Jelena Ćirić je srpska knjizevnica koja zivi i radi u Pragu. Pise poeziju i kratke price, pesme su joj prevodjene na ceski, engleski, slovenski i arapski jezik.
Diplomirala je 1999. na Pravnom fakultetu u Beogradu, a potom do 2002. radila u svojstvu stručnog saradnika u požarevačkom Okružnom sudu. Iste godine se preselila u glavni grad Češke, gde je jedno vreme radila kao pravnik, a kasnije se angažovala na polju kulture.
Literarni rad Jelene Ćirić zastupljen je u mnogim zbornicima, antologijama i na veb-portalima. Objavila je tri samostalne knjige poezije: „Žar”, „Naiskap” i „Muške pesme”. Osim toga, koautorka je u nekoliko zbirki pesama i priča, među kojima je i „Antologija savremenog stvaralaštva za decu srpskih pisaca u rasejanju”. Njena biografija uvršćena je u „Biografski leksikon Srpski pisci u rasejanju 1914–2014”
Nagrade i priznanja :
Pesnička nagrada „Poet” za debitantsku zbirku pesama „Žar” (2011) Godišnja nagrada umetničke grupe „Arte” za najbolju knjigu poezije u 2011. Priznanje „Književnica godine” za 2012, prema glasovima autora umetničke grupe „Arte” Priznanje „Zlatna značka” Kulturno-prosvetne zajednice Srbije (2014)[20] Priznanje „Najuspešnija i najpopularnija pesnikinja Srbije i dijaspore za 2015. godinu”, na osnovu ankete na internetu i putem pedeset regionalnih i lokalnih televizija u Srbiji koje emituju zabavno-edukativnu emisiju „Pod sjajem zvezda” Priznanje „Njaka krčedinska” na Međunarodnoj umetničkoj koloniji u Krčedinu (2016)[21] Godišnje priznanje „Novosadskog književnog kluba” za najbolje poetsko ostvarenje u 2016. za zbirku „Muške pesme” Nagrada „Rastko Petrović” Matice iseljenika i Srba u regionu za zbirku „Muške pesme” (2016)[22] Plaketa za negovanje savremene srpske ljubavne poezije na Međunarodnim pesničkim susretima „Orfej na Dunavu” (2017)
Fajlovi prikačeni uz poruku(kliknite na slike za punu veličinu)
(65.38 KB, 800x1200)
(61.56 KB, 1080x1080)
(47.73 KB, 1080x1080)
« Poslednja izmena: 13. Avg 2022, 15:23:31 od Baltazar Srbija »
Dzaba otvarate temu o njoj. Bit ce zatvorena. G-dza je vise puta kontaktirala forum kako bi se teme i njene slike sklonile, i pretila je tuzbama...
Nisam video nikada njenu temu, jesam fotke koje su postavljane u kontekstu milfara i matorki
Pokusacu sa "normalnom" temom a moderatori neka odluce..
Nisi video zato sto su odmah bile zatvorene. Ja sam otvorio njenu temu jos 2018, i dobio sam poruku administratora da je kontaktirala forum, da je pretila tuzbama i da je trazila moje podatke. Tema je bila zatvorena sledeci dan. Bilo je jos par pokusaja i sve se isto zavrsilo. Kazem ti iz osobnog iskustva, ova tema ce najverovatno biti zatvorena.
Dzaba otvarate temu o njoj. Bit ce zatvorena. G-dza je vise puta kontaktirala forum kako bi se teme i njene slike sklonile, i pretila je tuzbama...
Nisam video nikada njenu temu, jesam fotke koje su postavljane u kontekstu milfara i matorki
Pokusacu sa "normalnom" temom a moderatori neka odluce..
Nisi video zato sto su odmah bile zatvorene. Ja sam otvorio njenu temu jos 2018, i dobio sam poruku administratora da je kontaktirala forum, da je pretila tuzbama i da je trazila moje podatke. Tema je bila zatvorena sledeci dan. Bilo je jos par pokusaja i sve se isto zavrsilo. Kazem ti iz osobnog iskustva, ova tema ce najverovatno biti zatvorena.