Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ivo Sanader podneo ostavku na mesto premijera i predsednika HDZ  (Pročitano 13721 puta)
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Е сада сам се јако забринуо! Smile
U je oznojao sam se od muke. Smile Ispod jezika, naravno. Smile

Да ли ја то видим акценат на првом слову реченице? Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia 6230
Sanader ti je budala, koji nije skapirao, koliko je hdz komunisticki u srzi.
Uzeo covek nesto na svoju ruku, a to nevidljivi establishment ne prasta.
Ono sto ja nazivam srpska Moskva, je u stvari Jugo establishment komunistickih ubica, koji su institucionalno i dogovorno opljackali bivsu nam.Oni drmaju i Srbijom i Hrvatskom.
Kao trt, ne da zemlju, ide na Vojinu foru, ne dam Kosovo.Onaj Hebrang ima kontinuitet Moskovske cheke i partijske akademije. Balvanija gleda sta on laze rulju.
Pa nisu bre dosli s Marsa neki novi hrvati ili srbi. To je sve od istih ljudi i od istih pljackaskih jaja.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15

"Gospodine Ivo niste vi Lassie da vam se ljudi vesele kad se odlučite vratit"

Tekst: N.Š.
Screenshot: Facebook

SAMO NEKOLIKO sati nakon pressice na kojoj je naš bivši, odbjegli premijer najavio svoj povratak u politiku, počele su se osnivati Facebook grupe maštovitih i manje maštovitih naziva čije se članstvo povećava iz minute u minutu.

Tako je grupa "Gospodine Ivo niste vi Lassie da vam se ljudi vesele kad se odlučite vratit" u samo sat vremena prikupila preko 6.500 tisuća članova. "Gospodin Sanader se ponovo vraća. Velika većina nas smatra da bi mu bilo bolje da ostane tamo gdje je i bio do sada", pišu osnivači grupe. Zid na kojem članovi pišu vrvi psovkama na račun bivšeg premijera te teorijama o razlozima njegovog povratka u politiku. Kao najčešći razlog spominje se "stezanje kriminalnog obruča" oko Sanadera dok je jedan od članova napisao da je "Lassie malo pametniji od Sanadera".

Druga grupa sličnog sadržaja, nazvana "Protiv povratka Ive Sanadera u aktivnu politiku" u samo tri sata prikupila je oko 2.000 članova, a njihov broj se također neprestano povećava. "Osoba koja u najtežim trenucima od Domovinskog rata napusti brod koji tone ne može i ne smije obavljati političku dužnost u RH. Osoba koju se veže s nizom afera i koji opet u politiku želi vjerojatno samo zato da stekne imunitet od kaznenog progona. Osoba koja drugima predbacuje da ne znaju da li bi piškili ili kakili, a na kraju ispadne još neodlučniji. Za nas je bila dobra odluka što se odlučio povući iz politike", piše osnivač grupe, a na stranici također piše "Ivo, znaj, svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj".

U vrlo kratkom vremenu članstvo je skupila i grupa "Svi mi koji zelimo reci ....'Sanaderu ODJEBI!'". Učlanjeno je više od 1.500 članova koji neuvijeno poručuju bivšem premijeru neka se "vrati od kud je došao". Zasad najviše članova ima Facebook grupa "Protiv povratka Sanadera u Sabor i aktiviranja zastupničkog imuniteta!". U nekoliko sati prikupili su oko 10.000 članova.

Izvor: Index
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
HDZ izbacio iz svojih redova Ivu Sanadera
Politički fijasko bivšeg premijera
N. Vlačo | 05. 01. 2010. - 08:00h | Foto: Beta | Komentara: 17

Ivo Sanader, bivši premijer Hrvatske koji je u nedelju najavio povratak u politiku, odlukom Predsedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) juče je, nakon osam sati većanja, izbačen iz članstva stranke čiji je bio počasni predsednik.

On je nameravao da aktivira tu funkciju, što je vrh stranke ocenio kao pokušaj puča i udar na Jadranku Kosor, premijerku Hrvatske i predsednicu HDZ.

