Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 23:07:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Izabran novi patrijarh SPC  (Pročitano 29929 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
A te i takve rasprave, a posebno one podsmesljive koje se odnose na godine novoizabranog patrijarha, treba ostaviti za druga mesta i drugo vreme...
Ne pada mi ni na kraj pameti da se podsmevam novoizabranom Patrijarhu , cak mi je i drago zbog njegovog izbora obzirom da je "pretio" izbor Kacavende i Amfilohija .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Нису нас сломиле ове тешке године...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12392
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 1100
Nije mi jasno zasto si toliko ogorcen izborom?

Citat
Novi patrijarh pozdravlja dolazak pape

Episkop niški Irinej, novi srpski patrijarh, izjavio je prošle nedelje da bi SPC pozdravila dolazak pape u Srbiju 2013. godine, na obeležavanje 1.700 godina od usvajanja Milanskog edikta.

Dolazak poglavara Rimokatoličke crkve u Srbiju 2013. godine i njegov susret s predstavnicima pravoslavnih crkava dao bi "počasno mesto Srbiji i njenoj ulozi u obeležavanje 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta", kojim je 313. car Konstantin, rođen u Nišu, uveo slobodu veroispovesti i prekinuo progon hrišćana u Rimskom carstvu.

Vladika Irinej je agenciji Beta 18. januara rekao da ne zna da li će poglavar Rimokatoličke crkve 2013. godine posetiti Srbiju, ali da "postoji želja pape da do susreta dođe baš u Nišu".

"To je pre svega njihova stvar (Katoličke crkve), ali mi smo imali prilike da čujemo da je želja pape da se susretne s predstavnicima pravoslavnih crkava ovde, to bi dalo počasno mesto Srbiji i ulozi Srbije u takvom događaju, to bi u stvari bio prvi susret posle 11. veka, posle 1054. godine, kada je došlo do raskola između istočne i zapadne crkve", rekao je vladika Irinej.

O poseti pape je, kako je kazao, bilo govora i ranije, ali po jednoj drugoj osnovi. "Ovo bi bio dolazak sa posebnim razlogom i SPC bi ga pozdravila. To bi bila prilika ne samo za ekumenski susret nego i za dijalog", rekao je Irinej.

Dodao je da bi poseta 2013. godine "možda bila i prilika da se postavi pitanje ponovnog ujedinjenja i počne razgovor o tome. To jeste jedan dug put i proces, jer je toliko vekova prošlo od deobe i podeljenosti, ali bez prvog koraka nema ni onog poslednjeg".

Vladika niški je u intervjuu za agenciju Beta rekao i da "postoje nagoveštaji nepriznate Makedonske pravoslavne crkve da želi da nastavi dijalog sa SPC" i da je Srpska crkva otvorena za taj dijalog.
Mислим да овде лежи највећа опасност,молио би да одговоре дају они који се бар мало разумеју,а не они који благе везе немају због чега се нам се коса диже од овога
IP sačuvana
social share
у суштини,овај документарац је за зле људе,нацисте,геноцидни шљам и сличне креатуре...кокота,топла препорука за тебе Smile
од мене ...нула испод земље
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia N97
a shta bi se tako katastrofalno desilo i da se crkve ujedine ? chisto da mi neko objasni
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Drago mi je da smo dobili dobrog i dostojnog Patrijaha ustvari nadam se da je takav... vreme ce pokazati.

Fahr pa desilo bi se to da bi nasa crkva postala njihova Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia N97
pazi, jesu oni meni malo jezivi, ali Bozhe moj, ne bi nas vezivali na akumulatore  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
Apple 15
I sta ce biti ako papa dodje... agnus dei ce da razbije sedmi pecat i izjahace jahaci apokalipse?

Umesto da budete ponosni sto ce Srbija bar na par dana da postane centar hriscanstva (a ne Carigrad, Moskva ili Rim), vi se plasite jednog pape kao da je satana licno...

U ostalom, saradnja medju hriscanskim crkvama jaca, jer su posle 6 vekova ponovo pod udarom istog neprijatelja...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
pazi, jesu oni meni malo jezivi, ali Bozhe moj, ne bi nas vezivali na akumulatore  Smile

mozda cemo mi njih Smile

SLazem se sa aneom da nema nista lose u tome da Papa dodje u Nis 2013 naravno zajedno sa drugim predstavnicima velikih crkvi
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia N97
razlika izmedju pravoslavne i katolichke crkva je krajnje smeshna ... otprilike tri glupa dekreta koje su doneli katolici od Shizme na ovamo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
razlika izmedju pravoslavne i katolichke crkva je krajnje smeshna ... otprilike tri glupa dekreta koje su doneli katolici od Shizme na ovamo

Sto bi znacilo da je jedini logican sled dogadjaja da oni prihvate da su oni promenili veru a ne mi i da se vrate onom kako je bilo.... a svi znamo da se to nikad nece desiti i da ako neko zeli ujedinjenje morace da prihvati njihove zahteve.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia N97
i da mi prihvatimo tachniji kalendar  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 23:07:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.