Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 00:06:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izbori u Crnoj Gori?  (Pročitano 39739 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.48
Najiskrenije, mene kao Srbijanca apsolutno ne interesuje šta će dalje biti sa CG i kako će oni proći sa šiptarima.
Значи ти си Србијанац и не треба да те интересује ЦГ, РС, Космет, Војводина?? Мене као Војвођанина не треба Да интересује Србија, ЦГ, Космет? Мене као Сремца не треба да интересује Банат?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6484
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia N95
Opozicija u Crnoj Gori je toliko sranje,da je to strasno.
Neznam,vama se izdaleka cini sve drugacije,ali ja ove likove ne bih pozelio na vlasti,neka ostanu ovi,dok nedodju bolji,ali ovi iz sadasnje opozicjie... Smile Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Верујем!  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
NASTAVLjA SE PRAKSA VLASTI DA U IZBORNIM PROCESIMA PRIBJEGAVA RAZNIM ZLOUPOTREBAMA
Pritiscima i kupovinom do glasova

Razni oblici pritisaka na birače u Crnoj Gori postali su gotovo pravilo koje važi od uvođenja višestranačja. Svako glasanje do sada obilježili su kupovina glasova, ličnih karata, pritisci na zaposlene u javnom, a često i privatnom sektoru i brojne druge metode obezbjeđivanja sigurnih glasova za DPS i one koji sa njima u koaliciji izađu na izbore. Primjenom ovakvih, u demokratskom svijetu nedozvoljenih metoda DPS već dvije decenije obezbjeđuje opstanak na vlasti dovodeći sve ostale učesnike u izbornim utakmicama u neravnopravan položaj.
Predsjednik Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Milutin Đukanović smatra da je DPS "postao bezočan i da više i ne pokušava da sakrije pravi karakter svoje kampanje".
- Na djelu su ucjene i prijetnje prema glasačima iz opozicije, koji ovih dana dostižu vrhunac. DPS ne može da osvoji više od 160 hiljada glasova i podrška im je naglo opala. Sve se radi samo da se smanji odziv birača. Nadamo se da su opozicioni birači svjesni odgovornosty, da će izaći na izbore i doprinijeti prvoj demokratskoj smjeni vlasti - izjavio je on.
Poručio je da dok god vlada DPS ne mogu biti isti uslovi za vlast i opoziciju jer u toj stranci ne prave razliku između partije i države.
I u kampanji koja je na izmaku DPS koristi oprobane "recepte" za obezbjeđivanje potrebnog broja glasova. Ponavljaju se i kupovina glasova, ličnih karata, na zaposlene u školama vrše se pritisci, a penzionerima se, isključivo po partijskoj podobnosti, dijeli pomoć. Zabilježene su i tvrdnje da se velikom broju pripadnika romske nacionalnosti sa Kosova naprasno, uoči izbora, omogućava upis u crnogorske državljane a time i biračko pravo, dok se nekim njihovim sunarodnicima obećava ili daje materijalna pomoć. Nagoviješten je i masovni dolazak na izbore pristalica vlasti iz Amerike, kojima će biti plaćene avionske karte.
Funkcioner SNP-a Velizar Kaluđerović podvukao je da se na primjeru asfaltiranja puteva do kuća partijski podobnih u Podhumu svako ko želi može uvjeriti kako se za kampanju zloupotrebljavaju sredstva države.
- To su sredstva i države i Glavnog grada. Ne radi se o velikoj zloupotrebi što se količine novca tiče, ali ovdje se uređuje privatno dvorište dok je javni put u lošem stanju. SNP pozdravlja sve aktivnosti kako bi se bolje živjelo, ali se žestoko protivimo da se državna sredstva koriste za političku diskriminaciju - kazao je Kaluđerović.
Direktor Centra za političku edukaciju i istraživanja Dragiša Janjušević kazao je da razne vrste zloupotreba kojima vlast pribjegava u izbornim procesima nesumnjivo postoje, traju i ponavljaju već dvije decenije. Smatra da će tako biti sve dok ne dođe do smjene vlasti.
- Zloupotreba koje se dešavaju i o u ovom izbornom procesu biće sve dok na sceni imamo partiju koja vlada već 20 godina i dok se ne uspostavi demokratska praksa smjene vlasti. U svim bivšim jugoslovenskim republikama, osim Crne Gore, dogodile su se promjene i time je otvoren demokratski proces. Dok god i mi ne preskočimo taj predpolitički prag zloupotreba će biti - kazao je Janjušević.
Problem Crne Gore po njegovim riječima je što ne postoje mehanizmi da se spriječe i sankcionišu razne predizborne zloupotrebe. Razni pritisci i ucjene, mišljenja je Janjušević, u Crnoj Gori uspostavljene su kao praksa i nešto "normalno". Takve pojave, dodaje on, svuda u demokratskom svijetu su strogo zabranjene i kažnjive.
- Instuticije moraju imati svoju autonomiju i ne smiju biti zloupotrijebljene u političke svrhe - zaključio je on.
Pokret za promjene je svjestan da u predizbornoj trci ne polaze svi sa iste početne pozicije. Kako ističe funkcioner PzP-a Branka Bošnjak, vladajuća koalicija je, zahvaljujući zloupotrebama državnih resursa u velikoj prednosti u odnosu na ostale aktere predstojećih izbora.
- Korišćenje službenih automobila i telefona u kampanji, kao i otvaranje javnih objekata i institucija kao da je to finansirao DPS a ne poreski obveznici, asfaltiranje puteva do domaćinstava selektivnim izborom na osnovu partijske pripadnosti i još mnogo drugih zloupotreba je ustaljeni način vođenja kampanje režima - kaže Bošnjak.
Prema njenoj ocjeni, poistovjećujući državu sa sopstvenom partijom režim stavlja do znanja kakav je njihov odnos prema Crnoj Gori, koju smatraju sopstvenim vlasništvom, pri čemu je njihov patriotizam prisutan samo dok postoje privatni interesi.
V.R.-M.V.

