Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 202
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jesu li Srbi(Serbi), ipak najstariji narod na planeti?  (Pročitano 571357 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6630
Grcki je najstariji jezik  Smile Smile Smile zivela braca Grci!!!
IP sačuvana
social share
To face an ancient foe you take your sword in hand
And cling to the faint glimmer bestowed on you by her
Although you are reluctant you have to fight again
To be forever more the hero that you were
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
S tim sto savremeni grcki ima malo veze sa klasicnim grckim, manje nego engleski sa saskim (saksonskim).

A i daleko od toga da je klasicni grcki bio bas "NAJstariji".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
@Tralalalala

Naravno da savremeni srpski, nije najstariji, pa on se nije govorio ni u celoj, zvaničnoj, istoriji Srba. Ali je zato, čak i savremeni srpski u velikoj meri sličan saskritu, koji si pomenuo (o tome se mnogo govori u tekstovima koje sam iznosio). Normalno da Srbi u vremenima o kojim govorim nisu pričali savremenim srpskim, ali jesu nekom starijom verzijom istog, a, nejverovatnije, najstarija, ili jedna od najstarijih verzija, je sanskrit. Logično je da, ako su Srbi najstariji narod, da ću, danas, jezik kojim su govorili, nazvati srpskim, ma kako da se on tada zvao. Uostalom, sve da i lingvistika nije uopšte pouzdana za dokazivanje starosti Srba ili bilo kog naroda, zar ne misliš da je to prilično mnogo slučajnosti da je baš srpski (ili neka ranija njegova verzija), zastupljen u dosta stranih jezika. Lako je objasniti, široku zastupljenost turskog, francuskog, engleskog i sl. kada su svi oni osvajali ili imali kolonije na velikim prostranstvima, al' ajd' objasni toliko srpskih reči ili reči sa srpskim, odnosno, slovenskim korenom, (još kad dodaš da sve imaju isto ili slično značenje kao i u slovenskim jezicima) kada, po zvaničnoj istoriji postojimo (Srbi) od 9. veka i nismo osvajali van Balkanskog pol. Jesu Sloveni široko rasprostranjeni, ali nijedan sloveski narod nije osvajao Špance, Portugalce, Baske, Irce ili bilo koji keltski narod itd., a da ne govorim o Aziji, pogotovo, o Indiji i Šri Lanki. Takođe, zar ne misliš da je previše geografskih pojmova (a ima ih i mnogo više nego što ih je u ovim tekstovima koje sam našao na netu, to se možeš uveriti pomoću neke knjige od onih ljudi koji su ovo istraživali) sa srpskim korenom po svim tim prostranstvima, da bi to bila potpuna slučajnost. Ne taržim ja, od vas koji u to ne verujete, da odmah to sve prihvatite, bez pogovora, već tražim da niko to ne zove besmislicama i glupostima i da svako ozbiljno uzme za mogućnost da je to prava istina o Svetu i Srbima, jer, kao što rekoh i previše je slučajnosti da bi to bila potpuna glupost.
P.S: Što se tiče muslimana u BiH (koji, i bez ovoga o čemu govorim, odbijaju da prihvate da su Srbi) i Crnogoraca, ova teorija neće doprineti njihovom negiranju srpskog porekla, jer oni potiču od Srba koje je i zvanična istorija priznala da su postojali. I još, u vezi Grka. Da me ne biste pogrešno shvatili, današnji Grci se jesu pokazali kao braća, ali ne i njihovi preci (u vezi onoga što sam govorio o zaslugama za zaboravljanje srpske istorije).
IP sačuvana
social share
Tetrakalcijumaluminoferit
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
A evo i slika koje sam davno obećao (Margumski natpis, Staniša Atanasijević; tekst je, čini mi se, negde na početku teme)!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Nokia 6630
S tim sto savremeni grcki ima malo veze sa klasicnim grckim, manje nego engleski sa saskim (saksonskim).

Mora da pod klasicnim mislis na anticki Grcki... Smile

A inace jeste najstariji...barem po mojim kriterijumima...I neki nasi davni preci su verovatno 20000 pne govorili ungh ungh i ovaj drugi je znao da ovaj misli na jabuku...Anticki Grcki je prvi jezik koji je imao nesto pametno da kaze   Smile Smile Smile Smile

