Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 19:53:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jasenovac-Blajburg  (Pročitano 52153 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0b5
mob
SonyEricsson k800i i D820
Znas li ti zasto je tako mali broj?
Zasto je mali broj onih koji su nestali po lickim jamama i u 50 godina kasnije u pakrackoj koloni?
Zato sto su zbirsana citava sela, citave porodice su zatrte i o njima nije imao ko da svedoci...
Drugi primer... moja dalja rodjaka... jedina je prezivela od 14 clanova njene porodice koje su poklale ustase na kucnom pragu, uzrasta od 6 meseci do 80 godina...
Da srecnim slucajem tog dana ona nije bila zaduzena za ispasu i ona bi skoncala... Ko bi o njima svedocio? Ko?

Anea ja uopce ne osporavam tvoje price i nista nema se tu dodati na to sto si rekla jer ti i ja vjerujem...samo ja ovdje govorim o Jasenovcu, i zrtvama u tom logoru... poznato je svima nama da Ustase nisu samo klali u Jasenovcu nego svugdje gdje su stigli...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
VII Metodi i sredstva masovnog uništenja ljudi u Jasenovcu

Od leta 1941. do proleća 1945., smrt se pojavljivala u mnogobrojnim oblicima. Zatvorenike i sve one koji su završili u Jasenovcu, ustaše klale posebno oblikovanim noževima ili su ih ubijale sekirama, maljevima i čekićima; bivali su takođe i streljani ili vešani po drveću ili banderama. Neki su živi spaljivani u usijanim pećima, kuvani u kazanima ili davljeni u reci Savi.

Ovde su korišćeni najraznovrsniji oblici mučenja – metalnim predmetima čupali su nokte na rukama i nogama, ljude su oslepljivali zabijajući im igle u oči, meso su im kidali a zatim solili. Takođe su ljude žive drali, odsecali im noseve, uši i jezike sekačima za žicu, i šila im zabadali u srce. Ćerke su silovali pred očima majki, a sinove mučili pred očima njihovih očeva. Prosto rečeno – u konclogorima u Jasenovcu i Staroj Gradiški ustaše su prevazišli sve ono što čak ni najbolesniji um nije mogao da zamisli i sprovede, po pitanju brutalnosti sa kojom su ljudi ubijani.

Ljudi u Jasenovcu više nisu ni bili ljudska bića već objekti podesni za iživljavanje svakog ustaškog hira.

Čak su i nacistički generali bili zapanjeni užasima Jasenovca. Tako je general fon Horstenau, Hitlerov izaslanik u Zagrebu, zapisao u svom ličnom dnevniku za 1942. godinu da su ustaški logori u NDH bili „suština užasa“ a Artur Hefner, oficir zadužen za transport radne snage u Rajh, napisao je za Jasenovac 11. novembra 1942.: „Koncept logora Jasenovac trebalo bi zapravo shvatati kao kompleks od nekoliko logora, koji su udaljeni po nekoliko kilometara jedan od drugog, a grupisani su oko samog Jasenovca. Bez obzira na javnu propagandu, ovo je jedan od najstrašnijih logora, koji bi se mogao porediti jedino sa Danteovim „Paklom“.“

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 47
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Ruzvelt je govorio i pisao, nakon upoznavanja sa hrvatskim zlocinima u NDH, da su Hrvati genocidan narod, otpad evropskog naroda koji bi trebalo izolovati od ostatka Evrope, ali... sve se brzo zaboravlja
a sad clinton to govori za srbe
sve se vrti u krug
samo je bitno poslije kojeg se dogadaja zbrajaju racuni
dajte ljudi dodite sebi
ne isticite tudi zlocin da bi prikrili svoj
dokle god bude ovih piromana
nema mira
mir s vama
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Citat
jos uvijek nije jasno da se ne kusura sa mrtvima
zar je bitan broj zar je zlocin veci ako je broj veci

Triger je spomenuo Centar "Simon Vizenta"...  znaci jevrejsku organizaciju...
A, Jevreji su jedan veoma zanimljiv narod... Ne dozvoljavaju da nijedan njihov cilj bude ugrozen i nijeda stradali u Holokaustu ili kasnijim ratovima bude zaboravljen...
Zahteva se tacan broj i tacno ime svakog... i stalno se takve stvari ponavljaju novim generacijama Izraela... da se nikad ne zaboravi...
I to niko i nikad nece moci da im zabrani... da broje, da imenuju, da ponavljaju imena poginuli, ubijenih, nestalih...

I  ko je u pravu - Izrael ili liberali koji insistiraju da broj nije vazan?

Ja cu uvek izabrati Izrael..

Citat
Anea ja uopce ne osporavam tvoje price i nista nema se tu dodati na to sto si rekla jer ti i ja vjerujem...samo ja ovdje govorim o Jasenovcu, i zrtvama u tom logoru... poznato je svima nama da Ustase nisu samo klali u Jasenovcu nego svugdje gdje su stigli...

A, o cemu ja drugome govorim...
Evo... ide jedan pomena na RTRS... secanje na zrtve Kozare... zrtve Gradine...

