Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 21:57:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Javna preduzeća na grbači građana  (Pročitano 21416 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 396
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Porez na ovo pa na ono ( ukljucujuci i PDV ukupna stopa od pitaj kurac kolko % ) , pa birokratija , pa podmazivanje pa sudstvo koje ne funkcionise vec do naplate mozes samo preko uterivaca ... nije ni cudo sto se kod nas retko ko normalan uopste i bavi nekakvim biznisom  Smile
IP sačuvana
social share
Predsedniče Obama, okreni se ka nama.                    Mi smo se kuražili, sami k***c tražili.
Pogledaj nas, garavi, mi smo dobre naravi.                 Molimo te, leba ti, nemoj nas i ti j****i.  
Nas su Srbe jebali i kad nisu trebali.                           Vi ste, crnci, kurati, nećemo izdržati!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Svaka prava država može da naplati porez, ova neće.

to su socijalistichke gluposti  Smile ....

1. jasno je da niko ne voli da placa porez

2. s druge strane jasno je da niko ne voli kad ga uhvate da ne placa porez

3. iz prve dve tachke sledi logichan zakljuchak : da li se meni isplati da placam ili ne placam porez  ? . u srbiji su porezi preveliki i vecina ljudi zato odabere da ne placa ceo ili deo poreza . shanse da budu uhvaceni se smanjuju - ne samo zato shto je kontrola slaba ,vec zato shto svi to rade i svi ochekuju da postoji taj famozni crni i beli deo - i radnici i gazde i kupci i prodavci ...

-------------------------

reshenje je dakle samo u smanjenju poreza ,shto opet povlachi i smanjenje troshkova ili uposhljavanje punih kapaciteta drzave , shto je u judeo-liberalnom lkapitalistichkom sistemu nemoguce.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Bf, priče o porezu koga će plaćati , ako je manji je podvalai. Svaka ozbiljna država će naplaćivati porez. Porez velik, ali se može smanjti jedino ako ga svi budu plaćali.
Svaku raspravu počinješ tako što vređaš sagovornika? Čemu onda rasprava , ako diskredituješ sagovornika na početku. Ovo o čemu ti ja pričam nema veze sa socijalizmom, već sa državom . Država koja drži do sebe naplatiće porez po svaku cenu. U Americi je to veći zločin nego ubiti čoveka. Ljudi u Srbiji teško žive, dok manjina rasipa pare. Niko se ne može obogatiti za kratko veme, a da nekoga nije pokrao , ili državu, ili zaposlene, a najčešće i jedne i druge.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2009, 21:41:15 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 396
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Naravno , porez niko ne placa onog momenta kad porez postane toliki da je jeftinije podmititi lica ukljucena u kontrolu nego platiti isti .
Svaki student ekonomije zna da je kriva naplate poreza u obliku zvona - posle jedne tacke povecanja opadaju prihodi od poreza .

IP sačuvana
social share
Predsedniče Obama, okreni se ka nama.                    Mi smo se kuražili, sami k***c tražili.
Pogledaj nas, garavi, mi smo dobre naravi.                 Molimo te, leba ti, nemoj nas i ti j****i.  
Nas su Srbe jebali i kad nisu trebali.                           Vi ste, crnci, kurati, nećemo izdržati!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Naravno , porez niko ne placa onog momenta kad porez postane toliki da je jeftinije podmititi lica ukljucena u kontrolu nego platiti isti .
Svaki student ekonomije zna da je kriva naplate poreza u obliku zvona - posle jedne tacke povecanja opadaju prihodi od poreza .

Bato, ta teorija u Srbiji ne pali. Ja ti lepo navodim da nekim kategorijama uopšte i ne traže da plaćaju porez, zašto, jer predstavljaju lobi jači od države. Uzmi, advokate i privatne lekare, zašto oni ne plaćaju pdv. Sirotinja, pa ne mogu.Preprodavci voća i povrća na pijacam, nikom ništa ne plaćaju. Već sam jednom pisao, nakupci odrede cenu voća i povrća, ako neki seljak hoće da proda jeftinije, oteraju ga ili čak istuku. Na tu zaradu ne plaćaju porez. Znam ih koji su izbegli iz Hrvatske, došli beš ičega, evo kuću sagradili , stan u Beogradu kupili, troja kola u garaži imaju. Nikom ništa ne plaćaju, sem zakup tezge. Ko im školuj decu , gradi puteve i slično, oni što dobijaju 20.000 mesečno.Tu tvoje teorije ne pale bato, već samo država.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Bf, priče o porezu koga će plaćati , ako je manji je podvalai. Svaka ozbiljna država će naplaćivati porez. Porez velik, ali se može smanjti jedino ako ga svi budu plaćali.
Svaku raspravu počinješ tako što vređaš sagovornika? Čemu onda rasprava , ako diskredituješ sagovornika na početku. Ovo o čemu ti ja pričam nema veze sa socijalizmom, već sa državom . Država koja drži do sebe naplatiće porez po svaku cenu. U Americi je to veći zločin nego ubiti čoveka. Ljudi u Srbiji teško žive, dok manjina rasipa pare. Niko se ne može obogatiti za kratko veme, a da nekoga nije pokrao , ili državu, ili zaposlene, a najčešće i jedne i druge.

