Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 14:26:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jeli moguce.....? :)  (Pročitano 6491 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Slazem se da ludi ljudi vode Crnu Goru i siguran sam da siptari nece da se otcepljuju od Crne Gore, ako se ona osamostali, vec ce pre ili kasnije da je preuzmu celu, jer Crna GOra tako mala i sa tamo malo stanovnistva, tako nerazivjena i ekonomski osiromasena i sa tako kriminogenom strukturom na vlasti, nema nikakave sanse da se odbrani od siptara. Mislim da jedino Italijani mogu da spase Crno Goru, ako uhapse mila i raskrinkaju ga konacno, odnosno ako Crna GOra dozivi svoj "5.oktobar". Ne znam da li ste znali da Crna Gora jedina od svih bivsih komunistickim zemalja nije promenila rukovodecu strukturu ljudi. Crnoj Gori prognoziram, ne zelim joj to, scenario kao u Makedoniji, gde Albanci, sada vec i zvanicno pokusavaju da preuzmu celu Makedoniju.

Sto se naseljavanja stranaca, odnosno ljudi sa Kosova kod nas, u slucaju otcepljenja, mislim da o tome nemoramo da  brinemo. EU sta god o njoj mislili, a i ja imam dosta primedbi na nju, nece pustiti ni jednuzemlju ako ne ispuni neke makar osnovne standarde iz oblasti ekonomije i pre svega pravne uredjenosti i stabilnosti. Zato mi ima da se mucimo jos ko zna koliko godina da ispunimo makar i taj minimum, a Kosovo mislim da nikada nece ili bar ne u narednih 50 godina ispuniti tako nesto. Do tada granice bi bile sasvim dovoljne u sprecavanju daljeg prodora siptara u Srbiju i njihovo osvajanje u demografskom smilu Srbije. Kasnije kada udjemo i ako udjemo u eu, proci ce godine i godine dok Kosovo ne udje u eu, a kazem pitanje je i da li ce se to desiti. Posle nastupaju na snagu ti zakoni o novim clanicama gde se zabranjuje nastanjivanje i rad novih clanica, tako da ima tu mehanizama dosta za ljude koji su pametni da se odbrane od te najezde, a priznajem da je tesko tako nesto uraditi jer siptari su prava najezda.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Treba napraviti zakon - ko proda Siptaru kucu ili plac (nakon otcepljenja, znaci teritoriju u Srbiji) da plati toliki porez (bar 60% od uzetih para) da mu se ne isplati. Nazalost tu bi bilo mnogo prostora za malverzacije ali sta cemo, takvi smo mi Srbi... Naravno, ovakav zakon bi bio slobisticki ali mora se extremno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Ima puno ekstremnih metoda koje bi mogle da daju jako lepe i dobre rezultate za nas. Medjutim nazalost imamo EU i Ameriku na vratu i nista bez njih ne smemo da uradimo, a oni sigurno ne bi dozvolili ni mnogo blaze poteze, a kamoli ovako nesto, sto zbog nekih ljudskih prava, a sto i zbog svojih prljavih interesa koje imaju na ovom podrucju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
Sta Sipusi rade, cime se bave? Koliko ja vidim uglavnom drze neke poslasticarnice,  burekdzinice, pekare, mozda neka kafanica, rade selidbe i ostale fizikalije, valjaju nesto po pijacama. E sad da mi Srbi imamo imalo "svesti" pa da napravimo totalan bojkot! Znaci ne kupujem hleb u Siptarskoj pekari, vec u Srpskoj, ne kupujem burek u Siptarskoj burekdzinici vec u Srpskoj, ne idem u Siptarsku poslasticarnicu vec u neku drugu, ne unajmljujem Siptare za kopanje vec bilo koga drugog! (Ja se ovog strogo drzim od bombardovanja) Jel nas za takvo ponasanje neko moze optuziti da krsimo ljudska prava? Ne gospodo to je trziste a mi imamo pravo da kupujemo kod koga hocemo! Znaci nijedan Srbin da ne puni Siptarsku kasu i da vidis za nekoliko meseci, a da ne kazem za godinu-dve, kako ce se smanjiti broj Siptara, ili ce se odseliti ili ce prodati naciju i veru za veceru i postati Srbi, a samim tim ce postati i "natalitetni potencijal" Srbije! A  sta mi radimo? Desi se neko sranje na Kosmetu, recimo 17.mart i ljudi po Srbiji malo izadju na ulicu, najosrasceniji razbiju koju pekaru, zapale djamiju, ispisu koji grafit "smrti" na poslasticarnici, a onda kroz koji dan, kada se strasti malo smire, kad Sipusi zamene stakla na lokalima, pobrisu grafite i pociste nered, mi nastavljamo da idemo u njihove prodavnice ko da se nista nije desilo! E nisu nama problem Sipusi, vec smo mi sami sebi PRVI problem, kad naucimo da se borimo ekonomski, kulturno i duhovno protiv nekog, a ne samo da se busamo u grudi i pricamo o srpstvu, e onda imamo sanse ne da sacuvamo ovo sto nam je preostalo, vec i da povratimo ono sto se trenutno cini izgubljenim! Pa ko je duhovno i kulturno jaci mi ili Sipusi, cija je civilizacijsko nasledje jace nase ili Siptarsko, ko ima vecu ekonomsku i naucnu perspektivu mi ili Siptari, meni se cini da smo u svemu bolji i umesto da oni imaju kompleks od nas, mi dobijamo kompleks od njih i njihovog nataliteta! Ako damo Kosmet, onda cemo da damo i jug Srbije iz istog razloga, pa tu je onda Raska oblast, pa to kad krene od Srbije ima stvarno da ostane samo "beogradski pasaluk". Moramo da promenimo nacin razmisljanja i da gledamo ne kako cemo da se povlacimo, vec kako cemo da se sirimo, ne da bezimo od Sipusa, vec da idemo prema njima, u suprotnom ne pise nam se dobro. Znaci naucno, ekonomski, kulturno, duhovno, jacati i siriti svoj uticaj, a pre svega BITI SVESTAN sta se hoce i kako do toga doci...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 6861
mob
LG 
Treba napraviti zakon - ko proda Siptaru kucu ili plac (nakon otcepljenja, znaci teritoriju u Srbiji) da plati toliki porez (bar 60% od uzetih para) da mu se ne isplati. Nazalost tu bi bilo mnogo prostora za malverzacije ali sta cemo, takvi smo mi Srbi... Naravno, ovakav zakon bi bio slobisticki ali mora se extremno.

