Postojala. Smijala se. Voljela. Bojala se kao pas šinteraja. Sanjala, sanjala, Hodala, živjela, sanjala. Jurila svijetom u potrazi za utočištem. Sanjala, svjesno išla sanjati, Predati se paralelnoj zvijezdi, Darežljivijoj od života, Vjernijoj od svih poznatih prizora.
II
U snu sam sretna i ruke su mi, ne pored tijela, već visoko iznad glave
kao da pokazujem koliko te volim...
ovolikoooo
U snu sam kratke plave kose u snu me voliš i želiš spavati sa mnom svakoga dana
III
Kada počinje tvoj bijeg u san? Da li u trenutku kad se pogledaš u ogledalo i ne prepoznaš svoje oči? Da li počinje u trenutku kad spustiš svoje golo tijelo na hladnu plahtu, kao prešu na ploču, ne bi li tragom dokazala da si negdje nekada stvarno postojala?
IV
San je ime svijeta u kojem rado živim. Dok sanjam ne brinem. Ne želim živjeti, jer ne stignem sanjati.
Moj život je moja krvava plahta, a moje srce samo otisak na koži svijeta koji blijedi.
V
Imam trideset i šest godina i boru boli koju botox ne pegla, i kroničan nedostatak serotonina.
Tijelo mi na život reagira kao na otrov,
a san mu je lijek, ležaljka među drvećem.
VI
U snu sam srela svoju prijateljicu, bila je lijepa, bila je raspoložena, smijala se, kratke plave kose, riječi punih nade. Bolje sam.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.