Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izvor Glasa: Mladić lociran, neće da se preda, vlast ne bi da hapsi  (Pročitano 38440 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
Pukovnik Srboljub Nikolić za Press:
MLADIĆU NUDILI DA POBEGNE!
Premijer Đinđić je preko Momčila Perišića nudio Mladiću da promeni lični opis, dobije lažna dokumenta i napusti Srbiju

"Mladić odbio ponudu, rekao je da bi bio izdajnik ako bi otišao iz zemlje"

"Odgovorno tvrdim da Mladić nikada nije boravio u 'Karašu'!"

BEOGRAD - Bivši načelnik bezbednosti Gardijske brigade, penzionisani pukovnik Srboljub Nikolić, u intervjuu za Press otkriva mnoge do sada nepoznate detalje o boravku Ratka Mladića u ovoj kasarni pre maja 2002. godine. Pukovnik Nikolić objašnjava da je do tada Mladić "sasvim legalno" boravio u objektima Vojske SCG i da zbog toga ne može biti govora o odgovornosti ljudi koji su ga skrivali.
- Nije tačno da sam ja na suđenju "Mladićevim jatacima" optužio državni vrh da je krio generala. To nije tačno, zato što je Ratko Mladić legalno bio u vojnim objektima do tog perioda. Postoje mnoga odobrenja iz ranijeg perioda. Postojala je i jedinica iz čijeg je sastava određivano ljudstvo koje je obezbeđivalo Mladića, kako u vojnim objektima tako i van njih - kaže za Press pukovnik Nikolić, koji je insistirao da ga ne fotografišemo.
Na osnovu čega to tvrdite?
- O podacima vezanim za krivični postupak i događajima tokom vršenja službe ne mogu javno da govorim, jer me na to i dalje obavezuje zakon, iako sam penzionisan. Ono što mogu da kažem jeste da meni nije poznato da je sa Mladićem pregovarala država, niti bilo ko iz vlasti dok je on boravio u vojnim objektima. Posebno ne o njegovoj dobrovoljnoj predaji, kako to neki mediji iznose. Ama, s njim o dobrovoljnoj predaji nisu nikada razgovarale ni najviše vojne starešine, a kamoli političari.
Ipak, u sudu ste pomenuli Koštunicu, Đinđića, Čovića, Mihajlovića...
- Koštunicu sam pomenuo na pitanje advokata ko je bio nadređen Vojsci i Ministarstvu odbrane. Odgovorio sam da je to bio VSO, koji su činili predsednik SRJ i predsednici Srbije i Crne Gore. A niko mi nije postavio pitanje, niti sam ja potvrdio da je on odgovoran. Imam utisak da moje svedočenje pokušava da se iskoristi za predizbornu kampanju i radi nekih političkih obračunavanja. Za Dušana Mihajlovića i Nebojšu Čovića takođe nisam rekao da su znali da Mladić boravi u vojnim objektima. Njih sam samo pomenuo u uvodnom delu svedočenja, kada sam objašnjavao političko-bezbednosnu situaciju u zemlji posle hapšenja Miloševića. Rekao sam da je tada opredeljenje vlasti bilo da se u drugim slučajevima pristupi drugačije, odnosno da se ide na dobrovoljnu predaju haških optuženika. I tu sam rekao da su njih dvojica imali kontakt, ne sa Mladićem, već sa generalom Dragoljubom Ojdanićem.
Tvrdite da je Zoran Đinđić preko generala Momčila Perišića održavao kontakt sa Mladićem?
- Đinđić je posredovao preko Perišića i drugih lica nudeći garancije Mladiću za bezbedan odlazak van Srbije. Nudili su generalu da izabere zemlju u koju bi otišao.
I šta mu je još ponuđeno?
- Nudili su mu da mu se urade lažna dokumenta i da general promeni lični opis. To sam sve rekao na suđenju.
Znate li kako je Mladić na to reagovao?
- Znam, odnosno poznat mi je odgovor generala Mladića, koji je sve odbio objašnjavajući da bi bio izdajnik kada bi napustio svoj narod. Zbog obaveze čuvanja službene i vojne tajne ne mogu da govorim o detaljima, ali znam da je Mladić moljen i da napusti vojne objekte zbog negativnog uticaja na Vojsku.
Da li je Mladić boravio u "Karašu"? Neki su optuživali Mladićevo obezbeđenje da je ubilo dvojicu gardista na Topčideru?
- Odgovorno tvrdim da Mladić tu nikada nije boravio, kao ni u jednom od objekata za posebne namene Gardijske brigade.
Jeste li Mladića lično sreli?
- Naravno. Prvi put početkom 2002. godine i drugi put kada je napustio kasarnu Gardijske brigade. Tada sam, kao što sam rekao na sudu, dobio naređenje da Jovu Đogu obezbedim vozilo da se general prebaci iz vojnog objekta.
Koja je bila uloga u svemu tome Zdravka Tolimira i generala Ace Tomića?
- Tomića sam kao svog pretpostavljenog obavestio o toj akciji. A koliko je meni poznato, Tolimir je bio najodgovornije lice za bezbednost Mladića i uopšte za organizaciju bezbednosti i kretanja samog generala.
SVETLANA VOJINOVIĆ

