Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 01:46:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: За коју сте унију?
Европска унија
27.8%  (15)
Евроазијска унија
40.7%  (22)
нешто треће
31.5%  (17)
Ukupno glasova: 54
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Исток зове Србију  (Pročitano 33626 puta)
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
Sto si begao sa casova istorije

Nisam ja, ti si, licemeru i menjazu teza...  Smile

Citat
u principu , ljudi uvek idu tamo gde im je bolje . ne mozesh da ochekujesh da ce neko da sedi u srbiji i rinta za male pare kod nekog DS-ovog tajkuna , ako moze da zaradi vishe u inostranstvu . pre svega treba motivisati ljude da ostanu , a to se moze jedino uspostavljanjem socijalne pravde .

Ne slazem se. To bolje je relativan pojam, pogotovu u zavisnosti na koga se ugledas... Da ne pricam sad o tome da pare nisu jedino merilo zivota...

A i u starom sistemu to setkanje nije bilo tako lako... Ja govorim o ultra liberalnom sistemu protoka ljudi koji sada zadaje glavobolje Bugarima, Poljacima i Rumunima... Dobili s prestarelo stanovnistvo sa gomilom penzionera o kojima neko mora da brine... Mladost ode da cisti klozete i da rinta na zapadu...

Ja sam mislio da u tebi postoji makar trunka razuma ali ne, ti se zalažeš za nešto što je samo kod Staljina postojalo.

Od Tesle nikada ne bi bilo velikog naučnika bez tog "transfera" u Ameriku. Ostao bi običan neshvaćeni maštar sa brdovitog Balkana. Slobodan transfer ljudi je nešto najprirodnije i najnormalnije. Svako ide tamo gde ima više šanse i nade da ostvari svoje snove. Neko iz Kuršmlije u Niš, neko u Beograd a neko u Njujork. Tako je bilo od kada je sveta i veka, i tako će biti.

Ne zadaje Bugarima i Rumunima slobodan protok ljudi probleme, nego to što nemaju šta da ponude mladom, obrazovanom čoveku da ostane u svojoj zemlji. Brkaš uzroke i posledice.

« Poslednja izmena: 21. Feb 2011, 00:28:54 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Примера ради, од укупно 14 милиона становника, колико их живи у Москви, свега 4 до 5 милиона су етнички Руси, невероватан податак, али је тако.

mislim da malo preterujesh , ali istina je da jeljcinovko-putinska projevrejska politika dovela do toga da su rusi ugrozeni u samom centru rusije .

Не бих рекао да претерујем, сигурно у Москви нема више од 35% етничких Руса, остало су Украјинци, Белоруси, Чечени, Дагестанци, Грузини, Татари, Башкири, Киргизи, Узбеци, Кинези, Азербејџанци...

Са Украјинцима и Белорусима, па и са православним кавкаским народима у Москви живи између 50 и 60% православаца и уопште хришћана. Знам да звучи невероватно али "ови" се досељавају константно већ деценијама, а после распада СССР-а још је израженија имиграција неРуса у Москву.

П.С. Јевреје сам заборавио да наведем, мада их нема много пропорционално њиховом утицају и моћи. Занимљиво је да су се многи од њих интегрисали и у национално ткиво, па се изјашњавају као Руси. Smile
« Poslednja izmena: 21. Feb 2011, 00:35:53 od Srpska Sparta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Са Украјинцима и Белорусима, па и са православним кавкаским народима у Москви живи између 50 и 60% православаца и уопште хришћана.

po tebi ispada da je skoro svaki drugi moskovljanin ne-belac , a slike ipak pokazuju drukchije .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Словенских, тј. белих народа нама више од броја који сам навео. Не можеш на основу слика из срца Москве са разних културних манифестација и сличних скупова да закључујеш тако нешто. Ови бре периферно гамижу... кроз шахтове Smile, подземну железницу, кавкаске и татарске квартове у Подмосковљу, контролишу велике пијаце, градилишта и слично. Али временом ће бити све екстравертнији.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 9.0.597.98
Citat
Ja sam mislio da u tebi postoji makar trunka razuma ali ne, ti se zalažeš za nešto što je samo kod Staljina postojalo.

