Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 08:07:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jedan od najboljih protivvazdusnih sistema  (Pročitano 8542 puta)
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla MEGAUPLOAD
mob
Nokia 
@gslavic....svaka čast na podatcima.... Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

a_2928.jpg
(118.61 KB, 1024x768)
a_2929.jpg
(110.19 KB, 1024x768)
a_2930.jpg
(100.6 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
i poljaci imaju neko slično čudo na bazi PT-91. nego jel tunguska na šasiji T-72/80/90? ako jest, onda bi smo mogli da kupimo samo kupole (tj, naoružanje) i preradimo onaj višak T-72/M-84ki, jer bi nam na Kosovu dobro došlo  nekoliko komada da se suprodstavi apačima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6

Prosto je neverovatno da nisu otklonjene decije bolesti na ovom izvanrednom sistemu.Tu normalno mislim da je sistem efikasan samo po danu i dobrim meteo uslovima,za nepoverovati. Smile
Mozda je nesto i otklonjeno na novim sistemima ali ja nisam naso podatke o tome,bilo bi dobro ako nesto zna vise o zadnjim verzijama da okaci.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
nego jel tunguska na šasiji T-72/80/90? ako jest, onda bi smo mogli da kupimo samo kupole (tj, naoružanje) i preradimo onaj višak T-72/M-84ki
Tunguska, kao i sistemi Tor i Buk koriste lako oklopljenu sasiju GM-352M.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia E90

Prosto je neverovatno da nisu otklonjene decije bolesti na ovom izvanrednom sistemu.Tu normalno mislim da je sistem efikasan samo po danu i dobrim meteo uslovima,za nepoverovati. Smile
Mozda je nesto i otklonjeno na novim sistemima ali ja nisam naso podatke o tome,bilo bi dobro ako nesto zna vise o zadnjim verzijama da okaci.

1. Otklonjene su !!! U tome i jeste poenta ove "M2" modernizacije. (pogledaj moj proshli post-tachka 1). Zaista si u pravu. Kada se pojavila 2K22M/S6M verzija svi su bili zachudjeni zashto su se "shminkali komarci" umesto da se glavni defekt prevazidje (dejstvo u svim vremenskim uslovima i 24h). Sad, jedini je problem u tome shto najverovatnije nikada necemo znati da li ce "stare" sisteme rusi dizati na standard 2K22M2/S6M2 ili ce se jedino u nove baterije koje se naoruzavaju biti implementiran M2 sistem.
2. Zanimljivo je da su rusi majstori u tim "sitnim" modifikacijama koje "drugoj strani" naprave takav rusvaj (prvenstveno u mozgu) i nateraju je da baci milione dolara da bi se protiv njih izborila. Ova ideja sa radio-interferometrom me je definitivno "dobila". Efekat je kao da su u sred noci iznad svakog Apacha ukljuchili svetlecu reklamu.

i poljaci imaju neko slično čudo na bazi PT-91. nego jel tunguska na šasiji T-72/80/90? ako jest, onda bi smo mogli da kupimo samo kupole (tj, naoružanje) i preradimo onaj višak T-72/M-84ki, jer bi nam na Kosovu dobro došlo  nekoliko komada da se suprodstavi apačima.

Shasija nije problem. Funkcionalno slichan sistem Pantsyr-S1 (ima 12 umesto 8 raketa, top slichnih karakteristika) je na kamionu. "Kashtelan" (opet JAKO slichnih karakteristika je brodski sistem. Sva tri prave podruznice ISTE firme. Samim time promena shasije je jedan od najmanjih problema za ovako dobro dizajniran sistem. Verujem da bi radio i sa "dajca" :-))) Sa druge strane nema potrebe da se sistem poput Tungushke ili TOR-a stavlja na jako oklopljenu shasiju kao shto je tenkovska.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6

Sad sam vido tvoj tekst i imam samo reci ponvale,svaka cast za informacije Smile
Prosto je neverovatno da im je toliko trebalo da otklane ovakav kapitalan propust koji je moro biti vidljiv jos u razvoju sistema.Posto se dosta razumes u Rusku tehniko da nemas informacije ko jos osim Rusije ima ovaj odlican sistem,pored svih svojih mana.
Ako nije tajna na kom satelitu je Ruski kanal na kome se gledo emisije,da malo i ja bacim pogled iako mi ruski nije jaca strana. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Meni nije jasan samo deo tacke 2. gde kaze:
Citat
Unapredjena je raketa sistema sa 9M311-1M na 57E6. Ovaj projektil je povecane brzine (4 prema 2 maha) i poseduje veci domet (18 prema 10 km). Za razliku od prethodnika ovaj projektil ima sopstvenu glavu za samonavodjenje chime je omoguceno lansiranje u rezimu fire-and-forget. Takodje raketa ima veoma zanimljiv sistem lansiranja. Buster faza traje 4 sekunde za koje vreme se projektil dovodi do maksimalne brzine i visine koja je 1.5-2 puta veca od one na kojoj se nalazi cilj. Zatim se buster motor ODBACUJE i ostatak trajektorije projektil prelazi po balistichkoj putanji. Samim time svi oblici senzora koji bi eventualno na osnovu IC potpisa rakete omogucili ili olakshali kontra-mere ili manevre za izbegavanje su beskorisni.
Boldovao sam ono sto mi je nejasno, u prvoj recenici se kaze da raketa ima sopstvenu glavu za samonavodjenje, a u drugoj da se krece po balistickoj putanji, sto po definiciji znaci da se ne vodi uopste i samim tim ako se cilj pomeri sa balisticke putanje nema pogotka. Siguran sam da je u pitanju greska ili u kucanju ili u prevodu pa ako mozes da dopunis ovu drugu tacku. Pre svega me interesuje kog tipa je glava za samonavodjenje u pitanju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia E90