izvini ako te to vredja ,ali stvarno pricash neke gluposti koje nisu ni na nivou nekih kafanskih razgovora  Smile . pruzicu ti jasan primer shta bi se desilo kad bi od sutra svi u srbiji pocheli da placaju pune poreze kako su raspisani :

1. cene svih proizvoda bi porasle - porezi ulaze u cenu proizvoda kao stavka ,shto ti je valjda poznato

2. realne plate zaposlenih bi pale - poshto ne bi bilo crnih delova , realno bi zaposleni dobijali manje plate jer bi se na njih placao porez

3. ekonomska aktivnost bi pala - vece cene ,manja potraznja jer je manje novca - jasan recept za ekonomsko samoubistvo

4. manji prihodi drzave - uzimati manje od necheg je ipak bolje nego uzeti sve od nicheg . i pored vecih poreza , prihodi bi se realno smanjili

---------------------------------------------------------------

jedini lek za deficit neke drzave je da manje troshi ,a da istovremeno podstakne da se vishe proizvodi . vi socijalisti ochigledno ne shvatate da onaj ko je bogat uvek ima nachina da porez izbegne (makar promenio i zemlju  Smile ) ,dok sirotinja na kraju uvek plati veci deo svih racuna.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Sve jo to meni jasno, ali ja tebe pitam ko garantuje da država koja nije sposobna da sakupi porez, da će ga skupljati kada bude manji. Ona razlika o kojoj ti govoriš , zbog ne plćanja poreza ne ide radnicima na crno, već gazdi u džep. Bogate se nenormalno, ili ne vidiš , ili se i ti tako bogatiš pa ne želiš da vidiš. Dao sam ti primere , znam bre ljude, kupi kola po 50.000 eura, a plaća radnike na crno.
To što ti pričaš je demagogija . Sve vaše ekonomske analze važe za uređene države, a ne balkansku krčmu, kakva je Srbija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Sve jo to meni jasno, ali ja tebe pitam ko garantuje da država koja nije sposobna da sakupi porez, da će ga skupljati kada bude manji.

ako je porez manji ,prvo ce radnici traziti da im cela plata bude "bela" - zbog penzija i sl ... onda ce svi oni koji zele da rade cisto i da ih ne boli glava lepo placati porez i ne razmishljati shta ce biti ako sutra bane inspekcija , da li su dovoljno podmitili i.t.d.  ostace sloj onih koji nikako ne zele da placaju porez ,ali onda ce i poreske vlasti biti fokusiranije na njih .

sve u svemu , u normalnoj drzavi porez izbegavaju da placaju samo oni koji se bave sumnjivim aktivnostima - a takvi sigurno nece da zaposle normalnog ,legalnog radnika . u srbiji su chak i obichni -inache poshteni ljudi , primorani da se bave ilegalnom aktivnoscu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 396
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Bato, ta teorija u Srbiji ne pali.

Bato zato nam i jeste ovako jer se niko ne oslanja na naucna sanzanja vec svako tera neku logiku  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold

izvini ako te to vredja ,ali stvarno pricash neke gluposti koje nisu ni na nivou nekih kafanskih razgovora  Smile . pruzicu ti jasan primer shta bi se desilo kad bi od sutra svi u srbiji pocheli da placaju pune poreze kako su raspisani :

1. cene svih proizvoda bi porasle - porezi ulaze u cenu proizvoda kao stavka ,shto ti je valjda poznato

2. realne plate zaposlenih bi pale - poshto ne bi bilo crnih delova , realno bi zaposleni dobijali manje plate jer bi se na njih placao porez

3. ekonomska aktivnost bi pala - vece cene ,manja potraznja jer je manje novca - jasan recept za ekonomsko samoubistvo

4. manji prihodi drzave - uzimati manje od necheg je ipak bolje nego uzeti sve od nicheg . i pored vecih poreza , prihodi bi se realno smanjili

---------------------------------------------------------------

jedini lek za deficit neke drzave je da manje troshi ,a da istovremeno podstakne da se vishe proizvodi . vi socijalisti ochigledno ne shvatate da onaj ko je bogat uvek ima nachina da porez izbegne (makar promenio i zemlju  Smile ) ,dok sirotinja na kraju uvek plati veci deo svih racuna.  Smile

bravo bf, samo si jos zaboravio da mu pomenes da sto je veci porez ima i vise sive ekonomije i sverca.
po nekoj ruskoj stuidiji tvrdi se da utaja poreza se naglo smanjuje posto su porezi manji od 12% (e sada, ne znam...).

a perudji ti, bez ljutnje naravno, pojma nemas o cemu govoris!
ti si se uhvatio nekih gazdi i bogatasa i samo lupas kako treba da se oporezuju! ko bre da se oporezuje? da li si ti normalan?

ajde izadji iz te socijalisticke laze i procitaj nesto o preduzetnistvu, laferovoj krivi i slicnim stvarima!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 21:57:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.