Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 16:12:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jehovini svedoci priznati i u Srbiji  (Pročitano 77795 puta)
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.65
nidje veze sa srbijom tako da ih podrzavam.. Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0
"Jehovini svedoci uništavaju živote ljudima"
Jedna devojka koja je napustila Jehovine svedoke nakon što je saznala da ta sekta krši osnovna ljudska prava članova, iskreno je progovorila o toj sekti za britanske medije.

INDEPENDENT IZVOR:  PONEDELJAK, 25.05.2015. | 10:15

Suzdržavajući suze prisetila se ličnih iskustava dok je bila član sekte i kako su je učili da će svi van okrilja Svedoka, uključujući i njenog oca, završiti u Armagedonu.

Ona je takođe ukazala na nisku poziciju žena u hijerarhiji organizacije i kako ih smatraju inferiornimu odnosu na muškarce, piše Independent.

“One ne mogu učiti muškarce. One čak ne mogu govoriti za govornicom kao što to ja činim”, rekla je ona. “One ne smeju da preispituju bilo koju odluku koju donosi muškarac”.

Bilo kakvo od stupanje od crkvene doktrine i prakse strogo je zabranjeno u Jehovinim svedocima i oni koji se ogluše o pravila bivaju kažnjeni od strane verskih vođa.

Neke od najšokantnijih optužbi koje je devojka iznela odnose se na druge članice sekte.

Ona se prisetila Džejn, devojke koju su vođe grupe ispitivale nakon što je silovana radeći kao putujući trgovac.

Oni su je navodno optužili da je izazivala muškarce provokativnim oblačenjem i da silovana zato što su “samo ljudi”.

Kako bi joj bilo oprošteno, Džejn je bila prinuđena da se konzervativnije oblači, napusti posao i odustane od optužbi protiv napadača.

Druga po imenu Dona, navodno je maltretirana od strane muškaraca iz njihove zajednice i to kao devojčica, ali nikom nije smela da kaže nešto o tome.

Pošto je potom bila fizički i psihički zlostavljana tokom 14 godina braka, navodno joj je preporučeno da postane “bolja žena”, jer su problemi koje ima “njena krivica”.

Ona se naposletku razvela, ali se muke nisu okončale. Ekskomunicirana je iz sekte, što je značilo da više ne sme da komunicira sa prijateljima i članovima porodice.

“Što je još gore, njenoj deci je zabranjeno da razgovaraju s njom jer je zla. Ona strahuju da nečim ne razočaraju svog oca i boga”, rekla je devojka.

Jehovini svedoci ranije su optuživani da ućutkujuj žrtve seksualnog zlostavljanja, kako bi sprečili narušavanje ugleda crkve, ali su sve takve tvrdnje poricali.

Sud u Kaliforniji je 2015. naredio društvu Kula stražara, kompaniji koju su osnovali Jehovini svedoci, da plati 2,8 miliona dolara odštete nakon što je prikrivala maltretiranje jedne od članica, što je dovelo do zlostavljanja devetogodišnje devojčice.

“To je vera koja propoveda ljubav i prihvatanje, ali je stvarnost sasvim drugačija. Ljubav i prihvatanje sežu samo do one tačke u kojoj članovi apsolutno slušaju vođe i ništa ne preispituju”, rekla je neimenovana devojka.

“Ova vera uništava živote i porodice i to čine bez ikakve kontrole, jer su dobri u ućutkivanju ljudi koji su ih napustili”.

Jehovini svedoci nisu komentarisali iznete optužbe.

Izvor: B92
Ima istine u ovome.

Pod jedan, slicni su kao mormonci, sto znaci vlada Patrijarhat, i naravno da u tom sistemu zena nije na celu, jer tako i pise u bibliji.

Pod dva, sto kazu staresine to je zakon, i nema preispitivanja tako da ili prihvatis sve ili ces biti odbacen, fora kao sa Amishima. 

Pod tri, ja ne znam sto se ova cudi toliko kada su sve ove cinjenice poznate pre samog proucavanja biblije i njihovih knjiga, od oblacenja pa do hijerarhije, dakle meni ovo lici na Attention Whore.

