Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaliforniji preti velika suša zbog marihuane  (Pročitano 1335 puta)
01. Apr 2015, 10:57:59
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
Browser
Chrome 41.0.2272.89
mob
Samsung GT-S7580
Kaliforniji preti velika suša zbog marihuane

Marihuana je biljka kojoj treba mnogo vode, a kako je broj farmi kanabisa u Kaliforniji u konstantnom porastu , tako je i opasnost od suše u ovoj američkoj državi sve veća, upozoravaju stručnjaci.

Iako je rekreativno korišćenje marihuane u Kaliforniji zabranjeno, gajenje kanabisa za medicnisku upotrebu nije i od 1996. godine je u stalnom porastu. Svake godine sve je više privatnih farmi koje uzgajaju kanabis.

Marihuana traži mnogo više vode od drugih biljaka koje se gaje u Kaliforniji, kao što je na primer grožđe, kome je potrebno duplo manje vode.

Količina vode koje biljke marihuane uzimaju iz zemlje je toliko velika, da je nemoguće nadomestiti je zalivanjem, kaže studija koju je objavio magazin Public Library of Science.

Manji potoci su potpuno presušili zbog sve većeg broja farmi marihuane, dok je iz istog razloga, količina vode u mnogim rekama sve manja. U nekim rekama nivo vode se toliko smanjio, da je život riba i ostalog podvodnog sveta ugrožen.

U zaključku studije se navodi: “Ako stopa uzgajanja marihuane u severnoj Kaliforniji nastavi da se povećava ovim tempom, posledice za vodene vrste bi mogle biti katastrofalne. Ovo nije šala, situacija je alarmantna”.

Privatne plantaže marihuane se uglavnom nalaze na severozapadu Kalifornije, u delovima koji su gusto pošumljeni, izolovani i u kojima je gustina naseljenosti mala. Zbog toga je otežan pristup nadležnima da naprave stoprocentno tačno ispitivanje uticaja marihuane na sušu, pa se strahuje da je realno stanje stvari još gore nego što je objavljenu u magazinu Public Library of Science.

Izvor:b92
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
kalifornija bluz  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Citat
Manji potoci su potpuno presušili zbog sve većeg broja farmi marihuane, dok je iz istog razloga, količina vode u mnogim rekama sve manja. U nekim rekama nivo vode se toliko smanjio, da je život riba i ostalog podvodnog sveta ugrožen.
Па не узгајају је на милион хектара. Потоци и ријеке су прије пресушили због претоплих љета у задњих пар година, него због марихуане.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.89
mob
Samsung GT-S7580
Citat
Па не узгајају је на милион хектара. Потоци и ријеке су прије пресушили због претоплих љета у задњих пар година, него због марихуане.

Наркоманчино  Smile
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.2
Browser
Safari 600.3.18
mob
I-mate 30 Pro
Klasicna americka pamet

Uostalom uvek mogu genetski da je izmene da umesto vode koristi azot...ili nesto slicno..

To je za njih maciji kasalj... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
azot ..nastalo od grcke rijeci - azotikos ...u prevodu - ne podrzava zivot...  Smile
na nasem nekom jeziku...dusik..nastao od rijeci dusi..u prevodu gusi...gusi disanje i plamen...  Smile

zemljina atmosfera se satoji od 78% dusika...ali samo neki mikroorganizmi su sposobni da ga direktno iz zraka koriste...i samo oni mogu da ga prenesu na biljke...
a to se inace naziva simbioza... Smile

mogli bi da prerade hidrogen..jer on se od vode razlikuje samo po jednom atomu kisika...H2O2  Smile

dobro je cvijece zalijevati dodatkom hidrogena vodi....
hidrogen je bogat kisikom...i biljcice i cvjeckice ce naprosto bujati... Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
azot ..nastalo od grcke rijeci - azotikos ...u prevodu - ne podrzava zivot
Ti ćeš da mi pričaš... Pa ja gledao Interstellar.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
velimirre... Smile otvori prozor i dubokim udisajima preradi dusik u kisik  Smile
i idi nadji neke dobre sise i okaci ih ..ovdje... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.