Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Istina o padu Krajine i raspadu JNA - sta nismo znali  (Pročitano 44869 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson k800i i D820
Namještaljka kume, zašto Srbija nije vojno reagovala na taj akt hrvatske agresije ? veliki ?

Kripto pa i ptice na grani znaju da je Sloba prodao Srbe u Krajini radi RS....RSK nije bila odrziva i nije ni planirana kao takva da ozivi, nije bilo jednostavno mogucnosti za takvu drzavicu u drzavi koja je bila priznata od cijeloga svijeta....
Slobo je tada vec kada je HR priznata bila od strane zapada znao da je tu izgubio...zato je i popustao na kraju ali Milan Martic je mislio da moze svoje ambicije da ispuni...nije mogao, optuzen je za zlocninacki poduhvat...

Ne mozes ti protjerati 170.000 nesrba i pokrati sve sto su imali i istjerati i iz onih sela gdje su bili Hrvati velika vecina pa misliti da se to nece vratiti kao bumerang...na kraju vam je EU,Rusija,SAD ponudila siroku autonomiju, koju danas zahtjevaju krajisnici u izbjeglistvu i kazu da sada kada su se zajebali Z4 Plan...a mi Hrvati kazemo eh nema toga, jednom se ugovor nudi, ako covijek ne zeli da uzme ponudjeno onda je sam na propast sebi samom presudio...tako je i bilo!

Moram jos jednom da citiram sto je Ruski ambasador rekao....pise kako je i od koga plan bio, kako je Franjo postupao prema tom planu...i kako je Martic na to reagovao i naravno svi su znali sta sljedi tome ako se NE podpise...

•  Početkom 1995. predvodili ste  pregovore o planu Z-4.

- Da, uz mene je bio i tadašnji američki veleposlanik Peter Galbraith. Nas dvojica iskreno smo željeli spriječiti krvoproliće i vjerovali smo u Z-4 kao dokument koji će osigurati teritorijalnu cjelovitost Hrvatske i uklopiti ‘odmetnute’ krajeve, ali i dugoročno riješiti srpsko pitanje u Hrvatskoj. Ozbiljno smo se prihvatili tog posla. Doduše, iz ove perspektive mi to više izgleda kao formalnost, nego što je to stvarno bilo.

• Znači mislite da je Z-4 je bio vrlo ozbiljan plan?

- Naravno, jer smo smatrali da bi on bio osnova i za rješavanje svih ostalih problema u regiji. Ministar Kozirjev mi je rekao da se međunarodna zajednica prema Z-4 odnosi vrlo ozbiljno jer se taj plan zapravo radio kao svojevrsni uvod u sličan plan za Kosovo. Upravo je ta činjenica, koja je očito došla do Miloševića, iako se to krilo, i odredila sudbinu Z-4, ali i odredila ovakav ishod rata u Hrvatskoj.

• Kako su tekli pregovori?

- Plan Z-4 osmislili su tadašnji međunarodni predstavnici. Kad smo dobili plan, Peter Galbraith i ja morali smo ga predstaviti hrvatskoj i srpskoj strani. Bili smo zaduženi za operativu. Otišli smo izložiti plan Tuđmanu. Dogovorili smo se da će Galbraith plan predstaviti Hrvatima i time pokazati da iza toga stoji Washington, dok ću ga ja predstaviti u Kninu kako bih dao do znanja da je Rusija suglasna. Sjećam se da je, kad smo došli na Pantovčak, za stolom već sjedilo najuže hrvatsko vodstvo s Tuđmanom na čelu. Dok je Peter govorio, vladala je mučna tišina, kao na pogrebu.

Osjećalo se da se Hrvati odupiru, ali se čekala Tuđmanova reakcija. On je bio zamišljen i zabrinut. Počeo je vrlo nervozno govoriti. Kratko je rekao da nije oduševljen i da to za Hrvate nije stimulativan plan, ali da razumije kako je ovo tek početak potrage za konačnim rješenjem krize i da je jedino pozitivno to što dokument polazi od ‘teritorijalne cjelovitosti Hrvatske’. No, rekao je i da je cijena plana neproporcionalna onom što se događalo u Hrvatskoj.

