Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Feb 2026, 03:04:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 98 99 101 102 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izbori u SAD  (Pročitano 64219 puta)
Supermoderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Mekejn počeo kampanju u ključnim državama    

Predsednički kandidat republikanske stranke Džon Mekejn i njegov potpredsednički partner, guvernerka Aljaske Sara Pejlin, počeli su zajedničku kampanju u saveznim državama koje se smatraju ključnim za ishod novembarskih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na skupu u gradiću Sidarburg u državi Viskonsin guvernerka Pejlin je pohvalila senatora Mekejna zbog dosledne podrške američkom vojnom pojačanju u Iraku i optužila njegovog demokratskog suparnika Baraka Obamu da nije bio u pravu oko ključnih pitanja nacionalne bezbednosti.

Mekejn je kasnije rekao okupljenim pristalicama da priznaje da je američka ekonomija u teškoćama, ali da je njegov ekonomski plan bolji od plana senatora Obame.

"Zadržaću niske poreze i dodatno ih smanjiti tamo gde mogu, dok će ih moj protivnik povećati. Otvoriću nova tržišta za našu robu i usluge. Moj protivnik će ih zatvoriti. Smanjiću vladine izdatke, dok on želi da ih poveća. Moja smanjenja poreza će otvoriti nova radna mesta, a njegova povećanja poreza će ih ukinuti."

Stanje ekonomije došlo je u centar pažnje javnosti pošto je Sekretarijat za rad u petak objavio da je u avgustu ukinuto 84.000 radnih mesta čime je stopa nezaposlenosti porasla na 6,1 odsto - najveši nivo u proteklih pet godina.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
MekKejnovu kampanju finansiraju Šiptari u USA, MekKejn je bio jedan od glavnih ljudi u Americi zadužen za naoružavanje i političku podršku UCK, posredovanjem Džozefa Diogardija njegovog velikog prijatelja. Da zaboravih da pomenem da je kongresmen Diogardi, Šiptarskog porekla  Smile Eto ovo može biti nekakav argument da Srbi podrže Obamu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16;
mob
SonyEricsson K510i
O ovome smo citali, pre jedno 95 strana. A ko je zivota ti pre 4 godine finansirao kampanju Dzona Kerija, isto Shiptari, cak su i snimali neki dokumentarac o tome. Mislis li da ti isti Shiptari ili neki drugi nebitno ne finansiraju i Obaminu kampanju. Nas problem ne bi trebao da bude to shto Shiptari finansiraju kampanje kandidata za predsednike,senatore i kongresmene, vec to shto mi to ne radimo.
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
O ovome smo citali, pre jedno 95 strana. A ko je zivota ti pre 4 godine finansirao kampanju Dzona Kerija, isto Shiptari, cak su i snimali neki dokumentarac o tome. Mislis li da ti isti Shiptari ili neki drugi nebitno ne finansiraju i Obaminu kampanju. Nas problem ne bi trebao da bude to shto Shiptari finansiraju kampanje kandidata za predsednike,senatore i kongresmene, vec to shto mi to ne radimo.
Pa to ti je priča ko da više, recimo slučaj lobiranja u USA za rešavanje statusa Kosova. Mi smo tu dosta neorganizovano nastupili na dva tri koloseka, tako da smo imali situaciju da firma koja je lobriala za nas posle lobira za Šiptare  Smile Jednostavno, platiš i nije bitno za šta treba da lobiraju. E sad MekKejn je tu jasno opredeljen i zastupa Šiptarsku stranu, pre svega zbog prijateljstva sa Diogardijem, dok za Obamu zaista ne znam da je naklonjen Šiptarskoj dijaspori  Smile a srpska emigracija je nešto čini mi se spominjala kako bi trebali da podržimo crnca  Smile Ali opet kada sve sabereš i oduzmeš pitanje je šta mi možemo tražiti od predsednika amerike i šta možemo dobiti, da se to lobiranje ne svede na puko bacanje para  Smile kao što smo već uradili kad se pregovaralo oko statusa Kosova.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16;
mob
SonyEricsson K510i
Nista se ti ne brini, par stotina hiljada dolara, bi ga brzinom svetlosti opredelilo na drugu stranu.
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
Nista se ti ne brini, par stotina hiljada dolara, bi ga brzinom svetlosti opredelilo na drugu stranu.
Čitao sam da je klinton dobijao od 200 000 do 250 000 $ od Šiptara za samo jedan govor koji bio podržao njihovu stvar, kada uzmeš u obzir koliko para pravi njihova mafija i kako im je dijaspora organizovana po tom pitanju  Smiley 1 mi smo ti kerov... Ogromne su tu pare, ogroomne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
UNIX
Browser
Opera 9.50
mob
Ericsson T28
Mi Srbi nemamo toliko para, a mak ne uspijva na ovom podneblju, ja sam 2x pokušavao i ništa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Najveća TV zvezda odbila da ugosti republikanskog kandidata
Opra Vinfri neće Pejlinovu u programu
Autor: CDC/DM | 08.09.2008. - 06:00

Najveća zvezda dnevnog televizijskog programa u SAD Opra Vinfri odbila je da kao gosta u svoju tok-šou emisiju pozove Saru Pejlin, republikanskog kandidata za potpredsednika.

