Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Istraživanje: Najmanje inteligentni su oni koji slušaju hip-hop i R´n´B  (Pročitano 36301 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
I ti mislis da ima smisla ovako?
Mozemo u nedogled, a cinjenice ce ostati cinjenice...
One kazu da danas rep predstavljaju (jer perjanica su uvek oni najprodavaniji) ljudi koji ne poseduju nikakav kvalitet ni sto se tice tekstova, ni sto se tice muzike....
Skrati pola sa Fiftija, skrati pola sa Pepersa... skrati pola i sa svih ostalih i ostaces na istom, samo sa upola manjim uzorkom Smiley

Ti izuzeci od pravila o kojima ti pricas su nebitni... tako je i u okviru Grand price bilo ljudi koji su na mestu... da li ih neko slusa stvar je licnog izbora ali kao sto ja ne volim da slusam rap ali postujem neke stare i nove momke, tako postujem i Zeljka Samardzica, Bokija Milosevica, Cobija (RIP), Tozovca, Harisa Dzinovica... cak je i Dino Merlin jedan album za ovo trziste izdao pod okriljem Granda ako se ne varam Smiley

Generalno danasnja popularna muzika podrazumeva smece.. ali je to smece u nekim pravcima zastupljenije... i u nekim pravcima cini mainstream...

Rap je danas takav...
Rnb takodje...

Rock se koliko toliko drzi, ali i tu ima previse ovih Tokio Hotela i slicnih gluposti...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
S tim da mi nije jasno kako se Aerosmith ubacio ovdje  Smile
Па имали су излет у реп са РанДМЦ  Smile

Елем, у праву је и СФ, али мислим да овакве поделе репера у САД нема. Пак и НВА су тамо основа а ови сада милионери су актуелни па се слушају. Код нас није тако. Олд скул њу скул врло раздвојено!

Generalno danasnja popularna muzika podrazumeva smece..
Е због овога је мени ова анкета неозбиљна. За мене је музика стала пре 7-8 година. Видиш да упоређујем старине стално. Ако ћемо да упоређујемо ово ново, онда је све смеће и сви су подједнако мало интелигентни.

Из ове расправе на 8-9 страна да се закључити да музика није меродавна за давање суда о нечијем интелекту. Мислим да се можемо са овим сви сложити.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Citat
I ti mislis da ima smisla ovako?
Pa ima, sad rekoh, isto sto i ti.
Dobar rap danas se moze cuti kod par izvodjaca.
Komercijala je losa, kao i u svakom muzickom zanru, a ovdje su uzimali upravo taj iskomercijalizovani rap. Ne slusam ni ja Lil Waynea, jer je sranje, a ovdje je Lil Wayne jedan od predstavnika rap-a.

Kao sto je danas Beyonce predstavnica r'n'b-a, a ima toliko boljih izvodjaca iz istog tog zanra, ali Beyonce je komercijala i ona se uzima kao mjerilo.

Ja sam na pocetku rekla da je stereotipno govoriti da neko ko slusa Mozarta ima vise pameti od onog ko slusa Destiny's Child, lupam. Isto ko sto je stereotipno govoriti da je rjecitiji onaj sto cita knjige od onog ko ne cita.
Ali pritom nisam na umu imala tu generalizovanu, masovnu podjelu, vec od osobe do osobe.
Po statistikima ovog tipa, medjutim, vjerovatno ja grijesim.

Citat
Па имали су излет у реп са РанДМЦ  Smile
a da, walk this way i to. eto, platili su cijenu  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Ta recenica koju si citirala bila je upucena clipu Smiley samo ste vi u medjuvremenu iskucali par poruka Smile

Anyway... komercijala ne podrazumeva djubre po svaku cenu... Metallica, Guns n Roses, Iron Maiden su bili komercijala a to nije izuzimalo kvalitet... Zdravko Colic je komercijala pa ne znaci da nije kvalitetan... ima dosta primera i u danasnjoj muzici medju mega popularnima kako kvalitet moze da uspe...

Statistika moze da pokaze bilo sta.... zavisi kako uzmes uzorak, na koji nacin zelis da dodjes do rezultata, ali defacto mozes dokazati bilo sta njome... i poptuno protivrecne stvari... ali meni ova deluje smisleno...

Ako neko pogleda spisak, videce da su u pitanju konkretni autori, konkretni zanrovi...
Uzorak nije idealan, ali je veoma veliki... samim tim moze da ima smislene rezultate...

Ne mozes o pojedinacnom coveku doneti zakljucak na osnovu muzike koju slusa...
Ali o vecoj grupi mozes...
I taj zakljucak ce biti dovoljno tacan...
Nece nikad biti apsolutno tacan jer u grupi ima raznih, ali ce biti dovoljno tacak...

Kao sto ce zakljucak da fudbaleri imaju krive noge biti generalno tacan za grupu fudbalera, da kosarkasi imaju nadprosecnu visinu iako ih ima i niskih, da su Romi ljeni i neobrazovani iako ih ima i vrednih i obrazovanih, da su Ameri degenerisana nacija iako imaju brilijantnih ljudi... i tako...
Ne opovrgava se teorija o grupama sa velikim brojem clanova tako sto se nadje jedan koji se ne uklapa...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
LG 4X HD
Ova anketa mozda ima smisla ako se gleda kroz to koja vrsta muzike "udara" na koju vrstu emocija.Rep uglavnom ide na primitivna i plitka osecanja ...."ti samo budi lepa,ne vidi se dno dubokog dzepa".Teshko mi je da zamislim inteligentnog choveka koji ce reci "ovo je super".