Pod cetiri, ne cudi me ni to da su skrivali skandal, jer svaka crkva ili organizacija ima svoje probleme, dakle nista novo pod suncem.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.124
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Zena do cetvrtog veka nije ni imala dusu... Smile

Sto je ono...tragikomicno... Smile

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
"Jehovini svedoci uništavaju živote ljudima"
Jedna devojka koja je napustila Jehovine svedoke nakon što je saznala da ta sekta krši osnovna ljudska prava članova, iskreno je progovorila o toj sekti za britanske medije.

INDEPENDENT IZVOR:  PONEDELJAK, 25.05.2015. | 10:15

Suzdržavajući suze prisetila se ličnih iskustava dok je bila član sekte i kako su je učili da će svi van okrilja Svedoka, uključujući i njenog oca, završiti u Armagedonu.

Ona je takođe ukazala na nisku poziciju žena u hijerarhiji organizacije i kako ih smatraju inferiornimu odnosu na muškarce, piše Independent.

“One ne mogu učiti muškarce. One čak ne mogu govoriti za govornicom kao što to ja činim”, rekla je ona. “One ne smeju da preispituju bilo koju odluku koju donosi muškarac”.

Bilo kakvo od stupanje od crkvene doktrine i prakse strogo je zabranjeno u Jehovinim svedocima i oni koji se ogluše o pravila bivaju kažnjeni od strane verskih vođa.

Neke od najšokantnijih optužbi koje je devojka iznela odnose se na druge članice sekte.

Ona se prisetila Džejn, devojke koju su vođe grupe ispitivale nakon što je silovana radeći kao putujući trgovac.

Oni su je navodno optužili da je izazivala muškarce provokativnim oblačenjem i da silovana zato što su “samo ljudi”.

Kako bi joj bilo oprošteno, Džejn je bila prinuđena da se konzervativnije oblači, napusti posao i odustane od optužbi protiv napadača.

Druga po imenu Dona, navodno je maltretirana od strane muškaraca iz njihove zajednice i to kao devojčica, ali nikom nije smela da kaže nešto o tome.

Pošto je potom bila fizički i psihički zlostavljana tokom 14 godina braka, navodno joj je preporučeno da postane “bolja žena”, jer su problemi koje ima “njena krivica”.

Ona se naposletku razvela, ali se muke nisu okončale. Ekskomunicirana je iz sekte, što je značilo da više ne sme da komunicira sa prijateljima i članovima porodice.

“Što je još gore, njenoj deci je zabranjeno da razgovaraju s njom jer je zla. Ona strahuju da nečim ne razočaraju svog oca i boga”, rekla je devojka.

Jehovini svedoci ranije su optuživani da ućutkujuj žrtve seksualnog zlostavljanja, kako bi sprečili narušavanje ugleda crkve, ali su sve takve tvrdnje poricali.

Sud u Kaliforniji je 2015. naredio društvu Kula stražara, kompaniji koju su osnovali Jehovini svedoci, da plati 2,8 miliona dolara odštete nakon što je prikrivala maltretiranje jedne od članica, što je dovelo do zlostavljanja devetogodišnje devojčice.

“To je vera koja propoveda ljubav i prihvatanje, ali je stvarnost sasvim drugačija. Ljubav i prihvatanje sežu samo do one tačke u kojoj članovi apsolutno slušaju vođe i ništa ne preispituju”, rekla je neimenovana devojka.

“Ova vera uništava živote i porodice i to čine bez ikakve kontrole, jer su dobri u ućutkivanju ljudi koji su ih napustili”.

Jehovini svedoci nisu komentarisali iznete optužbe.

Izvor: B92

imam u firmi par kolega koji su clanovi i nesto mi nedeluje da ima ovaj tekst neku vezu sa vezom kod ovog jednog je zena big bos i kad ona lupi sakom o astal to je tako zive sasvim normalno bez nekih vidljivih naznaka da pripadaju njima ni u kuci, ono deca su im otisla u australiju zahvaljujuci svedocima ono redovno dolaze sve najnomarnije imaju posleve porodice lepe kuce da ga bem mozda oni pripadaju nekom liberalnijem ogranku nikad nisu ni jednom recju pokusali nekom da nature svoje misljenje niti pokusali da uvuku nekog u to

nemoj sad da ispadne da ja nekog branim za mene je ta stvar oko vere sve ista bolumenta i istrument za kontrolu siroke narodne mase i licno bogacenje pojdinaca
« Poslednja izmena: 22. Jun 2015, 08:12:36 od fredikruger »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

"Uvek ima neko jači".

