Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 00:28:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izrael: Ubijen legendarni snajperista  (Pročitano 4888 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.112
Znam nekoliko dobrih ljudi koji su bili snajperisti u proslim ratovima. Radili su ono sto je moralo da se uradi. Nicim nisu zasluzili to sto im ti zelis Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.112
mob
Nokia 2610
Znam nekoliko dobrih ljudi koji su bili snajperisti u proslim ratovima. Radili su ono sto je moralo da se uradi. Nicim nisu zasluzili to sto im ti zelis Wink

Očigledno je da me nisi dobro shvatio.
Ajde lagano pročitaj, samo malo pažljivije šta sam napisao.

Znaš za onu narodnu "ako se mača latiš od mača i stradaš!"
Isto sam mislio i za ovog i i mnoge druge snajperiste.
Oni su "potrošna" roba. Dok rade svoj posao tu su a kasnije izlae iz posla-ali u kovčegu i sa nogama napred-MRTVI!
rRetko ko-možda jedan u 10.000 je doživeo starost-pristojne godine.

I oni sami su svesni svega toga-jer kada upere nišan u drugoga i oni su potencijalna lovina.
To iskustvo, da nikada neće b iti sigurni i da strepe za svoj život, iako ne rade "posao" podoavno  mi reče oni koji  je  bili baš to radio - na ratištima ili,..........l..osvrće se, nemirno spavaja jer previše zna i oečekuje onaj , metak, njimu namenjen, pa i sa eceniju i više "zakašnjenja".
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
mob
SonyEricsson K610i
Stalno neke teorije zavera na ovom podforumu... Smiley

Citat
Nema ostarelih snajperista. Svakog stigne ono sto je sejao.

Da je tako, ne bi bilo ratova.
(ne bi bilo ni ljudi Wink )
Ali nije...

btw:

Simo Häyhä (1905 - 2002) је био Фински снајпериста током Другог светског рата.Остао је упамћен не само као најбољи снајпериста већ и као војник са највише потврђених убистава у једном рату (543).Занимљиво је то да за прецизније гађање није користио никакав облик оптике већ само популарну "мушицу".

http://forum.burek.com/simo-hayha-covek-sa-najvise-registrovanih-ubistava-t505577.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.112
mob
Nokia 2610
Stalno neke teorije zavera na ovom podforumu... Smiley

Citat
Nema ostarelih snajperista. Svakog stigne ono sto je sejao.

Da je tako, ne bi bilo ratova.
(ne bi bilo ni ljudi Wink )
Ali nije...

Nikako ne vidim teoriju zaverte kada naoisem nesto sto sam napisao.
NAIME- nabroj mi snajperiste koji su doziveli duboku starost u  ratovima posle II Sv rata.
nema ih ili vrrrlo malo njih.
Pre svega jer su ratovi posle II scetskog rata bili ratovi velikih sila koje nisu dozvoljavale da  zivi pricaju jer su ratove vodili tepisima bombi i slicno.
Snajperisti iz Vijetnamskog rata, Irackog,....koji sve  koje su vodile SAD su odradile posao i  ucutkani su metkom-onim sto su sejali  po ratistu.Ne odgovara mnogo price a i velika bi im bila licna penzija, a manje je isplatiti rodbini ili porodici (ako su je imali) i nema placanja.
Snajperiosti koji rade za sluzbe manje zive a slobodnih koji rade ko vise plati malo pravih no  ne dozive starost jer narucioci na kraju naruce i njihovu smrt-carobni krug bez prestanka se vrti.

social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
SonyEricsson 
zamislite...ubijen je neki snajperista u neku jebenu pustinju...verovatno on je jedini vojnik koji je ubijen  Smile
jbt...vest godine...
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
SonyEricsson K610i
Citat
Nikako ne vidim teoriju zaverte kada naoisem nesto sto sam napisao.

Mislio sam generalno... ne na tebe, mada čitajući ostatak tvog posta, rekao bih da se odnosi i na tebe... Smiley Smile no dobro, nisu sve te teorije 100% izmišljene... samo ga vi preteraste na ovom podforumu. Smile

Što se tiče brojčanog stanja preživelih snajperista, moraću da te razočaram, ali jednostavno nemam vremena ni volje da kopam po internetu (koji je, realno, prepun neproverenih informacija postavljenih od kojekakvih ljudi), za svaki rat koji se dogodio posle WW2...

Citat
Snajperiosti koji rade za sluzbe manje zive a slobodnih koji rade ko vise plati malo pravih no  ne dozive starost jer narucioci na kraju naruce i njihovu smrt-carobni krug bez prestanka se vrti.

Ti više pričaš o plaćenim ubicama, nego o vojničkim snajperistima.
To je onda potpuno druga priča.

Vojnički snajperisti imaju više obaveza: verovao ili ne, primarna njihova uloga je izviđanje i opažanje neprijateljskih trupa, ubijanje im je sekundarna uloga, bilo oficira, bilo običnih vojnika, bilo drugih snajperista... oni obično i ne znaju toliko da im država želi smrt... samo prate naređenja. Smile

A ovi snajperisti poslati iz raznih agenicja i službi koje pominješ, su radili ono za šta su plaćeni... ta priča i može da ima smisla, ako jesu bili prljaviji poslovi... što nije razlog da sve snajperiste stavjaš u isti koš. Smiley
« Poslednja izmena: 21. Avg 2011, 11:46:18 od Utopia »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 00:28:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.