ODIHR gleda režimu kroz prste
Govoreći o zloupotrebama kojima pribjegava aktuelna vlast, Dragiša Janjušević ocjenjuje da ODIHR ima značajnih propusta u monitoringu sprovođenja izbora.
- Njihova uloga u monitoringu izbornih procesa u Crnoj Gori je pod znakom pitanja. Oni dugi niz godina tolerišu brojne manjkavosti u predizbornim kampanjama i izbornom procesu. Stiče se utisak da je to sve iz nekih političkih razloga i političke orijentacije organizacije koja ih šalje. Iz tih razloga oni gledaju kroz prste aktuelnoj vlasti i tolerišu nešto što je u demokratskom svijetu nedozvoljeno - smatra on.

Za kampanju DPS-a pet miliona eura
Nosilac liste koalicije DC-LP Goran Batrićević rekao je da će DPS za kampanju potrošiti deset puta više nego sve opozicione partije zajedno. Kako tvrdi, u pitanju je iznos jednak šest bruto plata za sve radnike Luke Bar, tri u Željezari ili dvije u KAP-u.
- Vladajuća koalicija će potrošiti pet miliona eura, a radnici KAP-a nijesu primili plate. Potrošiće više nego što je potrebno Opštini Budva da isplati lične dohotke administraciji, iznos za koji će država ostati dužna penzionerima ili onoliko koliko treba za pripremu turističke sezone - saopštio je Batrićević.
Naglasio je da je po procjenama marketinških stručnjaka, za ogroman zakup medijskog prostora, bilborde, plakate, spotove i konvencije DPS-a, potrošeno preko dva miliona eura. Tome, smatra on, treba dodati i tri miliona za aktiviste.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Najiskrenije, mene kao Srbijanca apsolutno ne interesuje šta će dalje biti sa CG i kako će oni proći sa šiptarima.

Значи ти си Србијанац и не треба да те интересује ЦГ, РС, Космет, Војводина?? Мене као Војвођанина не треба Да интересује Србија, ЦГ, Космет? Мене као Сремца не треба да интересује Банат?

