Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 19:58:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jeli moguce.....? :)  (Pročitano 6517 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Nije fazon sa osvajanjem Kosova, nego je fazon sto bi smo upali u strasnu izolaciju kada bi smo to ucinili. Iako nije moguce uhvatiti tih 20 KFOR vojnika, i drzati ih kao taoce, ali ajde ako bi slucajno uspeli, i potom etnicki ocistimo Kosovo, mozes da kazes zbogom svetu. Zabranili bi ijednom gradjaninu SCG da se krece uopste prema EU, uveli bi nam takve sankcije, sportske, kulturne, trgovinske, sve moguce. Srbija bi izolovan geto u kome bi se konctentrisao kriminal i trgovina, drogom, ljudima. Jednom reciju, odsecanjem Srbije od sveta, Srbija bi postalka pakao na zemlji, u pravom smislu te reci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Ima jedna teorija, nisam siguran ko ima autorska prava, ali meni deluje veoma realno i jos bitnije veoma inteligentno. Prema toj teoriji mi bi trebali da pristanemo na nezavisno Kosovo, sto bi bilo u nasem interesu. Nasa demografska struktura, odnosno prosecna starost naroda je voema vidoka. Opet sa druge strane Albanci su jedan od najmladjih naroda ako ne i najmladji i njihoh prirodni prirastaj je najvisi u Evropi, mozda i u svetu. Znaci oni su upravo igrajuci na tu kartu, dakle kartu prirodnog prirastaja postali vecinski narod na Kosovu, naravno uz neizbezno etnicko ciscenje i prelazak granice iz Albanije, ali glavni faktor je upravo bio prirodni prirastaj. Strucnjaci procenjuju da bi u narednih 30 godina Albanci mogli da postanu vecinski narod u Srbiji!!! To znaci da bi sudbina Srba na Kosovu mogla da zadesi sve Srbe koji zive u Srbiji, a to bi onda definitivno znacilo kraj Srba i Srbije. Zato se smatra da posto vec nista ne mozemo da uradimo da promenimo demografksu strukturu na Kosovu, a ne mozemo, onda bolje prihvatimo nezavisno Kosovo postavimo granicu i raznim zakonima, vizama i tako dalje, pokusavamo da sto je to vise moguce sprecimo lavinu u vidu Albanaca koji osvajaju Srbiju.

Meni to deluje veoma realno i mislim da je to najbolje sto u ovom trenutku mozemo da uradimo, posto je podela Kosova propala posto niko nije slusao sta je Zoran Djindjic pricao kada je to jos mozda bilo moguce.

I moram jos par stvari da kazem oko samog Kosova. Nije mi jasno zasto su ljudi tako neracionalni. Cinjenica je da nas istorija, tradicija veze za Kosovo. Cinjenica je da tamo ima veliki broj nasih svetinja. Medjutim cinjenicna situacija je da tamo zivi 2 000 000 Albanaca i cinjenica je da oni nece da zive sa Srbima, a jos manje ad se implementiraju u strukture nase drzave. Znaci mi kukamo kako ne damo Kosovo, kako je Kosovo nase i tako dalje, a niko ne razmislja o tome malo sire. Sta bi bilo da sutra neko kaze, evo vam vase Kosovo, idemo mi odavde i da KFOR ode? Sta bi bilo da nasa vojska ili policija tamo pokusa da ode? Jel bi Albanci to prihvatili? Ili mozda treba pobiti 2 000 000 Albanaca zato sto to nece da prihvate? Jednostavno u tomslucaju dobili bi 2 000 000 problema sa kojima niko na nasem mestu ne bi znao i umeo sta da radi, a narocito nasa nesposobna vlast koja se jos svadja oko cetnika i partizana i koja ne zna sama ni ulicu da predje. Drugo, ako pretpostavimo da vecina ljudi zeli ulazak u EU. Kakve su nam sanse da tamo udjemo sa Kosovom? Nikakve. Cinjenica je da i bez Kosova to sve nije tako blizu, ali sa Kosovom to je skoro sigurno nemoguce. Dalje, ne znam da li ste gledali mozda sinoc emisiju Mekintajer istrazuje? Znaci emisisja je super uradjena, a za one koji nisu gledali da kazem da tip ide na Kosovo da kupi plasticni eksploziv i tamo ulazi u kontakte sa raznim visokim ljudima iz uck. To je sve jos nasminkano i selektirano, ali opet se vidi sav taj ocaj koji vlada na Kosovu. Vidi se sva ta duboka kriminalizovanost i svako moze da shvati da Kosovo nikada ne moze postati uredjeno mesto, mesto bez kriminala i mesto na kojem mogu ziveti narodi i pritom se ne ubijati i neistrebivati medjusobno. Drugi aspekt ove price je sto ima mnogo faktora, veoma mocnih, koji zele da takvo stanje ostane i jos se pogorsa. Imamo tu Ameriku kojoj odgovara da ima sto nestabilniju situaciju kako bi imala razlog da vojno bude prisutna na ovom podrucju. Imamo citav niz drugih subjekata kojima ovakva situacija odgovara jer je Kosovo danas centar dilera droge, trgovine belim robljem i tako dalje, ako znate koje pare se zgrcu od toga i koliko pare cine ljude mocnim, koji opet, sto je i prirodno, nece da seku granu na kojoj sede, onda ce vam biti jasno zasto bi mi trbali da slavimo da nas oslobode tog balasta.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Nazalost, potpuno si u pravu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Nazalost, slazem se. Smile  I nazalost vecina ljudi po default-u ce proglasiti svakoga ko spomene nezavisno Kosovo kao izdajnika, stranog placenika i domaceg izdajnika, pritom ne razmisljajuci ni trenutak o tome da li je to sto oni zastupaju realno ili ne. Smile
« Poslednja izmena: 28. Jun 2005, 10:41:14 od Ciklopentanoperhidrofenan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
To je zato sto nas sve gubitak boli. I dalje se nadam da cemo mozda podelu da izvucemo ali... Slaba vajda.

