Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 20:34:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Ако будете изашли на изборе, за кога ћете гласати?
За европски Вождовац - Горан Лукачевић
7.9%  (3)
Српска радикална странка - Марина Рагуш
18.4%  (7)
Либерално демократска партија Вождовац - Зоран Јанковић
2.6%  (1)
Српска напредна странка - Милан Дамчевић
23.7%  (9)
Демократска странка Србије - Драган Човић
21.1%  (8)
Социјалистичка партија Србије - Саво Шкундрић
5.3%  (2)
Листа за толеранцију - Расим Љајић
0%  (0)
Покрет снага Србије - Миланка Карић
0%  (0)
Ниједан од понуђених одговора - Никола Тулимировић
21.1%  (8)
Ukupno glasova: 38
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Избори на Вождовцу 2009.  (Pročitano 19966 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 25
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung 
Citat: danilobg
Što bi bilo ko glasao za vas na Voždovcu ili bilo kojoj drugoj gradskoj opštini s obzirom da vam se program, barem po izrečenom, svodi na par fraza i floskula?

Ко је то изрекао? Наш нацрт се не своди на пар фраза и флоскула, него на низ подухвата, међу којима су многи јединствени. Једно посебно занимљиво својство Ниједног од понуђених одговора је то што нас занима шта ви мислите, шта вас мучи, шта желите да урадимо да би вама живот на Вождовцу био бољи. Тако сад и после избора. Зато ћемо, поред осталог, направити прву праву е-општину у Србији. Ако ми будемо победили, нико неће остати без разматрања и одговора на питање, замерку или предлог. Лукачевићева управа, према мојим сазнањима и личном искуству, никада никоме није одговорила на обраћање преко сајта општине. У нашем случају неће морати ништа да се открива, јер ће све бити јавно доступно. Ако је то фраза или флоскула, имамо их, али не неколико, него много. Свака има подробно објашњење, па и за ову могу да проширим причу, ако некога занима.

Citat: danilobg
Pričaš ovde o ćirilici, a to je potpuno irelevantna tema na komunalnom nivou.

Гамбино је лепо поставио питање, после изнео неке своје опаске и ја, без обзира што се друго није опипљиво тицало оптине, не желим њега да оставим без одговора. Зашто бих? Можда он жели најпре да скроји став о мени, па тек онда да размисли о гласању за НОПО.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Чекај мало друже, ајде прати дијалог

Ту политику несврстаних је покушао прво Вук, када није хтео у ДОС, па затим и Коштуница, па ево покушава и Тома, али врло брзо су склизнулу на једну или другу страну.
Тако ће бити и са вама, не зато што ја то тако мислим, него зато што је то реалност.
Citat: Гамбино
Тако ће бити и са вама, не зато што ја то тако мислим, него зато што је то реалност.
Већ се догодило. Wink

Дакле Гамби је рекао да ће те се већ некоме приклонити од 2 блока која је навео а ти му враћаш да се то већ догодило. Каква сад Србија?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Qtek 小米
Тулимировићу замисли ову ситуацију, два супростављена блока која деле Србију на два дела зависе од ваше подршке. Имате избор да са једним блоком оформите већину како би општина Вождовац фунционисала или ћете остати доследни ''трећем путу'' и довести до тога да се агонија настави ... принудна управа опет, избори...
Шта ћете урадити ?

Citat
Можда неки овде не знају како да користе ћирилицу на рачунару. Ширећи ћирилицу, често сам се сусретао баш са том невољом.
Про-европске странке попут ЛДП и Г-17 апсолутно игноришу српско писмо, а ДС због шире подршке поштује српско писмо делимично и само због популизма.
Још увек доста државних фирми користи латиницу, све рачуне које добијамо, режим нам се обраћа на латиници. Ваљда је то европски, модерно, али ако ми пукне филм престаћу да плаћам, па нека ме туже, нисам обавезан да познајем друге језике осим српског.
То ћу предложити и мојима, ако будемо организовали грађанску непослушност.
Није ствар у незнању коришћења српског писма, јер много је лакше користити ћирилицу на рачунару него латиницу, једноставно не желе, режим то подржава кроз строго контролисане медије.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 25
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung 
Citat: EmptyClip
Дакле Гамби је рекао да ће те се већ некоме приклонити од 2 блока која је навео а ти му враћаш да се то већ догодило. Каква сад Србија?

