Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 202
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jesu li Srbi(Serbi), ipak najstariji narod na planeti?  (Pročitano 568193 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
mob
Apple 15
Idemo redom... Covek je trazio mapu sveta na kojoj je su oznacene regije u kojima su Srbi ziveli...
Ja sam postavila sliku Balkanskog poluostrva... To je jedino istorijski potkrepljeno, sve ostalo su spekulacije...
Iz toga se moze zakljuciti da su Srbi ziveli na Balkanu...
Zar je to toliko tesko zakljuciti  Smile

I dete od 5 godina bi do sada shvatilo...

Doduse... zanimljivo je ovo... vi vidite sliku Velike Srbije, ja Balkana... ih.. neko ima pokvarenu mastu i prljave snove... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Vidim da se dosta pisalo o poreklu reci SLOVEN. Treba reci da pravo poreklo te reci oznacava onoga koji zna DA GOVORI, tj. da SLOVI. Odatle je kasnije i nastala rec SLOVA, koja oznacava nista drugo do pisano iskazivanje onoga sto se govori. Zatim, kada se kaze da neko SLOVI za nekoga ili za nesto, to upravo oznacava da se o njemu govori na ovaj ili onaj nacin. Znaci, SLOVENI su upravo sebe nazvali tako zato sto umeju da govore, pricaju, tj. komuniciraju medju sobom, za razliku od NEMACA koji to ne umeju, nego su nemi. Osim slovenskih, nijedan drugi narod Nemce ne naziva tim imenom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 206
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia 6680
ja ne shvatam zasto si tu 'ubacila' i ulcinj  Smile .tamo nije bilo srba do 70 tih.a ni danas ih nema vise od 2 posto.mi ipak ovde govorimo o nekom mnogo duzem periodu.
a po meni crnogorci nisu srbi.ipak su oni posebna nacija po mom misljenju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 296
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Samsung Galaxy S3 Mini
Ja ne želim daq vidim nikakvu kartu Velike Srbijie, niti, SFRJ, niti Balkana. Samo hoću da vidim kartu sveta gde se vidi gde su sve živeli Srbi i Sloveni po ljudima koji su postovali u ovoj temi. Hvala
Samo da dodam još jednu stvar. Što se tiče Crnogoraca, ja smatram da su Crnogorci Srbi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Idemo redom... Covek je trazio mapu sveta na kojoj je su oznacene regije u kojima su Srbi ziveli...
Ja sam postavila sliku Balkanskog poluostrva... To je jedino istorijski potkrepljeno, sve ostalo su spekulacije...

Шта су шпекулације? Да су Срби дошли са Карпата на ове просторе [што логично условљава да су живели и тамо]?

Doduse... zanimljivo je ovo... vi vidite sliku Velike Srbije, ja Balkana... ih.. neko ima pokvarenu mastu i prljave snove... Smile

Па да нема оне плаве боје и ја бих видео само слику Балкана. Овако, заиста не знам шта ти постављаш и са каквом намером...

ja ne shvatam zasto si tu 'ubacila' i ulcinj  Smile .tamo nije bilo srba do 70 tih.a ni danas ih nema vise od 2 posto.mi ipak ovde govorimo o nekom mnogo duzem periodu.
a po meni crnogorci nisu srbi.ipak su oni posebna nacija po mom misljenju

Не знам ја шта је твоје мишљење, демографско-историјске чињенице говоре другачије.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Tacno je da Crnogorci nisu Srbi, ali sto se tice danasnjeg doba, nekad se svaki Crnogorac ponosio svojim srpskim poreklom, Crnogorci su sebe smatrali potomcima junaka sa Kosovskog boja, stara crnogorska himna je pevala o srpstvu, Njegos, crnogorski vladar, se smatrao Srbinom, itd... A mislim da bi se preci danasnjih Crnogoraca prvunuli u grobu kad bi videli da su njihovi potomci odvojili zemlju od matice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Tacno je da Crnogorci nisu Srbi, ali sto se tice danasnjeg doba, nekad se svaki Crnogorac ponosio svojim srpskim poreklom, Crnogorci su sebe smatrali potomcima junaka sa Kosovskog boja, stara crnogorska himna je pevala o srpstvu, Njegos, crnogorski vladar, se smatrao Srbinom, itd... A mislim da bi se preci danasnjih Crnogoraca prvunuli u grobu kad bi videli da su njihovi potomci odvojili zemlju od matice.
ako imaju srpsko poreklo kako nisu srbi Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kakav su onda narod Englezi ako su mesavina barem cetiri narod, a mozda i vise? Ili Bugari, ako su mesavina Slovena i Turaka, ili razni drugi narodi (medju koje bih i Srbe mogao da svrstam, gledajuci u celini)? Na narodnost ne utice samo poreklo, iako je ono najbitnije. Znas i sam da su svi narodi nastajali tako sto su se manje grupe ljudi odvajale medjusobno iz vecih. Tako je slucaj i danas. Vise nisu Srbi ni Muslimani (Bosnjaci), ni Makedonci, a eto sada ni Crnogorci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Зависи шта сматраш народом. Народ не чини пуко одвајање једне групе људи од своје матице.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Ili Bugari, ako su mesavina Slovena i Turaka

Ovo prvi put cujem, nisam istoricar ali sumnjam da je ovo i priblizno tacno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 202
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.