@Rassasin Sto se tice Grka, oni su se vise medjusobno mrzeli nego sto su mrzeli ostale narode...a kamoli da su nam bili braca..potpuno se slazem..
Sto se tice Srba i onih akcija, ko se oseca kao Srbin a ko ne... nije problem u njima..nego u nama.. tuzno je kada si Srbin i odes u npr Italiju i posle 2 godine zelis da zaboravis i ko si i sta si (govorim o sigurno 30% populacije Srba danas)..i ono..kao postanes Italijan... To je veliko sranje..mislim, ja sam ponosan sto sam Srbin..i volim ovaj grad i zemlju...ali mogu ti reci da svakim danom sve vise kapiram koliko morona ovde zivi..ko su i sta su..i odakle su dosli stvarno ne znam... plasim se da i mene jednog dana taj dugovekovni virus antisrbomanije ne uhvati  Smile Smile Smile Eh da smo ko Spartanci...pa gde bi nam bio kraj  [smilie=12.gif]
« Poslednja izmena: 05. Jun 2006, 12:37:41 od Mpane »
IP sačuvana
social share
To face an ancient foe you take your sword in hand
And cling to the faint glimmer bestowed on you by her
Although you are reluctant you have to fight again
To be forever more the hero that you were
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7

Mora da pod klasicnim mislis na anticki Grcki... Smile

A inace jeste najstariji...barem po mojim kriterijumima...I neki nasi davni preci su verovatno 20000 pne govorili ungh ungh i ovaj drugi je znao da ovaj misli na jabuku...Anticki Grcki je prvi jezik koji je imao nesto pametno da kaze Smile Smile Smile Smile
Klasicni grcki jezik (koji ti -- uostalom: pogresno -- zoves "anticki" i jos pogresnije "Grcki" sa velikim "g") nije najstariji -- daleko od toga. Ako "po [tv]ojim kriterijumima" jeste, onda su ti kriterijumi pogresni.

Postoji bar 14 jezika koji su zapisani preko 800 godina pre prvog sacuvanog zapisa klasicnog grckog, cak i ako bi se kao "grcki" -- sto je diskutabilno -- smatrali zapisi Linearnim pismom A na kritskom jeziku.

P.S. Ne sporim da Linearno pismo B iz Mikene jeste grcki, ali ono je jos mnogo mladje. U vreme kad Mikena postaje grad-drzavica mnogi razvijeni, veliki (za to doba), pisani jezici vec nestaju...
« Poslednja izmena: 05. Jun 2006, 14:32:09 od Tralalalala »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Apple 15
@Rassanin

upozoren si.. i nastavljas...
ok.. ja sledeci put brisem poruke...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
@Anea

Izvini Aneice, nemoj se ljutiti ne radim to da bi te nervirao. To je zbog toga (barem ovaj poslednji put) što sam prvi put stavljao neke slike na forum (to bi trebalo da znaš, ti si mi i odgovorila na pitanje u vezi toga), pa nisam hteo da ceo sadržaj prethodne poruke slučajno izbrišem ili, bilo kako, zeznem, pri pokušaju postavljanja slika. Izvini još jednom, i samo da te pitam da li ću smeti da šaljem poruku za porukom, ako budem iznosio tekstove koje nađem na netu, jer oni umeju da budu prilično dugački?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Apple 15
Tekstove ... da, odgovore na postove vise osoba... ne...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Srbija je vecna

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 145
Zastava NS
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
OK Anea!

Nego da se vratim temi. Hteo bih, samo, da dodam nešto, u korist tome, da se ne može reći, da oni koji pišu o ovome, pričaju gluposti. Naime, u jednoj knjizi Relje Novakovića (mislim da je "Još o poreklu Srba", a ako ne, onda u "Karpatski i likijski Srbi", nisam siguran koja od te dve, ali mislim da je prva), između ostalog, se pominje u jednom delu i to, da je prvo stanište ljudi, najverovatnije, bilo negde na severu, i to u području od Grenlanda do Skandinavije. Pre neki dan, na Vestima na TV-u, stiže vest, da su naučnici otkrili, da su u davnoj prošlosti, na Arktiku (sev. pol - za one koji mešaju ovo sa Antarktikom), bili idealni uslovi za život ljudi (i većine bića na Zemlji), tj. da je svakodnevno bilo 23 stepena, u proseku, i da je život bujao. Važno je napomenuti, da je Relja, to u svojoj knjizi pomenuo, početkom, ili sredinom devedesetih (u zavisnosti od knjige, jedna je izašla iz štampe 1997., a druga, "Još o poreklu Srba", 1992. čini mi se; možda i pre), a naučnici to potvrđuju i objavljuju ovih dana. Ako je za nešto, za šta je imao, neuporedivo, manje dokaza i tvrdnji, nego za istoriju Srba, bio u pravu, zbog čega, onda, ikome pada na pamet, da išta, što kaže, naziva glupostima; a i siguran sam da je bilo mnogo takvih koji su i za prvo stanište čoveka (po njemu), rekli, bez razmišljanja, da su to besmislice. Razmislite malo kolika, ipak, postoji mogućnost, da je to istina, a čim postoji mogućnost, treba, za nju, da čuje i da je ozbiljno shvati, što više ljudi i treba je istražiti!
« Poslednja izmena: 05. Jun 2006, 15:46:51 od Rassanin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 202
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.157 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.