Sad sam vido tvoj tekst i imam samo reci ponvale,svaka cast za informacije Smile
Prosto je neverovatno da im je toliko trebalo da otklane ovakav kapitalan propust koji je moro biti vidljiv jos u razvoju sistema.Posto se dosta razumes u Rusku tehniko da nemas informacije ko jos osim Rusije ima ovaj odlican sistem,pored svih svojih mana.
Ako nije tajna na kom satelitu je Ruski kanal na kome se gledo emisije,da malo i ja bacim pogled iako mi ruski nije jaca strana. Smile

1. Pazi, nije njima trebalo "vremena da to otklone". Problem je u tome shto je Tunguska sistem koji je dugo trazio svoju "nishu" u doktrini ruske armije (shto je specijalno bilo teshko 90-tih kada doktrine nije ni bilo) chime se najverovatnije na neke nedostatke nije ni gledalo kao na nedostatke. Bash Tunguska je prvobitno trebala da ima zadatak bochne zashtite kolona tenkova na marshu. Kako takve pomeraje jedinica doktrina SSSR-a nalaze da se vrshe danju, chinjenica da nema nocni nishan i nije neki defekt (simplifikujem, ali to ti je generalna ideja). Smile

2. Sistem M1 trenutno poseduju: Alzir (oko 5 baterija, Mijamar (ispod 10 - ali je to nepotvrdjeno), Belorusija (vishe od 40), Indija (oko 30), Maroko (2 mada navodno postoji narudzbina za vishe), Ukrajna (oko (20), i naravno Rusija (navodi se 60 baterija po standardu M1 i oko 10 po standardu M2 treba da budu ili modernizovane ili proizvedene do kraja 2008-me. Jedna baterija Tunguske sa pratecim vozilima je 6 vozila lansera + 4 vozila za zalihe i podrshku. Pa si rachunajte.  Smile

3. Nije tajna, ali te moram razocharati. Naime ja ruski Kanal 1 gledam preko PTT-KDS-a chime ne mogu da ti pomognem po pitanju "gde je na satelitu".  Smile Sorry.

4. @ramon23: Evo objashnjenja. Buster motor se odbacuje ali pri brzini od 4 maha !!! Chime nije potrebno veliko skretanje kontolnih povrshina da bi se promenila trajektorija projektila. Plus nije da ti se u toj fazi cilj uopshte moze mnogo pomeriti u tako kratkom vremenu do pogotka. Ali si ipak u pravu. trebalo je da napishem "kvazi-balistichkoj" putanji. Naime raketa "napada" iz gornjeg rakursa ali zbog "manjka motora" nema mogucnost "vracanja radi ponovnog zahvata" nego moze da samo skrece "po malo" (sad shto su to veliki otkloni pri tolikoj brzini ...) i to uvek u "silaznom kursu". Otud "kvazi-balistichka" putanja.

5. Sistem samo-navodjenja projektila ? Ne rekoshe, a i ja ga ne nadjoh na netu, tako da ga ne znam. Zbog ogromne tezine bojeve glave gotovo je sigurno neki oblik aktivnog radarskog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Aha znaci koristi preostalu kineticku energiju dobijenu sagorevanjem motora i potencijalnu koju pretvara u kineticku na putu ka cilju, a komandnim povrsinama samo menja pravac. A na koju visinu se penje, i koja je max.visina cilja za ovu novu raketu?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia E90
Aha znaci koristi preostalu kineticku energiju dobijenu sagorevanjem motora i potencijalnu koju pretvara u kineticku na putu ka cilju, a komandnim povrsinama samo menja pravac. A na koju visinu se penje, i koja je max.visina cilja za ovu novu raketu?

@ramon23 A da ne bi ti malo mnogo ?  Smile Smile Smile Predstavu nemam o tim tehnichkim detaljima !!! A i ne verujem da cesh tako pikantan detalj saznati iole lako.
  Mada (moja lichna dedukcija-koja mozda nema veze sa stvarnoshcu).
  1. Kao "ulazne podatke" imash da buster faza traje 2-2.5 sekundi, brzina koja se postize je 1500m/sek. Znachi raketa u momentu odbacivanja bustera se nalazi na manje od 3000m od lansera, ako je lansirana pod uglom od 30 stepeni to je visina od 1500m i daljina od oko 2600km (sve cifre "sechem sekirom" -NARAVNO).
  2. Po "papirima" deakceleracija je manja od 50m/s za svaki dalji predjeni km chime do nekakve vec neupotrebljive brzine od 500m/s raketa stize posle (1500-500)/50 = 20 predjenih km. Recimo da polovinu tog puta raketa predje u uzlaznoj a polovinu u silaznoj putanji, dobijamo da ce maximalna visina do koje projektil stize biti oko 6500m na daljini od oko 12km.
  3. TO mozemo recu da se (JAKO grubo i uz gomilu shminkanja podataka) uklapa u domet koji se navodi od 20km i maksimalnu visinu cilja koji moze biti presretnut od 4000m.
   Sad ja sam se ovde ili MNOGO nalupao ili bio MNOGO precizan pa ce mi doci "chike u koznim mantilima" da me vode na informativni razgovor Smile Ako se ne javim narednih dana znajte da je ovo drugo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 08:07:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.111 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.