Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ivo Sanader podneo ostavku na mesto premijera i predsednika HDZ  (Pročitano 12334 puta)
01. Jul 2009, 13:10:22
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Premijer Ivo Sanader navodno je podnio ostavku na mjesto šefa Vlade i predsjednika HDZ-a. Na njegov bi mjesto, prema pisanju Jutarnjeg lista, trebala doći dosadašnja potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor. HDZ-ov kandidat za predsjednika Hrvatske trebao bi biti Andrija Hebrang koji još nije prihvatio kandidaturu.

Izvor: 24sata

Konferencija za stampu u 14:00
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 163
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
Otisao jedan zamijenio ga jos gori(a).  Smile

Samo da Hebrang ne dodje na vlast. Hebrang=glup, pokvaren, pohlepan, nacitan i naravno zesci nacionalist.  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 01. Jul 2009, 16:33:12 od Me_again »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6120
Sanader: Povlačim se iz politike!

Ivo Sanader podneo je ostavku na mesto premijera Republike Hrvatske."Povlačim se iz politike, politika nije služenje sebi već narodu. U politku sam ušao za opšte dobro, a ne za svoje dobro", rekao je hrvatski premijer na vanrednoj press-konferenciji u Zagrebu. Sanader je za naslednicu predložio svoju zamenicu u Hrvatskoj demokratskoj zajednici i potpredsednicu Vlade Jadranku Kosor.

"Neću se kandidovati za predsednika države - povlačim se sa mesta premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice...", rekao je Sander.

On je demantovao navode medija da odlazi zbog bolesti, kao i one prema kojima će preuzeti neku od značajnih dužnosti na nivou EU.

"Bogu hvala nisam bolestan, niti sam prihvatio neku od ponuđenih evropskih dužnosti", rekao je Sanader.

Sanader je rekao da nije lako doneo odluku o povlačenju, ali je ocenio da su posle 20 godina njegovog političkog angažovanja, povratkom Hrvatske u evroatlanstke integracije njegovi ciljevi ispunjeni.

"Značajan deo mog života bio je posvećen politici. Odlazim zadovoljan jer su ciljevi koje sam zacrtao ostvareni - na pragu smo ulaska u EU, pokrenuli smo Hrvatsku i na unutrašnjem planu", rekao je on

"Ponosan sam na sve uspehe Vlade i HDZ pod mojim vođstvom. Vozio sam uvek u petoj brzini.... novinari vi to znate, ali u životu postoje trenuci za nove početke - ja sam zaključio da je za mene došao taj trenutak. Ja sam svoju deonicu odradio, sad je red na druge", poručio je premijer u ostavci.

Sanader je rekao da nikada nije bežao od izazova i problema, odgovarajući na na pitanje da li je ostavka "napuštanje broda koji tone", kada je reč o evropskim integracijama Hrvatke.

Na konferenciji za novinare u Banskim dvorima, Sanader nij hteo da detaljnije govori o promenama u stranci.

"Moj posao je obavljen, moje političko delovanje se završava. O odlukama sam obavestio predsednika Hrvatske Stjepana Mesića i razgovarao sa stranačkim rukovodstvom. Predložićemo da sledeća predsednica Vlade bude Jadranka Kosor", rekao je Sanader.

Hrvatski mediji prethodno su spekulisali da su razlozi ostavke lične prirode ili namera da se kandiduje za predsednika. Tportal preneo je da je razlog odlaska premijera bolest jednog člana njegove porodice.

Ostavka premijera Hrvatske Ive Sanadera uzrokovala je u utorak pad skoro svih indeksa na Zagrebačkoj berzi.

Početni minus Crobexa od samo 0,3 odsto znatno se povećao nešto pre 13 časova, kada je nakon objave vesti o Sanaderovoj ostavci indeks potonuo za čak 4,6 odsto, da bi minus u 14.30 dostigao čak 6,7 odsto, javlja Tportal.hr.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Papa. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
Не верујем да се иједан политичар може из чиста мира одлучити на повлачење из политике. Исувише им је добро да би тек тако баталили све ... Живи били па видели колико је искрен ... или боље речено живи били па видели који су прави разлози.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia E
ne vidim sto bi nas u Srbiji to interesovalo, ko mu klacka koske! Smile

Mene vise interesuje kad ce vreme da se stabilizuje to je prava vest a ne ovo! Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zakon je tu da bi bio prekrsen

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 590
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
BlackBerry 8800
Pa ovo je "Politicki-Geopoliticki forum" znaci pricamo o svemu i  svuda.Malo bi cudno bilo da se ova tema pojavi na nacionalistickom delu foruma.
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 310
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11

"Sanaderova ostavka je samo manevar"
Blic -

Reakcije na ostavku premijera Hrvatske Ive Sanadera stižu sa iznenađenjem, zahtevima za vanredne izbore i pretpostavkama da je u pitanju manevar pred predsedničke izbore.

Valentić: Tuđman nije prihvatao ostavke

Bivši predsednik vlade Hrvatske Nikica Valentić je istakao u razgovoru za "Jutarnji" da razume Sanadera, ali i da "Franjo Tuđman nije prihvatao ostavke".