Od Tesle nikada ne bi bilo velikog naučnika bez tog "transfera" u Ameriku. Ostao bi običan neshvaćeni maštar sa brdovitog Balkana. Slobodan transfer ljudi je nešto najprirodnije i najnormalnije. Svako ide tamo gde ima više šanse i nade da ostvari svoje snove. Neko iz Kuršmlije u Niš, neko u Beograd a neko u Njujork. Tako je bilo od kada je sveta i veka, i tako će biti.

Ne zadaje Bugarima i Rumunima slobodan protok ljudi probleme, nego to što nemaju šta da ponude mladom, obrazovanom čoveku da ostane u svojoj zemlji. Brkaš uzroke i posledice.

Hmm, da bi sa tobom poceo da pricam bilo sta morao bih da krenem od pocetka... A toliko puta smo pocinjali i nismo nigde zavrsabvali... Jbg, dva razlicita shvatanja zivota i okruzenja...

Samo cu reci, bas zato sto je Srbija u ovakvom stanju u kakvom je sada, zaslugom nasom ali i zaslugom tog istog "demokratskog i slobodnog" zapada (sad bi morali da krenemo od 19. veka Danilo) slobodan protok ljudi ce da dokrajci zemlju...

Trenutno ima dva penzionera po zaposlenom i sistem puca po savovima... Sa EU to ce se svesti na 3 penzosa po zaposelnom i tu smo najebali...

A drugo je to sto se ja od svih vas razlikujem po tome sto mi se u ovoj zemlji svidja vise nego igde drugde...
Imam tu cast da sam se rodio u bogatoj i plodnoj Srbiji a ne negde u vukojebinama Afrike, Azije, Juzene Amerike...  Smile Smile Znate tamo gde je 5/6 stanovnistva planete...

Kad uzmete procente nama je super...  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.98
Spartanac a koliko ima Rusa Pravoslavaca u ukupnom procentu populacije Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Ja ne znam sto svi gledaju na ovo kao na novi Sovjetski savez.
Ljudi,pa Rusija vec sa Belorusijom i Kazahstanom ima nekoliko sporazuma i saveza,kao i zajednicku PVO.
A sa jos par zemalja ima ZND.To jeste da okuplja bivse clanice SSSRa,ali to nije pokusaj da se on opet napravi.

Pobogu,pa ZND je dozvolio isti covek koji je najvise voleo Rusiju da rusi,a Ameru da pusi.  Smile  Smile
On sigurno ne bi pravio opet nesto sto je 50 godina bila najveca nocna mora zapada.
U pitanju je obicna zajednica koja obuhvata drzave nekada iste zemlje.I to je to.

I ona Sangajska unija je napravljena,vrlo slicna i takodje velika,pa jel doslo do nekih dramaticnih dogadjanja?
Nije.Jeste da je u fokusu saradnja,i drzanje zajedno,ali nije sad da ce to da preraste u nekakav azijski EU,i da pocne da jede zemlje oko sebe.  Smile

Na kraju krajeva-za clanstvo u toj uniji(EA) treba saglasnost zemalja.  Smile Dzabe Rusima "pregovori",predlozi,i slicno,kad,ma kolko se odnosi popravili,Rumuni,Bugari,Poljaci,Baltik,Madjarska,Azerbejdzan,Gruzija,i jos par njih,sigurno nikad nece uci.  Smile Cak i da Rusi oce opet da naprave punu repliku SSSRa,oni ne mogu da nateraju pomenute da im se pridruze.(nije to EU  Smile )

sta se paranoisete,pobogu...

i,da,da ponovim jos jednom,posto znam da ima dosta majmuna koji vole da izvrcu reci i kojima treba sve triput govoriti - delim @Magicovo i @Shonetovo misljenje da nam je najbolja neutralnost.I tako ce verovatno i biti.Te ne znam sta paranoisete...