Ma ne treba tako. Ti ljudi su vise siti siptara. Lako je biti Srebin u Srbiji. Zamjeni ti kucu sa nekim Srbinom sa Kosova, pa je onda nemoj prodati.

Dalje po takvom nacinu razmisljana, onda je logicno da se Republika Srpska pripoji Srbiji. Vecinsko Srpsko stanovnistvo, ne zele da zive u BiH...
IP sačuvana
social share
Bolje je biti bogat cijeli zivot, nego jedan dan siromasan.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Aum Namah Shivaya

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 278
Zastava Nikšić
mob
Apple iPod Touch
@nssale: Sad cu i ja da se pridrzavam tvoje taktike. Smile
@Vjestica: Totalno se slazem. Cak sam cuo da je Zoran ÐinÐic nastojao da nam pripoji RS. Ali jbg, neda Amerika, EU itd...

Znaci, ako bi pokusali etnicko, rezultat bi bile sankcije? Smile Smile
Eh, kako se nece rodit neki nas Hitler da pocisti ovu drzavu... Smile Smile

BtW, slazem se sa ovim sto kazete u vezi CG. Tek sam skoro shvatio da sadasnja vlast polako unistava republiku. Prvo su prodali skoro cijelo primorije strancima, pa onda siptare podrzavaju... Mada sada je zakon kod nas da se ni jedan siptar, koji sad udje u cg, ne smije zadrzati preko 5 dana. A odvajanje je najveca glupost.
IP sačuvana
social share
Peace, Love, Unity, Respect
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
@nssale

