Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Italijan završio 15 fakulteta i "juri" sledeću diplomu  (Pročitano 791 puta)
18. Feb 2017, 14:40:59
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Italijan završio 15 fakulteta i "juri" sledeću diplomu

Lučano Bajeti živi u gradiću Veletri, smeštenom na Alban brdima iznad Rima, i provodi dane vrzmajući se po maloj kući i bašti.

Ali svakog dana, oko tri sata ujutro, on vadi knjige i počinje da uči. Vremešni Bajeti ima 15 bečelor i master diploma s različitih univerziteta širom Italije i već se uveliko priprema da stekne i svoju 16. diplomu.

"Zahvaljujući knjigama osećam se slobodno. Na kraju krajeva, obe reči imaju isti koren", kaže Bajeti ukazujući na italijanske reči libro, knjiga, i libero, što znači sloboda. Ovaj bivši direktor srednje škole 2002. godine je dospeo u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek s najviše diploma, završivši tada osam fakulteta, od čega je osmi bio mašinski.

Među njima su bili i fakulteti sociologije, književnosti, političkih nauka i filozofije, a većinom ih je završio na prestižnom i jednom od najstarijh univerziteta na svetu - rimskom La Sapienca Univerzitetu. Od tada je dodao još sedam drugih na svoju listu, uključujući kriminologiju, vojnu strategiju, koju je studirao na daljinu na Torinskom univerzitetu, i turizam, koji je završio ovog meseca u Napulju.

"Svaki put sebi postavljam novi izazov, da vidim koliko mi telo i mozak mogu izdržati", kaže Bajeti, koji je započeo karijeru kao nastavnik fizičkog. Njegova 30 godina mlađa žena, koja stoički izdržava njegov tempo, opisuje svog muža kao "pravog lika", koji je poznat u njihovom gradiću. Većinu diploma je stekao dok je imao stalni dnevni posao i volontirao za Crveni krst. Prvu diplomu, onu nastavnika fizičkog, stekao je 1972. i odmah je zavoleo akademski svet. Najveći izazov i najneuobičajenija je bila diploma vojne strategije.

"Ove studije su organizovali Ministarstvo odbrane i Univerzitet u Torinu i bavio se osetljivim stvarima u vezi sa nacionalnom bezbednošću. Ispite smo morali da polažemo u uniformi", kaže on.

Studije kriminologije, tokom kojih je radio intervjue sa zatvorenicima, takođe je imao dugoročni uticaj na Bajetija.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
dokoni kreten... Smile

pa da..jbs filozofiju rada i samu svrhu bilo kakvog strucnog usavrsavanja ...
vazna je filozofija diplome.. Smile

siguran sam da ne bi znao da zaradi za jedan hljeb dnevno...sa svim tim diplomama... da ga sad neko spakuje i bez icega....baci u afganistan ili u njujork...Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.