Od juče ujutru trajala je drama u sedištu HDZ u Zagrebu, a sve se završilo oko šest sati popodne kada je iz zgrade vidno besan izašao Luka Bebić, predsedavajući Sabora i kazao da Sanader nije izvršio puč, kao i da on neće da podnese ostavku na čelnu funkciju u Saboru. Bebić je u nedelju podržao bivšeg premijera, zajedno sa još 14 poslanika HDZ.
To je trebalo da bude poruka Kosorovoj da Sanader želi da odmrzne svoj poslanički mandat u Saboru i da u tom telu ima ljude koji mogu da ugroze vladajuću većinu i rad vlade. Odgovor Predsedništva HDZ juče je pokazao da je Sanader ipak ostao u manjini. Ispred sedišta stranke novinarima se pre početka većanja o Sanaderu obratio Andrija Hebrang, predsednički kandidat HDZ koji nije uspeo da uđe u drugi krug izbora i čiji rezultat je bivši premijer kritikovao u nedelju. Hebrang je napao bivšeg premijera zbog ambicija da se vrati u vrh stranke.
„Ljut sam na Sanadera, jer ne sme da se na protivstatutaran način radi ni u jednoj organizaciji. Trebalo je da kaže šta mu je na duši, onda bismo sazvali Predsedništvo i rekli što imamo“, kazao je Hebrang i dodao da prvo treba da se vidi koji je zapravo pravi razlog Sanaderovog povratka, a onda će se znati da li HDZ treba da kazni Sanadera i Bebića.
Branko Mijić, novinar riječkog „Novog lista“, komentarišući Sanaderov povratak za „Blic“ kaže da se radilo o pokušaju bivšeg premijera da makar ponovo preuzme stranku, ako već ne može da opet ima vlast u državi. On smatra da je u pitanju bio potez očajnika, koji je usledio nakon svih afera, uključujući i priču o vezama Sanadera i “Hipobanke”, o kojima su u poslednje vreme pisali mediji u Austriji.
„Mislim da će Sanader u svakom slučaju ostati u manjini, ne samo unutar HDZ, pošto je gotovo celokupna javnost negativno ragovala na najavu njegovog povratka u politiku. On se sada našao u poziciji u kojoj je pre deset godina bio Ivić Pašalić. Tada je javnost videla Sanadera kao demokratski izbor u odnosu na Pašalića koji je važio kao rigidni Tuđmanov kadar. Sada javnost Sanadera vidi kao opasnost opštim demokratskim procesima, a Kosorovu kao pozitivnu ličnost“, navodi Mijić i dodaje da će u HDZ morati da uslede unutarstranački izbori kako bi Kosorova konačno dobila pravi legitimitet vođe stranke.
On smatra da Sanadera napuštaju i najverniji saradnici poput Darka Milinovića, ministra zdravlja i Božidara Kalmete, ministra saobraćaja. Prema informacijama hrvatskog „T-portala“, podršku Sanaderu pruža mali broj saborskih poslanika i funkcionera, među kojima su Bianka Matković, ministarka bez portfelja i Luka Bebić, predsedavajući Sabora. Mijić kaže da je Sanader u okviru svog povratka u politiku želeo i da utiče na vrh HDZ da ta stranka pruži podršku nezavisnom kandidatu Milanu Bandiću, gradonačelniku Zagreba, u drugom krugu predsedničkih izbora 10. januara. Prema Mijiću, Sanader je ovim potezom samo učinio medveđu uslugu Bandiću. Ukoliko na izborima, prema očekivanjima, trijumfuje Ivo Josipović, kandidat opozicione Socijaldemokratske partije (SDP), otvorio bi se put prevremenim izborima i novoj vladajućoj koaliciji koju bi predvodio SDP, uz Hrvatsku narodnu stranku i Istarski demokratski savez.

U Splitu grafit „Sabor il’ zatvor?“
Samo dan nakon objave Sanaderovog povratka, u Splitu se pojavio grafit „Sabor il’ zatvor“, koji aludira na mogućnost odmrzavanja poslaničkog mandata bivšeg premijera i alternativu ukoliko se to ne dogodi, zbog afera u koje je Sanader navodno upleten. On ima još deset dana da se vrati u Sabor, a za to će mu biti neophodna pomoć predsedavajućeg Luke Bebića.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia 6230
E jebi ga g-pon Ivo razocara me. Ostavio ti 'chetnikinju' na vlast, a ona tebi samar.
Trebao si bre babu da trtis, pa da iz kreveta vladas Hrvatskom.Bonus penis, pacae domus, sto bi rekli stari latini.
Trebao si nas srbe da pitas. Ne znas ti kako je kad pustis srpkinju da se krese sa drugim. Radi ti o glavi. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
ЈОСИПОВИЋ О ВАНРЕДНИМ ИЗБОРИМА

ЗАГРЕБ, 05. јануар 2010. (ФоНет) - Ако Иво Санадер, после искључења из ХДЗ, успе да окупи довољан број саборских заступника који би влади ХДЗ одузели легитимитет, један од првих потеза које бих повукао, по доласку на председничку функцију, било би расписивање превремених избора, рекао је председнчки кандидат СДП Иво Јосиповић.