Da, mene kao zemunca ne interesuju Čukarica i Zvezdara. Zar ne misliš da si malo preterao sa poređenjima. Srem i Banat nisu isto što su Srbija i CG.

Mene CG ne interesuje u emotivnom smislu i nikada je nisam doživljavao kao svoju zemlju, kao ni ostale republike SFRJ. Čak i kad je postojala Jugoslavija. Ja sam služio JNA u Sloveniji, pa ni tada nisam imao osećaj da sam u "svojoj" zemlji. Tek slovenci su po mentalitetu, po jeziku i po načinu života potpuno druga galaksija u odnosu na nas Srbe. Ako ništa, bar ću pričati unucima da sam služio vojsku u EU.  Smile

Sad ti meni kaži kakav osećaj ja mogu imati prema BiH ili CG. Nemam tamo ni rodbine, ni prijatelja, niti bilo kakve lične ili materijalne interese ili bilo šta. Sa druge strane, nisam ni pristalica velikosrpskog projekta, pa me ne zanima teritorijalna ekspanzija Srbije i aneksija pojedinih delova BiH ili CG.

Šta bi mene vezivalo za CG? Zašto bih brinuo o njihovoj sudbini, pogotovo kad ni sudbina Srbije nije još najjasnija. Imamo mi u Srbiji brdo problema sa kojima moramo da se suočimo narednih godina i decenija.

Btw, jesi li ti državljanin Makedonije, imaš li bar pravo na njihovo državljanstvo, obzirom da ti je keva Makedonka? Rekao si da živiš i studiraš u Skoplju, interesuje me koji je tvoj pravni status u Makedoniji, ako nije tajna  Smile
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.48
Sad ti meni kaži kakav osećaj ja mogu imati prema BiH ili CG. Nemam tamo ni rodbine, ni prijatelja, niti bilo kakve lične ili materijalne interese ili bilo šta. Sa druge strane, nisam ni pristalica velikosrpskog projekta, pa me ne zanima teritorijalna ekspanzija Srbije i aneksija pojedinih delova BiH ili CG.
Мени ово доста.

Btw, jesi li ti državljanin Makedonije, imaš li bar pravo na njihovo državljanstvo, obzirom da ti je keva Makedonka? Rekao si da živiš i studiraš u Skoplju, interesuje me koji je tvoj pravni status u Makedoniji, ako nije tajna  Smile
Имам право на држављанство, што га не бих имао. А држављанин сам Србије за њих.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Optužuju nas ljudi prošlosti
PREDSJEDNIK NOVE SRPSKE DEMOKRATIJE ANDRIJA MANDIĆ ZA „VIJESTI“
Podgorica - Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić ocijenio je da opozicione stranke koje napadaju njegovu stranku „nemaju svoj politički program i viziju, te zbog toga „svu energiju usmjeravaju na blaćenje onih za koje znaju da su bolji i kvalitetniji od njih u svakom pogledu“.

„Mi nijesmo ljudi prošlosti, mi hoćemo da radimo za novi život svih građana Crne Gore“, rekao je Mandić u intervjuu za „Vijesti“.

Da li je tačno da ste počeli političku karijeru kao pristalica Reformskih snaga Ante Markovića, za šta Vas prozivaju iz Srpske nacionalne liste?

Pozivam sve učesnike u izbornom procesu da saopštavaju istinu i izbjegnu ovakve nesitine. Nije dobro služiti se lažima. Nova je svih ovih dana saopštavala svoj program i vodila pozitivnu kampanju. Građani su mogli da se uvjere da nijesmo kazali nijednu tešku riječ za bilo koga u opoziciji.

Kolege iz Narodnjačke koalicije napadaju Novu, jer pozivate opozicione birače da glasaju i za PzP koji je, kako kažu, Srbima „smjestio Ustav, izbacio srpski jezik iz tog dokumenta“. Kako to komentarišete?