Plan je smatrao suviše prosrpskim. Nakon što smo otišli, Peter i ja smo se osjećali kao da nam je pao kamen sa srca. Vjerovali smo da je najteži dio posla obavljen i da će Srbi u Kninu prihvatiti plan bez ikakva kolebanja i diskusije, jer smo ‘načeli Hrvate’. Razgovarali smo o tome kako ćemo nakon srpskog pristanka odmah početi raditi na tome da polako neke stvari ‘oduzimamo Srbima i dajemo Hrvatima’.

• Odmah ste otišli u Knin?

Da, došli smo u Knin i tamo sam predstavio plan. Doveli su nas u kninsku tvrđavu, a na platou su se pekli janjci. Peter i ja shvatili smo to kao ohrabrujući znak. Prema našem dogovoru govorio sam na srpskom, izbjegavajući hrvatske termine. I kad sam pred kraj izlaganja rekao: ‘I kad uzmete u ruke ovaj plan...’, gurajući ga prema Martiću, uslijedio je šok. U mrtvoj tišini Martić je kratko rekao: ‘Mi to nećemo uzeti u ruke’. Odgurnuo ga je od sebe. Nastala je neugodna tišina.

Promijenio sam ton i počeo otvoreno prijetiti. Rekao sam im da će sve završtiti vrlo ‘loše po njih iz vodstva i po Krajinu’ ako ne uzmu plan u ruke. Štoviše, rekao sam da me nije briga za njih osobno, ali neka barem malo razmisle o ljudima koje su poveli za sobom. I dalje su odbijali. Sastanak je postao bespredmetan pa smo otišli. Prišao sam Martiću i rekao: ‘Ovim ste potpisali smrtnu presudu Krajini i srpskoj nazočnosti na tom području. Odgovarat ćete za ovo, a uvjeravam vas da će se Rusija pobrinuti za to’.

No, on je tvrdo ostao pri svom. Tada mi je prišao jedan član njihova vodstva, čije ime još neću reći, i rekao: ‘To nam je naredio Milošević’. Odmah mi je bilo jasno da je to učinio zbog Kosova, odnosno zbog primjene sličnog plana na Kosovo. Danas Srbi gube Kosovo, a propustili su šansu da dobiju autonomiju u Hrvatskoj.

• Time su bila otvorena vrata Oluji. Jeste li znali kad će početi?

- Znao sam da se akcija sprema. To za diplomatski zbor nije bila tajna. Bio sam obaviješten o tome, ali datum početka akcije nisam znao. Nitko ga nije znao.
« Poslednja izmena: 05. Mar 2008, 16:00:23 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ne citiraj me i ne odgovaraj mi, samo se pridrzavaj onoga sto je receno.Da zelim da ucestvujem u raspravi ucestvovala bih.

http://forum.burek.com/index.php/topic,319874.msg4988576.html#msg4988576

Ovakakav post vise nikada neces postovati na ovom forumu. Zato dobro pazi ubuduce sta ces napisati.
Na ovom forumu ima jos dosta hrvata i ako mogu oni da se kontrolisu mozes i ti.
U suprotnom nece ti biti omoguceno da bilo sta napises, a malo ces kome nedostajati.
I sada bez odgovaranja na ovaj post, ako je moguce da civilizovano nastavis sa temom.
« Poslednja izmena: 05. Mar 2008, 15:58:27 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 543
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Namještaljka kume, zašto Srbija nije vojno reagovala na taj akt hrvatske agresije ? veliki ?

zato sto je zanla ako se umijesa da bi se onda i vijet umijesao
IP sačuvana
social share
tko se pod njimmm vije kukavica nije...crven bijeli plavi to je barjak pravi...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 23
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
tako jeeee

hrvati se na ovom forumu moraju kontrolirati od istine i silom prihvatiti četničku istinu da smo, iako pokršteni srbi, zapravo ustaše i koljači, satrapi i vampiri i da se moramo sramiti što postojimo

civilizirano nastaviti sa temom znači da se sami po sebi poseremo i po svemu što nam je domovinski rat donio jer onaj kojega smo porazili se ne može pomiriti sa činjenicom da je poražen zauvijek i da može za vijeke vijekova zaboraviti pretenzije prema hrvatskoj zemlji

e pa nismo mi doktori za komplekse Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 301
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0
Ne citiraj me i ne odgovaraj mi, samo se pridrzavaj onoga sto je receno.Da zelim da ucestvujem u raspravi ucestvovala bih.

http://forum.burek.com/index.php/topic,319874.msg4988576.html#msg4988576

Ovakakav post vise nikada neces postovati na ovom forumu. Zato dobro pazi ubuduce sta ces napisati.
Na ovom forumu ima jos dosta hrvata i ako mogu oni da se kontrolisu mozes i ti.
U suprotnom nece ti biti omoguceno da bilo sta napises, a malo ces kome nedostajati.
I sada bez odgovaranja na ovaj post, ako je moguce da civilizovano nastavis sa temom.