"Nekoliko puta sam Tuđmanu nudio ostavku. Posao premijera je veoma stresan i naporan i svako ko ga je radio je sigurno razmišljao o ostavci. Uvek sam o tome razgovarao sa predsednikom, o svemu sam se dogovarao, a on nikada nije prihvatao ostavke", rekao je Valentić, premijer Hrvatske od 1993. do 1995. godine za "Jutarnji". Poslanici Hrvatskog sabora iz redova vladajuće koalicije su izrazili iznenađenje Sanaderovom odlukom, ali su dali podršku novoj mandatarki, dosadašnjoj potpredsednici vlade Jadranki Kosor.

Opozicija, međutim, smatra da je neophodno održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, a Sanaderovu odluku smatraju bekstvom. I predstavnici vodeće opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) su osudili Sanaderov potez i ocenili da je došlo vreme za vanredne parlamentarne izbore.

"Ako ovo nije neki manevar za predstojeće predsedničke izbore, već njegov stvarni odlazak iz politike, onda vlada koja se sada sastavlja, s istim koalicionim partnerima i premijerkom, može biti samo kratkotrajna, privremena vlada pa da u Hrvatskoj moraju biti organizovani parlamentarni izbori", rekla je predsednica poslaničkog kluba opozicione Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić.

Poslanik opozicionog Istarskog demokratskog sabora Damir Kajin smatra da je Sanaderov čin manevar da se za pet meseci kandiduje za predsednika države. Kajin smatra da je era Sanadera i vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) posle takvog beksva završena, pa da treba ići u prevremene izbore jer se Hrvatska nalazi pred ekonomskim, socijalnim i društvenim slomom.

Nove izbore očekuje i poslanik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić, koji je ocenio da nova vlada može neko vreme da funkcioniše, ali da se mogu očekivati i prevremeni parlamentarni izbori.

Ostavka premijera Ive Sanadera nije moralan čin, izjavili su čelni ljudi Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) koji ističu da se mnogi zbog tog Sanaderovog postupka osećaju prevarenima.

"Bilo bi pošteno prema građanima Hrvatske priznati da je hrvatska vlada nemoćna da se u tom trenutku nosi sa i kvalitetno rešava nagomilane političke i ekonomske probleme zemlje", istakao je S S SH dodajujući da je trebalo da i svi drugi članovi vlade podnesu ostavke.

Ostavka prodrmala Zagrebačku berzu

Samo nekoliko minuta posle Sanaderove ostavke, na Zagrebačkoj berzi je krenula rasprodaja akcija što je izazvalo vrtoglav pad berzanskog indeka, kao i vrednost akcija građevinskih i brodarskih, te preduzeća prehrambene industrije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Ipak je ova tema za , nas , u Srbiji, nezanimljiva. Da li će predsednik vlade biti ovaj, ili onaj. Za tu gospođu nisam nikada ni čuo. Ipak je to za nas strana zemlja, isto toliko koliko i Mađarsak, Rumunija ili Bugarska. Možda sam ja lično slabo obavešten , ali ne znam ni koje su partije u Hrvatskoj sem HDZ-a i one socijalističke , kojoj ne znam ime, koju je vodio Ivica Račan. Ali i to mi je ostalo u glavi iz perioda zajedničke države. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić primio je k znanju odluku Ive Sanadera da se povuče sa položaja predsednika Vlade i pritom izrazio čuđenje izborom trenutka u kojem je premijer odlučio da objavi svoj odlazak, saopštio je Mesićev kabinet, posle večerašnjeg sastanka sa premijerom u ostavci.

Mesić je u saopštenju podsetio da je institut ostavke imanentan demokratskim sistemima i da u parlamentarnim demokratijama, ostavka premijera ni na koji način ne treba i ne sme uzdrmati celi sistem.

"Predsednik Republike ipak ne može, a da ne izrazi čuđenje izborom trenutka u kojem je dosadašnji premijer odlučio da objavi svoj odlazak, jer nema nikakve sumnje o tome da je Hrvatska u vrlo ozbiljnoj, može se čak reći kritičnoj ekonomskoj situaciji, kao i da su pregovori Hrvatske o pristupanju EU zapeli zbog blokade susedne Slovenije, zbog čega su pogoršani i odnosi sa tom zemljom", kaže se u saopštenju.

"Kriza vlade u takvim okolnostima, ma koliko da sve institucije i dalje rade svoj posao i da će svi, uključujući predsednika Republike, strogo poštovati Ustavom i zakonom propisanu proceduru za taj slučaj, ne pridonosi stabilnosti zemlje i neizbežno će izazvati nedoumice u inostranstvu", ocenio je Mesić.

Mesić je ocenio da je, gledano u celini, dobro sarađivao sa Sanaderom, posebno na planu evropske politike i istakao da očekuje da će i novi premijer nastaviti praksu takve saradnje, poštujući bez zadrške ovlašćenja predsednika na polju spoljne politike, odbrane i nacionalne bezbednosti, utvrđenih Ustavom Hrvatske", kaže se u saopštenju iz Mesićevog kabineta, prenosi Hina.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.