"gace mi od svilu,
zivim u vilu na beverli hilu"

ovo je originalni stih iz glave,jel da imam potencijala?  Smile Smile

Ima izuzetaka svakako.Ima mozda i smisla da je potrebna izvesna inteligencija da bi doziveo Chajkovskog.Sa druge strane iako mi je kao izvodjach Beyonce potpuno  neinteresantna,pesma  "if I vere a boy"  ima jako lep i nepretenciozan (shto je jako retko medju muzicharima tog tipa) tekst.

Isto vazi i za domace izvodjache,mislim,shta reci na ovo:

supermen i spajdermen
Koji chovek a da nije retardiran moze da glleda ovo a da mu se ne sloshi
« Poslednja izmena: 23. Mar 2009, 20:09:00 od arlekin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

puno je smeca...svakako da jeste.

ko sto rekoste,ima izuzetaka ali u moru smeca...oni ipak ostaju samo izuzeci.

mislim,pogresno je muziku djeliti strogo na zanrove...prava muzika moze da se sakrije u svemu,ali...sebe ne cudim sto se u ovom pravcu zaista ne pronalazim.

potpuno mi je nebitno da li je ovaj zanr za inteligentne ili glupe...fucka mi se za ovakvu vrstu statistike,ali je cinjenica da se ovakva vrsta tekstova,makar vecina,moze dopadati uglavnom klincima.

i kada kazem klincima,nije u pezorativnom smislu...

mislim,nekada...bejah i ja klinka Smile...doduse,opet me interesovase neki drugi pravci...ali boze moj.. Smile
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Арлекин ниси у праву. По овоме што си ти написао Бе Копи су глупаци. Ја их рецимо не слушам, мада пошујем неколико песама. Само да те питам шта знаш о Виклеру? Толико.

А њихов стил музике треба знати протумачити. Њихова музика је тешка зајебанција, и ретко кад нешто озбиљно ураде. Мада није им страно да испљују неки фактор нашег друштва, пример Бед Копи жур.

Е сад кад клинац од 14 година слуша Бед Копи он нема појма о овоме о чему ја сад причам, пре свега зато што ти треба одређено искуство слушања мјузе да би могао да даш суд о неком аутору.

Узми Дорсе на пример. Претпостављам да знаш нешто о Морисону, какав је био, а види какве је текстове правио и какве су биле поруке тих текстова. Људи су данас легенде рока.

ПртиБееГее у својим вулгарним стиховима углавном имају неку поенту и искажу неки став о нечему. Наравно имају и песме које су спрдња.

Закључак је да није све тако једноставно у музици.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Prti Bg su munje za sebe.Ajs takodje.Od starih Gru je počeo po meni prvi sa pravim hip hopom.

Pink je spržio mozgove klincima a boga mi i matorima.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Ova anketa mozda ima smisla ako se gleda kroz to koja vrsta muzike "udara" na koju vrstu emocija.Rep uglavnom ide na primitivna i plitka osecanja ...."ti samo budi lepa,ne vidi se dno dubokog dzepa".Teshko mi je da zamislim inteligentnog choveka koji ce reci "ovo je super".

"gace mi od svilu,
zivim u vilu na beverli hilu"

ovo je originalni stih iz glave,jel da imam potencijala?  Smile Smile

Ima izuzetaka svakako.Ima mozda i smisla da je potrebna izvesna inteligencija da bi doziveo Chajkovskog.Sa druge strane iako mi je kao izvodjach Beyonce potpuno  neinteresantna,pesma  "if I vere a boy"  ima jako lep i nepretenciozan (shto je jako retko medju muzicharima tog tipa) tekst.

Isto vazi i za domace izvodjache,mislim,shta reci na ovo:

supermen i spajdermen
Koji chovek a da nije retardiran moze da glleda ovo a da mu se ne sloshi

LOL Smiley

A "If I were I boy, even just for a day"  me podsjeca na "Ej da sam musko samo jedan dan" od Seke Aleksic.
Ili je B pokrala.. ili je jednostavno univerzalna tema Smiley .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
LG 4X HD
Citat
По овоме што си ти написао Бе Копи су глупаци.
Pravo da ti kazem,uopshte ne znam ko je to,a napisao sam da ima izuzetaka.Ne kazem da nema tu dobrih stvari,ali se gube u moru gluposti.Pominjan je i Marcelo,slushao sam jednom shta dechko pricha i deluje kao inteligentan momchic mada ga jebu kompleksi,kao i tog Viklera za koga si pitao,koji je shkolovan muzichar i verovatno talentovan ali je isto tako i ortodoksna seljachina.
Sve to nema veze,pa nema veze ni kakav je Morison bio,bitno je samo kakvu muziku prave.a matrica preko koje neki matori konj koji misli da ima 14 godina recituje kako je zivot tezak i kako su sve ribe drolje stvarno ne zadovoljava moje kriterijume.
Od muzike ochekujem dobru muzichku podlogu,znachi ne neshto za shta ti treba 15 min. da odradish na kompu vec instrumente koje neko ume dobro da iskoristi u izvodjenu kvalitetne kompozicije.dobar tekst koji ima smisla,nije potrebno da mi neko naglashava ochigledne zivotne chinjenice kroz njega kao da je otkrio toplu vodu,niti je potrebno da neko kroz tekst pesme promovishe sebe kao neku opasnu super kul mega facu.
Na kraju na to dodaj malo umetnosti,stila i ukusa i....pa,dobicesh Doors-e,necesh dobiti Viklera.
Vidi,ja kapiram da neko mlad (cenim do 18 god. otprilike) gotivi rep i da se pronalazi u tome,jer to jeste muzika za adolescente,ali to su stvari koje jednostavno treba prerasti.
Odlutali smo malo od teme,celo ovo izlaganje nema veze sa inteligencijom, ja ne tvrdim da je svako(ili bilo ko) ko slusha rep automatski zbog toga glup.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.