Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 17:48:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ''Iživljavanje pre braka'' (?)  (Pročitano 49008 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
HTC Wildfire S
Obrisano 3 strane off-a.

Crazy bitches...  Smile     Smile

Ajde ajde... uzdignite se od tih nepotrebnih i meni lično iritantnih potreba i mizernih poriva da pičkarate jedni druge i što je još bitnije da solite pamet... dosadni ste... niko ne voli pojedinačne ljude koji istrčavaju ispred svih, nameću svoje mišljenje i svoja pravila igre svima drugima...

.... osim ako niste ja.  Smile

Verovatno ću biti proglašen četvrtom zlom silom osovine, rame uz rame sa Nemačkom, Italijom i Japanom... verovatno ćete me napasti i okupirati... iskrcati svoje male D-Day vojnike opremljene po poslednjoj modi preporučenoj u Cosmopolitenu ili koje već sranje čitate dok se frizirate 6 sati ...  ali dođavola... ovo i dalje neće biti demokratija!
Ne' me nervirate.  Smile Smile
Tema!

Gde smo stali?

Khm...
Ja sam pobornik te ideologije "iživljavanje pre braka". Mada priznajem da ovako sklopljeno zvuči varvarski.  Smile
Ono što celoj priči daje lošu konotaciju je forsiranje tog "iživljavanja". (Moram naći novu reč, ali ne mogu sad se setim nijedne u 8 ujutru nakon neprospavane noći. )
Forsiranje poput.. budi lud... budi outlaw... skoči kroz prozor, pišaj u fontantu, šutni babu na pijaci...
Kod nekih u glavi postoji neka idealizovana beskrajna cool zabava koju nekako treba postići. Što maltene uvek ispadne veštački, neprirodno i jadno.
Jel ste gledali nekad neku reklamu na TVu i istovremeno sedeli ispred TVa i koristili njen proizvod?
Na primer ona govnasta Fanta... bambuća... šokata.. kako već...
pijete svoju fantu i gledate sva ona čudesa na TVu... ljudi se smeju na plaži, skaču, zezaju, opšta ludnica oko fante... devojke u bikiniju, još bolje devojke u još boljem bikiniju igraju odbojku na plaži, neki šmekeri ih odmeravaju, gliseri piče u daljini, vatromet, kreće muvanje, plesanje, sijaju beli zubići... svi imaju sjajno raspoloženje, svi se njišu i đuskaju uz muziku i naravno... zahvaljuju fanti...
...dok vi sedite mirno ispred TVa... gledate u svoju čašu fante... gledate u TV... pogledate ponovo u svoju šašu fante... vratite pogled na TV... i ponovo zbunjeno osmotrite svoju čašu fante... i pomislite: Jebote, možda sam ja stavio previše leda u moju?!  Smile
Utiče to na psihu.
Ili si kul ili nisi...  Smile
To je isto kao kad se neduhovit lik nađe uvređenim što nije duhovit i krene da se trudi ko nenormalan...
Anyway.
To je jedan stil života koji možete ispratiti uglavnom u mladosti kad ste fizički puni energije... to je jedno slobodno stanje uma u kojem želite da imate minimum odgovornosti i kad upoznajete sebe i druge ljude na mnogo većem broju "istraživačkih uzoraka".
Odgovornost - je ključna reč.