I postavljeno je jedno zanimljivo pitanje: "Zasto je vodostaj Save naglo porastao"...

Ja kazem da se konacni broj Jasenovca - Stare Gradiske, Kozare... nikad nece biti poznat... nema ko da svedoci.... i odnela ih je Sava...  Smile
« Poslednja izmena: 18. Apr 2008, 22:00:21 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0b5
mob
SonyEricsson k800i i D820
Za mononoki to nije bitno kako sada ljudi gledaju na pojedinacne Srbe... njoj je bitno sta je Rosvelt rekao o Hrvatima...

@Anea a koji onda broj da se uzme... kao mjerodostojan... 10 izvora 10 razlicitih brojeva...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 47
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
jos uvijek nije jasno da se ne kusura sa mrtvima
zar je bitan broj zar je zlocin veci ako je broj veci

Triger je spomenuo Centar "Simon Vizenta"...  znaci jevrejsku organizaciju...
A, Jevreji su jedan veoma zanimljiv narod... Ne dozvoljavaju da nijedan njihov cilj bude ugrozen i nijeda stradali u Holokaustu ili kasnijim ratovima bude zaboravljen...
Zahteva se tacan broj i tacno ime svakog... i stalno se takve stvari ponavljaju novim generacijama Izraela... da se nikad ne zaboravi...
I to niko i nikad nece moci da im zabrani... da broje, da imenuju, da ponavljaju imena poginuli, ubijenih, nestalih...

I  ko je u pravu - Izrael ili liberali koji insistiraju da broj nije vazan?

Ja cu uvek izabrati Izrael..
izralci su malo dvolicni kad bolje pogledas
ovamo placu po cijelom svijetu o holokaustu
a na drugu stranu su okupirali palestinu i izvrsili etnicko ciscenje
molim lijepo
kad prestanu pricati o holokaustu zavladat ce mir na bliskom istoku
znaci u dilemi mrznja ili oprost ja uopce ne dvojim
a vi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Mi imamo Ravnu Goru, a Hrvati Blajburg... s tim sto je Ravna Gora odavno izgubila bilo kakav kredibilitet...  Smile
To poredjenje moze da prodje, a poredjenje Jasenovca i Blajburga je cista blasfemija...
Другарице Анеа, немој да ме одрукаш другу председнику Т., ја сам Стаљинов пионир.

I Rusi su bili antifasisti... i podrzavali su Tita...  Smile
A Тито је такође подржавао про-руске комунисте и слао их је на Голи Оток ... да там летују о трошку државе. Smile

Tuzi ga sudu za ljudska prava...  Smile

Citat
@Anea a koji onda broj da se uzme... kao mjerodostojan... 10 izvora 10 razlicitih brojeva...

Bilo koji broj ispod 100.000 Srba, Jevreja, Roma i antifasista je smesan...
I znam da ti je tesko da shvatis ono sto pisem, ali tacan broj se nikad nece moci utvrditi jer nema ko da svedoci... bacani su u Savu, nisu samo pokopavani...  Smile

Citat
izralci su malo dvolicni kad bolje pogledas
ovamo placu po cijelom svijetu o holokaustu
a na drugu stranu su okupirali palestinu i izvrsili etnicko ciscenje
molim lijepo
kad prestanu pricati o holokaustu zavladat ce mir na bliskom istoku
znaci u dilemi mrznja ili oprost ja uopce ne dvojim
a vi

Naravno kad potices iz zemlje cijih se dela cak i gazda u Berlinu gadio...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 47
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
zalosno je kad nerodenu djecu vec odgajas da mrzi
to samo govori o odgajatelju kakav je
ja sam za oprost ako nisi shvatila Smile
« Poslednja izmena: 18. Apr 2008, 22:06:35 od eu.logon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 151
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Za mononoki to nije bitno kako sada ljudi gledaju na pojedinacne Srbe... njoj je bitno sta je Rosvelt rekao o Hrvatima...

pa mi ovde pricamo o Jasenovcu, koliko ja znam, a ono sto je Ruzvelt rekao odnosi se upravo na tu temu, i to sto je naveo mnogo govori o odnosima na Balkanu, jer su na primer Hrvatima Srbi iskonski krivi za sve, dok svoju krivicu oni  umanjuju do besmislenosti,to se moze videti i u poslednjem ratu.eto zato je bitno sta je taj covek rekao kao nepristrasna licnost, pa jos iz SAD-a
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 47
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13

pa mi ovde pricamo o Jasenovcu, koliko ja znam, a ono sto je Ruzvelt rekao odnosi se upravo na tu temu, i to sto je naveo mnogo govori o odnosima na Balkanu, jer su na primer Hrvatima Srbi iskonski krivi za sve, dok svoju krivicu oni  umanjuju do besmislenosti,to se moze videti i u poslednjem ratu.eto zato je bitno sta je taj covek rekao kao nepristrasna licnost, pa jos iz SAD-a
takoder slijedeci tvoju logiku bitno je i sta je clinton rekao za poslednji rat
izgleda nerijeseno
morat cemo igrat produzetke
ma LOL
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 19:53:26
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.