Pozvalo ga tužilaštvo

- Ne znam ko me je predložio za svedoka, verovatno tužilaštvo. Samo sam dobio poziv da dođem u sud. Iskreno, očekivao sam poziv, s obzirom na optužnicu i dužnost koju sam obavljao... - kaže pukovnik Nikolić, koji je penzionisan prošle godine.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7220
Tadić: Treba da se zna ko je skrivao Mladića
Cetvrtak, 30. novembar 2006. 16:46

Predsednik Srbije Boris Tadić založio se za skidanje oznake državne tajne sa zapisnika sa sednice Vrhovnog saveta odbrane iz aprila 2005. godine, na kojoj je bilo reči o tome ko je skrivao haškog optuženika Ratka Mladića.

Na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije, Tadić je ocenio da se sudskim procesima protiv Mladićevih pomagača već praktično skida državana tajna sa tog dokumenta.

Predsednik Srbije je, medjutim, naglasio da to nije njegov posao, već posao drugih državnih instutucija.

Bivši premijer Srbije Zoran Živković pre nekoliko dana je izjavio da se zna ko je skrivao Mladića, kao i da je na jednoj sednici Vrhovnog saveta odbrane od pre oko godinu i po, raspravljano o tome, i da je na to stavljena oznaka državne tajne.

"Tu piše, vrlo jasno, kako se skrivao Mladić, ko mu je pomagao, ko mu je nosio vodu, ko je odobravao to, ko je naredjivao to. I neka se otvori taj dokument i biće jasno ko je skrivao i ko skriva Mladića", rekao je Živković.

Izvor: MTS-Mondo

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

foto.jpg
(27.6 KB, 340x220)
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7220
Tadić: Najpre pregovori, pa izručenje Mladića
Utorak, 5. decembar 2006. 23:18

Nova vlada Srbije će nakon pregovora okončati saradnju sa Hagom, što znači da će svi optuženici biti izručeni, poručio je predsednik Srbije Boris Tadić ambasadorima zemalja EU.

U kabinetu predsednika, listu "Blic" je rečeno da Srbija zauzvrat očekuje zaključivanje sporazuma o asocijaciji i stabilizaciji i kandidaturu za članstvo u EU.

"Predsednik je, takodje, predložio i da se vizne olakšice uvedu za sve gradjane Srbije, a ne samo za pojedine kategorije" rečeno je u kabinetu predsednika Srbije.

"Blic" je objavio da bi sporazum o asocijaciji i stabilizaciji mogao da bude zaključen do kraja maja 2007, do kada je i rok da se okonča saradnja sa Tribunalom. Srbija bi status kandidata za EU mogla da dobije već naredne godine.

