Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ivo Sanader u Beogradu  (Pročitano 2115 puta)
15. Nov 2004, 13:48:02
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Ivo Sanader u Beogradu

ZAGREB - Ivo Sanader hrvatski premijer danas dolazi u Beograd. To je prva zvanična poseta predsednika hrvatske vlade Srbiji i Crnoj Gori od proglašenja nezavisnosti Hrvatske. Sanader će sa zvaničnicima SCG razgovarati o bilateralnim odnosima dve zemlje, evroatlantskim prespektivama, stanju u regionu, pitanju 1.189 nestalih osoba, položaju manjina, granici na Dunavu, povlačenju vojske SCG sa hrvatske granice, regulisanju imovinsko-pravnih odnosa preduzeća i pojedinaca u obe zemlje.

U intervjju za RTS, Sanader je rekao da unapređenje odnosa Hrvatske i SCG može biti "snažna poluga" za stabilnost regiona, kao i da ideja EU neće biti kompletna dok sve zemlje regiona ne postanu njene članice.
   
      

Većina Hrvata protiv posete

U anketi sprovedenoj tokom jučerašnje emisije "Nedjeljom u dva" na HRT u kojoj je gost bio direktor RTS Aleksandar Tijanić na pitanje "Šta mislite o sutrašnjem odlasku premijera Sanadera u službeni posjet Beogradu" 75 odsto odgovora hrvatskih građana bilo je da ne podržavaju taj susret, a njih 25 odsto je smatralo da je to dobro.
      
      
      
   

- Mora se postići trajna politička stabilnost u ovom delu Evrope, jer je to osnovna pretpostavka za korak napred, i u tom smislu su odnosi na relaciji Zagreb - Beograd od izuzetne važnosti - rekao je Sanader i dodao da Zagreb do marta 2005. godine očekuje pozitivnu odluku o početku pregovora za pristupanje EU. Hrvatski premijer je naglasio da će se uvek zauzimati da i SCG ide što brže na putu ka evropskim integracijama, a činjenica da je Hrvatska u tome dalje odmakla može da bude samo podsticaj za Državnu zajednicu.

Sanader se založio i za ukidanje viza između dve zemlje i najavi da će bezvizni režim prema SCG, koji ističe krajem godine, biti produžen za šest meseci ili godinu dana. Tokom ove posete očekuje se potpisivanje međudržavnog sporazuma o zaštiti nacionalnih manjina koji je hrvatski premijer okarakterisao kao "istorijski čin i veliki civilizacijski iskorak", jer su manjine "šansa, prilika, obogaćenje jednog društva".

Biće i potpisan Memorandum o naučno-tehničkoj saradnji SCG i Hrvatske. Pitanje vraćanja imovine Srbima u Hrvatskoj Sanader je nazvao "tehničkim, odnosno finansijskim" i najavio njegovo rešenje do kraja godine ili početkom sledeće. Hrvatski premijer je istakao i da pitanje granice nije nerešivo i pozdravio odluku Saveta ministara SCG da policija od vojske preuzme obezbeđivanje granice prema Hrvatskoj. On će razgovarati sa Svetozarom Marovićem, predsednikom SCG, Zoranom Šamijem, predsednikom Skupštine SCG, Vojislavom Koštunicom, premijerom Srbije i sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog veća.
Priredila: J. J
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 19 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.