"Ovakakav post vise nikada neces postovati na ovom forumu."

Ne bih bio previse siguran u to da sam na tvom mjestu, valjda znas da si potpuno nemocan/na po tom pitanju.

"Zato dobro pazi ubuduce sta ces napisati."

Ja pazim za razliku od tebe a jedan moderator si ne bi smio dozvolit takav bezobrazan i prijeteci post kakav si ti poslao/la  To  sto vas boli istina je vas problem
« Poslednja izmena: 05. Mar 2008, 16:06:04 od Aqayax »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Smile  zanimljivo ...

"Kontinuiranost iseljavanja Srba iz Hrvatske i prije "Oluje", potvrđuju i pisani iskazi neposrednih svjedoka tih događaja.

Tako srpski general i član "Glavnog štaba Vojske RSK-a", Milisav Sekulić u svojoj knjizi Knin je pao u Beogradu (2000.) izrijekom tvrdi da su "u maju i junu 1992. godine  počela bekstva prema Srbiji, ponajviše mladića u najboljim godinama”.
Sekulić dalje navodi da je tadašnji prvi čovjek tzv. Srpske Vojske Krajine, general Mile Novaković, već 1993. godine pokušao spriječiti odlazak stanovništva iz tzv. RSK u Saveznu Republiku Jugoslaviju, a sve zbog beznađa i socijalne nesigurnosti.
Vojislav Šešelj, u nekoliko navrata, na TV izjavljuje: “Ko će da brani Krajinu, ako svi odu za Beograd i Srbiju ?”
Opće nezadovoljstvo stanovnika tzv. RSK bilo je popraćeno i izjavama čelnih ljudi - kako političara tako i vjerskih vođa koje izjave su ulijevale i pojačavale strah od dolaska Hrvata, čime je još više potenciran brz i nezaustavljiv odlazak s ovih prostora."

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@ Aga... ustaškim domoljubima poštu oadj na nekom drugom mjestu ovdje  Smile
@ amfi... ako si ovdje došao slaviti "domovinski" rat, onda marš u domovinu !
E da tema, RSK je bila vojno i u svakom pogledu zavisna od BG to je tačno. Ne bih se složio da je Slobo mjenjao nju za RS. RS je druga priča u njoj živi više od milion Srba pa ne bi baš ta Oluja prošla ko u Krajini.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
@ Aga... ustaškim domoljubima poštu oadj na nekom drugom mjestu ovdje  Smile
@ amfi... ako si ovdje došao slaviti "domovinski" rat, onda marš u domovinu !
E da tema, RSK je bila vojno i u svakom pogledu zavisna od BG to je tačno. Ne bih se složio da je Slobo mjenjao nju za RS. RS je druga priča u njoj živi više od milion Srba pa ne bi baš ta Oluja prošla ko u Krajini.

Da Kripto moguce, ali poznato ti je da je RS bila 70% od BiH dok je sada na 49% pala...znaci i tu je nesto bilo...mada nije tema RS. Ali povezanost danasnjeg statusa RS i RSK sigurno ima zajednickog...jer dva ratista se nisu mogli voditi....vasa greska je bila sto niste podpisali Z4 plan jer u tom slucaju Srbi bi u svakom pogledu danas bili u vecem broju u HR a i imali bi i autonomiju...Z4 nije bio savrsen plan ni za koju stranu ali radilo bi se na tome...

A vidis sta pise Rus...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
A ko da potpiše Mile Martić , patriota, ljudina, al pandur jbg. To jest pitanje zašto su mu iz BG dali signal da ne potpiše ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
A ko da potpiše Mile Martić , patriota, ljudina, al pandur jbg. To jest pitanje zašto su mu iz BG dali signal da ne potpiše ?

Eh to se nikada nece saznati, ali to je greska bila, na stetu Srba...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.