Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izbrisali je iz knjige državljana kao da ne postoji  (Pročitano 3226 puta)
08. Maj 2013, 08:39:26
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Muke Slađane Milovanović s birokratijom: Izbrisali je iz knjige državljana kao da ne postoji

Branka Kuljanin    | 07. 05. 2013. - 23:16h | Foto: N. Raus    | Komentara: 46
Slađana Milovanović iz Rače mesecima muku muči sa opštinskom administracijom jer ne može da dobije uverenje o državljanstvu, iako je pre četiri godine to uverenje uredno dobila. Slađana je rođena u Srbiji, odrasla u Rači, udala i izrodila decu, i iz Rače se nije nigde preseljavala, a sada je izbrisana iz knjige državljana.

Ne postoji za državu, iako je ranije uredno dobijala uverenje o državljanstvu
- Kažu mi da nisam ni upisana u matične knjige. Nigde nisam išla, nigde se nisam selila. Živim u Rači već četiri decenije, a rođena sam u Smederevskoj Palanci. Uverenje o državljanstvu sam dobijala pre 15 godina, ali i pre pet godina kada sam izabrana za odbornicu u skupštini opštine. Tad je moglo, a sada ne može. Kažu mi da me nema u matičnim knjigama državljana, da ne postojim. I moram ponovo da se upišem. Ne znam ni šta da radim kad mi istekne lična karta. U uverenju od pre pet godina stoji da sam državljanka Srbije upisana pod rednim brojem 1870. Sad mi matičar kaže da je pod tim brojem druga žena. Mene nema. I u policiji uz moje ime stoji drugi broj - kaže Slađana Milovanović.

Ona ne može da dobije ni pasoš, a želela bi kako bi mogla da prati ćerku, uspešnu karatistkinju, na takmičenja u inostranstvu, odakle ona redovno donosi medalje.

- Za državu ja ne postojim, iako sam bila i stipendista, iako redovno glasam i bila sam i odbornik. Kažu mi da moram ponovo da dokazujem da sam državljanka Srbije. Moram da donosim potvrde, uverenja i rodne listove mojih roditelja, a oni su umrli. Moram da dovodim i svedoke da mi oni potvrde ko sam, i onda čekam ko zna koliko da me upišu i da mi izdaju novo uverenje - kaže Slađana.
Kolege joj u šali predlažu da je neko od njih usvoji, pa će tako možda lakše i brže da reši problem sa opštinskom administracijom.

Branko Savić, načelnik opštinske uprave u Rači, kaže da je lično naložio da se proveri u čemu je problem i da je utvrđeno da je greška nastala mnogo ranije. Na starom uverenju izdatom još pre petnaestak godina stajala je olovkom ispisana zabeleška da Slađanu treba upisati pod brojem 1870 u matičnu knjigu državljana, ali to nije urađeno.

- Pod tim brojem je druga osoba i ne znam kako je ranije Slađana dobijala uverenja. Odgovornost snosi matičar koji je uverenje izdao prvi put, ali mi ne možemo grešku da ponavljamo - kaže Savić.

Zavrzlamu oko toga kako je Slađana pre dobijala uverenja o državljanstvu, a sad u matičnoj službi tvrde da je nema, opštinski činovnici ne mogu da reše. Stari matičar u selu Sepci gde je Slađana od rođenja živela, i koji joj je uredno izdavao uverenja, umro je i “tajnu” Slađaninog uverenja odneo u grob.

Država da ispravi grešku

Jedino rešenje je da Slađana piše molbu da je prime u državljanstvo Srbije. „Uputili smo Slađani dopis da može da traži prijem u državljanstvo. Postupak je takav i drugačije ne možemo, kaže načelnik Savić. Slađana kaže da je pogrešila država i država grešku treba da ispravi.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Ebem ti birokratiju ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 26.0.1410.64
општина рача...значи,то је на десетине хиљада уписа у матичне књиге рођених,венчаних и умрлих...једна грешка? даље не треба говорити Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
Greska ko greska, samo ovo je problem...

Citat
- Za državu ja ne postojim, iako sam bila i stipendista, iako redovno glasam i bila sam i odbornik. Kažu mi da moram ponovo da dokazujem da sam državljanka Srbije. Moram da donosim potvrde, uverenja i rodne listove mojih roditelja, a oni su umrli. Moram da dovodim i svedoke da mi oni potvrde ko sam, i onda čekam ko zna koliko da me upišu i da mi izdaju novo uverenje - kaže Slađana.

I sto tu gresku nece da plati opstina koja je odgovorna za istu vec ona licno...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Naravno da nece... jer oni nista nisu krivi...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Greska ko greska, samo ovo je problem...

Citat

I sto tu gresku nece da plati opstina koja je odgovorna za istu vec ona licno...

јбг...постоји процедура која се мора пратити а ту процедуру није измислио матичар у некој факинг забити већ држава

и да...из мог петнаестогодишњег искуства могу само рећи да су  они који се стално нешто жале,увек им је општина,округ,покрајина,држава крива,стално су код њих неке грешке,неправде редом докони лелемуди,атеншн хорови...укратко-полусвет ...још нисам срео нормалну особу а да је имала неки проблем у ОУ...а ако је и било грешака све се да решити цивилизованим разговором...бар је код мене (да не верујете  Smile ) тако Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Р.Словенија је ''избрисала'' 18 305 Срба до јуна 1992.

И?
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15

јбг...постоји процедура која се мора пратити а ту процедуру није измислио матичар у некој факинг забити већ држава

и да...из мог петнаестогодишњег искуства могу само рећи да су  они који се стално нешто жале,увек им је општина,округ,покрајина,држава крива,стално су код њих неке грешке,неправде редом докони лелемуди,атеншн хорови...укратко-полусвет ...још нисам срео нормалну особу а да је имала неки проблем у ОУ...а ако је и било грешака све се да решити цивилизованим разговором...бар је код мене (да не верујете  Smile ) тако Smile
Ne brini se, znamo da ti nista nisi kriv i da je to procedura.  Smile Samo je bezveze da se zena cima i placa sve ponovo ako je vec postovala tu istu proceduru i prvi put a neko drugi je napravio tu gresku.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
"Плаћи мала плаћи, остаћеш на РаЋи.."   а јесам докон јбт Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
LG Frizider
Onaj Veber bese, otac birokratije. Eshumirati govedo i zapaliti pa pepeo zapaliti opet za svaki slucaj.

Jbg mrgec u omrazenom si se sistemu nasao Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.