Ni jedan ni drugi nije od interesa za Srbiju
nemoj se praviti lud.nismo pricali o tome.to se zna da nijedan nije za nas.

nego sam ti ponovio da postoji razlika izmedju Americkog rata u Afganistanu,i Ruskog rata na Kavkazu.

a da mi nema sta da trazimo ni u jednom ni u drugom,bar ne u punom smislu,to se slazem.ali cu uvek postovati one koji su se borili za nas ovde,i one nase koji su se borili tamo za njih.samo kazem.

Citat
Komercijalni interes postoji ukoliko mozes nesto da ponudis a sta sad bi ti Azijatima nudio a Srbija ima, ne znam
Pa imamo rusofile za izvoz...mogli bi ih ponuditi Afganistancima, u zadnje vreme imaju manjak u rusofilima...čisto zbog ravnoteže...sad da li će nam oni platiti naftom ili starom gvožđem (Abramsi), to je druga priča.
a i broj wanna-be-amera je u porastu,tako da ne bi bilo lose razmisliti o ponudi istih Americkim trupama u Afganu.  Smile Topovsko meso im uvek dobro dodje.Pogotovu sad,kad ih karaju ljudi 20 puta siromasniji i slabiji od njih. Smiley
btw-Abrams nije za amere staro gvozdje. Smiley jes mator,jes debeo,jes vreo kao ringla,al teraju oni i dalje te konzerve. Smiley
da vidis kako ih reklamiraju na TVu.  Smile nema emisije o vojsci(ma cija)/istoriji(ma koji period)/tehnici(ma koje vrste) u kome se dobro ne iseru o njemu.  Smile
« Poslednja izmena: 21. Feb 2011, 01:12:07 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 9.0.597.98
Citat
oni ne mogu da nateraju pomenute da im se pridruze.(nije to EU   )

Sustina!  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat

Hmm, da bi sa tobom poceo da pricam bilo sta morao bih da krenem od pocetka... A toliko puta smo pocinjali i nismo nigde zavrsabvali... Jbg, dva razlicita shvatanja zivota i okruzenja...

Samo cu reci, bas zato sto je Srbija u ovakvom stanju u kakvom je sada, zaslugom nasom ali i zaslugom tog istog "demokratskog i slobodnog" zapada (sad bi morali da krenemo od 19. veka Danilo) slobodan protok ljudi ce da dokrajci zemlju...

Trenutno ima dva penzionera po zaposlenom i sistem puca po savovima... Sa EU to ce se svesti na 3 penzosa po zaposelnom i tu smo najebali...

A drugo je to sto se ja od svih vas razlikujem po tome sto mi se u ovoj zemlji svidja vise nego igde drugde...
Imam tu cast da sam se rodio u bogatoj i plodnoj Srbiji a ne negde u vukojebinama Afrike, Azije, Juzene Amerike...  Smile Smile Znate tamo gde je 5/6 stanovnistva planete...

Kad uzmete procente nama je super...  Smile

A ko kaže da se meni ne sviđa u svojoj zemlji?

Sve je stvar ličnih ambicija, mogućnosti i snova. Znam za ljude koji su živeli decenijama na zapadu, radili u vrlo uspešnim firmama evo ih sada ovde pokreću biznise, neki čak verovao ili ne rade i u državnoj administraciji.  Znam i one druge koji su otišli i ne pada na pamet da se vrate (osim za praznike). Ima i onih poput tebe kojima je ovde sasvim dobro. I ja to poštujem takođe.

Sve je to stvar ličnog izbora.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 9.0.597.98
Citat
Sve je to stvar ličnog izbora

E da se i mi slozimo u necemu...

Problem nastaje kad vecina ljudi koji su za EU otvoreno priznaju da zele tamo da bi pobegli iz zemlje...
Kapiras? Uvode nas negde samo da bi pobegli i ostavili ostale na cedilu... To je lose mnogo...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 01:46:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.