Zodijak
Pol Žena
Poruke 46661
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 44.0.2403.133
Pa lepo su organizovani, eto primera i nasoj crkvi da pomaze svom narodu i odvodi nas u svet.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
Pa lepo su organizovani, eto primera i nasoj crkvi da pomaze svom narodu i odvodi nas u svet.

Tako su dobro organizovani da ti u pocetku daju sve sto ti treba ali malo po malo ti uzmu sve sto imas. Moj drugar imao odlican posao, plata oko 80 000 din., spetljao se sa doticnima i nakon nekog vremena napustio posao i hteo da prepise na njih kucu i plac na Banjici, blizu st.doma 4 april.  Sreca pa mu je otac bio priseban i hrabar pa je uspeo da ga izvuce iz svega toga. Otac mu je umro a on sad zivi kao prosjak...Toliko o pomoci svom narodu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

"Uvek ima neko jači".

Zodijak
Pol Žena
Poruke 46661
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155

Tako su dobro organizovani da ti u pocetku daju sve sto ti treba ali malo po malo ti uzmu sve sto imas. Moj drugar imao odlican posao, plata oko 80 000 din., spetljao se sa doticnima i nakon nekog vremena napustio posao i hteo da prepise na njih kucu i plac na Banjici, blizu st.doma 4 april.  Sreca pa mu je otac bio priseban i hrabar pa je uspeo da ga izvuce iz svega toga. Otac mu je umro a on sad zivi kao prosjak...Toliko o pomoci svom narodu  Smile
Sekti se pridruzuju labilne osobe, tako da ne cudi sto uspeju lako da ubede ljude
da im prepisu imovinu.
Ali ja sam uzela za primer samo jedan deo te organizacije,
mozda oni ljude salju u svet iz licne koristi, kako bi uvecavali imovinu,
ali eto, nasa crkva moze da pomaze svojim vernicima bez imovinske koristi. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
Nisi u toku. U sklopu SPC postoji jedanaest dobrotvornih drustava koja pomazu narodu, ne samo vernicima. Niko ti tamo nece traziti krstenicu i sl., za razliku od ovih. Kad kazem pomazu, mislim na narodne kuhinje, pomoc u obrazovanju za siromasne, obuka u raznim zanatima, cak i obuka za osnivanje malih i srednjih preduzeca.

"Covekoljublje" brine cak i o osobama koje boluju od HIV-a. U Verskom dobrotvornom starateljstvu mozes dobiti sve, od hrane preko besplatnih casova, obuka, zdravstvene pomoci pa do besplanog pravnog saveta

To neces procitati u Blicu i sl.
« Poslednja izmena: 14. Avg 2015, 16:33:38 od GoxyMaster »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Ja poznajem dosta osoba iz ove grupacije, neke cak i iz porodice i ja do sada nikada nisam cuo da neko prepisuje kucu ili bilo sta Svedocima.  Svedoci si Patrijarhalno organizovani, tako da samo muskarci mogu biti Staresine skupistine, to stoji. Dakle I dalje ne znam cemu cudjenje.  Oni non stop trabunjaju o Armagedonu i misle da ce da udari sutra samo sto nije, tako da me ne cudi to sto kazu ljudima da ce da budu sjebani tokom apokalipse.

E sad, oni jesu dobro organizovani, i tu nema mnogo zajebavanja, ucis dogmu kao i u svakoj drugoj religiji. Betel, ili njihova religiozna komisija proucava Bibliju i radi interpretaciju iste, i po tome odredjuje sta ce da se veruje. To se naravno menja sa godinama jer se menjaju pripadnici pa tako i vidjenje i interpretacija.  Sto se toga tice, to je bas sektaski, ali kada pogledas Sveto Trojstvo i verovanje u ostale budalastine toga tipa to jest dogme su i same po sebi sektaske. 

Ali ako rade nesto drugacije od ostalih to je barem da citaju Biblju i proucavaju je iako vecina nema pojma sta nesto znaci bar se trude da nesto nauce, dok ostale religije su na nivou tra la la. 
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 16:12:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.