Procjene sa terena govore da će u parlament ući tri opozicione stranke - Nova srpska demokratija, PzP i SNP. Logično je da saopštimo građanima da nije dobro rasipati glasove na političke subjekte koji ne mogu preći cenzus od tri odsto.
Politička logika, prosta računica i iskustvo iz mnogih izbornih ciklusa nam govore da svaki prosuti glas opozicije ide nezasluženo na konto DPS-a. To ovoga puta ne smije da se desi, jer se opozicija nalazi pred pobjedom.

Kako bi izgledala eventualna vlada sastavljena od sadašnjih opozicionih partija, s obzirom na ove, ali i ranija, međusobna optuživanja u opozicionom bloku?

Nova vlada znači veću odgovornost i nove odnose. Sjećamo se najtežih optužbi između DPS-a i SDP-a, pa su se našli u jednoj vladi, dok smo mi u Novoj srpskoj demokratiji, PZP-u i SNP-u i pored sporadičnih optužbi upućeni jedni na druge. Odgovorni smo ljudi kojima je na prvom mjestu novi, kvalitetniji život svih građana Crne Gore.

Dio javnosti spekuliše da bi, zbog ekonomske krize, moglo doći do pravljenja koncentracione vlade. Da li bi NOVA bila spremna da uđe u takvu vladu zajedno sa Đukanovićevim DPS-om?

Nova srpska demokratija ima jednu, po nama, ogromnu prednost na političkoj sceni Crne Gore, a to je činjenica da nikada nijesmo sarađivali sa DPS –om.
Očekujemo pobjedu opozicije i pravljenje nove vlade u kojoj neće biti mjesta za stranke koje čine sadašnju vladu. Crnoj Gori je potrebna promjena sistema vrijednosti, koja se može ostvariti samo odlaskom DPS-a u opoziciju. Za budućnost Crne Gore potrebno je da dođe do smjene vlasti, a ne koncentraciona vlada.

Koji bi bili prvi potezi Nove srpske demokratije, ako bi opozicija osvojila vlast?

Iste večeri nakon konstatovanja da imamo 41 mandat pozvaću kolege Medojevića i Milića da sastavimo novu vladu Crne Gore, koja bi se uhvatila u koštac sa teškom ekonomskom krizom.
Prvi potez bi bilo popravljanje odnosa sa svim zemljama u regionu sa kojima su ti odnosi poremećeni, kao što je slučaj sa Srbijom. Tu najviše može da uradi Nova srpska demokratija, što bi značilo veće investicije iz Srbije, prirodni dolazak novca u Crnu Goru, veći broj turista i slobodan i ničim ometan protok ljudi, roba i kapitala.

Za šta biste se još zalagali?

Vlada bi dominantno svoju politiku usmjerila na zaštitu naše biološke supstance i porodice, očuvanje i odbranu postojećih radnih mjesta, spasavanje posrnulog finansijskog sistema, uspravljanje KAP – a i njegovog reprolanca na stabilne osnove, privlačenje stranih investicija. Takođe, moramo raditi na kreiranju ambijenta u kojem će zakoni važiti podjednako za sve, što je osnovni preduslov za privlačenje stranih investicija, od zapada do istoka, od naše dijaspore, iz regiona, sa svih onih adresa gdje je moguć pristup vlade koja nije opterećena korupcionaškim aferama i koja je sastavljena od odgovornih i poštenih ljudi.
Dakle, svi potezi nove vlade biće usmjereni ka stvaranju novog života za građane Crne Gore.

Možemo da održimo proizvodnju KAP-a

Da li imate konkretan predlog za rješenje problema KAP-a, s obzirom na to da Vam je ta tematika bliska?

