Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uložio 200.000 evra a još čeka dozvolu  (Pročitano 364 puta)
23. Okt 2013, 09:14:42
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Sony xperia
Uložio 200.000 evra a još čeka dozvolu

Zbog jednog dokumenta, Zoran Milovanović ne može da pokrene posao već šest godina. Onemogućen da zaposli dvadeset radnika

POŽAREVAČKI privrednik Zoran Milovanović (na slici), od 2007. godine ne uspeva da okonča birokratsku proceduru za gradnju putnog priključka u Ljubičevu, kako bi podigao stanicu za tečni naftni gas i naftne derivate. Posle dugotrajnog i mukotrpnog pribavljanja neophodne dokumentacije, sve je definitivno stalo početkom 2012. godine. Tada je konačno rešenje trebalo da mu potpiše državni sekretar u tadašnjem Ministarstvu za prostorno planiranje, urbanizam i zaštitu životne sredine, Nebojša Janjić, ali taj potpis do danas nije stavio ni on, ni njegov naslednik Milan Miljević.

- U ceo ovaj projekat do sada sam uložio šest godina i 200.000 evra. U planu mi je da zaposlim 20 ljudi, ali u tome sam onemogućen, jer je u ovom ministarstvu sve zaustavljeno - kaže ogorčeni Milovanović.

On navodi da je još krajem 2007. uspeo da dobije akt o urbanističkim uslovima, ali je naredne godine sve stalo, zbog izbora, nakon čega je resor građevinarstva dobila DSS. Pošto mu je rečeno da se novoj garnituri neće svideti što je akt dobio dok je Velimir Ilić bio ministar, Milovanović je zemljišnu parcelu prebacio na drugo pravno lice i tražio promenu prvobitnog akta.

- U avgustu 2008. izdali su mi novi akt, pa sam izradio projektnu dokumentaciju za putni priključak, što me je koštalo 15.000 evra. Međutim, procedura se potom otegla na naredne četiri godine - kaže Milovanović.

Kada je, najzad, dobio pozitivno mišljenje državne revizorske komisije, nadležne stručne službe izradile su rešenje o odobrenju za izgradnju. Ono je početkom 2012. predato državnom sekretaru Janjiću, ali ga on nije potpisao.

- Apsurdno je što je upravo on bio predsednik revizorske komisije koja je dala pozitivno mišljenje, a onda nije želeo da potpiše rešenje - kaže Milovanović.

Kada je ministar građevinarstva ponovo postao Velimir Ilić, Milovanović mu je u martu i aprilu ove godine poslao urgencije za potpisivanje rešenja, ali mu on do danas nije odgovorio. Pošto više ne želi da gubi vreme i toleriše ovakavo postupanje države, Milovanović će se za pomoć obratiti nadležnim telima u Evropskoj uniji.

- Neka njima država Srbija objasni iz kog razloga jedan privrednik, nakon šest godina i uloženih 200.000 evra, ne može da dobije jedan jedini neophodni potpis - kaže Milovanović.

ZASTARELA DOKUMENTACIJA - Njegova dokumentacija je zastarela i mora ponovo da je pribavlja. U skladu sa važećim zakonom, ona je zastarela pre godinu i po dana, zato i nije potpisano rešenje - kaže Milan Miljević, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva odgovarajući na pitanje zašto Milovanović, nakon procedure od šest godina, ne može da dobije rešenje za gradnju putnog priključka. - Ukoliko je Milovanović nezadovoljan postupanjem, može da se obrati nadležnim inspekcijama.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: evra eka Ulo dozvolu

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.097 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.