Vrh srpskih vlasti krenuo je u diplomatsku inicijativu posle najave Havijera Solane da će posle izbora možda biti obnovljeni pregovori sa EU. Istovremeno, iz EU je u proteklih nekoliko nedelja bilo dovoljno signala da su spremni da, kako je to predstavio i Oli Ren, komesar EU za proširenje, "podignu ulog" ukoliko mogu da računaju na vladu sastavljenu od stranaka demokratskog bloka.

Za nastavak pregovora sa Srbijom, od 25 članica EU, glasno se zalažu Italija, Španija, Grčka, Madjarska i Slovačka. Italija je otpisala 54 odsto duga Srbije prema Pariskom klubu. Grčki i italijanski premijeri Kostas Karamanlis i Romano Prodi najavili su da će se založiti da Srbija ne bude izolovana po pitanju rešavanja konačnog statusa Kosova. Da EU u zajednici želi demokratsku Srbiju potvrdjuje i to što su EU i Srbija krajem novembra počeli pregovore o viznim olakšicama za pojedine grupe ljudi.

"Očigledno da postoji velika želja Unije i država članica da pomognu Srbiji" rekla je za "Blic" šefica kancelarije Vlade Srbije za pridruživanje EU Tanja Miščević.

Raspravu o Srbiji ministri spoljnih poslova EU vodiće već u ponedeljak, 11. decembra, kada će EU, prema najavi Olija Rena ponuditi Srbiji novi podstrek. Poslednji mig medjunarodne zajednice Srbiji bio je i poziv za članstvo u "Partnerstvu za mir" i bez izručenja Ratka Mladića.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom Rasim Ljajić uveren je da i bez hapšenja Mladića može doći do obnavljanja pregovora sa EU.

"To je moguće uz dva uslova - da iskažemo jasnu političku volju da će Mladić biti uhapšen i da operativni plan ipak da neke rezultate" izjavio je Ljajić i naglasio da neće biti moguće potpisati sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU bez hapšenja Mladića.

Šef srpske diplomatije Vuk Drašković je u Briselu saopštio da bi uskoro moglo doći do napretka kad je u pitanju obnova pregovora Srbije s EU. Drašković je nagovestio da bi pregovori mogli biti obnovljeni, ali ne i potpisan sporazum sa EU pre nego što optuženi budu izručeni Haškom tribunalu.

Izvor: MTS-Mondo

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

foto.jpg
(16.98 KB, 340x220)
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Stanite ali ako Tadic tako govori da prvo pregovori pa onda izrucenje zar to nepokazuje na to da oni vlada mozda zna gdje je Ratko...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia 5800xpress
ma predajte ga,predajte tu dramotu od covjeka koji sebe naziva srbinom!mene bi bilo sram skrivati se,brate radio si za srpske interese,red je sada da odgovaras za iste!
IP sačuvana
social share
kad jedan papak umre,rode se dva!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7220
Stanite ali ako Tadic tako govori da prvo pregovori pa onda izrucenje zar to nepokazuje na to da oni vlada mozda zna gdje je Ratko...
Ne misli se bas tako... Mislio je da ce se do zavrsetka pregovora izruciti i Haski optuzenici... u sta ja cisto sumnjam... Kamo srece...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Da i ja cisto sumnjam...mislim da za tako nesto jos nema dovoljno politicke volje...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
Јесте ли чули?
Ухватили су Младића!!!
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Негде код Пуле, знате изнад Јајца !
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
jesu al ne iznda jajca, nego u Duvnu  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 283
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ili on ili vi....ako ovako srpska država nastavi da štiti osvjedočene ratne zločince, ubojice i koljače kao što je Mladić ne da neće u Europi nego će biti sotonizirana. Srebrenica je bolna točka Europe upravo zato što je tu Europa pala na ispitu i njezinom krivnjom je jedan manijak u moderno doba uspio izvršiti zločin kakav nije viđen zadnjih 200 godina pa ni u 2. sv. ratu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.158 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.