I sad naravno, neki pomisle i nađu se uvređeni... a šta kao mi nismo slobodnog uma? Ili šta kao mi ne upoznajemo sebe i druge ljude?!
Ne treba praviti tabore i osuđivati ljude koji ne dele vaš životni stil. Nismo svi isti i svako ima svoj način da zadovolji ovu potrebu koju verovatno svi imamo.
Ako ja promenim par devojaka na jedno veče, paa u roku od jedno veče... posećujem kres kombinacije... i još neke gluposti da ne pišem ovde svašta ... ne tvrdim da svi tako treba da radite... ne smatram nikog idiotom ili debilom što se ne "iživljava pre braka"... šta god to značilo.
... imate dečka, devojku zadnjih 8 godina i zajedno ste još od bogtejebokada... iz školske klupe?
... našli ste boga, Krišnu, betmena, nalazite seksualnu satisfakciju kroz Jehovine Svedoke?
... provodite vreme igrajući šah smatrajući svoje vršnjake idiotima koji balave na žurkama?
Super.
Ne ozbiljno... super.
Ne šalim se. Stvarno super stvar, divno je sve to i drago mi je da vam je lepo.
To je vaš način da se izrazite, način na koji umete... dogod ga ne namećete meni, neću nametovati ni ja vama mišljenje, određivati šta je moralno, nemoralno, šta je normalno šta nije itd... dal' ste normalni ili ste nenormalni... osuđivati.. itd.  Smile
Dalje...
Ne znam kako je kod ovih drugih primitivaca što se iživljavaju... Smile ali ja uopšte ne bežim od stalne veze, niti stvaljam neki rok trajanja određene veze, niti sebe obavezujem da se ovo ne može promeniti do tog i tog datuma... ja samo ne ulazim u veze s devojkama koje me nisu impresionirale na jedan unikatan način.  Smile
U godinama sam i u poziciji sam kad mogu da biram i da nemam puno odgovornosti u verovanju da ću je jednog dana imati dosta. Bar bi trebalo.
Sećam se jedne rejv žurke ... vrištimo uz psy... i pored nas neki "urbani" matorac od jednog 40 godina igra... ako je njemu lepo super, mene nije briga... ali znam da je svako od nas pomislio vidi ovog što nisi bre čoveče kući da spavaš, da se naspavaš i zaradiš ako imaš neku porodicu u tim godinama.. Smile ... kome se to dopada... to ... imati 30, 40 godina i glumiti dečkića, devojčicu od 20... ok.. meni ne.
Nema tu normalnog i nenormalnog... to je po meni tako... biološka stvar. To sa porodicom i ostale stvar koje idu uz to.
Nije to lišavanje slobode, barem ja to ne kapiram tako... to je jedna etapa života kad se podiže stepen odgovornosti i kad ne mogu misliti prvenstveno na sebe već postoji neko kome moram i kome želim da posvetim trud i energiju i za koga sam dužan da odgovaram... niko mene neće sprečiti da se "iživljavam" i onda... ali ne verujem da ću imati vremena i kapaciteta za sve. Ako uopšte budem želeo to.
Biti roditelj... otac... je žešće nadrkana stvar... i to je sasvim razumljivo... to trenutak u životu u kojem pomisliš u sebi "jebi se ostatku sveta... sad mogu da pravim svoje ljude.  Smile "   Smile