Nova ima recept za prevazilaženje krize u svim segmentima.
Država ne smije da štedi na platama, na penzijama, na kreditima za podsticaj privrednog razvoja i infrastrukturne izgradnje, novac mora biti pušten u prirodni tok, kroz sve džepove, a ne samo kroz džepove uskog kruga pripadnika vladajuće strukture.
Svi moramo biti ravnopravni učesnici utakmice koja se zove tržište i svi moramo igrati za ekipu koja se zove pošteno plaćeni rad.
Poštenje dugujemo i stranim investitorima. Upravo oni treba i da ulože novac od koga koristi treba da imamo svi.
Stotine hiljada turista kao i mladi hrabri ljudi koji hoće da se bave privatnim biznisom moraju biti predmet posebne pažnje.
Svjedoci smo kako je aktuelna vlast prevarila mnoge investitore. Zbog potrebe da prikriju petnestogodišnju pljačku u Aluminijskom kombinatu, najbrutalnije je prevaren sadašnji vlasnik, a ova nekada prosperitetna firma nalazi se pred zatvaranjem.
Međutim, to uopšte ne mora da bude tako. Imamo i snage i potencijala da održimo proizvodnju i pokrenemo prerađivačke kapacitete. Zašto bismo zatvarali kombinat kad bi nas to dovelo do gubitka ne samo zaposlenih u KAP-u, već i više hiljada drugih radnih mjesta vezanih za reprolanac ovog preduzeća? Gdje ćemo mi za te ljude pronaći nova radna mjesta. Za razliku od Vlade koja je samo zatvarala preduzeća, naša ambicija je da sačuvamo postojeća radna mjesta i otvaramo nova.
Brisel će izbrisati granicu sa Srbijom

Da li bi u slučaju da osvojite vlast ili budete njen dio aktuelizovali pitanje državnog statusa Crne Gore u smislu neke nove zajednice sa Srbijom ili ste stavili tačku na to pitanje?

Demokratsko preispitivanje volje građana Crne Gore o nekoj novoj državnoj zajednici Srbije i Crne Gore, priključenju EU ili o nekoj drugoj državnoj asocijaciji niko ne može zabraniti i ono je uvijek otvoreno i pitanje je volje većine, kao i mnoga druga pitanja.
Nova srpska demokratija će poštovati i slijediti volju većine boreći se za realizaciju svog programa, odnosno da naš program ima većinsku podršku građana Crne Gore. EU za koju se zalažemo je kuća u kojoj će čitav naš narod biti zajedno i vještački uspostavljene granice biće uklonjene kao što su uklonjene između drugih evropskih zemalja.

Vladan ŽUGIĆ 

Извор : Вијести
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Mandić: Osvajamo vlast i najvažnije resore
četvrtak, 26 mart 2009 02:01 Vijesti   
Lideri Nove srpske demokratije pozvali su birače da 29. marta, prvi put u istoriji Crne Gore, smijene vlast mirnim putem. „Nakon izbora, Nova će sa još dvije opozicione partije imati 41 mandat u parlamentu, a svi najbitniji resori pripašće ovoj stranci“, poručio je sinoć na skupu Nove u Podgorici lider te partije Andrija Mandić.
Slaven Radunović je kazao da će Nova biti „vaš Dule Savić i odlučujući gol ćemo da damo glavom“, dok je Goran Danilović rekao da se 29. marta igra „utakmica naših života“.
„Dule Savić je kazao da se nada da će njegova devetka biti od pomoći našem broju devet“, rekao je Danilović i naglasio da će Nova biti pokretačka snaga nove vlasti.
Kako ne bi naljutio prisutne navijače Partizana, Danilović je u publiku bacio i crno-bijelu fudbalsku loptu.
„NOVA i Demokratska partija socijalista (DPS) slažu se, u jednoj stvari, a to je da Crna Gora treba da bude u Evropi“, istakao je Radunović.
Ali, razlika je u tome, tvrdi on, što je DPS-u cilj da ispune normu a Novoj da ostvare suštinu, odnosno da se ispune svi standardi koje EU traži kako bi Crna Gora ušla u Uniju.
„Ispunjenjem tih standarda ostvariće se programski principi naše stranke“, istakao je Radunović.
Nova, međutim, odlučno poručuje da nikada neće podržati članstvo Crne Gore u NATO-u i da će predvoditi sve one koji žele da kažu „ne“ toj opciji.
„Jasno je izažena spremnost Vlade da kao članica NATO-a sjutra napadne Rusiju ili Srbiju“, kazao je Strahinja Bulajić, a njegov kolega Milutin Đukanović dodao kako zbog ulaska u Sjevernoatlantsku alijasnu vlast želi da eliminiše ruske partnere.
Radojica Živković poručio je hiljadama štrajkača, koje je ostavio kada je juče otišao iz Berana, ali koje je našao i kada je stigao u Podgoricu, da se okanu lažova i prevaranata i glas daju Novoj.
Bulajić je istakao kako je Nova protiv gašenja Kombinata aluminijuma (KAP) jer je sa njim povezano oko 50 hiljada ljudi.
„Mi jesmo za dokapitalizaciju Elektroprivrede, ali ne na ovakav način i ne preko 51 odsto. Željezara se mora modernizovati i plasirati svoje proizvode u Srbiju“, poručio je Bulajić.
Lideri Nove kazali su da je za turizam jako bitno smanjiti cijene i prilagoditi ih i za naše građane. Oni su kazali kako se ponovo treba okrenuti turistima iz Srbije i uzeti od njih ono što oni sada nose u Bugarsku i u Grčku.
„Turistička sezona biće krahirana ako DPS ostane na vlasti“, kazao je Đukanović.
Lideri Nove pozvali su građane da masovno izađu na izbore jer velika izlaznost ide u korist opoziciji. Oni su, takođe, zamolili birače da glasove daju onim strankama koje imaju šansu da pređu cenzus jer će u protivnom njihovi glasovi otići DPS-u.
Novica Stanić kazao je kako će svi navijati za Crnu Goru kada bude majka svih onih koji u njoj žive.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sors aspera monstrat amicum

