Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Одбранила ћерку, а после пет година и себе  (Pročitano 241 puta)
14. Okt 2015, 01:25:49
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Одбранила ћерку, а после пет година и себе

Након пет година суђења, десетина рочишта и неколико различитих пресуда, Апелациони суд у Новом Саду је коначно правоснажно ослободио Мирјану Влашкалин (50) из бачког села Гардиновци, у општини Тител, којој се судило за покушај убиства јер је ножем теже повредила насилника који је тукао њену ћерку. Раније пресуде су биле осуђујуће, укључујући и безусловни затвор од девет месеци, али су Мирјанине жалбе на крају ипак резултирале ослобађањем од оптужбе.

Наиме, она је у јуну 2010. године око две сата иза поноћи, у дворишту породичне куће у Госпођинцима, затекла Дејана Т. (26) како брутално туче њену тада 19-годишњу ћерку. У очајању и страху за ћеркин живот, узела је кухуњски нож са стола и кренула да је заштити од бившег момка који је оборио на земљу и шутирао.

У покушају да заштити ћерку, Мирјана је такође задобила неколико удараца од насилника, кога је у општем метежу посекла ножем, а повреде су окарактерисане као тешке те је Мирјана у том случају оптужена за покушај убиства.

– Наравно да ми је сада пао огроман терет са срца – каже Мирјана, и додаје да јој је сваки долазак на рочишта био мучан. – Поступила сам тада као што би урадио сваки родитељ на овом свету, а наредних пет година сам морала да се браним по судовима јер сам штитила ћерку од насилника. На срећу, суд је на крају прихватио наше примедбе иначе бих сада била у затвору. Мене су два пута испитивали вештаци психијатри јер је Тужилаштво то тражило. Не знам шта су хтели тиме да постигну, осим да ме додатно оптерете, када сви знају да је страх за живот детета највећи страх који човек може да осети. Током ових пет година никако нисам могла да се помирим с тим да, због тога што сам бранила ћерку, сада мени суде за покушај убиства.

По речима адвоката Мирослава Косанића, који је с Ђорђем Недељковим заступао Мирјану, одбрана је од првог дана тврдила да је она поступила у нужној одбрани.

– У овом случају није било чак ни елемената прекорачења нужне одбране, а о покушају убиства да и не говоримо – каже адвокат Косанић. – Међутим, Тужилаштво се строго држало те квалификације и, самим тим, закомпликовало и одужило процес. Уз сталне приговоре и жалбе, након пет година смо успели да докажемо да је жена само бранила своју кћер, а и себе, јер је и она била нападнута.

По његовим речима, и у овом случају се показало да судови у Србији тешко прихватају нужну одбрану и онда када је она евидентна.

– Чак и у образложењу првостепене пресуде Мирјани суд пише да је она у том случају „поступила као свака савесна мајка, заштитнички, желећи да одбрани своју ћерку”, али је на крају пресуђена казна затвора од осам месеци, што ми је заиста апсурдно – каже адвокат Косанић, и додаје да је њему и колеги Недељкову требало пет година да суд „убеде” у то да је Мирјана поступила у нужној одбрани.

Н. Перковић

Осумњичени нападач није процесуиран   

Иако је током суђења Дејан Т. признао да је те ноћи чекао Мирјанину ћерку испред куће и да ју је напао у дворишту, он за тај напад није одговарао.

– Он, који је изазвао све што се десило јер је усред ноћи у мом дворишту напао моју ћерку, за то ниједног тренутка није одговарао. Мени се судило јер сам наводно покушала да га убијем и он је добио неку казну због повреда које је нанео мени, али то што је он претукао моју ћерку, то никога у овом случају није интересовало – огорчена је Мирјана, напоменувши да је полиција месец пре тог догађаја такође интервенисала када је Дејан претукао њену ћерку на улици.

Link
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Naše imbecilno pravosuđe...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Ma genijalno  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.106 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.