Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Nov 2024, 23:18:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izraelsi asovi na Mirazima  (Pročitano 4459 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 228
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
              Herros, kazi mi nesto o tom "27modnevnom ratu" 1977. Iskreno, nikad nisam cuo za njega.
              Sto se tice drugog komentara: gledao sam srpskog policajca koji se povlaci pred siptarskom decom koja ga zasipaju kamenjem. Razlog je, verovatno, isti: da je upotrebio oruzje, ceo svet bi osudio "prekomernu upotrebu sile" !
              P.S. Ima li ovo veze sa Izraelskim asovima ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Herros- ne bih bas da ti odgovorim po svim tackama. Niko nije kriv sto palestinci u sred naselja drze stabove i vojne jedinice pa ih ovi bombarduju. Cinjenica je da su Arapi imali odlicno snabdevanje. Kad dajes snimak tog jevreja sto bezi onda ce ti neko naci sliku arapina koji ljubi ruke NATO vojniku. Secam se kad sam bio u Nemackoj 1980 i tamo je u novinama bila vest i slike kako su arapske islamske frakcije otvorile artiljerijsku paljbu na turisticku plazu u  Bejrutu i pobile 3000 izletnika. Cist zlocin!!! Nase novine to nisu prenele jer su to nasi prijatelji Arapi.

Tako sukob traje vec 3000 godina. Arapi su na zalost stalno bili ugrozavani od mnogih osvajaca tako da oni jedva da znaju sta je mir. Upoznao sam ih dosta a i teca mi je Arapin. Divan covek i moram reci najbolji covek u celoj porodici. Ali i oni se medjusobno mnogo mnogo razlikuju.

Da ne bi razvlacili bolje je da se vratimo na sama dejstva Miraza.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7
Citat
Herros, kazi mi nesto o tom "27modnevnom ratu" 1977. Iskreno, nikad nisam cuo za njega.

Totalno sam promasio....u pitanju je rat iz 1973 godine kad su dobili za razliku od 1967....

Evo informacija o ratu

UK, Israel and France v. Egypt. Consolidation of Nasserism. United Arab Republic: Egypt......dalje u linku

Link

Citat
. Razlog je, verovatno, isti: da je upotrebio oruzje, ceo svet bi osudio "prekomernu upotrebu sile

Ne gledaju oni to ,imas brdo snimaka kad ubijaju decu,pucaju na zene.........pa eto mogu da ti kazem iz sopstvenog iskustva i na strance ...kao mene 2000 u Ramali.O tome ne zelim da polemisem jer sam osetio na sopstvenoj kozi.......ali eto mogu da ti svedocim da umalo glavu ne izgubih na predajniku ,a lepo sam imao prsluk sa oznakama Energo Projekta" medjutim neki Izraelski vojnik je odlucio da vezba gadjanje na meni.......

IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
medjutim neki Izraelski vojnik je odlucio da vezba gadjanje na meni.......

Dobro da si izvuko zivu glavu  Smile

Al nisi vidim procitao sta sam napisao... fala  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 228
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
              Pilot: Ovo sto cu sad napisati nije skretanje vec, rekao bih, prosirivanje teme. Na tebi je da odlucis da li ces ostaviti ovaj tekst.
              Moj stric, pukovnik JRV i PVO je krajem 70-tih bio clan delegacije koja je posetila Siriju. Iz njegovih prica, koja su obuhvatala posetu najvecoj vazduhoplovnoj bazi koju su videli u zivotu (ima 6 (sest) PSS), posluzenja lokalnim specijalitetima koja im vojnik prljavim rukama stavlja na tanjir i sl., zapamtio sam jednu: priredjena je smotra pripadnika baze i tom prilikom je YU delegaciji predstavljen njen najveci as. Na zalost, ne znam njegovo ime, ali sam zapamtio pricu: Prilikom jedne patrole, cetiri Sirijska MiG-23 naletela su na isti broj Izraelskih F-4. (Samo da kazem, dogadjaj se desio POSLE 1973., dakle u vreme primirja). Ko je prvi poceo ne znam, nije ni vazno, uglavnom vodja Sirijaca je "skinuo" jednog Fantoma pre nego sto je i sam oboren. Njegov pratioc, junak ove price je oborio svu trojicu Izraelaca, a kada su ga druge neprijateljske patrole pojurile sjurio se do zemlje i u brisucem letu stigao do aerodroma. Ono sto je interesantno u celoj prici je da je taj dogadjaj ostavio trajni trag na njemu: sve vreme razgovora "imao je tik" tj. klimao je glavom, treptao i na sva pitanja odgovarao samo sa "da" i "ne".
               Izvinjavam se ako sam skrenuo sa teme, ali as je as, bez obzira sa koje je strane.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Odlicno!!!! Cak se moze i prosiriti jer je poznato da su kako Nemacki tako i saveznicki piloti u drugom svetskom ratu pili sredstva za smirenje. Ocito je da su ovom otisli zivci.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows 98
Browser
Opera 7.01
mob
SonyEricsson C702i
Six Day War

