Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Iz podgoričke banke ukraden vredan samurajski mač?  (Pročitano 1158 puta)
14. Sep 2015, 00:03:47
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Iz podgoričke banke ukraden vredan samurajski mač?

Tužilaštvo istražuje da li je iz sefa Sosijete Ženeral Montenegro banke u Podgorici nezakonito nestao samurajski mač neprocenjive vrednosti, star oko 13 vekova.

Katanu koja je vekovima u vlasništvu porodice Bakić iz Danilovgrada, Božidar Bakić ostavio je početkom marta u sef bivše Podgoričke banke.

Mesec kasnije iz banke su nestali mač i zlatna povelja koju je njegov predak dobio 1058. godine zbog učešća u ratu. Katana je, kako piše u sertifikatu, od izuzetne istorijske vrednosti, a izrađena je u periodu između sedmog i 10. veka. Beogradski Institut za ispitivanje materijala i metala, utvrdio je da je sečivo kovano u 240 slojeva. Božidar Bakić optužio je Danilovgrađanina K. B. i više radnika banke za višemilionsku krađu, pišu podgoričke "Vijesti".

"Katanu i povelju ostavio sam u sef 6. marta, a 13. aprila pošao sam da proverim sef. Zatekao sam ga praznog. Od službenika banke dobio sam odgovor da ga je K. B. odneo iz sefa 6. aprila. Bio sam u bunilu. Nisam znao kako ga je uzeo, jer je jedan od dva ključa koji otvaraju sef bio kod mene. To znači da je neko iz banke morao da mu da dupli ključ, za koji ja nisam znao da postoji", kazao je Bakić.

Bakić je objasnio da je K. B. opunomoćio da traži kupca za katanu, ali ne i da raspolaže sefom. "Falsifikovao je punomoć za rukovanje sefom i potpisao ga inicijalima. To će utvrditi grafolog. Odgovorna osoba iz banke V.P. svađala se sa mnom kad god sam tražio objašnjenje kako je sa falsifikovanim punomoćjem ispražnjen moj sef", rekao je Bakić.

Danilovgrađanin tvrdi da ga je sugrađanin nazvao 13. aprila, par sati nakon što je izašao iz banke i ponudio mu da mu u ratama otplati 150.000 eura za katanu. "Počeo je da me ucenjuje. Pošao sam u danilovgradsku policiju, sve im ispričao i podneo prijavu. Odmah nakon toga me pozvao i počeo da preti meni i porodici. Od tada mi preti, prate me muškarci koje je platio i ugrožavaju me. Presreće me, zatvarao me je u džip, pretio pištoljem dok nisam povukao prijavu", tvrdi Bakić.

Ispričao je da je par dana kasnije otišao u danilovgradsku policiju da podnese novu prijavu za pretnje, ali da je inspektor to odbio. "Doneo sam im snimke pretnji, ali i one na kojima priznaje da mi je uzeo mač. Nisu prihvatili ništa od toga i shvatio sam da pokušavaju da zataškaju slučaj. Zbog toga sam 3. jula podneo prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu, ali ni oni od tada nisu ništa uradili. Nedavno sam pošao da pitam što se dešava i rečeno mi je da imaju dosta posla i da nemaju kad. Zaključujem da su svi oni uvezani i da štite K.B. i njegove saučesnike", tvrdi Bakić.

Kazao je da, uprkos prijavi, vodi i privatnu istragu, preko koje je saznao da K. B. sa izvesnom osobom iz Niša pokušava da proda katanu u Srbiji.

Iz kabineta vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića pojasnili su da im je iz podgoričkog tužilaštva dostavljen izveštaj u kom piše da se predmet nalazi u fazi izviđaja.

Iz Uprave policije, međutim, odgovorili su da se zamenik osnovnog državnog tužioca u Podgorici izjasnio da "nema elemenata krivičnog dela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti".

Iz Sosijete banke su se pozvali na Zakon o bankama i nisu odgovorili na pitanja kako je vredan imetak Bakića nestao iz njihovog sefa.

Izvor http://www.021.rs/Info/Zanimljivosti/Iz-podgoricke-banke-ukraden-vredan-samurajski-mac.html
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
pffffff  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
ukrala ga sofija
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Secret of the Sword...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

No lord shall stand before myself

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7465
Zastava Sahara
OS
Windows
Browser
Chrome 40.0.2214.115
mob
Nokia 
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.