Видео си намиг поред, али то остаје суштина. Ми нисмо несврстани, него смо на страни људи. Подела је вештачка и стално се подргева. То не мора тако. Околности ће се мењати. Кад се ћирилица помиње, узећу је за узорак. На нама је да објаснимо што већем броју људи зашто треба да користе ћирилицу, а не да се од њих одаљавамо само зато што нешто не разумеју. Појаснићу испод, јер се тиче и овога што је Гамбино писао...

Тулимировићу замисли ову ситуацију, два супростављена блока која деле Србију на два дела зависе од ваше подршке. Имате избор да са једним блоком оформите већину како би општина Вождовац фунционисала или ћете остати доследни ''трећем путу'' и довести до тога да се агонија настави ... принудна управа опет, избори...
Шта ћете урадити ?

Да одмах разјаснимо једну ствар... Ова општина би боље радила да нема председника, него да је води Лукачевић. Он је агонија, а не било који избори.

Сада ћемо се држати Вождовца, јер је сада Вождовац на дневном реду, али могу одмах да кажем да ћемо ми такве одлуке доносити зависно од околности. Не занима нас које је неко боје, него да ли хоће да ради оно што ми тражимо. Дакле, нећемо да дајемо никакве подршке, него ћемо да поведемо борбу за бољи Вождовац. Имамо нацрт, имамо људе, знамо шта хоћемо, а остале занима скоро искључиво власт. Нека се они шепуре, ми ћемо да радимо.

Рокуводство Вождовца је дно, талог. Ми желимо да спречимо све врсте злоупотреба, а они су се у свима опробали. Показало се да су СПС и ЛДП стравично гладни, а ЗЕС је наставио оно што је овде чинио и раније. Такво руководство мора да падне. Ако друга страна буде пристала на наше услове, који су сви потпуно оправдани и које би подржао скоро сваки Вождовчанин, и ако нам буду дозволили да испунимо обећања (за почетак, обећања у споразум), радићемо заједно са њима. Ако не буду прихватили наше услове, окренућемо се Лукачевићу, понудити исте услове и додати да он, Исидора Ињац и сви они који су именом и презименом довели Вождовац до овде, не могу да врше власт. То што су радили мора да се казни. Ако не буду пристали, идемо на нове изборе. Али, ако дотле дође и ако Вождовчани буду знали шта нам је одбијено, после следећих избора ћемо највероватније радити сами.

Про-европске странке попут ЛДП и Г-17 апсолутно игноришу српско писмо, а ДС због шире подршке поштује српско писмо делимично и само због популизма.

То је решено Уставом. Све што буде излазило из општине (у ширем смислу: МЗ, предузећа...) ће бити писано ћирилицом, или ми нећемо бити део већине.

Још увек доста државних фирми користи латиницу, све рачуне које добијамо, режим нам се обраћа на латиници.

Тиме сам се бавио и пре НОПО-а, као и неки моји пријатељи, па зато то више није тачно. Wink Притисак чини чуда. Него, да се вратим на главно... За општину је већ написано. Многа од тих предузећа су у надлежности града, нека у надлежности државе. За све изнад општине ћемо покренути ово питање као странка. Треба још мало да ојачамо. Можда ће баш Вождовац бити замајац.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
ОК хвала на одговору. Него ја сам помислио да сте се већ определили пошто си на Гамбијево питање одговорио како си одговорио. Ништа, ви радите а народ ће да суди.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 25
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung 
Не. Нисмо. На Вождовцу смо се, у том смислу, определили до нивоа прве понуде.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Добро на локалу је то већ мало другачије, с тим што је то Београд па је разлика са републиком мања. Међутим ван Београда је разлика локал-република огромна.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 25
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung 
Добро на локалу је то већ мало другачије, с тим што је то Београд па је разлика са републиком мања. Међутим ван Београда је разлика локал-република огромна.