June 5, 1967 the Six Day War: The destruction of the entire Egyptian air-force within three hours. By the end of the day the Syrian and Jordanian air forces were wiped out as well. The IAF shoot-down total at the end of the war was a claimed record of 451 enemy aircraft downed versus nineteen of its own.

War of Attrition

March, 1969 until August, 1970 the War of Attrition: 111 enemy warplanes were shot-down in dogfights by IAF pilots while only four IAF warplanes were shot down in dogfights by enemy pilots (according to Israeli sources). Also, during the Cold War the Soviet Union held close relationships with the Arab nations. On July 30, 1970 the tension peaked: An IAF ambush resulted in a large scale air brawl between IAF planes and MiGs flown by Soviet pilots five MiGs were shot down, while the IAF suffered no losses.

Yom Kippur War

October 9, 1973 the Yom Kippur War: The destruction of the Syrian General Staff in Damascus: On October 9, 1973, two F-4 Phantom quartets attacked and destroyed the Syrian General Staff Headquarters in the heart of Damascus. The Syrian Air Force Headquarters was damaged as well.

Also, during the Yom Kippur War, the IAF shot down 277 enemy warplanes accounting for over a third of the IAF's total kills since 1948.

1982 Lebanon War

June 8, 1982 1982 Lebanon War: The destruction of the entire Soviet supplied Syrian air-defence system in Lebanon within a few hours without a single warplane lost; Syria with the help of the Soviet Union built up an overlapping network of surface-to-air missiles. Also the IAF states it achieved in dogfights a total of 80 Syrian planes shoot-downs, without a single Israeli plane being shot down.

2006 Lebanon War

The IAF played a critical role in the 2006 Lebanon War by leading the Israeli attacks on Lebanon. These strikes mainly, though not exclusively, in southern Lebanon were officially aimed at crippling Hezbollah's militia which is primarily based there. The IAF flew more than 12,000 combat missions during this war, destroying a good deal of Lebanese infrastructure. Widespread condemnation followed the IAF airstrike on an apartment building on July 30, 2006 near the village of Qana, in which at least 28 civilians were killed. Hezbollah shot down an IAF CH-53 Yas'ur helicopter on the last day of the war. Earlier, an IAF F-16I had crashed during take-off. Israeli aircraft shot down three Hezbollah aerial drones during the conflict in addition to the ground bombardment.

Opsirnije http://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_Air_Force

pre-emptive strike
« Poslednja izmena: 27. Jun 2007, 02:21:20 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
 Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla MEGAUPLOAD
mob
Nokia 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7
Citat
Yom Kippur War

October 9, 1973 � the Yom Kippur War: The destruction of the Syrian General Staff in Damascus: On October 9, 1973, two F-4 Phantom quartets attacked and destroyed the Syrian General Staff Headquarters in the heart of Damascus. The Syrian Air Force Headquarters was damaged as well.

Bitno da se tu ne pominje Egipat.......ajde bre klasicna propaganda ...kao i za Merkavu ...suplja prica.
Znaci Egipat se pominje 1967 ,a 1973 ne....a zasto?
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Nov 2024, 23:18:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.