Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 16:57:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Istina  (Pročitano 15954 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
A otkud ti to da je moj Bog iluzija?Pa moj Bog je Priroda i to je i u meni i oko mene i koji to život onda protiče pored mene?Možda pored mene protiče tvoja iluzija,ali to je onda sreća za mene.

Upravo si tako lepo parafrazirao Platona da sam prosto Smile.

Slažemo se Platon i ja oko nekih stvari... Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
priroda nije bog nego celokupnost . ona nije ni gospodar ni rob ,nego jednostavno jeste.njoj nije potrebno da joj se klanjash ,molish i prinosish zrtve nego jednostavno da budesh . kao takva ,ona nema nikakve veze sa semitskim bogom - jehovom,bogom ocem odnosno allahom . al dzabe ja to tebi pricham ,necesh shvatiti dok te ne udari u glavu Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Mogu da se složim da Priroda nije to što ti shvataš kao jednosemitskog Boga.Ali ja upravo hoću da ti kažem da ja jednosemitskog Boga shvatam kao Prirodu.Nadam se da se sad malo bolje razumemo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson 
Postoje dve vrste istine . Objektivna , odnosno ona koja  se nepobitno moze dokazati ( za dokaze se obratiti matematicarima , jer je matematika jedna fina stvarcica kojom se dokazuje da li je nesto istinito ili ne i u krajnjem slucaju da li je nesto moguce ili ne ,i ovo se naravno odnosi na fizicki svet )
I subjektivna istina koja je vezna prvenstveno za strukturu licnosti i iskustvo iste  , i uglavnom se tice odnosa medju ljudima , uverenja i religije .
« Poslednja izmena: 29. Mar 2007, 16:26:02 od zuti car »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Mogu da se složim da Priroda nije to što ti shvataš kao jednosemitskog Boga.Ali ja upravo hoću da ti kažem da ja jednosemitskog Boga shvatam kao Prirodu.Nadam se da se sad malo bolje razumemo.

prema semitskim religijama ,bog nije priroda ,nego gospodar prirode (gospodar svetova u islamu). prema tome ,to shto ti pricash daleko izlazi iz okvira islama ,dovoljno da ti odseku glavu ako ne pazish shta pricash Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson 
Oni seku glavu i za manje stvari , Talibani su zenu ubili kamenjem samo zato sto se jadnica podigla na prste da nesto dohvati i haljina joj se podigla toliko da joj se videlo parce koze na clanku noge
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
prema semitskim religijama ,bog nije priroda ,nego gospodar prirode (gospodar svetova u islamu). prema tome ,to shto ti pricash daleko izlazi iz okvira islama ,dovoljno da ti odseku glavu ako ne pazish shta pricash Smile Smile

Prijatelju,ja ne pripadam nijednoj verskoj organizaciji,tj. religiji.Ja imam svoje tumačenje svega i to je moja vera.A ja sam u Bibliji i Kuranu prepoznao Boga kao Prirodu.Ali Priroda za mene nije samo ono što se vidi.A ko je taj što će da mi odseče glavu?Misliš da takav postoji? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Bravo Anea Smile

Istina postoji samo ako prihvati voljno sve druge istine na ovom svetu.

Istina je jeda jedina, a to je priroda, sve što je protiv prirode je laž!!

Ceo svet funkcioniše po prirodnim zakonima koje je ona propisala od postanka sveta pa do danas a i u buduće i to se ne može menjati!

E sad što se mnogi ljudi protive porirod(istini)i i što je zloupotrebljavaju(laž) to je druga stvar, ali isto tako ta ista priroda surovo kažnjava i sankcioniše one koji ne poštuju njene propise i zakone!
Svi smo svedoci da se "današnja moderna nauka" dosta odaljila od prirode i da nas ta ista priroda(istina) zato što su je ti "naučnici" narušili i odaljili se od nje surovo kažnjava kroz globalne klimatske promene, katastrofe, kataklizme i ostalo!!
Čovek je stvoren od te iste prirode da živi u skladu sa njom i sa njenim zakonima a ne da se udaljava od nje, i baš zato što se udaljava od prirode(istine) ,znači laže, stiže ga prirodna kazna!

Ali ti ne razumeš kako priroda(istina) funkcioniše pa ti je zbog toga i pojam istine nejasan!

Rekao sam ti šta da radiš po pitanju shvatanja prirode i to i uradi, mnoge će ti stvari biti jasnije!

Da li je istina da je covjek stvoren od te prirode sam po sebi,gdje je pocetak istine o stvaranju prirode,i jos nesto,iz tvog prvog posta ako se ne varam,kako objasnjavas,da je krscanstvo sve prebaculo na Krista,tek krscanstvo je vjera koja trazi samoodgovornost u vjeri.Nikad Bog nije protiv izbora slobodne volje covjeka,i istina je da postoje 4 strane svjeta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Bog ti nista nece reci sto ti vec nije rekao.

Otkud ti to znaš?

Ja svaki dan nešto naučim,tako da otpada to da mi Bog neće reći ono što mi nije već rekao.Ali mogu da se složim i sa tim da je Bog već pri čovekovom rođenju,njemu rekao sve što treba,ali čovek nije sposoban da sve shvati odjednom pa tokom života otkriva šta mu je Bog rekao na rođenju.I pitanje je ko je koliko bilo šta shvatio kako treba.Za mene je sve ovo što mi pričamo samo nagađanje,ali ja mislim da onaj čovek koji se dobro oseća - prilično dobro nagađa.A svako najbolje zna kako se oseća.
Da li ovakvo poimanje stvari nije fatalizam?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10

Prijatelju,ja ne pripadam nijednoj verskoj organizaciji,tj. religiji.Ja imam svoje tumačenje svega i to je moja vera.A ja sam u Bibliji i Kuranu prepoznao Boga kao Prirodu.Ali Priroda za mene nije samo ono što se vidi.A ko je taj što će da mi odseče glavu?Misliš da takav postoji? Smile

izjashnjavao si se kao musliman do pre neki dan Smile Smile dobro ,ako su te ovi mali razgovori ubedili da promenish mishljenje ,to onda i nije tako loshe . medjutim , da sam na tvom mestu ,ne bih u muslimanskom drushtvu iznosio ove ideje - poznati su po tome da glavobolju leche chudnim sredstvima  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 16:57:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.