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3520
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung Galaxy II
DRAGAN - ROSANDIĆ - PISMA IZ MONTENEGRA
Zelen bostan

U Australiji se svakog ljeta, a to je u januaru i februaru, kad je kod nas zima, održava lubenicijada. U Činčili, gradiću u Australiji, uzgaja se četvrtina od svih australijskih lubenica, pa se tu tradicionalno već godinama održavaju i susreti najboljih lubeničara. Izvjesni Džon Alvud uspio je da udarcima čelom razbije 47 lubenica za 60 sekundi i tako obori sopstveni svjetski rekord. Takođe, najbolji lubeničari takmiče se još i u bacanju lubenica s ramena i u disciplini pljuvanja sjemenki udalj.

U neđelju se i u našem malom Montenegru održava lubenicijada, pardon - izbori. Znam da vam se u principu jebe za tamo neke izbore u Montenegru, ali ima odavde mnogo naših tamo, pa čisto da saznaju šta im se to dešava ovamo. Naši opozicioni lubeničari dugo su pregovarali o ujedinjenju i zajedničkom nastupu na ovim izborima, ali od toga, kao i obično, nije bilo ništa, jer oni najviše vole da se takmiče u disciplini - obran bostan! I tu su već pali prvi rekordi. Neki Andrija Mandić iz nekadašnje Srpske narodne stranke odmah je oborio svjetski rekord onog Džona Alvuda razbivši glavom 50 lubenica za 60 sekundi i pride još i svoju dosadašnju stranku i koaliciju u paramparčad. Opet, neki Nebojša Medojević iz Pokreta za promjene ubjedljivo je pobijedio u disciplini pljuvanja sjemenki udalj - u lice svojih opozicionih kolega, a izvjesni Srđan Milić iz SNP bio je najbolji u bacanju lubenica s ramena!