За нас је то опште начело. Ниједан од понуђених одговора нисмо основали зато што не можемо да сваримо помисао да будемо чланови других странака и кроз њих делујемо, него зато што према свим нуђеним одговорима осећамо такав ниво одбојности да за њих не можемо ни да гласамо. Нису за нас све странке исте, али однос према њима остављамо на нивоу појединаца и увек је то питање која странка некоме мање или више смета, а не која је боља, јер се ниједна није показала као добра, а све се јесу показале на делу. Дакле, све су толико далеко од нашег начина мишљења и хтења, да нам је много важније које ће странке пристати да сарађују на ономе што ми желимо да урадимо, него какву су улогу те странке до сада глумиле.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Слажем се ја са тим у потпуности, али ви сте нови и тек треба да се докажете и нечим истакнете да би се за вас гласало. На изборе изађе 49 и кусур %, дакле ви имате преко 50% људи у Србији да их убедите да имате неку нову идеју, микс ове две постојеће или неку нову трећу различиту, небитно. И ја сам у тих 50% апстинената па изволте убедите ме да сте озбиљни и да знате шта радите.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 25
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung 
Слажем се ја са тим у потпуности, али ви сте нови и тек треба да се докажете и нечим истакнете да би се за вас гласало. На изборе изађе 49 и кусур %, дакле ви имате преко 50% људи у Србији да их убедите да имате неку нову идеју, микс ове две постојеће или неку нову трећу различиту, небитно.

То је суштински тачно. Иако је лако оспорити наведени број похађалаца општих избора, вреди узети у обзир да повремено гласа и један не баш занемарљив део неверника у нуђене. То су људи који још верују у велике разлике, довољне да једне кажњавају гласањем за друге.

И ја сам у тих 50% апстинената па изволте убедите ме да сте озбиљни и да знате шта радите.

За то би најбоље било да упознаш неке од људи са наше листе. Врата су отворена. Мој број телефона је 0642756367. Јави се. Договорићемо се.

Сад одвајам страначко од личног... Пошто пишеш да си неопредељен, чини се - строго, а пишеш то ћирилицом, мени би било нарочито драго да се упознамо и поразговарамо. Рецимо да имам осећај куда то води. Мислим да у НОПО-у можеш да нађеш више него што очекујеш.

Хајде да се вратим на главно...

Да нас из Ниједног од понуђених одговора не познајем, ту укључујући и себе, подржао бих нас само зато што нисмо учествовали у удруженом злочиначком подухвату, али не бих много очекивао. Срећом, познајем нас.

Ови избори су повољни за свакога ко размишља иоле отворено. Нико не жели да буде заморче, али је Лукачевићева управа била толико лоша да то заиста не може тек тако да се поквари. Потребно је умеће рђавог. Истина, треба се упутити. Треба темељно проћи кроз све што су радили. Многи причају и пишу напамет. У сваком случају, тврдим да би општина без власти боље радила, него општина са оваквом влашћу. За то шаку стављам на пањ. А са друге стране су људи који на прошлим изборима нису успели да му оспоре руковођење општином, уз развијену страначку инфраструктуру, коју ми немамо.

Ако бисмо општину 7. јуна поверили НОПО-у, то би представљало одличан залог за наду. Ми сâми не верујемо у причу, него у дела, па се надамо да ће Вождовчани у себи наћи довољно мудрости да нас опробају. За после не бринем.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2009, 07:24:22 od Тулимировић »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 20:34:10
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.