Treba izvuci pouke, napraviti neku nacionalnu strategiju koja ce da nam bude zacrtana u iducih 100 godina i onda napred, a ne ovako kao muve bez glave, svaka partija za sebe!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Ljudi koji se emocionalno vezu za Kosovo, ako se uopste vezu, ne razmisljaju o posledicama koje je ciklo upravo objasnio. Neki ne mogu da shvate, a prosto je, da Srbija nikada vise nece imati vlast nad Kosovom, nasa se policija, institucije, vojska, nikada nece vise vratiti na Kosovo, bar ne za jedan dugacak period. I opet ima onih koji teraju kavgu sa djavolom!! Zar nije lakse iseliti onom malo Srba sto ima i manastire u Srbiju, kao sto to rade Izraelci u pojasu Gaze! Bolje uloziti novac u to preseljenje nego ovako ce se izgubiti ko zna koliko jos novaca na uredjenje manastira, na pomoc Srbima na Kosovu itd. Dobro je kada covek moze uskladiti razum i srce, ali kada jedno hvali onda nastaju problemi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Upravo tako. Svi bi mi voleli da na kosovu zive srbi i da ih ima bar 90% i da tamo nema nikakvih problema. To nazalost nije moguce. Zasto je to tako, svi dobro znamo, ili ne, ali to je tako i mi sada tu ne mozemo nista. Ustvari ja mislim da mi sada imamo jos jednu sansu da uradimo nesto zbog cega cemo se kasnije kajati ako ne uradimo. Znaci prvo smo imali Kosovo kao integralni deo Srbije vise stotina godina i onda smo bili pametni pa smo dobili tita, koji je napravio od njega autonomnu pokrajinu koja je bila u sastavu Srbije i nad kojom je Srbija imala potpun suverenitet. Onda smo imali sansu da zadrzimo takvo stanje, ali ne, mi smo opet bili pametni, pa smo doveli slobu koji je doveo do stanja koje je kulminiralo kumanovskim sporazumom. Onda se pojavio jedan pametan covek, Zoran Djindjic, koji je pricao o neophodnosti podele Kosova govoreci da je sada trenutak za to. Niko nije imao da ga cuje i opet smo bili pametni i bavili se nekim istorijsko-versko-dnevno-politickim govorima, za koje je Zoran govorio da mnogo vise lice na neke propovedi nego na normalne politicke govore i sta smo dobili? Dobili smo Kostunicu koji nije dao podelu, pa tako sada i ako bi mnogi, verujem i on, sve dali da se Kosovo podeli, vise i od toga nema nista. Mislim da sada imamo jos jednu sansu da sprecimo ovoga puta propast celog srpskog naroda time sto cemo se odreci emocija i racionalno prosuditi sta je najmanje bolno za nas, a to je po mom dubokom uverenju otcepljenje kosova i postavljanje berlinskog zida izmedju kosova i srbije. Naravno od "medjunarodne zajednice" treba traziti, sto sam siguran da ce oni prihvatiti, da plate celokupno premestanje svih manastira i ljudi koji su jos ostali dole i to je to. Onda imamo jasnu situaciju, uradili smo nesto, po prvi put u svojoj istoriji kada je kosovo u pitanju, glavom, a ne srcem i mislim da kada svi budu videli posle 10-20 godina da je to bio bolan ali neizbezan potez koji nam je mnogo dobrog, gledano na duze staze, doneo, mislim da bi to bilo dobro i za nas mentalitet koji bi makar na taj nacin poceli da menjamo jer bi shvatili da postoji jos nesto osim inata sto moze doneti nekog dobra nama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Jos jedan bonus: gledacemo tj slusacemo kako se Siptari kolju medju sobom posto nemaju sa kim drugim...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Da, to jeste. To je leglo kriminala i cela ideja o nezavisnom kosovu se svodi upravo na laksu kontrolu nad tokovima droge, novca, ljudi. Zato ako bi se mi elegantno povukli odatle, vrlo brzo bi ceo svet video ko su oni u stvari i time bi skinuli hipoteku sa nas kao losih momaka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
A bilo bi mi interesantno da probaju da udare na Grke pa da vidim kako bi ih razmazali.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 19:58:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.