Iako podgorički režim praktično nikad nije bio u grđoj situaciji, i ovaj put je uspješno razbucao opoziciju u bezbroj kolona. Tako režimske partije nastupaju u jednoj koloni, a opozicija u 15 kolona, od kojih je, normalno, najviše srpskih. Mada su razbijeni i Albanci, Bošnjaci, muslimani, pa se više uopšte ne zna ko su Bošnjaci, ko muslimani, a ko režimlije! Slično je i kod Srba i Albanaca. Režim nastupa pod izbornim sloganom "Sigurno" - u propast! Onaj Mandić i ono što mu je ostalo od razbucane stranke nastupaju pod parolom "Za novi život"! Oni stvarno pošteno priznaju da su dosad uglavnom blejali i bili glupi, nenaparfemisani (identični stavovi sa Novakom Kilibardom) i retrogradni Srbi! I sad su odlučili da u novom životu budu moderni Srbi i da sve slušaju Mila i Lizu Meklejn (direktorica američkog Nacionalnog demokratskog centra u Podgorici). I tako sad ovi Lizini Srbi optužuju one retrogradne Srbe da su "orkestar za sahrane", a oni su "orkestar za svadbe" na Milovom dvoru, jer počinju novi život! Mada, služenje Milu i nije neki život. A onaj Medojević nastupa pod parolom "Možemo!" On je ovaj put umislio da je Barak Obama, pa je prepisao i Obamin slogan iz nedavne predsjedničke kampanje. I tako redom.
Montenegrom krstare kolone sa najraznobojnijim barjacima, a aktivisti obilaze svako selo, zaseok i kuću ne bi li zajebali tamošnje mještane za glas. Građani i nisu baš nešto posebno zainteresovani za sav taj cirkus, pa se na promotivnim skupovima okuplja po 20 do 30 prolaznika koje nekako uspiju da ufate i uguraju ih u kakvu bioskopsku salu i ispričaju im bajate priče o svijetloj budućnosti. U Beranama je šef režima Milo najavio da jedan strani investitor jedva čeka da uloži na Veliku plažu kod Ulcinja 26 milijardi eura?! Da, da, dobro ste čuli - 26 milijardi! Ovo je natjeralo u smijeh i samog autora ove nebuloze, dok su prisutne babe doživjele kolektivni orgazam! Tu se obavezno nudi još i put u Evropu, autoput Bar-Boljari, magistralni putevi, asfaltiranje lokalnih puteva do seoskog groblja, zapošljavanje u MUP, a nerijetko se i ovi lubeničari počaste i sočnim kvalifikativima. Tako je šef režima Milo opisao onog Medojevića kao multipraktik eksperta. Ovo bi se, s obzirom na sve okolnosti, moglo uzeti kao potpuno tačno. Onda je i Medojević uzvratio šefu režima nazivajući ga premijerom-bankarom u stečaju. I ovo bi se moglo uzeti kao još tačnije.

Režimlije su, prirodno, najagilnije u kampanji. I ovo je sasvim normalno, jer je i njihov ulog najveći. Ako popadaju, nastaće neviđena bježanija. Veća od one bježanije kralja Nikole i njegove vlade za Italiju. Ali, ovi ga nemaju kud putevima kralja Nikole, jer ih tamo sa nestrpljenjem iščekuju. Zato su nam prije neki dan doveli u predizbornu kampanju italijanskog premijera Silvija Berluskonija. Berluskoni je nešto promrsio na italijanskom jeziku kako ga niko nije tako srdačno zagrlio kao ove ovdašnje divlje planine! I vratio se okle je i došao. Za ovdašnje blavore dosta. Mada, ni ovom Berluskoniju nije baš najsigurnije! Kada izgubi na sledećim izborima, možda on zbriše ovamo! A ovi naši će već biti tamo!

Odlican text,apsolutno istinito opisuje stanje pred ovu maskaradu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Zemunac, jasno je da si inertan i nezainteresovan po pitanju RS ili CG i drugim recima "boli te uvo za njih tamo, jer nista ne osecas, nemas emocije, rodbinu ili nekakav interes..." bilo bi korektno da se ne javljas na ovakvim temama!
Posto je tako, koga bre boli k.... sta ti mislis, osim sto ces redovno potvrdjivati kako te ne zanimaju i kako ih mrzis iz nekih razloga, a srpski validni geoprostor je samo onaj u koji smo ukalupljeni avnojevskim granicama, a sve ostalo je "velikosrpska grandomanija", pffff... ma daj bre!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 00:06:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.11 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.