Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jun 2025, 21:24:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Spasavali dečaka iz vira  (Pročitano 820 puta)
28. Jul 2011, 12:41:22
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
Taj osećaj kada smo uspeli da ga povratimo u život ne mogu da opišem. Bio sam zbunjen, uplašen, ali je osećaj bio pun adrenalina kada smo shvatili da ima nade, priča Bojan Radak, koji je maloletnom M.J. (13) iz Kučeva, koji je pre desetak dana potonuo u vir reke Pek, davao veštačko disanje i povratio ga u život.
Plaža nije bezbedna za decu jer je gore plićak i brzak, a onda odjednom vir od četiri metra: Spasioci

Maloletni M.J. obmanuo je roditelje koji mu nisu dozvoljavali da ide na Pek na kupanje jer nije znao da pliva, rekavši im da ide da igra fudbal, a u stvari je sa drugom otišao da se kupa. U bezazlenoj dečjoj igri u jednom trenutku je zaronio, ali ga je voda iz plićaka odvukla u vir koji je tu nastao posle vađenja peska.

- Posle velike vrućine svratio sam slučajno na Pek da se malo osvežim jer su tamo bile moja sestra i devojka. Posle kupanja, pred polazak kući, čuo sam povike žene: ,,Brzo, deco, dete se udavilo!” Odmah smo drug i ja skočili u vodu i počeli da pretražujemo dno. Za nama su krenula još dva prijatelja i gotovo pet minuta smo ronili, ali od potonulog dečaka nije bilo traga. Onako u panici, moj drug Vladan Rajić, koji se sada odmara na Srebrnom jezeru, udario je glavom o glavu potonulog dečaka i ubrzo ga izvukao na površinu. Pomogli smo mu da ga odvučemo do obale, ali dečak nije davao znake života. Okrenuli smo ga na stomak da bismo mu izbacili vodu. Jedan drug je seo na njega i stavio mu ruke u normalan položaj, a ja sam, posle pranja lica i glave od mulja i peska, počeo da mu dajem veštačko disanje. Posle vađenja iz vode, on gotovo tri minuta nije davao znake života, a onda polako mu se povratio puls i počeo je da izbacuje pomalo vazduha i vode, a moj drug koji je kontrolisao puls uzviknuo je ,,Živ je, nastavi, nastavi!”. Osetili smo kako mu srce kuca sve brže i brže i ubrzo su mu se smanjile i zenice. Posle desetak minuta stigla je i policija, a ubrzo za njom i ekipa Hitne pomoći i on je prenet na dalje lečenje u Beograd - priča još pod utiskom događaja Bojan Radak (26), ugostitelj iz Kučeva.

Miloš Parabucki kaže da je sa devojkom i ocem Željkom bio na plaži i da su oni čitavih pet minuta ronili i pretraživali dno Peka koji je tu dubok oko četiri metra i kada su već izgubili nadu da će dečaka pronaći, našli su njegovo telo.

Lidija Babić kaže da se na gradskoj plaži sunčala sa drugaricom kada je začula povike da se neko dete davi.
-Videla sam Bojana kada je skočio u vodu i počeo da pretražuje dno vira. Pored obale našlo se mnogo ljudi koji su sve to posmatrali. Zapazila sam zbunjenog dečaka koji je rukom pokazivao mesto i govorio uplašenim glasom: ,,Tu je nestao, verovatno se udavio”- priseća se Lidija.

Kada su ga konačno pronašli i izvadili iz vode neki kupači su bili u panici, drugi su plakali, neki nemo posmatrali, a bilo je i onih koji su počeli da beže. Ova plaža nije bezbedna za decu jer je gore plićak i brzak, a onda odjednom vir od četiri metra.

Teško stanje
- Dečak je kod nas primljen u stanju kome, sa oštećenjem na plućima. Njegovo stanje je trenutno nešto bolje, pluća se polako oporavljaju, a on se polako budi iz komatoznog stanja. Sada može da otvara oči, ali još ne odgovara na pitanja, a najveći problem je to što ne znamo kakve je posledice po njegovo zdravlje napravio dug boravak pod vodom, bez kiseonika. Dečak se trenutno nalazi na intenzivnoj nezi - objašnjava doktor Radoje Simić.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Svaka čast momcima ...  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile  Smile Smile Smile Smile

A ti mali ...  Smile Smile Smile Smile  ima da presediš raspust kući ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Motorola 
Sve pohvale za momke,i ovaj hirurg Simic je mnogo dobar,jedan od najboljih decijih hirurga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
mob
Samsung S8
Svaka cast likovima koji su ga izvukli.
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia 
Momcima svaka čast, ndaam se da će dtet biti dobro. A opštini koja ne brine o plaži i bezbednosti treba suditi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jun 2025, 21:24:03
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Spasavali vira aka

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.148 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.