Razumem tvoj gnev. To je ljudski i ja sam slicno osecao prema Hrvatima, Slovencima, mislimanima, kada sam bio klinac i kada me je trovala rts propaganda. Tada sam bio u fazonu ubi sve sto nije srpsko i ceo svet je protiv nas i tako dalje. Nazalost kasnije sam shvatio neke stvari, neke relacije, a to sam shvatio tek kada sam uspeo da se izolujem od cele te propagandne masinerije i razmislim svojom glavom o svemu. Shvatio sam da u svetu ne vlada pravda i da nista nije, kako to narocito radikali poksuavaju da potenciraju, pravedno, vec da u svetu vladaju interesi, novac i zakon jaceg. Mislim da mi to nismo cak ni posle ovoliko ratova shvatili i mislim da ako to uskoro ne shvatimo da nam se ne pise dobro. Konkretno u vezi siptara, namerno pisem malim slovom jer mi se gade potpuno i prezirem ih. Mislim da imas poptuno iskrivljenu sliku o njima. Ovo sto ti pricas o poslasticarnicama, burekdzinicama, restoranima, fizickim radnicima, to je sve tacno, ali kada bi mi ziveli u 1975. godini. Nazalost siptari su u medjuvremenu mnogo napredovali i imao sam prilike da iz nekih izvora koji su bili tako hrabri da se izoluju iz ove nase propagande saznam neke stvari koje su me, moram priznati, prilicno sokirale i koje su mi razbile neke stereotipe koje sam imao. Recimo saznao sam da siptari velikom vecinom perfektno govore engleski jezik. Da li te to cudi? Koliko ljudi kod nas govori bilo kakav engleski? 1-2%.Mene je jako zacudilo jer sam ih zamisljo kao neke brdjane koji ne znaju nista sem siptarskog. Onda sam saznao da te price koje mi ovde pricamo kako tamo odmah kolju cim si Srbin jesu tacne ali samo delimicno. Znaci slusao sam ljude koji su licno setali po Pristini bez pratnje sa srpskim tablicama, pricali srpski po prodavnicama i tako dalje i koji su mi sve to rpicali sto znaci da su preziveli i da im kako oni kazu dlaka s'glave nije falila. Naravno ne treba se zavaravati da je na Kosovu sigurno za Srbe i da je tamo dobro, daleko od toga. Ja samo zelim da kazem da sam i sam saznao neke stvari koje su me veoma zacudile i koje nikada ne bih poverovao da mi licno ljudi koji su to preziveli nisu ispricali. Takodje to o poslasticarnicama i tako dalje nema veze, jer to su bili stari siptari koji su donekle i bili posteni i priznavali koliko toliko Srbiju. ovo su mlade generacije koje se uglavnom bave kriminalom ili eventualno drze neke restorane i tako dalje, ali iskljucivo na Kosovu. Mozda ima neki suptar koji drzi nesto slicno kod nas, ali ja tako nesto u poslednjih 10 godina nisam imao prilike da ivdim. Evo recimo u mojoj blizini imam 4 pekare, od koji je jedna Arkanova, pa da ti neobjanjavam da li tu imas siptara, a ostale su normalne pekare i nemaju veze sa siptarima. Takodje siptari su se dosta emancipovali u medjuvremenu. Ne znam da li si imao prilike da gledas njihov parlament? Prvo sto u odnosu na nas izgleda kao britanski, a drugo sto svi ili bar vecina izgleda upravo kao britanski poslanici, znaci kulturno, uredno, sredjeno, a pogledaj nas, gde se ljuju vredjau, citaju novine, dolaze masni, smrdljivi, neobrazovani i tako dalje. Znaci mi opet cinimo istu gresku i potcenjujemo sve i svakoga na osnovu nekih proslih vremena. To jeste bilo tako nekada, ali danas siptare i te kako treba ozbiljno shvatiti jer su se mnogo emancipovali, a takodje o tome kakav uticaj i kakve lobije su razvili i da ne pricam i zato mislim da mi njih trbea da prihvatimo kao izuzetn oozbiljne protivnike.

Citat
@Vjestica: Totalno se slazem. Cak sam cuo da je Zoran ÐinÐic nastojao da nam pripoji RS. Ali jbg, neda Amerika, EU itd...

Znaci, ako bi pokusali nesto takvo, rezultat bi bile sankcije?   
Eh, kako se nece rodit neki nas Hitler da pocisti ovu drzavu...

JEste, to je tacno, mada je to dosta skrivano, valjda zato sto je dosta pipljiva tema. Koliko ja znam postojali su neki centri moci, veoma jaki koji su bili spremni da nam dozovle pripajanje RS i podelu Kosova. Sada od podele nema nista, a o RS i danas cujem neke dosta stidljive tonove koje tumacim kao evetualan pristanak na tako nesto, medjutim mislim da bi mi morali da budemo mnoooooooooooooogo kooperativniji i pre svega da imamo vise osecaja z adiplomatiju da bi uspeli tako nesto da dobijemo. Sa ovakvim rastimovanim orkestrom kakav danas imamo koji nemogu da se sloze ni da li je danas sreda ili ne, mislim da su nam sanse slabe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
@Vjestica - pricao sam o buducem stanju, kada ode Kosovo, radi ocuvanja onoga sto nam je ostalo!

@Ciklo - Siptari su veoma talentovani za jezike, mogu da nauce sta god hoce. Inace Siptari sto zive po Srbiji i drze pekare/poslasticarnice su starosedeoci, kod mene u KSu ima mnogo malo Siptara i to su stare gradske porodice koje govore samo srpski i ponasaju se kao Srbi.

U svakom slucaju, koliko god da se neki Siptari emancipovali, oni ce kao i mi da budu poprilicno zatucani i tvrdoglavi, sa njima nema dogovora na duze staze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
Najbolje bi bilo da to kosovo mi lijepo prodamo za dobre pare, od tih para ljudima koji su zivjeli dolje damo dosta kinte da imaju a poslije toka zazidamo granicu s kosovom i sprovedemo elektricnu struju za svaki slucaj. Posto sam s kosova i znam siptarsku cud nase nece biti sigurno. A ko ne zna pojedine jedinice vojske scg kao sto su 72 iz panceva i 63 se nalaze dolje i cuvaju ono malo ljudi. pouzdane informacije za gorazdevac. Nazalost ima ih vrlo malo da ih ne bi provalili. Ali dzaba sve to kad tamo i dalje ljudi ginu. Bio sam i skoro u Peckoj Patrijarsiji i nisam poznao sopstven grad. Napravili su kopiju kipa slobode na trgu u manjoj velicini doduse. Ogromne zgrade i jos mnogo toga i mislite da bi se vratio tamo. Samo pod uslovom da bude 100% srpsko.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 14:26:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.