У случају да Влада губи легитимитет, расписивање превремених парламентарних избора једино је логично решење.

Ако Санадер са собом повуче пет заступника, владајућа коалиција једва би имала довољан број руку за већину у Сабору, што би премиерку Јадранку Косор ставило у незгодан положај у којем би помоћ морала да тражи од опозиције, преносе медији у Загребу.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Samsung Galaxy S24
Ако Санадер са собом повуче пет заступника, владајућа коалиција једва би имала довољан број руку за већину у Сабору,

Moже повући бар 3.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Бебић одбацио Месићев захтев

ЗАГРЕБ, 5. јануара (Тањуг) - Председник Хрватског сабора Лука Бебић одбацио је данас захтев хрватског председника Стјепана Месића да поднесе оставку због подршке бившем премијеру Иви Санадеру, кога је владајућа Хрватска демократска заједница (ХДЗ) избацила из својих редова.

Месић је оценио да је јучерашње брисање Санадера из чланства у ХДЗ, дан пошто је најавио повратак у политику, логичан потез и затражио да због учешћа у том, како је рекао, Санадеровом "покушају пуча", из странке оде и Бебић, један од ретких чланова руководства ХДЗ-а који је гласао против избацивања бившег премијера.

"Бебић је учествовао у пучу и мора одступити с дужности председника Сабора", рекао је Месић.

Бебић је, у саопштењу, узвратио да "нити иницира, нити суделује у пучевима поготово не против на Уставу заснованих и демократски изабраних институција хрватске државе као што су Хрватски сабор, Влада и председник Републике".

"Нисам учествовао ни у покушају пуча у сврху дестабилизације тих институција ни 1994. године, у најделикатнијој и најтежој фази Домовинског рата, када је покушај пуча предводио тадашњи председник Хрватског сабора Стјепан Месић", поручио је Бебић председнику Хрватске.

Месић је 1994. године, после сукоба у врху ХДЗ-а, напустио тустранку и основао нову.

Бебић је оценио да је демократско право сваког, "па и за 44 дана одлазећег председника Републике Хрватске Стјепана Месића, на властито поимање уставног поретка и демократије, укључујући ту и унутарстраначке демократије".

Бебић је један од три члана Председништва ХДЗ који су гласали против брисања Санадера из чланства, а био је једини високи званичник који је присуствовао Санадеровом иступању у недељу и његовој најави да ће се вратити у политику.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
У Загребу у току састанак челника владајуће коалиције

ЗАГРЕБ, 5. јануара (Тањуг) - Лидери странака владајуће коалиције у Хрватској одржавају данас састанак на којем би, како се очекује, требало да размотре ситуацију после брисања бившег премијера Иве Санадера из чланства Хрватске демократске заједнице (ХДЗ), известили су локални медији.

Челници Самосталне демократске српске странке (СДС С) и Хрватске социјално-либералне странке (ХСЛС) јуче су изразили пуну подршку премијерки Јадранки Косор.

Председник ХСЛС Даринко Косор јутрос је, улазећи у зграду владе, изјавио да верује да је владајућа коалиција стабилна, јавила је хрватска агенција Хина.

Поред партијских челника, у Банске дворе стигли су и министри.

ХДЗ је јуче одлучио да избрише Санадера из чланства пошто је у недељу одржао конференцију за новинаре, без знања председнице странке Косорове, на којој је најавио повратак у политички живот.

Косорова је синоћ изјавила да је Санадер, који је био почасни председник ХДЗ, избрисан из чланства јер је таквим поступком прекршио статут странке, нанео штету угледу ХДЗ и довео у питање опстанак коалиционе владе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia 6230
A na sta to lici? Hocu da se vratim, a ako me necete, jebacu vam sve po spisku?
Jel se on sastaje sa Tomom? Mogli bi da imamo prve dve bratske stranke. Dobar pocetak za kovanje bratsva i jedinstva?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.