Vinfrijeva se istakla kao pristalica demokratskog predsedničkog kandidata Baraka Obame, a konzervativni komentatori tvrde da bi Pejlinova bila idealan sagovornik s obzirom na publiku koja emisiju prati. Nova zvezda američke predsedničke trke je, naime, prvi ženski potpredsednički kandidat republikanaca, a odlučno se zalaže da privuče glasove ženskih birača i često govori o sebi kao o „mami koja je vodila svoju decu na hokej“ i koja se tek slučajno našla u politici. Njen pol i skromno poreklo prava su kombinacija koja za Mekejna može da privuče važan segment američkih birača - američke žene iz malih gradova i predgrađa, kojima se Mekejn sada agresivno dodvorava, a koje čine i glavnu publiku Oprine emisije.
Odgovarajući konzervativnim kritičarima, Vinfrijeva je, međutim, odlučno odbacila ideju da republikansku potpredsedničku kandidatkinju pozove u svoju emisiju.
- Kada sam odlučila da prvi put u životu javno podržim jednog od predsedničkih kandidata, rešila sam i to da svoju emisiju ne koristim kao platformu za bilo koga od njih - kaže ona, dodajući da veruje da bi Pejlinova bila sjajan sagovornik i da bi jako volela da je pozove u emisiju kad se predsednička kampanja okonča.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Сви имају везе са Шипосима. Ипак је Мекејн "бољи" из два разлога
1. Он ће да се качи са свима. Не бих волео поново да гледам савез Америке и ислама Smile
2. Он је будала која ће бити непопуларна широм света и наставити да руши амерички углед. А глупим односом према економији довешће своју земљу до банкротства.

Суочимо се с тиме - Клинтона смо мрзели само ми и најекстремнији муслимани. Ми смо имали разлога, за ове друге нећу да улазим.
Буша мрзи већина муслимана, у Русији и Кини га сматрају за будалу, Европљани су бар резервисани према њему. Добро је да се настави Бушовим стопама Smile

У Обамину причу о "променама" и договарању нећу да верујем, осим ако будем морао да је видим. Па да видимо шта ћемо ми имати од тих договора. Шта ће имати Руси, шта Кинези... Или је то само маркетиншки упакована прича о новом Чича Томи Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Najnovije istraživanje: Republikanski kandidat vodi sa četiri odsto
Pejlinova donela prednost Mekejnu nad Obamom
Autor: Beta | Foto:Reuters | 08.09.2008. - 09:42
Pejlinova donela prednost Mekejnu nad Obamom

Predsednički kandidat američkih republikanaca Džon Mekejn vodi sa četiri odsto u anketama u odnosu na kandidata demokrata Baraka Obamu, pokazalo je istraživanje "USA Today/Gallup" koje je danas objavljeno.

Nakon konvencije republikanaca, Mekejn sada ima podršku 50 odsto anketiranih, a Obama 46 odsto, pokazuje anketa koja takođe otkriva da je izbor Sare Pejlin za kandidata republikanaca na mestu potpredsednika bio pravi potez, javljaju agencije.
"Republikanci su imali dobru konvenciju, a izbor Sare Pejlin je napravio veliku razliku", ocenjuje politički posmatrač Lari Sabato sa Univerziteta u Virdžiniji.
On takođe smatra da je "Mekejn u mnogo boljem položaju nego što su to zamišljale njegove pristalice".
Poslednja anketa je pokazivala prednost Obame od sedam odsto u odnosu na Mekejna. Obama je za svog potpredsedničkog kandidata izabrao senatora Džoa Bajdena.
Danas objavljena anketa je sprovedena od petka do nedelje, a obuhvatila je 1.022 odrasle osobe.

Blic

Vrlo zanimljivo, trudna tinejdžerka je u jednom trenutku izgledala kao opasnost, ali pokazalo se da je baš to donelo podršku Sari Pejlin. Sad meni lično draže bi bilo da je Majkl Pejlin, ali nije.

Ko god da bude novi predsednik SAD jedno je jasno Srbija mora da ozbiljnije pristuipi diplomatskim odnosima i da napravi ozbiljnu ambasadu u Vašingtonu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 98 99 101 102 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Feb 2026, 03:04:39
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.