Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 22:03:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Istina  (Pročitano 16024 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
uvazeni decky - svako ja zivi u svom svetu ,a svako ti zivi u svetu nekog ja. Smile dakle s tim u vezi svet matrix-a je lazan ,ali i svet van matrixa je podjednako lazan - goneci jednu iluziju ,stvaramo novu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ili je priroda nepostojeca tvorevina naseg subjektivnog shvatanja kao i sve ostalo

Samim tim što Prirodu osećamo,ona postoji pa nije ni iluzija,tj. nepostojeća tvorevina našeg subjektivnog shvatanja.Jedino kada čovek to rečima opisuje,razni ljudi različito subjektivno shvataju to što ovaj priča.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Bosch ima centrifugu
Bojane druze - ajd probaj malo dublje da zakopas po sopstvenom grobu - kazes "priroda se oseca dakle ona postoji" - ja te pitam - sta je to sto oseca prirodu?
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne razumem kakav sad grob.

Kao što si sam rekao,ako se ne varam,Priroda se spoznaje čulima.Ja osećam Prirodu preko čula.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Bosch ima centrifugu
Grob je bio hiperbola - necemo sad o njemu.

Ali opet ne kopas dovoljno duboko - ko si ti? Ko je to sto oseca culima? Ako prirodu osecas samo culima - znaci da i Boga osecas culima, posto cula vise nece biti kada ti umres da li to znaci da ni Boga nema posle smrti ? I opet ostaje cuveno pitanje - ko si TI?
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja sam duh i telo.I jedno i drugo po meni imaju čula,tako da posle smrti tela,ostaje duša koja i dalje oseća Boga,tj. postojaće Bog i posle smrti mog tela.

A jel' imaš ti neki odgovor na ova tvoja pitanja?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Bosch ima centrifugu
dusha nema cula - ako je posmatras iz materijalnog ugla to jest - ako je odvajas od tela ona ima cula ali to onda nije nije dusha. Ali o tome drugom prilikom.

Recimo - hipoteticka pretpostavka (koju mogu da dokazem) da postoji nesto sto zovemo unutrasnje ja, dusha, duh. Ali postavlja se problem ne u subjektu nego u radnji koju vrsi - njegovoj egzistenciji. Sta znaci "postoji". Kako znamo da postoji? Sta osecamo da znamo da postoji? Odgovor je da postojanje naseg JA je stanje mirovanja bez osecanja, bez spoljnih dokaza postojanja, bez cuda i cudesa, to jednostavno jeste. Sve ostalo sto je van tog mira je cista iluzija naseg ega , i varljiva slika fatamorgane koju nazivamo priroda - spoljni svet.

To nesto sto postoji a cemu ne treba dokaz postojanja - to smo mi. Postojanje bez ideje o postojanju - samo svesnost o okeanu svesnosti i nista ni vise ni manje. To je pojavljivanje bez pojavljivanja i nestajanje bez nestajanja. Sto bi Dogen rekao - kada se beskonacna svesnost pojavljuje ona ne kaze "ja se pojavljujem", a kada nestaje ona ne kaze "ja nestajem" - ipak njeno pojavljivanje i nestajanje nisu dve stvari nego jedna i ta jedna je jedina realnost svih svetova. 
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
dusha nema cula - ako je posmatras iz materijalnog ugla to jest - ako je odvajas od tela ona ima cula ali to onda nije nije dusha.

Zašto nije duša?

Ovo ostalo je za mene samo tvoje subjektivno mišljenje.Ne vidim kako možeš da dokažeš bilo šta od ovog što si rekao.Ni ja ne mogu da dokažem moje subjektivno mišljenje pa ostaje ono - "videćemo ko je u pravu".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Bosch ima centrifugu
Sta znaci institucija "u pravu" ? Ko moze da bude u pravu? Naravno da je sve moje subjektivno misljenje. Nisam ja ovde da te ubedjujem u isto niti da ti dokazujem tacnost istog. Samo zelim da ti ukazem na jos neke poglede na svet. To obogacuje i tebe i mene.

Zasto to nije dusa? Zasto dusha nema chula? Pa chula su nasih 5 senzornih aparata i 6ti nedokazani para-normalni kako ga neki nazivaju. Ali ni tih 5 ni taj 6ti nisu nista drugo nego receptori elektro-magnetnih signala - i to vrlo nesavrseni. Oni postoje i vezani su za nse telo i materijalno postojanje - nemaju nikakvu svesnost o postojanju bilo cega osim impulsa tela i stimulansa spoljasnosti. Cak i kada odreaguju na neki od ovih stimulansa oni nam ne daju svesnost o pravoj sustini tih stimulansa. Neka vrsta senzora sa greskom (made in china  Smile). Postojanje dushe sa druge strane, pocinje tamo gde cula prestaju. Pocinje shvatanjem da uvek u nama postoji neki ko je svestan naseg tela i cula koje osecaju spoljsnost, neko ko je svestan emocija ali ko nije emocija. Dusha boravi u tishini naseg bica i jeste nase bice. Za razliku od cula ona je put nase svesnosti ona ne daje stimulans o spoljasnosti ali daje svesnost o unutrasnjosti.

Kao sto vidis i ovo je moje subjektivno misljenje....
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja verujem da će Bog jednog dana da nam kaže ko je u pravu pa sam zato rekao ono - "videćemo ko je u pravu".Isto tako verujem da duša ima čula koja nisu materijalna kao čula tela o kojima si pričao,a to što to nije naučno dokazano - nije moj problem.I nemam ništa protiv da neko drugačije misli od mene.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 22:03:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.