Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izrael napao turski humanitarni konvoj  (Pročitano 3335 puta)
Zvezda u usponu

Косово је срце Србије

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1257
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.55
humanitarna pomoc????
IP sačuvana
social share
" Ми из Србије бежати немамо куда,ми друге земље до ове немамо, а ову коју имамо ваља нам бранити! "
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ушло у крв и довиђења.... ФКЦЗ <3

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 13239
Zastava Београд
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Alcatel One Touch Idol X
humanitarna pomoc????

У виду ватреног оружја вероватно  Smile
IP sačuvana
social share

Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!                                   �
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Израелски медији: Дебакл у Средоземном мору

ТЕЛ АВИВ, 1. јуна (Тањуг) - Оштре критике на рачун Израела због упада израелске морнарице на бродове који су носили помоћ појасу Газе, у којој је погинуло најмање девет међународних активиста, нису се чуле само широм света, већ и у Израелу, где већина медија оцењује да је то била неуспела операција.

План преузимања контроле над бродовима који су намеравили да пробију израелску блокаду појаса Газе није испуњен како ваља, коментаришу израелски медији, а и међу политичарима чују се критике, јер очито није било званичног одобрења читаве владе за оно што се јуче догодило у међународним водама, око 60 километара од израелске обале Средоземног мора.

Непосредно после операције, медији су се усредсредили на напад активиста на командосе ножевима, палицама и правим мецима, али данас су објавили да није ни требало слати командосе и да није било успешно ни обавештавање о конвоју.

На насловној страни тиражног "Маарива" пише да је упад био " дебакл" и да војници нису били довољно на опрезу.

Пензионисани израелски генерал Шломо Бром упитао је зашто нису саботиране машине бродова, уместо убацивања командоса који су се из хеликоптера спустили на палубу са азбестним рукавицама, па нису били у стању да рукују оружјем, преноси АП.

Бром сматра да је било довољно времена да се открије план активиста и да је требало применити друга средства улажења у траг и саботажу.

"Судећи по сведочењу командоса, јасно је да нису били припремљени за оно што их је чекало на палуби," рекао је Бром.

Високи официр израелске војске одговорио је данас индиректно на питање Брома, изјавивши да је одлучено да се не саботира велики брод у конвоју Мави Мармара који је пловио под турском заставом из страха да би плутао данима по средини мора и да би избила хуманитарна криза.

Он је такође рекао да су војници нашли пиштоље у рукама двојице активиста, који су убијени, са празним шаржерима.

Израелске снаге посматрале су брод око 4,20 по локалном времену и војници су проценили да путници спавају, а у стварности, они су чекали на упад командоса са палицама.

Аналитичар Север Плокер затражио је оставку министра одбране Ехуда Барака због неуспеха.

"Нема везе како је донета одлука да се падне у замку Хамаса, која је била провокација. Једна ствар је само важна, Ехуд Барак није успео и мора да поднесе оставку", написао је Плокер у најтиражнијем израелском листу "Једиот ахроноту".

Коментатор листа "Хаарец" пише да, ако је израелски циљ био да заустави флотилу и спречи је да изазове велику кризу, Израел није успео, али да то није грешка војника.

Он доводи у питање понашање политичког руководства и подсећа да је блокада појаса Газе почела након победе Хамаса на општим палестинским изборима почетком 2006. и да се појачала после отмице израелског војника Гилада Шалита у јуну исте године и након што је средином 2007. Хамас преузео контролу над том територијом од умеренијег Фатаха.

Блокада је, како оцењује коментатор, имала ограничен успех.

Хамас јесте изолован али је кријумчарење оружја настављено, а војник је још увек у заточенштву.

Без обзира како се гледа на оно што се догодило, резултат је лош, посебно за Израел. Анкара је повукла свог амбасадора из Тел Авива, а не искључује се могућност ни прекида односа, а изгледи за развој туризма и војну сарадњу нису обећавајући.

Хамас ће, како се процењује, искористити цео инцидент за своје потребе - да покуша да олакша блокаду, за шта се очито залаже Европа.

Остаје да се види да ли ће америчка администрације вршити притисак на израелског премијера, констатује коментатор " Хаареца".
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Још један брод кренуо ка Гази

ЈЕРУСАЛИМ, 1. јуна 2010. (Бета-АП) - Страни активисти који подржавају палестинце данас су саопштили да су послали још један брод да покуша да пробије израелску блокаду Газе.

У нападу израелске морнарице на флоту која је превозила хуманитарну помоћ до појаса Газе јуче је погинуло 19 људи, што је широм света изазвало оштре осуде Израела.

Представница Покрета за ослобођење Газе Грета Берлин рекла је да је још један теретни брод испловио из Италије ка Гази, а очекује се да ће му се придружити други брод са око 60 путника.

"Наш иницијатива неће стати. Мислимо да ће се Израел коначно призвати здравом разуму. Мораће да прекину блокаду Газе, а један од начина да се то постигне је да наставимо да шаљемо бродове", рекла је Грета Берлин у седишту организације на Кипру.

У више муслиманских земаља избили су протести после јучерашњег напада израелске морнарице на флоту која је превозила хуманитарну помоћ за појас Газе.