Pitanje je koliko se svako od nas iživljava na svoj način i ne registruje to uopšte kao iživljavanje... 

PS. Što se tiče promene pre i posle braka.
http://forum.burek.com/da-li-ste-vi-onaj-pravi-t442299.msg7276099.html#msg7276099

I držite se teme!
« Poslednja izmena: 21. Jun 2010, 08:41:07 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy S Advance
Sad kad pomenu chichu na rave zurci, pade mi neshto na um...

Vidite, kod osoba koje se ne "izhive" nakon odredjenog vremena javi se neka vrsta panike o prolaznosti zivota (mushkarci to zovu krizom srednjih godina, a zene onim stihom "ne mogu svega zeljna ostati")... I onda dolazi do mladalachkog ponashanja, i shto je josh gore - razmishljanja u toj kasnoj dobi... i to ume da zada ozbiljan udarac na vezu/brak...

Jedina kontra stvar koja mozhe da sprechi ovakvo ponashanje je ona da kada se ne zna za bolje i ne trudi se da se istrazhi ta sfera... shto ce reci onaj ko je vec zadovoljan zivotom - nece imati potrebe da se nad/u istom izivljava... To znachi da je vec nashao sebe onde gde je zeleo da bude...

S tim shto to ne znachi da cilj (pronalazenje sebe) opravdava sredstvo (nachin pronalazenja)... jer bi onda bilo opravdano i da putem spavanja sa svakom osobom nadjete onu pravu (najrealniji primer onogo shto sam hteo ovim da kazem)

Dok sa druge strane (sluchaj broj dva), onaj ko se izhivi pre "obaveza" (da ne kazemo smirenja/brak), znace shta propushta i mnogo vishe ce biti labilniji kada dodje u iskushenje da bar neshto od toga ponovi... jer zna kakav je osecaj... upravo zato shto je to vec uradio... shto ce reci - zna za bolje... Ili ce jednostavno znati da nikada ne mozesh da se izivish do kraja... i njemu ce mnogo teze biti da se stabilizuje sa jednom osobom...

Zivot se sastoji od zrtve i kompromisa... od niza odluka... i to vecinom od on/off odluka... znachi konkretno ili/ili... Ne mogu se imati i jare i pare... I to nije losha stvar u zivotu... A opet, ko zna zashto je to dobro...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Elem, samo da malo uzmem mikrofon. Smile

Pošto smo sinoć svi skupa najstrašnije trolovali temu, sada će pravila za off biti malo strožija, kako ne bi dobila trajni lock. Previše ste se opustili, a i ja sa vama bogme. Nema više.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

после ј...ња нема к...ња

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 54903
Zastava Београд
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Samsung 1202
jbt koliko ima da se cita...
nemam ja vremena za to
idem da se izivljavam
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG 4X HD
Baš me mrzi da sad čitam sve, pa ću samo prvi post da prokomentarišem...ono što mi je upalo u oči da je bambi pod iŽivljavanjem uglavnom podrazumevala sex, tj. menjanje sexualnih partnera. A nije to samo to , treba čovek da svašta nešto proba u životu , da malo prozuji, da tera kera ili ako hoćete,  da se iživi malo.
Ukoliko to ne učini kada je vreme ,  kad je mlad, uvek postoji šansa da će pundravci da ga u'vate kad tad.

Citat
nepotrebnih i meni lično iritantnih potreba i mizernih poriva da pičkarate jedni druge
propustiJo sam nešto  Smile 

p.s.
neću se ljutiti ako me neko obavesti na pp šta je bilo   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
ono što mi je upalo u oči da je bambi pod iŽivljavanjem uglavnom podrazumevala sex, tj. menjanje sexualnih partnera.

Da li se pod ''iživljavanjem'' mora podrazumevati seks? Po nekoj mojoj definiciji ne, ali ne stičem utisak da ima mnogo ljudi koji tako misle.

Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG 4X HD
 Smile  tu sam rečenicu propustio  Smile

Ovaj, po mojoj definiciji to ( iživljavanje) podrazumeva i sex , ali kao deo svega toga, ne kao suština.
Mora čovek u životu jednom da učestvuje u grupnjaku , to je jedna od onih "must" stvari.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Izivljavanje pre braka nosi smisao raditi sve ono sto u braku neces moci da radis u braku..
Da se opijas do zore,da raskidas i stvaras nove veze,da trosis novac na stvari koje ti hoces,da ustanes u 3 izjutra i izadjes da sutiras loptu na prazan go,da mozes da radis sta god pozelis u bilo kom trenutku bez suzdrzavanja.
Takodje svaki smisao ovoga se zavrsava kada udjes u brak..Trebas postati ozbiljan,ocuvati decu..i bla bla sto i jedan razlog..Bitno je da ozenjen covek 'ne moze' da se opija do zore , trosi novac na sta on hoce i da izadje u 3 izjutra da sutira loptu na prazan gol.

E sad posto je kod nas brak nulta institucija..mozes sve..i izgovor ti vise i nije potreban.

A vidim vi ste lepo filozofirali 5/6 strana  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia 
Citat
Mora čovek u životu jednom da učestvuje u grupnjaku , to je jedna od onih "must" stvari.

Generacijo zabrinjavas me  Smile Smile

Ja bih recimo volela da pre braka probam seks sa potpunim neznancem, da mu ne znam ni ime, ni odakle je , nista bas da ne pricamo  Smile

Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
ne ide ...rekla sam ti vec  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 17:48:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.139 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.