca ni sa avionima i kamionima danas.
 Sto se tice Kelta, ja ne znam puno o njima, znam da su vladali celom Evropom, Rimljani su ih zvali Gali, Grci Tribali,svako je davao neko svoje ime narodima... Njihova kultura je mnogo starija od grcke i rimske. I Oni su bili jedni od tih "varvara". Ne verijem bas u mesanje kultura, jer po zvanicnoj istoriji Sloveni dolaskom na Balkan unistavaju sve te anticke narode tek tako, a nisu se Kelti mogli asimilirati u Slovene, pre bi bilo obrnuto.
 "Indoeuropljani je naziv za narode koji se služe jezicima indoeuropske jezične porodice, i čije se porijeklo traži u hipotetičkim Proto-Indoeuropljanima koji su se služili proto-indoeuropskim jezikom". Ovo je objasnjenje iz vikipedije, koje da indoevropski narodi ne znaci nista, besmislica, izmisljotina. Tacno je su svi narodi nekad bili jedan (sto se opisuje za rec indoevropljani), ali nastanak te civilizacije se desio na najpogodnijem zemljistu (jer je to jedino neophodno) za razvoj covecanstva, a to je podunavlje, iz koga nalazimo najstarije arheoloske eksponate. Ne moze se narod razviti u tamo nekom Sibiru, ili na stenju u kamenju anticke Grcke, to je poenta...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
Ljud batalite vise sa ovim, ako Herodot, Cezarije, Mavrikije, Menandar, Plinije Stariji, Tacit, pominju njih to ne znaci da su oni najstariji narod, niko to od njih ne navodi, niti bi bilo ko normalan dosao do zakljucka na osnovu toga, jednostavno su pomenuti kao i svi ostali i nista novo, tako da ova rasprava ce voditi u nedogled a nece se naci pravi odgovor posto da on postoji do sada bi se znao i mi ne bi raspravljali sad o tome ovde.
A zasto mi onda ucimo istoriju od Nemanjica, kada se Srbi pominju vise od hiljadu godina pre njega? Zasto bi neki ceski istoricar rekao da "svi mi nekakvi Sloveni, nekad smo se zvali Srbi? Zasto Gundulic spominje "Lesandra Srbljanina" i "Troju sa srpskijeh strana" (a rekao sam vec da je jedan meksicki arheolog otkrio da se troja nalazila u danasnjoj Albaniji)? Aleksandar Fomic Veljtman Balkan zove srpsko poluostrvo, a za Atilu kaze da je Kijevski knez, da su Huni izmisljeni itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
Nasu istoriju ucis odatle zato sto odatle postoje najproverenje inforamcije, ovo ostalo sve moze lagano da se koriguje, i svako moze da smisli neku svoju pricu eto zato ucis od Nemanjica.

Svakako da smo i pre toga postojali tj mnogo pre toga, ali malo je suludo pricati da smo najstariji narod na planeti posto ako u to ulazimo a to je tematika ove rasprave onda moramo svaki narod pojedinacno da krenemo i istrazujemo i svako ce mozda negde pomenuti da su oni najstariji, znaci nikada necemo saznati pravi odgovor!!! Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 202
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.