У Израелу се распламсала дебата о томе да ли је војна операција погрешно вођена.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Ердоган позвао Израел на ублажавање ембарга према Гази

АНКАРА, 1. јуна (Тањуг) - Премијер Турске Реџеп Тајип Ердоган позвао је данас Тел Авив да ублажи "нехумани ембарго" према Гази што је пре могуће, јавила је агенција Ројтерс.

Ердоган је, говорећи пред посланицима парламента Турске, оштро осудио јучерашњи напад израелских командоса на хуманитарну флотилу, у којем је убијено најмање девет људи, а 30 повређено.

Турски премијер је акцију Израела назвао "крвавим масакром" и упозорио да нико не би требало да тестира стрпљење Турске. Према његовим речима, израелски напад је атак "на међународно право, људскост и светски мир", наводи АП.

Турска је јуче у знак протеста због напада на конвој, који је из Турске кренуо ка Гази, повукла свог амбасадора из Тел Авива и отказала планиране заједничке војне вежбе.

Министар одбране Веџди Гонул казао је да јучерашња несрећа неће утицати на планирану испоруку 10 беспилотних летелица "Херон" из Израела, коју су две земље договориле раније ове године, споразумом вредним 180 милиона долара.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Држављанин БиХ притворен у Израелу

САРАЈЕВО, 1. јуна 2010. (Бета) - Амбасада БиХ у Израелу обавестила је данас Министарство спољних послова БиХ да је међу путницима хуманитарног конвоја који је јуче нападнут у Средоземном мору, био и држављанин БиХ Мухамед Јасер Сабагх.

Према информацији израелских власти, Сабагх је притворен и тренутно се налази у затвору Ела, надомак Бар Шеве.

Министар спољних послова БиХ Свен Алкалај одмах је издао налог амбасадорки БиХ у Израелу Ивани Леви да држављанину БиХ пружи конзуларну заштиту и да га посети што је могуће пре.

Министарство спољних послова БиХ ће благовремено извештавати јавност о даљем развоју ситуације, саопштено је из те институције.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Посланик Ханин Зоаби: Циљ Израела је био што више жртава

ТЕЛ АВИВ, 1. јуна (Тањуг) - Чланица Кнесета (парламента) Арапкиња Ханин Зоаби, путница на једном од шест бродова у конвоју које је напала израелска морнарица, изјавила је данас да је "циљ Израела био не само да се пловидба заустави, већ да се изазове највећи могући број жртава".

Најмање девет људи убијено је, када су израелски морнарички командоси јуче рано ујутро упали на брод са турском заставом у међународним водама. "Било је јасно на основу броја оних који су упали брод да је сврха не само да се заустави пловидба, већ да се изазове највећи могући број жртава како би се такве иницијативе зауставиле у будућности", рекла је посланик Зоаби на конференцији за новинаре у Назарету на северу Израела. Она је оптужила Израел да је починио злочин приликом преузимања контроле над једним од бродова који су допремали помоћ за појас Газе, позвавши се на међународну истрагу инцидента.

Зоаби је нагласила да учесници мисије нису имали никакве насилне намере.

"Циљ нам је био да пробијемо опсаду. Нисмо планирали сукоб. Израел је извео провокативну војну оперцију. Навикао је да ради шта хоће с Палестинцима. Главни проблем није брод већ блокада", рекла је она, затрживши да свима који су остали у притвору у затвору у Бершеви, пошто су се искрцали с бродова, буду допуштене посете.

Прецизирала је да комисија УН треба да истражи тврдње Израела јер се ради о међународном случају с обзиром да су путници из око 20 земаља.

"Ушла сам у капетанову собу. Од њега су израелски војници тражили да стане, а он је рекао да смо ми смо турски брод. Било смо удаљени 130 миља (од појаса Газе). Било је 23,30 сати. Видели смо четири израелска пловила. Били су удаљени јер смо били у међународним водама. У 4,15 часова видела сам да бродови прилазе", рекла је Зоаби о самом нападу.

"У 4,30 снаге су се брзо спустиле (из хеликоптора). Нисам чула никакво упозорење с бродова због бука хеликоптере. У року од три минута било је троје мртвих. Читава операција трајала је један сат", казала је она, истичући да путници нису пружили отпор, а навеле је и да нико није подигао палицу.

"Ставили смо појасеве. Није било палица, ни било сата сличног. Било је пуцњаве из пиштоља. Не знам да ли су меци били прави или не. Било је метака испаљених с бродова у нашем правцу", сећа се она, уз оцену да је то била порука да су им животи у опасности.

"Поручцили смо да нисмо заинтересовни за сукоб. Израел говори о провакацији али ње није било. Видели смо пет тела, то су били смо цивили, а није било оружја. Имала сам утисак да се нећу извући жива", рекла је Зоаби која је јутрос пуштена на слободу.

Троје изралеских Арапа који су били на броду остало је на испитивању.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.55
mob
Nokia 
Jadni, preziveli su genocid, razumem ih  Smile

Dokle bre vise, majku im fasisticku  Smile
ja koliko znam Izrael je demokratska zemlja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Navodno paravojna demokratija.

Jes, jes, prava sloboda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Шмрц... Smile Јеврејски сефарди напали обрезане из Анадолије... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.